Saturday, January 22, 2011

Day 3 : Your idea for perfect first date

Jeng jeng jeng.. pertanyaan yang agak mencabar jiwa nih.. hahaha..

ok.. Your idea for perfect first date..
ermm sat sat nak pikir
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

ok senang jerk  my idea.. hahaha.. punyala lama kan berpikir.. nak suh bagi perfect la katakan.. =p
btw to be honest my prinsip selama ini la kan is jangan keluar dengan mana mana lelaki berduaan.. evendo sebagai kawan or what soever.. kalau nak kuar.. ramai ramai boleyh.. tu pun tengok juga siapa dia.. kalo sah sah dia tu bukan sesiapa for me.. ajakla cam mana pun aii tak kan kuar..=p

so to make it perfect harus la kena start dari how do they approach us right.. btw for me  if dia betul betul kenal aii.. than just text me.. ask for dinner.. hahaha.. dinner jer ko nak kan?? lain lain tak moa...=p..

dinner pun tak yah jauh mana.. sebab konpem aii takkan pergi kalo jauh jauh.. takut.. (T_T) so dinner kat depan my apartment aii pun boleyh .. hee.. bukan kat jalan tu hokey.. tapi Tasik Putrajaya..

*ouh romantick kan our date.. tadi aii kata dinner kan?? 
so haruslah waktu malam kan.. pasti view nya lagi menarik 
apabila ada cahaya bulan + bintang2 .. hahaha.. jiwang!! + gatal betul..:-)

btw Tasik Putrajaya depan jerk ngan rumah aii ni.. so agak agak dia berniat jahat.. aii lari je ar..sekat bus.. then balik rumah.. hahaha.. tak perfect tuh!

btw for the date.. apa yang aii mahu ya.. makanan?? tak mau berat berat.. kata nak date so nak makan benda yang senang nak dimakan jerk.. like cake ker.. cake secret resepi hokey.. bukan cup cake tuh.. hahaha.. gila demand.. tapi makan steak pun hokey kan!! (T_T)

okla.. stop it..
aii gurau jerk semua tu..

now yang betul betul hokey..
salah satu faktor yang membuatkan date tu jadi perfect opkos la tempat date kan??
so tempat tu harus tempat yang ramai orang.. but not so fuzzy.. jangan la bawak aii pergi date kat tengah tengah kl tu.. tak yah la! buat sakit kepala jer.. aii suka tempat yang tenang.. macam tasik putrajaya tu la.. view dia pun menarik.. angin yang sepoi sepoi bahasa pasti buat feeling kita berbunga bunga kan?? kalau agak agak takderk tasik.. mall pun boleyh.. tapi like aii said waktu pi mall tu pun tak moa time ramai orang.. heee.. siyes aii rimas ramai ramai.. boleh terencat mood i nanti.. haih demand tul.. patut takder orang ajak g date kan.. hahaha

slow and steady.. yup time kuar tu tak mau la dia fussy sangat.. just be who ever you are.. tak yah la berlagak jentleman if you are not like that,.. tapi for me siyes aii suka seseorang yang cool jerk.. bercakap pun lembut jerk.. and about da topic.. just  cakap hal hal biasa..  about daily life activity ker.. daily work or study ker.. minat.. and what so ever.. jangan gosip sudah.. hehehe.. yang penting dia harus suka senyum.. *auw auw.. pasti cair hati aii kan.. bila asyik tengok dia senyum jerk.. hahaha.. 

bila kita bercakap aii nak dia fokus.. angguk bila perlu.. tapi siyes jangan pandang  aii lak.. hahaha.. siyes aii tak leh bila aii bercakap orang pandang mata.. rasa macam .. nak cakap pun berbelit lidah.. tapi jangan la tak pandang langsung.. agak agak ar kan.. kecik hati aii nanti..=p

oh ya.. bila keluar tu harus dia yang bayar.. hahaha.. gila jahat! tapi da kata ajak date.. takkan aii nak bayar kowt.. (T_T)..  tapi jangan risau aii juga bukan seorang yang senang makan duit orang.. hee.. bila agak agak we are mean to each other secara directly aii think la .. sal bayar bayar tu takderk hal la kan.. aii pun akan bayar jugak sesekali..*bunyi macam nak date banyak kali jerk! sharing is caring right??

lagi lagi... erm entahlah! tapi to be honest.. aduh! aii suka kata to behonest kan.. berapa kali hoenst la.. hahaha..
tapi siyes aii cakap aii takkan kuar ngan orang yang aii tak suka.. so bila aii kuar ngan dia evendo as first date dat mean aii betul2 suka dia la tu.. and if dia betul betul suka aii.. and aii pun suka dia.. aii think our first date will be perfectly as what we want.. just do whatever we want to do in front of  each other.. tak derk berlakon lakon.. hanya rasa gembira dengan pertemuan itu.. amin..

yang penting haruslah semuanya berjalan smooth jerk kan??? apatah lagi ditambah dengan faktor2 diatas yang sudahpun dipenuhi.. pasti our date wiill be perfect!! (T_T)


so done for the entry..
sekian mekasih..=p

*hahaha.. kelakar ar gambar ni.. harap bukan macam ni la ya.. =p

p/s:- Saya nak kuar date ngan orang macam asyraff muslim atau fazreen rafi boleyh.. =p=p=p.. ouh mereka sungguh cool n sedap mata memandang hokey! aii likeee..:-)
p/s/s:- Time first date nak bunga rose boleyh?? barula romantickan?? har3..







Gratisan Musik