Thursday, January 27, 2011

Cuti semester is coming! and siyes aiii bahagia yanggggggggg amatttttttttttt...

*saja tulis tajuk panjang2 nak menunjukkan betapa ai teruja.. hahaha..

Hoyeah! cuti semester da mulla..
sukaaaaaaaaaaaaaaaa yang teramat..
becoz of my class memang takder hari jumaat so kra starting today da cuti..
btw hari ni ai akan fly back ke kampung.. chewah! macam superman lak nak fly segala..

apa apa jer lah yang penting sukerrrrrrrr...
sebab esok da duk umah!
rindu sama adik2 yang becok..
tapi.. tapi.. kerja sungguh banyak hokey..
dah la tu.. dua minggu after naik da nak presentation segala.. harus aii busy nyah.. chewah!
tak kisah la yang penting cutiiiiiiiiiii...
tak yah pi kampus..
nak balk kampung membetulkan emosi yang serng ke laut sejak dua menjak nih..
aii sendiri pun tak tahu kenapa lately ni tak mampu mengawal emosi sendiri + always blur + fikiran melayang satu haper pun tak masuk bla belajar and one more thing asyik terlupa jerk.. terasa seolah berada di dunia fantasi *siti di fantasi la hononnya kan.. hahaha...

k lah tak mau bebel panjang sebab ngantuk dah ni .. hehehe.. btw about the 30days challenge tu.. dengan banganya diumumkan bahwasannya aii give up.. muahahaha.. sebab bila balik kampung.. takder wf so tak lehar bukak blog.. actually aii da wat setengah entry tu.. hehehe.. kantoi! tapi nak wat automatic publish pun cam tak best jerk! tak dapat nak manage sendiri.. so aii will continue bila balik dari melantak limau sempena raya cina.. kiranya 30 challenge gak ar tapi bukan 30 days dah.. berday days dah.. heee..

and one more thing..  about my name.. sebenarnya aii ngah penng pening lalat dah nih.. hahaha.. dipendekkan citer ramai know me as fara, ada juga y call me Nia, ain, farania, hani, faraain.. nur.. and sungguh banyak lagi ya... ok salah aii sebab banyak sangat nama glamour .. hehehe.. so pada bloggers2 yang fara selalu tegur .. comment.. singgah minum teh walau tak dijemput.. curik curik makan karipap kat korang nyer blog walaupun sebenarnya takder.. heee... starting from today *motif highlight berbesar nak suh korang nampak.. hahaha..and comings day aii will use Nur Farah Hani as my surname/blogger name and other social network name.... kra psni kalo tertengok2 nama Nur Farah hani tu kira aii la tu.. aii should state it clearly becoz takut ada setengah blogger yang tak kenal bila tertiba aii tertulis nama yang berbeda dari yang ii selalu bahasakan.. hahaha..*psstt..sebenarnya aii sayang kat korang.. hahaha.. yer la.. t kalo korang tengok nama yang berbeza.. aii komen pun korang tak layan.. tecik hati.. (selalu cam ni.. muahahaha) hahaha.. aii pun selalunya main tekan satu huruf.. maka berderet la nama itu ini.. hahaha.. bukan sengaja buat banyak nama.. tapi kekadang malas nak taip full name bila aii just use url..so aii prefer tulis FARAH/ FARAAIN/ AIN / NUR FARA / FARANIA *see banyakkan?? ..  kalo comment using google tu akan kuar nama lain lak *Nur Farah Hani...hehehe.. ok lah itusaja.. *jangan salahkan ibu yang mengandung yang bagi nama panjang kat aii.. hahaha..

selamat makan limau banyak banyak..jangan sampai muntah limau lak.. hahaha.. XD

p/s:- cuti lama bangaattttttt.. sampai minggu depan.. sehingga berjumpa lagi.. :P

Wednesday, January 26, 2011

Day 7:- My Dream Wedding

hoyeah hoyeah nak kahwin.. hahaha..
gila gatal..=p

first of all before aii teruskan harus diingatkan ya.. aii tak mau kahwin lagi ya.. lambat lagik!! banyak cita cita y belum dicapai so konpem2 la kahwin lambat lagi kan?? calon pun takderk lagi!! tapi apa la salahnya ai berdream dulu.. so don`t make it as a controvery to da people who are know me.. sian aii nanti.. tak sal2 orang cakap aii berangan.. hahaha..

tapi betul juga.. aii nak start dreaming dah ni.. hahaha...

soooooooo... let start....=p

so MY DREAM WEDDING????
apa ya??
first of all mestila tema kan.. tema??? tema??? siyes aii blur .. aii cari ar jugakk  tema kat google yang menarik tapi sob2.. buntu.. hahaha.. baru ai tahu payah jugak nak kahwin ni ya *sekarang aii paham mengapa kakak aii asyik bertukar tema jerk.. sekejap tu sekejap ni.. btw disebabkan aii pun tak reti nak memilih tema .. buat masa ni aii just choose simple but nice.. putih! sebab aii pilih putih.. putih tu suci dan bersih.. ai suka..=p


pelamin ni look sweet kan?? tapi aii tak nak kusi cam tu.. tak larat nak bersimpuh you.. kerusi tu aii nak tukar jadi kerusi yang biasa jerk... erhh sekali pandang aii macam dah jatuh hati betul ar ngan decoration dia.. nak macam ni arh nanti.. hahaha.. *tertiba!

btw kat depan tu ai nak ada red carpet..*tak warna red pun takper.. tapi ader carpet gak.. hee.. and tepi kiri kanan tu ada air yang mengalir.. ala cam raja Farah nyer majlis tu.. hee.. wat macam kalom panjang .. dalam tu ada anak itik ke ikan kecik ker*mampus tetamu semua nak kena kejar itik tu.. tak mau bg lari.... hahahar.. ouh sweet hokey.. tapi.. tapi.. tak leh ar wat cam tu coz rumah my parent kecik jerk so macammana tetamu nak duduk nanti .. heee. so cancel! depan pelamin tu just susun barang hantaran.. tepi kiri and kanan tetamu.. oh ya before masuk tu .. aii nak ada flower girl and boys kat kiri kanan we all.. jap jap nak pikir ada lagi ker erk budak budak kecik time tu? ermm!! ada! qistina.. atirah.. batrisha, azwa.. iqmal, hafiz..sarah.. hurm! banyak gak tuh! so cukup ntuk wat flower girl and flower boys?? erkk flower gak ker?? =p

pastu .. pastu takder apa dah kowt..sanding la konon konnnya ar.. hahaha... *nevos nevos.. after that majlis tepung tawar and what soever la.. mana aii tahu.. ouh ya.. bab pengapit.. opkos adik aii.. Aina Farisha.. time akak aii.. insyallah aii.. *tu pun kalo dia nak bg and aii rajin.. so time aii harus la adik aii lakk kan.. tapi kalo dia tak nak.. ai akan paksa best friend aii y jadi.. hahaha.. *tapi hari tu dia kata tak nak.. takut hlang seri.. sebab kitaorang kan nak kahwin dekat2 waktunya.. hahaha..

after sanding segala.. potong kek.. aii nak kek tiga tingkat! harus! erkk.. boleyh kan??? gambaran kek dia lebh kurang cam ni ar..


tapi tengok trend semasa gak ar.. kalo time tu ader y lagi hup to date so i follow ar yang tu.. btw kek ni aii nak letak kat.. ala.. apa tu anjung rumah?? lupa ar nama dia.. tapi letak kat tengah tengah tu.. atas meja cam ni gak ar..bawah kat lantai tu.. da bunga bunga roses yang ditaburkan.. wah romtic nyer!! btw tepi cake tu which is atas meja yang sama gak ngan kek besar tu aii nak ada cup cake?? reason?? after potong kek tu mesti la suap suap kan.. chewah! *seriau lak rasanya.. aii akan potong and makan kek yang palng atas sekali.. yang kecik tu jerk.. kek yang atas sekali tu jugak nak kongsi ngan semua orang.. which mean orang leh makan ar.. cup cake?? pun untuk tetamu jugak.. aii know jarang orang kongsi kek kahwin ni kan.. tapi siyes aii nak buat cam tu.. barulah kemeriahan majlis tu dapat dirasa.. oh ya.. just first cake ngan cup cake jer aii nak kongsi ya.. lagi dua tingkat tu akan diambil and disimpan didalam rumah.. hehehe.. sebab lagi dua tingkat tu just for my family.. cousin and whatsoever la..

after siap makan kek.. alah makan sesuap jerk! we all akan ker meja makan beradab lak.. dalam masa yng sama aii akan aturkan terus la.. dua tiga potong kek akan diletakkan kat meja beradab tu.. untuk makan sama sama ngan orang kat meja beradab tu.. ahli2 meja tu siapa ya?? siapa siapa jer la.. *psstt mak ai cakap dia tak nak duk kat meja beradap time majlis we all semua.. sebab?? dia nak layan tetamu..=p

pas makan segala tu.. majlis selesai kah?? ouh tidak.. after dat fotography time.. so amik la pict.. after amik pict salin baju.. oh ya.. berapa persalinan ya??? persalinan 4 kowt.. hahaha.. banyak yerk! satu untuk nikah.. satu untuk kahwin.. satu untuk persalinan.. satu lagi untuk fotograpy jerk.. which is gaun.. yang tu pasni aii terangkan..=p

so after salin baju tu.. amik gambar lak.. then after amik gambar tu aiii nak we all entertain tetamu.. bagi souvenir and segala.. aii nak wat cam majlis kahwin orang indonesia which is mereka tunggu tetamu kat pintu utama.. cam tu la aii nak wat.. nak salam salam ngan semua..sebagai tande mekasih sebab sudi datang.. susah susah jerk bawak hadiah.. hahaha... pastu habis suda! majlis tu sampai kul 6 jerk yerk! tak leh lama lama..  nanti tak cukup makanan.. hehehe.. then abisla kan..

oh ya tu untuk majlis kahwin kan.. lupa nak bgi tau.. aii kalo boleh tak mau esok majlis malam tu baru nikah! tak mau tak mau! nanti kelam kabut.. aii nak kita orang nikah macam contoh majlis sanding sabtu.. so malam khamis ar nikah.. senang kan??  untuk nikah tu.. baju warna.. err krim kowt.. hahaha putih ngan krim???

lagi lagi.. apa ya.. wah kuat betul dreaming aii.. heee.. sekali sekala.. *siyes ini kali pertama aii pikr ngan teliti sekali.. hahaha..

ouh ya.. about pre wedding picture?? skang ni pamous kan?? sape nak kahwin mesti buat pre wedding picture.. tapi aii tak nak pre wedding picture.. aii nak post wedding picture! hee.. aii tahu tak der pun yang namanya post wedding picture tu tapi tetap nak jugak.. sebab .. sebab nak amik gambar pakai gaun.. tak nak pakai tudung.. hahaha!*budget nak jadi puteri ar.. kalo wat pre foto tak kahwin lagi mana leh bukak tudung kan?? *yer boleh jerk pd setengah org tapi ai taknak.. wat penat jerk aii pakai tudung depan dia selama ni tiba tiba jerk nak buka..padahal takder apa apa lagi.. wat de hal??? so post wedding pun hokey haper,.,. gambar tu penting auu.. leh sangkut kat sekeliling rumah.. muahaha.. sweet la pulak..=p btw  post wedding pict  tu pun wat after sanding belah rumah aii ar.. kiranya after sanding tu.. malam tu wat post wedding pict kat atas pelamin yang sama + bilik pengantin.. then bukak2 hadiah segala.. *hanya family jerk y terlibat. then malam tu jugak dia balik ar terus.. tak yah tdur rumah aii.. muahaha.. kita jumpa kembali time majlis rumah dia.. n selesailah suda majls kami.. mekasih..=p

oh about souvenir?? 
apa apa ikut trend semasa tapi tak nak benda yang sinonet sinonet tu..sebab.. mesti they all buang pastu.. huk2..*aii pun buang gak kadang yang orang bagi.. hehehe mug.. frame.. keychain.. coklat! pun leh gak.. cam ni.. tapi err ikut budget ar..=p

 *comel kan souvenir ni?? bagi pada tetamu tetamu istemewa leh ar ni..
kalo pada semua orang kampung.. pengsan!!

* keychain ni sesuai untuk tetamu yang datang bersama anak anak.. 
leh bagi untuk sangkut kat beg sekolah.. tak pun kunci keta untuk mak2 bapak anak.. hahaha

*juga sesuai buat tetamu istimewa...

*untuk semua orang.. hahaha.. banyak nyer!!

hurm.. itujer lah kowt.. my dream wedding!! kalo kahwin ngan orang luar boleh ar buat reception kat dewan lak.. tapi aii think paling ringkas pun cam ni jer la.. ringkas saja kan.. hahaha.. tapi yang pasti it just simple and nice.. jangka masa hubungan pun tak yah lama lama.. 3 bulan kenal sebagai kawan.. 3 bulan bercinta ..3 bulan tunang.. 3 bulan kahwin?? 3 bulan cerai?? erkk!!! gurau saja.. so conclusionnya.. wang hantaran 33333.. hahaha.. bengong!!

ok lah... daaaaaaa...
mekasih!!

p/s:-  banyak jugak budget nak kahwin ni ya.. tak jadi kahwin arh.. hahaha..:-)
p/s:-  my dream wedding just simple right?? takder kata nak wat dalam taman .. takder kata nak wat dalam dewan or whatsoever coz niat aii meamng nk wat kat rumah jerk majlis tu.. why?? sebab nak suruh semua family ada.. kalau kahwin ngan orang kaya tu lain la kan.. like aii said boleh ar nak wat majlis besar2.. tapi kecik macam ni pun hokey.., yang pnting pengisian majlis tu.. btw this dreaming adalah  dreaming yang boleh dicapai..insyaallah... psssttt kta wat cam ni ar nanti boleyh.. hahahaha..=p

1ST GA PEARL BY MOON

hai hai hai..
hehehe.. orang assalamualaikum tapi Fara berhai hai by bye lak!! sungguh tak patut kan.. hehehe..


btw hari ni syes penat.. sebab kelas sampa kul 5! lima hokey! grrr.. banyak cakap lak..
oklah direct to the point.. as usual balk2 after solat mandi segala harus fara log in computer and blog.. so tadaaaaaa!! aii got tag from Kak Aisya Humaira... *hai kak sehat :P  btw ni kali pertama... buat tahun ni.. and kali kedua seumur hayat blog ni hidup..hehhee..so agak teruja disitu :P


so letssssssss... do it..
btw ni banner dia ya...





apa yang perlu anda buat :

1. Buat satu entry ringkas mengenai GA ni...dan entry tu mestilah mengandungi,,
  • sebab kenapa anda join GA ni..
  • antara warna putih, peach dan hitam,, which color describe u the most..dan nyatakan kenapa...HANYA 3 WARNA DI ATAS tau...
2. Letak banner kat atas *yg ntah apa-apa tu dan tajuk 1st GA Pearl by mOoN dan linkkan ke entry ini...

3. Terbuka kepada bloggers boys and gurl...

4. Tag 3 rakan anda dan pastikan mereka tau...HARUS!! x boleh nak malas-malas...hehehe... *tuan empunya blog yang buat GA  ni yang ketawa erk.. buka Fara.. :P

3 hadiah misteri menanti peserta yang berjaya dan 1 hadiah khas untuk peserta bertuah...


Tarikh akhir menghantar penyertaan : 

14 February 2011 (Isnin)

________________________________________


ok korang da faham kan apa yang dia nak?? jangan kata tak! penat fara copy paste tau.. hehehe.. btw Fara join GA n sebab ditag oleh Kak Aisya Humaira *sila klik kalo nak tengok tuan dia.. heee :P  plus teruja juga nak menjadi peserta yang berjaya dapat hadiah msteri tuh.. msteri wei misteri.. hehehe... 

lagi lagi.. antara tga kale tu fara pilih puth..sebab plih puth coz Fara tak pilih hitam and peach.. XD.. hitam gelap sangat.. tak santek! sememangnya fara tak suka hitam.. peach cantik tapi puth lagi menawan.. putih itu suci... putih melambangkan sesuatu yang erm...let says.. sunguh sunguh bagus..

erkk.. fara rasa da panjang teramat nih.. hahaha..marah lak tuan dia nanti..

last word.. fara tag.. 

Cik yatie Episode   *yatieeeeeeeeeeeeeeeeeeee ada taggg untuk kamu.. hahaha.. jerit sebab takder cara ntuk beritahu dia.. dia takderk shoutbox.. huhuhu.. 

ok itusaja.. mekasih....

Tuesday, January 25, 2011

BEN ASHAARI BLOG



soalan soalan yang harus djawab aderlah:-


Sila nyatakan berapa kalikah anda update sehari dan jumlah entri anda sehingga kini .


selalu update bila waktu free. ikut hati setiap hari nak hupdate tapi tak sempat so just curi curi masa la..kalau dulu seminggu sekali tapi skang maybe 2, 3 kali sehari.. or dua hari sekali.. jumlah entri sehingga kini hanya 81 .. sebab dulu tak aktif.. baru this year aktif.. and setakat 27hb ni ada 27 entry semuanya.. that mean purata sekali sehari.. XD


Kenapa anda berminat nak berada dalam blog list BEN ASHAARI ..


saja suka suka.. nak tambah kawan plus nak join segmen BA.. kalo boleh semua segmen nak join.. heee.. tapi kekangan masa tidak mengizinkan.. =p


Apakah perkara yang ingin anda lakukan sekiranya blog anda popular 


ermm... buat apa yerk.. mungkin kehidupan akan still sama.. tak berubah pun.. tapi suka sebab dapat tambah rmai kawan.. ermm mungkn juga akan semakin ingin terus aktif dalam dunia blogging.. and mungkin juga akan pujuk kengkawan untuk buat blog sebab setakat ni kawan kawan kampus tak ada sorang pun yang ader blog.. 


ok itu jerk kowt yang harus dijawab.. saper nak join klik gambar diatas yerk..


mekasih.. XD

Day 6: A photo of an animal you'd love to keep as a pet

wah dah entry keenam.. feewit!! rajin kan aii hupdate entry setiap hari.. ahhahaha,....

btw soalan dia  A photo of an animal you'd love to keep as a pet *Fara pun tak paham nape setiap kali wat entry harus ulang tajuk yang diberi.. mauhahaha..

to be honest.. aii tak suka pelihara binatang.. hehehe... dulu aii suka kucing.. masa tu aii kecik lagi.. dalam 10 tahun kowt.. one days tu aii pergi rumah kawan akak.. ada sekor kucing to comeyyyyy.. bulu lebat..sweet arh...

pastu pastu aii pun tak hengat apa yang jadi..
tapi yang aii ingat my mum tak bagi dekat ngan kucing dah pastu..sebab aii ada asma.. mungkin aii lelah kowt malam tu.. hentah! lupe sudeyyy.. tapi dulu ar.. skang ni. daa bertahun tahun aii tak pernah la pulak lelah.. penyakit tu dah ilang kowt.. hahaha.. then becoz of that la till now aii tak suka sangat binantang.. jumpa kucing pun aii lari jauh.. heee.. apa apapun.. if diberi peluang atau tertibe minat nak memelihara pet per ni.. aii akan pilih binatang bawah bawah ni kowt...

 *comelnyerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.. aii suka ar... nak letak 
dalam kolam kat rumah aii ar... errkk.. sejak bila rumah aii ader kolam???? =p
psssttt.. letak dalam toilet pun leh gak kan.. har3..

* aii suka..kelinchi!!  tapi orang cakap baunya kurang menyenangkan?? 
betul ker.. aii suka.. putih! cam suci jerk arnab nih.. hahaha..

 *burung.. suka juga.. tapi bosan ar.. nanti dia berbunyik nyik nyik nyik.. 
hahaha.. pekak telinga aii..

*hah ni baru ya.. aii rasa paling koman pun kalo tertiba terajin nak membela pet pet ni kan.. aii akan bela ikan jerk.. ikan yang santek.. tomei and berkilau kilau.. nak jaga pun senang.. kalo pelihara dalam kolam lagi senang.. hari hari cam pak makanan jerk.. hahaha..

tapi aii rasa... aii lagi suka binatang ni arrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr... sweet kan???????????????

cekodet cekodet cekodet  dia jalan.. har3.. sewel!!!

ok lah itu saja...
mekasih...=p

p/s:- entry untuk hari keenam tapi post terus sebab malas nak tunggu kul 12 malam.. hahah.. lurus bendul tul!!
p/s/s:- heksited.. yeay luse balik kampung!! XD

Monday, January 24, 2011

Day 5 : A picture of something you want to do before you die

erm... apakah ai harus berpikir bahawasanya aii akan mati.. sob2..

entah lah aii pun tak tau apa yang aii mahu..
tapi for me.. aii harap sangat aii mati dalam iman.. amin..

pastu aii .. eishh.. stop stop.. awat rasa ayat cam kaku semacam jerk.. hahaha..
ok ok kita conti balek..   A picture of something you want to do before you die








Gratisan Musik


- habiskan al quran.. which mean khatam quran... sebab till now aii still tak habis lagi quran.. huwaaa!! aii malu hokeys.. siyes aii nak sangat habis quran.. btw malu tadi bukan malu pada orang orang.. tapi malu pada DIA kat atas sana.. sebab ..seumur hidup aii .. aii always get whatever aii want.. tapi aii ?? till now tak dapat nak sempurnakan satu satunya yang sepatutnya aii buat as a muslim.. hurm.. aii ni leka yang amat gamaknya.. tapi inyaallah aii akan pastikan one days nanti aii akan khatam quran juga.. amin... *cepat aminkan untuk aii sekali

- balas balik jasa my parent.. aii know evendo kita abdikan seluruh hidup kita pada mereka pun belum tentu kita mampu balas jasa diorang.. ai admit it.. tapi insyaallah aii akan cuba sedaya upaya untuk memenuhi cita cita diorang.. tapi from what aii see now.. cita cita mereka cumalah untuk melihat anak anak diorang ni berjaya.. tahu menjaga diri.. berjaya dalam pelajaran.. dan bekerja.. bekerja pun bukan untuk diorang tapi untuk diri sendiri juga.. so insyaallah .. jauh mana pun aii pergi.. seberjaya mana pun aii dalam life.. atau seburuk mana pun dugaan yang aii hadapi dalam life.. aii akan tetap menjaga diri dan tetap juga mengingat segala nashat nasihat yang diorang bagi .. insyaallah..


- capai cita cita dan impian.. ini mungkin relate yang atas juga.. ai siyes nak berjaya dalam life... untuk diri sendiri.. juga untuk parent.. juga untukk adik2 aii.. aii think bila aii da berjaya suatu hari nanti.. mudahlah bagi aii untuk tolong adik adik aii dan keluarga aii suatu hari nanti.. amin...


- jumpa dia.. yups dia yang.. dia yang... err.. how to says yer?? biarlah Allah saja yang tahu siapa dia.. but hopefully before aii die aii will meet him first..


- orang cakap kalo mati kita tak bawak apa apa ke sana kecuali.. ilmu.. amal jariah.. dan doa dari anak anak yang soleh? so.. so.. so.. as others people.. aii pun kadang kadang risau jugak.. kalau mati skang saper yang akan doakan aii?? perent?? sampai bila?? aii know seorang ibu or bapa takkan melupakan anaknya.. tapi .. sampai bila?? hopefully selama lama hayatnya la.. adik beradik yang lain?? kawan kawan?? akan ingatkah??.. aii pun kekadang terlupa nak mendoakan kesejahteraan keluarga sendiri..kawan kawan apatah lagi.. hurm,.. manusia kan sentias lupa.. so mudh mudahan before aii pergi cukup la semua ni..



- one more important.. yang ni penting amat.. "something@someone".. bertahun tahun aii hilang semua tu.. sampai aii tak percaya semua tu wujud.. sampai one days aii pernah wat tekad dalam hati .. bila tiba saatnya.. aii dapat rasa semua tu.. aii sanggup mati..aii sangup kalau ditakdirkan aii will leave this world.. hee.. now aii da dapat semua tu.. yups.. aii da dapat semua tu.. just.. aii masih mencari dia..tapi kalau before pergi pun aii tak dapat jumpa dia.. its okey kowt becoz aii da dapat rasa tu.. so aii think it s enought to me..


oh mungkin itu saja kowt.. tapi saat kita pergi tu sebenarnya kita takkan tahukan.. so macam mana kita nak bersedia.. entahlah! mungkin seandainya semua benda ini tak mampu dicapai apabila tiba saatnya.. i just nak satu jerk kowt.. mati dalam iman.. itu saja.. sekian mekasih..=p

p/s:- tiba tiba jerk buat entry serius.. :-)

Sunday, January 23, 2011

Day 4 : Your favorite photograph of your best friend

alaa.. takderk latest picture ar.. sob sob sedih sat..
btw after letak pict aper jerk yang yang perlu dibuat??
dia just says YOUR FAVORITE PHOTOGRAPH OF YOUR BEST FRIEND jerk!!
terangkan pasal gambar kah.. hahaha,. maap la.. kurang cerdik=p


*gambar dah di upload.. yang pakai tudung belang belang tu lah my best friend yang akan aiii ngumpat pasnih.. muahaha.. btw sebelahnya tu zura..  pun kawan baik aii juga.. psstt ni gambar curik kat fb.. hahaha..  tuannya tak tau pun.. kalo tau pun aii takut.. wekkkk... :D

btw..da alang alang cakap sal best friend ni mai la aii citer sikit cam mana we all leh jadi best friend ni.. heee.. tak nak baca klik kat atas.. aii tak kesah pun.. muahaha.. *aduh aii ni memang tak care sal orang kan.. hak3.gurau saja!

btw kalo nak tahu.. kalo nak tahu lakan.. kalo tak nak tau pun dah jadi tahu jugak sebab korang dah baca..hehehe.. aii dulu jenis yang macam mana nak cakap ya?? ermm jenis yang suka wat hal sendiri la.. pada aii kawan itu datang dan pergi and siyes who cares right.. dat why la even aii banyak kawan tapi aii takderk kawan baik sangt.. sebab pada aii kitaorang berkawan hanya diatas nama 'budak satu kelas' .. kawan sebab saling memerlukan untuk menyiapkan assigment.. hahaha gila teruk kan! eii dulu aii ada kawan baik la.. banyak.. tapi.. tapi.. sob sob.. malas citer ar.. biasalakan bila berkawan ni ader jerk la kisah kisah di belakang tabir yang at the end of the day membuatkan persahabatan kami itu putus..

so after that la kot aii pun cam malas dah nak cari kawan baik yerla penat arh.. bila kita berkawan baik that mean harus selalunya dia tahu semua kisah kita kan.. so siyes aii malas nak citer hal2 lama dat why la aii malas nak berkawan ngan orang,. hahaha...penat nak bercerita dari A till Z

btw kawan aii yang ni we all sekelas time sem 3 kowt.. bukan kelas betul.. just kelas gabung jerk.. dalam kelas tak pernah bertegur sape pun.. one days tu aii nampak dia kat stesen lrt chan sow lin.. so aii pun tegur arr dia..*see ramah kan aii.. hak3.. rupenyer dia stay kat bts.. kira cam aii ar ulang alik dari rumah.. cuma aii tinggal Putrajaya dia kat bts.. from dat day selalu jugak ar balik sama...

masa berlalu.. entah.. aii pun tak tau ar cam mana.. haha.. lupe.. tapi masa berlalu now evendo kami memang tak pernah sekelas.. hanya kelas gabung jerk tapi still kawan baik till now.. 

faktor faktor yang aii rasa menyebabkan we all boleh jadi kawan baik aderlah


dia seorang yang cakap banyak! yer! siyes.. dia cakap banyak hokey.. hahaha..aii dulu takder ar banyak sangat cakap.. tapi skat kawan ngan dia.. aii lak jadi kecoh.. hak3.. you know what.. yang ini fact ya.. nak membuktikan betapa kami ni banyak bercakap 

- pernah ritu kitaorang balik sekali dari lrt pandan jaya .. then berenti kat csl ntuk tukar  naik tren ke bts.. masa dalam tren memang banyak ar bercerita.. khusyuk sangat bercerita sampai bila ada tren berhenti kat csl we all terus naik.. n then sambung cakap cakap lagi.. masa ngah bercakap cakap tu kan.. tetiba aii terpandang ar luar tren .. dan dalam masa yang sama dia pun sama and tibe tibe "maluri??" dua dua muka terperanjat gila!! sebab ?? tada!! kita orang tersalah naik tren.. naik tren yang menghala kekampus balik.. hua3.. ok fine tak lucu pun.. hahaha.. *aii jerk yang nak ketawa! =p


- selalunya kita orang cuma akan berjumpa time balik jerk.. balik sekali sebab waktu kelas habis sama .. so setiap kali balik harus akan bercerita panjang.. cam biasa la kan..dan harus juga aii akan sakit tekak masa tu! sebab banyak sangat bercakap.. siyes.. aii tak tipu hokey! 


- haritu borak borak dalam lib.. 

"Nak kahwin ar"
"hah ?? tak mau kahwin??" 
"nak kahwin!!"
"ouh.. fara pun nak kahwin jugak =p" *gila gatal wat pengakuan cam tukan.. hahaha..
"lepas habis belajar terus nak kahwin"
"ouh.. Fara nak kahwin tme belajar.." *bercakap ngan gaya selamba giler.. (T_T)

lepas tu sambung la bincang bincang lagi.. bincang masa depan kononnya.. Tiba tiba...

"Fara da Ada Calon ker??"
"takder.. hehehe..  ada ker??" *muka hexsited nak tau nih.
"Takder jugak.."


hahaha.. terus bantai gelak masa tu jugak.. siyes we all pakat gelak. sebab masa we all bercerita tu memang muka siyes gila.. langsung takder nada nada lawak.. punyala berbincang kan.. but last2.. dua dua bukannya ada calon pun.. hee.. btw .. ralat sangat bercerita sampai aii takperasan suara aii ketawa dah melampau batas.. kesannya kami dapat warning dari pihak library.. (T_T) *aii tak tau pun.. dia jerk yang nampak coz aii terselindung disebalik tiang.. selamat aii..=p


kita orang punya cita rasa yang sama even perangai tak sama sangat.. kalo aii nampak jer cam lembut.. tapi sebenarnya tak lembut pun (T_T).. dia pulak selalu kena tegur ngan aii ..sebab ganas sangat.. kalo duduk tu.. takdernya ayu ayu.. cam haper ntah.. hahaha.. pastu kalo ngan kawan yang lagi sorang.. ayuni.. dia kalo bergurau ngan ayuni ni.. bertepuk bertampar berbunyik youu.. gila ganas ..opss terkutuk.. tapi sebenarnya dia lembut jerk orangnya.. lebih keperempuanan berbanding aiii.. hahaha.. pelik kan kami??

btw disebabkan tak sekelas.. so jarang ar dapat lepak sama kan.. so masa sem 4 dulu.. boleh dikatakan selalu jugak ar keluar.. one days tu we all g tengok wayang.. tertibe entah macam mana ntah kita orang leh terkeluar idea yang sama. "setiap hari minggu harus kuar tengok wayang.. kalo takder apa apahal".. so for the sem .. boleh dikatakan every week jugak ar keluar.. kalau tak every week pun sebulan sekali harus kuar.. wajib!!


kitaorang selalu kuar berdua jerk! senang! sebab satu kepala.. pastu saling bertolak ansur.. kalo kata nak p Times Square (ts)  hah ts la kami.. kata nak ke mid.. mid la jawabnya.. kalo alamanda?? pun boleyh..senang kan?? kalo kuar ramai ramai.. memang kitaorang tak leh nak decide ikut kepala kitaorang.. sebab tak sama.. hahaha...

sama sama suka buat tindakan drastik! dua tiga minggu yang lepas kitaorang baliksekali.. masa tren tu berhenti kat maluri aii terdengar dia sebut nak p jusco.. masa pintu tu dah nak tutup we all dua dua lompat keluar.. pastu 

"apasal kuar??"
"entah *aii terpingga pinga..aii sendiri pun tak tau nape aii melompat kuar.  bukan azie cakap nak pi jusco ker? *tapi aii rasa aii lompat sebab aii dengar dia kata nak pi jusco..
"mana ader! azie cakap diorang tu hah kuar nak pergi jusco!!" *merujuk pada penumpang2 yang kuar masa tu
"Hah?????"

ok fine.. aii pekak.. hahaha.. lawak gila masa tu.. dahlah meloncat tu macam haper ntah.. siyes pintu dah nak tutup masa tu.. last last we all jalan jalan je ar kat jusco tu.. heee..dah tu nak naik tren balik pun tren dah bla.. hahaha..


oh ya.. lagi satu yang buat we all rapat jugak adalah kita orang senang comunicate.. kalo korang perasan.. kita orang bahasakan nama kalo bercakap.. sebab?? aii memang bahasakan nama kalo bercakap.. sebab aii tak reti bercakap aku kau.. memang ngan semua kengkawan aii bahasakan nama atau pun saya awak jerk.. tapi dia aku kau ngan semua orang.. tapi disebabkan aii jenis ala ala lembut la hononnya kan.. so dia pun bahasakan la nama jugak ngan aii.. see betapa dia considerable orangnya???

btw past tertanya kan.. we all ni tak pernah bergaduh ker?? jawapannya tdak! tapi kalo touchng2 sesekali tu pernah ar.. tapi tak lama.. btw disebabkan kita orang tak sekelas skang ni.. so kekadang aii rasa macam dah tak jadi kawan baik dah.. sesekali rasa macam.. "biar ar.. takkan nak kawan baik selamanya kan?" tapi bila sesekali aii pikir .. eisshhh tak leh.. siyes ai sayang persahabatan kami.. dia ada masa aii susah.. masa gembira kami gembira sama sama.. tak sekelas or tak sempat hang out sama tak bererti persahabatan tu akan putus kan?? jujur dia banyak mengajar aii erti menghargai seorang kawan.. aii yang dulu tak care sangat pasal orang .. now?? suda berubah sikt.. hee.. so for me dulu kini dan selamanya kami tetap akan berkawan baik .. insyaallah... 


btw sem lepas ..


"bla bla bla.. dr syeks muzaphar kahwn 10.10.10.. cantk tarikh dia..
fara nak jugak arh.. nak kahwn 12.12.12"
"apesal 12.12.. tak cantk ar.. 20.12 lagi cantk!"
"ye ker? tak leh ar nak sama ngan dr syeikh.. so 12.12.12 jugak."
" tak cantk.. 20.12 .2012 lagi best.. nanti jadi 2012.2012"
"ouh.. aah.. best jugak kan tarikh dia.."

termenung sat...


"tak leh. nak 12 .12 gak. azie ar kahwn 20.12.." *muka teruja bagi idea.. seolah olah dapat menyelesaikan masalah dilema tarikh..=p


tapi..
 

" mana boleh!! kelantan*aii ngan johor *Azie jauh.. nanti tak sempat ulang alik!! saper nak jadi pengapit nanti!!"


erkk!! okey fne.. betul juga.. 12 hb ke 20 hb cuma selang 8 hari jerk.. mana sempat nak travel dari kelantan ke johor dan sebalknya untuk menghadiri perkahwinan dia dan juga menguruskan majlis aii.. hahaha...  boleyh lakkan??? tapi masa tu ai still jugak berkeras nak kahwin 12 . 12  hahaha..so tiada keputusan dibuat..


tapi minggu lepas aii bagi tahu dia..

"wei tak jadi ar kahwin 12.12 .. calon takder!!" 


ok entry end..
sekian mekasih!=p

Saturday, January 22, 2011

Day 3 : Your idea for perfect first date

Jeng jeng jeng.. pertanyaan yang agak mencabar jiwa nih.. hahaha..

ok.. Your idea for perfect first date..
ermm sat sat nak pikir
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

ok senang jerk  my idea.. hahaha.. punyala lama kan berpikir.. nak suh bagi perfect la katakan.. =p
btw to be honest my prinsip selama ini la kan is jangan keluar dengan mana mana lelaki berduaan.. evendo sebagai kawan or what soever.. kalau nak kuar.. ramai ramai boleyh.. tu pun tengok juga siapa dia.. kalo sah sah dia tu bukan sesiapa for me.. ajakla cam mana pun aii tak kan kuar..=p

so to make it perfect harus la kena start dari how do they approach us right.. btw for me  if dia betul betul kenal aii.. than just text me.. ask for dinner.. hahaha.. dinner jer ko nak kan?? lain lain tak moa...=p..

dinner pun tak yah jauh mana.. sebab konpem aii takkan pergi kalo jauh jauh.. takut.. (T_T) so dinner kat depan my apartment aii pun boleyh .. hee.. bukan kat jalan tu hokey.. tapi Tasik Putrajaya..

*ouh romantick kan our date.. tadi aii kata dinner kan?? 
so haruslah waktu malam kan.. pasti view nya lagi menarik 
apabila ada cahaya bulan + bintang2 .. hahaha.. jiwang!! + gatal betul..:-)

btw Tasik Putrajaya depan jerk ngan rumah aii ni.. so agak agak dia berniat jahat.. aii lari je ar..sekat bus.. then balik rumah.. hahaha.. tak perfect tuh!

btw for the date.. apa yang aii mahu ya.. makanan?? tak mau berat berat.. kata nak date so nak makan benda yang senang nak dimakan jerk.. like cake ker.. cake secret resepi hokey.. bukan cup cake tuh.. hahaha.. gila demand.. tapi makan steak pun hokey kan!! (T_T)

okla.. stop it..
aii gurau jerk semua tu..

now yang betul betul hokey..
salah satu faktor yang membuatkan date tu jadi perfect opkos la tempat date kan??
so tempat tu harus tempat yang ramai orang.. but not so fuzzy.. jangan la bawak aii pergi date kat tengah tengah kl tu.. tak yah la! buat sakit kepala jer.. aii suka tempat yang tenang.. macam tasik putrajaya tu la.. view dia pun menarik.. angin yang sepoi sepoi bahasa pasti buat feeling kita berbunga bunga kan?? kalau agak agak takderk tasik.. mall pun boleyh.. tapi like aii said waktu pi mall tu pun tak moa time ramai orang.. heee.. siyes aii rimas ramai ramai.. boleh terencat mood i nanti.. haih demand tul.. patut takder orang ajak g date kan.. hahaha

slow and steady.. yup time kuar tu tak mau la dia fussy sangat.. just be who ever you are.. tak yah la berlagak jentleman if you are not like that,.. tapi for me siyes aii suka seseorang yang cool jerk.. bercakap pun lembut jerk.. and about da topic.. just  cakap hal hal biasa..  about daily life activity ker.. daily work or study ker.. minat.. and what so ever.. jangan gosip sudah.. hehehe.. yang penting dia harus suka senyum.. *auw auw.. pasti cair hati aii kan.. bila asyik tengok dia senyum jerk.. hahaha.. 

bila kita bercakap aii nak dia fokus.. angguk bila perlu.. tapi siyes jangan pandang  aii lak.. hahaha.. siyes aii tak leh bila aii bercakap orang pandang mata.. rasa macam .. nak cakap pun berbelit lidah.. tapi jangan la tak pandang langsung.. agak agak ar kan.. kecik hati aii nanti..=p

oh ya.. bila keluar tu harus dia yang bayar.. hahaha.. gila jahat! tapi da kata ajak date.. takkan aii nak bayar kowt.. (T_T)..  tapi jangan risau aii juga bukan seorang yang senang makan duit orang.. hee.. bila agak agak we are mean to each other secara directly aii think la .. sal bayar bayar tu takderk hal la kan.. aii pun akan bayar jugak sesekali..*bunyi macam nak date banyak kali jerk! sharing is caring right??

lagi lagi... erm entahlah! tapi to be honest.. aduh! aii suka kata to behonest kan.. berapa kali hoenst la.. hahaha..
tapi siyes aii cakap aii takkan kuar ngan orang yang aii tak suka.. so bila aii kuar ngan dia evendo as first date dat mean aii betul2 suka dia la tu.. and if dia betul betul suka aii.. and aii pun suka dia.. aii think our first date will be perfectly as what we want.. just do whatever we want to do in front of  each other.. tak derk berlakon lakon.. hanya rasa gembira dengan pertemuan itu.. amin..

yang penting haruslah semuanya berjalan smooth jerk kan??? apatah lagi ditambah dengan faktor2 diatas yang sudahpun dipenuhi.. pasti our date wiill be perfect!! (T_T)


so done for the entry..
sekian mekasih..=p

*hahaha.. kelakar ar gambar ni.. harap bukan macam ni la ya.. =p

p/s:- Saya nak kuar date ngan orang macam asyraff muslim atau fazreen rafi boleyh.. =p=p=p.. ouh mereka sungguh cool n sedap mata memandang hokey! aii likeee..:-)
p/s/s:- Time first date nak bunga rose boleyh?? barula romantickan?? har3..







Gratisan Musik

Friday, January 21, 2011

Day 2 :- Your Favorite movie

second day of challenge.. your favourite movie?? ok to be honest aii not a typical person yang ader citer citer kegemaran ni.. hahaha..

selalu nyer kalo tengok movie benda yang first first thing sekali aii akan tengok aderlah tema cerita tu?? kalau based on tema aii suka yang of course CINTA.. well~~ perempuan aka remaja aka saya memang tak dapat dipisahkan dengan ayat ayat tu.. chewah.. walaupun tak bercinter tapi jiwa remaja haruslah suka citer citer cam ni.. nak nak kalo jalan cerita tu macam novel.. heaven right..  so now memang ngah gila heksited tunggu movie OMBAK RINDU kuar kat panggung.. konpem aii aderlah diantara orang yang pertama akan pecah panggung.. aii like.. hahaha.. nak review citer citer lepas aii pun tak hengat dah.. so layan la yang akan datang jerk..

 * cover dia pict aaron aziz tu.. sweet arh.romantic.:p

ouh.. terlupa lak.. selain ombak rindu. aii juga suka movie nur kasih!! sob2 citer cinta dia sedih hokey.. tak sabar ar nak tengok dua citer ni..


btw evendo suka citer citer jiwang cam ni .. look like.. sweet jerk kan but actually siyes.. aii teruja gila ngan citer citer yang ader drift.. aiii suka.. huwaaa... best ar tengok orang drift drift ni.. tapi drift keter je ar.. motor boleh drift gak ke hah?? tak hengat lak.. tapi apa apa pun.. aii suka drift.. wow.. ganas jugak aii kan.. hahaha

*smart ar gaya aaron pegang pistol.. suka suka..=p

juga suka citer citer lawak.. or farytale.. macam magika.. and juga tak ingat la.. dulu pernah tengok satu movie kartun tu.. alice and wonderland ker haper.. tapi best gak citer dia.. also kartun kartun.. tapi kalo macam bob and builder.. madagascar .. toys stories tu tak minat ar.. siyes aii dont know why ramai gila suka tengok citer toys yang kartoon robot2 tu.. aii pun lupa apa nama dia.. but you know what.. hari tu disebabkan takder citer menarik tapi gedik jugak nak tengok wayang we all pun beli la tiket citer toys tu kan.. and .. suprise.. tak sampai setengah jam aiii dah pejam mata..cadang dihati nak tidur coz so bored.. tapi bila tengok kawan aii pun dah macam nak terlena gak.. aii pun ajak dia kuar.. sweet kan apa yang we all buat.. hahaha.. membazir duit tul! tapi siyes memang ramai suka citer.. ouh ok.. maybe jiwa kami jer yang tak sesuai.. (T_T)



oh ya tadi based on tema kan.. factor kedua yang aii tengok aderlah pelakon nyer.. hehehe.. kalo pelakon hensem semua layan.. even citer tak tau best ker tak.. macam pisau cukur 

*aaron aziz lagi?? perasan tak betapa aii kipas susah mati aaron ni.. :-)

reason tengok.. satu sebab citer dia cam best.. dua sebab ada maya and fazura yang santek dan opkos aaron aziz yang hensem .. hahaha.. diakui.. aii memang GILA MINAT ngan aaron aziz.. huhuhu.. tengok citer kl drift tu pun coz Aaron Aziz.. tak sabar and heksited nak tengok ombak rindu pun coz Aaron aziz.. hehehe..

so.. conclusionnya nak kata ader betul2 movie yang suka gilew tu takder ar.. yang penting apa apa jerk yang ada dua faktor ni harus aii layan..
erh btw.. Full house story.. green house.. sad love story.. tu movie jugak ker hah?? hahaha.. maap la.. kurang cerdik sikit bab bab movie ni.. tapi aii suka citer korean.. suka amat.. :-)

ok full stop! banyak lak membebel..
dia tanya tiga patah jerk.. har3..

sekian.. mekasih!=p

p/s:- conclusionnya aii tak minat citer bi.. hahaha... kecuali 2012..=p

Thursday, January 20, 2011

Day 1 : Your favorite song

ok.. lets move on...pstt.. aii sebenarnya dah kecut perut dah ni..
tak yakin mampu meneruskan cabaran selama 30 hari ni.. hua hua hua.. tadi gila bersemangat.. =p

takperlah just try.. kalo takleh pun saper marah kan.. hahaha..
so first day challenge is your favourite song???
apa yerk.. jap jap nak pikir.. hehehe..

ok.. actuallyyyy banyak gilew yang aii suka..
semua lagu aii suka layan...
and kebanyakkannya lagu versi jiwang.. well~~

antara yang paling digemri... adalah jeng jeng jeng.. oh ini yang latest ya..

SUATU KENANGAN


ini tertiba jer minat.. sebab lagu dia so sweet.. semalam aii dengar kat dalam kete masa p mydin.. best kan best kan?? tapi lagu itu hanya sesuai untuk emosi masa sedih sedih jerk..masa gembira tak best ar kan?? ye ar dah elok3 gembira pi layan lagu touching lak.. konpirm banjir pasni..hak3..

btw lagu yang memang aii pegang and sukewwww giler sebab bagi banyak meaning ada dua.. melayu satu .. english satu.. which is

FOR THE REST OF MY LIFE


lagu ni sungguh sungguh bermakna hokey.. dia bagi meanning yang maha dalam.. feewit!! touching aii.. sob sob..

PELENGKAP HIDUPKU


lagu ni lagi super duper best.. habit aii bila aii suka satu lagu tu aii akan dengar dengar and terus dengar sampai bosan.. tapi till now lagu ni still aii tak bosan.. ouh lagu ni aii tujukan buat seseorang hokeys.. opss.. okey okey tak mau gedik gedik yerk.. hahaha...

btw lagu lagu lama pun aii suka layan.. tapi tak selalu layan..sebabnya aii ni jenis emosi sikit.. har3.. selalunya bila dengar lagu jerk.. mesti nak nangis! gila gedik kan? gatal nak dengar pastu mula nak nangis.. hahaha.. dat why la jarang layan lagu.. tapi menangis itu aderlah terapi jiwa.. heee.. so apalah salahnyakan.. =p

yang penting lagu3 nasyid pun aii suka gak.. like lagu2 opick.. macam ni

RAPUH

 

BILA WAKTU SUDAH BERAKHIR


lagu ni kalo layan waktu subuh or dinihari.. memang boleh wat kita insaf.. huwmm waa cakap lu.. tapi bagi orang yang punya jiwa sensiti  la.. heee.. kalo jiwa rock.. tak kowt.. conclusinonya based on la..

DIATAS SATU CINTA

 

eii kalo perasan lagu lagu INDAH DEWI PERTIWI ni semuanya best.. lagu dia very the islamic and sudah semestinya lagu yang aii suka juga aderlah 

DALAM MIHRAB CINTA


alamak.. banyak suda kan.. yang penting aii tak suka lagu bi.. hahaha.. leceh ar lagu bi.. yang aii suka sikit sesangat.. itupun kalo ader orang promote.. kalo orang tak promote aii pun tak suka.. lainla kalo MY BABY YOU tu kan.. kalo tiba tiba ader orang nyayikan guna gitar.. wah romantic .. itu aii suka.. hahaha.. apa apapun majulah industri seni untuk negara.. hak3..

dah ar penat ar!! soalan dia tang musiz aii mana ar reti.. cuba tanya your favourite gift!! hehehe.. konpirm aii jawab banyak.. lalala...=p

erh sat sat.. lagis satu.. DADALI.. aii sukaaaaaaaaaaaa....juge siyes!! 

DISAAT AKU MENCINTAIMU


oklah.. itu sajer!! sekian mekasih!!=p

p/s:- kalo dengar lagu yang dinyanyikan guna gitar lagi best.. pheewit!!

30 things in 30 days challenge

*cey elle.. mau challenge aii kah?? tak takut pun.. hua hua hua..=p 
hoyeah hoyeah.. aii nak wat benda ni.. heee.. mesti ramai yang da uat kan.. dulu nak buat tapi tak sempat.. tapi lately ni tengok ramai yang buat.. so as usual la.. aii kalo tak menyibuk sekali bukan NUR AIN FARA~~~~ la namanya kan.. iye tak.. hahaha... 

nak nak skang ni ngah hapy kan.. eii betul la.. hati aii ngah hapy gila skang ni.. padahal takder benda menarik pun yang terjadi lately ni.. kecewa bagai adala.. past few days really buat buat aii like orang yang takder pedoman.. tapi itu la kan.. orang kata kekecewaan mengajar kita erti kedewasaan.. so aii rasa now aii dah malas nak pikir semua semua benda ni,..

aii just nak enjoys my days.. and fuzzy with my assigment.. and now aii nak make my day ngan 30 things in 30 days challenge..

btw apakah itu maksudnya blog ni akan sentiasa di hupdate?? ouh harus.. setiap saat dan detik.. orang sempat baca atau tak.. itu kita tolak ketepi.. har3.. jahat gila.. tapi aii memang macam tu.. well~~ bak kata seniorita bloggers.. kita menulis dalam blog apa yang kita mau.. setiap saat setiap detik.. orang sempat baca .. komen or condemm atau tidak itu kita tolak ketepi.. yang penting kita enjoys.. betul kan??
okeys sila clap untuk aii..mekasih!!  okeylah.. tak mau bebel panjang2.. that is the list of question yang harus dijawab.. dalam 30 hari ni.. 

day 1 : your favorite song
day 2 : your favorite movie
day 3 : your idea for perfect first date
day 4 : your favorite photograph of your best friend
day 5 : a picture of something you want to do before you die
day 6:  a photo of an animal you'd love to keep as a pet
day 7 : your dream wedding
day 8 : a song that match your mood
day 9 : a photo of the item you last purchased
day 10 : a photo of your favorite place to eat
day 11 : what's in your make up bag?
day 12 : your current relationship, if single discuss how single life is
day 13 : a picture of your favorite band or artist
day 14 : a tv show that you're currently addicted to
day 15 : something that you don't leave the house without
day 16 : a picture of someone who inspires you
day 17 : how you hope your future will be
day 18 : 5 things that irritate ME about opposite/ same sex
day 19 : a picture of something you want to do before you die
day 20 : the meaning behind your blog name
day 21 : a photo of something that makes you happy
day 22 : a letter to someone who hurt you recently
day 23 : 15 facts about you
day 24 : a photo of something that means a lot to you
day 25 : who are you ?
day 26 : a photo of somewhere you want to go
day 27 : what kind of person attracts you?
day 28 : in this past month, what have you learn?
day 29 : something that you could never get tired of doing
day 30 : a photograph of yourself today + three good things that happened in the past 30 days.

pssstt.. kalo sehari aii wat 3,,4 entry terus pun saper tahu kan.. who cares.. ahahha... =p

p/s:- saper buat jugak angkat tangan.. fara nak pi baca citer korang.. har3...=p *pangggg disini coz macam la aii nampak u angkat tangan kan...:-)