Saturday, December 31, 2011

Tahun Baru dah!! 2012 :D.. I Hope That..


mule2 budget nak tido awal sebab esok nak start tahun baru dengan satu semangat yang bru.. but then tertibe rase nak menulis.. even baru jerk post entry lepas.. huhu tak ksah lah! just wanna to write what i want.. and yes! mule2 nak wish2 bagai but indeed tertibe "Pakcik" ceramah2 sal NEW YEAR terus tak jadi.. hahaha.. 
but maap lah "pakcik" still gak nak cakap2 sal my hope.. is just a hope not a wish.. so takpe kan?? :P :P
soo..let start with ..

Nak tambah Ilmu dan amal.. perbaiki diri supaya mampu menuju kearah hidup yang lebih berkat dan diredhai Allah.
 Sebagai manusia saya harap mampu menjadi kawan, anak, adik, kakak, yang baik pada mereka mereka.
 lupakan segala salah dan silap di masa lalu.. terhadap y lain atau daripada y lain.
nak blajar msak! aduh malu pulak rasenya bile da 22 tapi masak nsi pun takreti.. huhu.sadis
nak dan berharap agar diri mampu dan mampu terus mempertahankan prinsip diri supaya satu saat nanti bhagia yang dicari mampu diraih.

nak dapatkan result yang higher than or atleast maintain result time diploma.. 
nak kurangkan angin dalam badan!! haha.. angin disini means my temper! ouh saya garang okeyh.. kekadang rimas dengan sikap diri yang terlalu over temper .. so i nak berubah.. :D
 nak juge kurangkan kechildisan dalam diri.. huhu.. I don`t know why people around me always says i`am kebudak2an .. kalo da lame kenal itu ta kesah la..eh I saje nak manje2 lah..  :P.. tapi kalo y baru kenal pun says i CHILDISH walau bunyi die cute *perangai cam budak budak cute kan* tapi rase ankward pulak.. tak patut.. haha.. :P SO kene berubah jugak!! T___T


and last

 berharap mmpu menjadi kekasih, dan isteri yang baik , solehah bagi Suami and Mumy y baik bagi anak2 yang.. cute?? haha *ni kes terpengaruh ngan citer Aduh Sayang tadi lani.. about one family  yang punye due anak y banyak ragam but comel2.. huaaaa.. sukeee.. tertibe teruja !Ceys ceys!! simptom2 umur y menginjak la nih.. .. :P but yes I do hope that future saya begini..tapi 3 4 tahun lagi la not now..haha..

PERFECT!!! :D

oklah itu saja.. nak tidur dah! sebab esok nak bangun pagi and memulekan hari dngan senyuman and opkos dengan satu doa mudah mudahan hari2 mendatang akan menjadi yang lebih baik.. amin..btw to all hapy new years!! :D


.

Thursday, December 29, 2011

HighLight 2011 (Story Ended)


Diploma & ConVOcaTion ! 
setelah 3 tahun at last.. I habis jugak diploma at KPTM KL.. alhamdulillah habis seperti mne yang dirancang that is oN TRACK!.btw teruja nak convo.. kononnya.. tapi tak boleh blah ! time konvo nangis! sebab after bersurai phone mati.. bateri kong! cari parent lak tak jumpe! dengan kelam kabutnya ramai orang n nak hantar jubah bagai *i Think konvo belah petang memang clumsy lah! .. terus nangis! haha * pedulik ngan orang ramai.. bukannya kenal pun.. T___T


Back To the EARTH!!
gaye cakap macam bfr this duk kat langit jerk :P.. btw back to da earth means back to da tempat asal. *no more story about Johor , PutraJaya n Kl That is KELANTAN! TOTALLY!! N FOR FOREVER??? *hopefully no! :P  that is becoz I conti degree pun kat UITM MACHANG, KELANTAN! so boleh dikate saya sekarang ni FULLY KELANTANESEE PEOPLE la.. haha..  *tapi until now cakap masih selang seli ngan bahase standard! poyos lebih.. huhu


New LifE!! UITM MACHANG!
suke Uitm ni sebab die besar! tapi tak suke sini jugak.. sebab? time masuk klas tuh tengok dak2 senior*student lame semua macam BERLAGAK jerk! ekekkee.. tapi bile da lame2.. tak la berlagak punmereka! cume mungkin kami newbie so diorang pun tak suke jugak.. haha.. but Yeah! NOW diakui I just Love To be one of a D1AC2204B student! ader hikmah rupenya I masuk group ni.. *psstt before this tanak masuk group ni! nak D1AC2204A due to myprinsip always wanna to be number first! A! haha..  tapi nasib baik tak msuk kelas A becoz i kan gile2.. kelas A i tengok budaknya serius2 .. skema sikit kowt.. huhu.. :)) 

MEEtInG My Old FrienDs
*just added .. kenangan terindah bile jumpe balik kwan2 mase I tinggal Di Bp, johor dulu, Khalisah! Fatihah, Haliana and others.. just imagin kami terpisah hampir 10 tahun.. *terputus hubungan after fara pindah Kelantan and just imagine I cari mereka selama bertahun2.. dan sentiase berharap kalo adernya pertemuan itu..and yes.. kuasa ALLAH even after sekian lama.. I jumpa mereka walau hanya Di Fb! tak tahu nak kate apa just Can say.. I LOVE THEM TO MUCH and YES I HOPE THAT OUR FRIENdSHIP EVA LASTING!! :)) *and fara tak sabar nak tunggu reunion di bp dimane segalanya bermula.. :) 

DRIVING At LAst!
saye tak suke bawak motor naik motor n sebagainya coz for me err PEREMPUAN NAIK MOTOR TAK CUTE!! haha.. *padahal gedik n mengade2.. DEMAND! so now I da reti DRIVING CAR! evendo memule DRive da terlibat ngan ACCIDENT! *till now kete still tak cat lagi kesan berlanggar tuh! bile tengok jerk rase nak lempang diri sendiri sebab gara2 I kete CACAT! haha. n now err bukan nak kte tapi I admit makin lame driving bukan makin bagus tapi makin teruk! selalu jerk langgar isyarat lalu lintas.. *laju nyer psal tak sempat brek! haha.


TRAGEDI 'dirisik'
*btw its not an offcial 'risik' .. just unofficial talk..but seriously killing inside!  tragedi  yang buat I nangis 3 hari 3 malam!Boikot semua family! tak nak cakap ape2. nangis je kerje. pastuh buat action seolah olah DESPERATE kejap *desperate nak cari lelaki y boleh dibuat pakwe dngn tujuan nak wat balik umah tunjuk kat "semua"! that is my pakwe! Jangan pakse i menerima y lain.. haha* semua gara gara takut my parent 'accept' 'risikan' tersebut.. ouh tidak! huhu.. ok cukup ! tak nak story panjang2 coz ngeri nak mengingati apatah lagi memikirkan.. huhu *coz kisah ini masih belum berakhir/tapi I harap ianya sudah berakhir.. AMINNN* just nak cakap pengajaran yang fara dapat that is cinta tak boleh dipaksa! sepertimana saya tak mahu orang memaksa saya *bukti sampai nangis2/menyumpah2 tak nak and being desperated evendo that time bkan official pun* untuk menerima mereka begitu juga saya tak akan memaksa 'seseorang' untuk menerima saya. so please la! jangan terlalu taksub dengan FIGHT FOR YOU LOVE tuh! masih banyak jalan kehidupan didepan  dan masih banyak pilihan dihadapan.. walau atas apa tujuan sekalipun.. just think the other people feeling! jangan ingat hidup macam novel. BUKAN ITU ERTI CINTA!! OKEYH YOU! *kekadang rase macam mimpi .. macam novel pun ader. erh lucu pun ye jugak! huhu..apa apa jelah.. 


MeReka DatANg & PerGi 
setiap hari kite cipta kawan.. setiap hari kite jumpa kawan baru..setiap hari kite 'ternampak' orang baru n whatsoever.. da boleh dikatekan sometime setiap detik we will feel like.. HEY I LIKE HIm!! So Much?? maybe yes maybe not! sometime we will feel so eager to get "someone" in our life! and sometime we will just like TIDAK MENGHARGAI orang y datang tanpe diundang dan so DESPEREDO pade yang tak kunjung tibe.. but somehow.. like i says mereka datang dan pergi.. mungkin hadirnya dia hanya untuk bagi satu pengajaran.. mungkin untuk create satu memory.. indah atau buruk.. apa yang pasti hdirnya dia untuk melengkapkan ataupun menjadi pelakon tambahan dalam kisah hidup kite.. sama ader mereka menjadi pelakon y terbaik atau hanya pelakon yangsekadar membace skrip tanpe memahami apa ertinya setiap sesuatu y terjadi..hurm.. apa yang pasti just wanna to says thanks to all of them.. I know I have my own -ve side which sometime or maybe always make the other get sick to stand beside me but believe on me i`m  trying to be a good person .. trying to understand what people want and trying to accept what all of you want me  to be and to accept evrthing.. but yet I`m still fail.. and yes.. I`m still In a LEARNING PROCESS.. :))


Conclusinya.. Hidup hanya sekali.. Buat la apa yang terbaik yang boleh dibuat dalam kehidupan ni.... paling tidak jika bukan untuk diri sendiri cube la untuk mmbahagiakan yang lain.. n yeah! i just proud to be myself .. evendo until now still kekadang tertanya.. Kenapa ini jalan yang Allah Beri pada saya *citer2 lain disebalik higlight... but yaa saya tahu pasti itu y terbaik n I will always waiting for the answer of my Question.. i mean Hikmah.. :))


ouh ya .. SELAMAT MENUTUP BUKU LAMA (2011) TO EVERYBODY! ^___^


Monday, December 26, 2011

Dady!!!! Saya nak DATINGG!!!!! Please Please!!! ^___^

-

SCENE 1

time : 9pagi .... what is one day you.. a 21st girl asking for your parent.. 

" dady!!! can i go out.. date with my Boyfie.. he just came back from london" *feeling pakwe tuh study obersee lame tak jumpe kan! so teruje gilewwwww na jumpe! n your dady said! "opkos you can my daughter.."  n you pun dengar kate kate dady u terus loncat loncat! yeay yeay yeay! suke la kononnya.. but tertibe.. you dady sambung ayat " .... but ensure that kamu balik ke rumah before 9.30 pagi!! muktamad!"

tengok jam *skang pukul 9 pagi.. balik bfore 9.30 pagi???* conclusinya.. ape perasaan????? 


SCENE 2

"sayang.. minggu depan i cuti.. seminggu..kite da lame tak jalan2..habiskan waktu sesame :))"
"dear! U  la y busy.. kerje semedang.. balik lewat malam.. keluar awal pagi. langsung tak ingat wife kat rumah.. T___T"
"sory sayang.. :P.. minggu depan kite pergi bercuti same same kat PULAU MANUKAN okey.. i`m promise.. 24/7 is yours!"
"really! yes yes! tq so much! i Love You DEAR!!" 

*selingan sekejap..sumpah weyh..  pulau manukan ni sweet giles!! 
and fara nak sangat pergi sane nanti..haha :) 

btw diatas itu .. adalah gaye suami isteri zaman moden.. bercakap pun i you i you je... :P and the story begin...

on the vacation.. your husband phone keep ringging! your husband secretary keep calling .. dengan ayat bos itu bos ini..*budget kwen ngan CEO :P .. n the most important.. your husband keep 24 hours with laptop. menyemak segala report report.. 

conclusinya ape perasaan?????? 


pikrlah sendiri..dan sesungguhnya ini la perasaan saya disaat dan ketika ini!!! that is.. GUY KITE DA STUDY WEEK! SEMINGGU!! yeay yeay!! but jangan lupe ISNIN SELASA RABU KHAMIS ader kelas okeyh .. SEKIAN TERIMA KASIH!!! :((

p/s:- for the scene one i will never and ever care about coz takder istilah DATE on my kamus hidup.. :P
but for the scene 2.. if i am the wife .. care nye senang jerk.. pergi kat your husband "B, tengok phone jap" cakap sambil senyum n kelip2 mate.. *budget comel la kan..haha and when i got the phone.. i will BALING KE LAUT!! DENGAN LAPTOP2 SEKALI KALO PERLU! sibuk jerk!! huhuh! :P

p/s/s:- Okeyh! selamat berbahagia buat U! perasaan.  sedih? sikit! kecewa? Maybe! hapy ? opkos for U.. So  gud luck final!

Friday, December 16, 2011

1, 2 3, LOVE U shooting! The guys dat should be respected!

...

due tige hari lepas i ade shoot untuk crg movie.. jadi ceo.. perghh.. gaye cakap kekonon macam artis lah pulak!! haha.. actually dat is my assigment! shooting about ethical issue.. tak nak citer panjang2 sebab i think as a student shooting2 movie tuh da biase dah even ta tau ape motip kene belakon bagai! uhuh!! 


so move on tu topic.. 123 love you shooting.. that is mase mule2 elok je berlakon but  time last semua dok gile2 amik gambar ngan slide LOVE YOU! i pun tak tahu cam mane perkataan LOVE YOU ni leh kuar sedangkan kami berlakon ethical issue!! n word LOVE YOU ini membuatkan kami semua gile2 bergambar sampai sanggup berdiri atas kusi dan gilir2 take pict! APEKAH?? haha.. tapi y pasti everybody having "something" in her mind when take the pict with LOVE YOU.. tak gitu azma?? hahahaha.. 

n when look this pict i just thingking something.. THE GUYS DAT SHOULD BE RESPECTED!


- always smiling no matter for whom n for what! senyum itu satu sedekah right?? ni kalo bertembung muke pun tak nak senyum baik simpan muke kat lombong jerk! uhuuu..

- respected the other  privasi n request evendo mereka2 itu hanyalah kawannya..likely bile we says please respect our privacy then he will do.. just a sweet when they done it.. evendo just for a small matter! yang tak do tu memang nak kene baling ke lombong jugak!!haha

erh lagi?? lagi ntahla.. malas nak pikir.. tak penting.. miahahaha..


btw dear u.. how worst the girl whom come in your life? sampaikan you keep up and down with your relationship.. just thingking.. it is ours who cannot be perfectt as what u want or u yang perangai worst gile sampaikan hubungan u tak pernah kekal pun evendo u said dat u love her to0 much.. pity toward you because yaaa evendo we can says dat wow you are so perfect but beat me i think you  memang tak diciptakan untuk cinta! beat me.. i am pretty sure dat in your life u will never n ever know what are love for and what are the meaning of love.. i will never and ever mendoakan y tak baik buat u  but believe on me hati tak mampu lagi mendoakan yang baik! i am waiting for your true love .. to see how perfect those person who can effect your life so much! i`am willing to be a heartless one rather than having to remember you which not so worth anymore but always appearing in my mind.. -----> or can i says that semua y buruk2 ini hanya perception i y dari dulu until now always judge u without wanna to think anymore??

p/s:- esok shoot , then presenting ada 3 kali lagi, then test pun 3 lagi.. then ader kelas malam lak for 3 hari! uhuuu.. may GOD give us kekuatan n ketenangan untuk mengahadapi minggu last kelas :)) amin...




Friday, December 9, 2011

mase ! please laaa.. berjalan dengan lemah lembut bak model! :))

-
-
hei i ader story nak citer.. maih2 dekat.. lagi lagi n lagi.. haha.. :P
ok just kidding.. actually sedar ta sedar kan i da nak final pun.. tinggal two weeks lagi ntuk habis this sem .. ouh heksited!haha.. 

btw this two week err .. ok for the past few week lagi mmang banyak gile heksaiment sampai kan rase hidup mule menekan nekan.. strees datang sikit demi sikit n opkos perjalanan kehidupan mule terganggu! perggghh evendo always da kat umah before 7 tapi still ta mampu meluangkan mase ntuk tengok citer DHIYA~~ ouh hensem sungguh adi putra.. :P:P:P:P.. haha.. nak wat cam mane.. evendo da duk kat depan tv but dengar je lagu DHIA n then azan terus lelap.. ngantuk gile2 punye..then pastuh mule la dengar suara orang jerit "kakcik!! bangun!! magrib nak habis dah tuh! "*sape lagi kalo bukan sebecok bertige tuh!  then mule la kalut bangun p semayang kemudian sambung tidur balik. ouh melalui statement ini terbukti suda betapa saya penat kan?? :P

lagi bertambah terbukti akan kepenatan y dialami bile ltely ni setiap kali bangun je mesti my mum asking me "tidur mimpi ape semalam dok bebel2 sengsorang" huh? and latest one semalam,  she says i says "byeeee~~" time ngah tidur.. errkk?? apekah ? haha.. *dalam hati sambung ayat apekah semalam mimpi jumpeprince charming n kemudian terpakse berpisah sehingga terluah dengan kate2 bye?? hahaha.. tapi s usual hanya mampu buat muke blur sebab sesungguhnya mane la i tahu apa y diigaukan.. lagi pula aderlah perkara biase i terjerit2 di tengah malam if demam n penat gile2..*since i ta demam so penat la tu punye pasal tapi tu la kan..  honestly i setiap kali bangun tak pernah ingat ape2 pun.. mimpi pun tak ader.. bangun mesti dngan senyuman jerk.. haha.. well~~ :P

n also because penat gile2 lately ni asal tengok muke kat cermin je rse nak belasah cermin! err!!sebab menyampas tengok muke da macam panda .. ahha.. yeah! muke suram with keliling mate ader lingkaran just make me feel heee.. awat teruk benar muke kau.. rase nak wat surgery jerk...uhuh!. poyos~~

hurm then ape lagi yerk?? ouh ya! skng i da pandai drive dgn kelajuan 80 km hokeyh!! n drive dalam ujan*b4 this asal hujan je taleh bawak kete.. bukan i tak reti but my parent tak bagi..haha.. b4 this selalunya dalam 50/60 jerk coz takut bawak laju2 t ta sempat brek! so then rase macam wow best gak bawak laju2 nih*laju for me la  .. time orang duk potong memotong i pun sibuk ikut jugak.. hahaha.. and always time balik klas bile mood kureng sebab terlihat 'sesuatu' mesti akan bawak laju2 sambil pasang lagu sehabis kuat then ketuk2 stereng tande protes..haha -----> care untuk release perasaan .. a good one right?? :P

till then itu saje.. daa~~ 

p/s:- btw good luck for present and test U!! 

Mase sile berlalu dengan lemah lembut !! please2.. haha :P


hei i ader story nak citer.. maih2 dekat.. lagi lagi n lagi.. haha.. :P
ok just kidding.. actually sedar ta sedar kan i da nak final pun.. tinggal two weeks lagi ntuk habis this sem .. ouh heksited!haha.. 

btw this two week err .. ok for the past few week lagi mmang banyak gile heksaiment sampai kan rase hidup mule menekan nekan.. strees datang sikit demi sikit n opkos perjalanan kehidupan mule terganggu! perggghh evendo always da kat umah before 7 tapi still ta mampu meluangkan mase ntuk tengok citer DHIYA~~ ouh hensem sungguh adi putra.. :P:P:P:P.. haha.. nak wat cam mane.. evendo da duk kat depan tv but dengar je lagu DHIA n then azan terus lelap.. ngantuk gile2 punye..then pastuh mule la dengar suara orang jerit "kakcik!! bangun!! magrib nak habis dah tuh! "*sape lagi kalo bukan sebecok bertige tuh!  then mule la kalut bangun p semayang kemudian sambung tidur balik. ouh melalui statement ini terbukti suda betapa saya penat kan?? :P

this week lak i have to settle 1 role plays.. 2 3test, kuiz, two presentation and about 4 5 assigment.. dalam mase 2 weeks! ouh makin kelam la hidup. dat why la kan lately ni asal tengok muke kat cermin je arse nak belasah cermin! err!!sebab menyampas tengok muke da macam panda .. ahha.. yeah! muke suram with keliling mate ader lingkaran just make me feel heee.. awat teruk benar muke kau.. rase nak wat surgery jerk...haha.. poyos~~

hurm then ape lagi yerk?? ouh ya! skng i da pandai drive dgn kelajuan 80 km hokeyh!! n drive dalam ujan*b4 this asal hujan je taleh bawak kete.. bukan i tak reti but my parent tak bagi..haha.. b4 this selalunya dalam 50/60 jerk coz takut bawak laju2 t ta sempat brek! so then rase macam wow best gak bawak laju2 nih*laju for me la  .. time orang duk potong memotong i pun sibuk ikut jugak.. hahaha.. and always time balik eklas bile mood kureng sebab terlihat 'sesuatu' mesti akan bawak laju2 sambil pasang lagu sehabis kuat then ketuk2 stereng tande protes..haha -----> care untuk release perasaan .. a good one right?? :P

till then itu saje.. daa~~ 

p/s:- btw good luck for present

Saturday, December 3, 2011

Aku hanya dihadapannya.. namun ..

-



" aku hanya dihadapannya,
namun dia tidak pernah melihat aku.. 
dia pandang kiri, kanan dan belakang,
namun bukan aku yang tetap dihadapan. 
tapi aku tak akan mengalah..
kerana aku akan buat dia lihat hadapannya.
terus melihat.. aku dihadapannya " 


Ya Allah...Seandainya telah engkau takdirkan Dia Bukan milikku Bawalah dia jauh dari pandanganku Luputkanlah dia dari ingatanku Dan peliharalah aku dari kekecewaan
 

Ya Allah Ya Tuhanku yang maha mengerti... Berikanlah aku kekuatan Menolak bayangannya jauh ke dada langit Hilang bersama senja nan merah Agar aku sentiasa tenang Walaupun tanpa bersama dengannya.

Ya Allah yang tercinta...Peliharalah aku dengan takdirmu Sesungguhnya apa yang telah engkau takdirkan Adalah yang terbaik untukku sesungguhnya engkau maha mengetahui Segala yang terbaik untuk hambaMu ini....

p/s:- lamenya tak hupdate blog.. rindu gile.. haha.. banyak kali try menulis tapi otak mesti jem! :P.. btw  ayat2 diatas hanyalah diculik dari pakcik google  dan novel DENGAN NAMA CINTA DAN NUR KASIH :)) saje nak menmedetasikan diri diwaktu malam hari ni.. haha.. tapi yang penting saye bukan dalam keadaan kecewa okeyh.. hehe.. PEACE NO WAR!  

I LOVE YOU !!! ^___^ haha... :P

Monday, November 28, 2011

Life Is sweet!!! :) and it Should BE!!

psss.. bfore that nak kate hari ni i dapat balik my lesen memandu.. setelah ditarik berikutan hujan yang mencurah2 kebumi!! :P *actually I ta dibenarkan drive bila hujan! atas sebab BAHAYE!! ----> katenya En. abah dan Puan mama.. haha.. so rini ta hujan kan dapat la drive p kampus... time balik tadi hujan je but i ok ok jerk!chewah!!  :D

back to topic LIFE IS SWEET!! and it SHOULD BE!! no matter what happen! Allah takkan menguji hamba NYA melebihi apa yang termampu.. even kau kate separuh jiwe kau melayang pergi atas sebab2 kehilangan atau pun rase kecewa but .. the truth is... jiwe kau ta hilang! ta akan hilang! hanya semangat yang melayang pergi!

one thing u should remember.. jangan sesekali suke melawan dan mencabar apa yang terjadi disekeliling kite sebab bile saatnya kau kalah dalam percaturan yang kau buat .. disaat tu kau akan tahu betapa langit itu tinggi atau rendah! baru kau akan rase menyesal atas ape yang kau buat! duit berjuta takkan mampu membayar segala rase yang kau terima untuk kembalikan keadaan kepada neutral.. diatas sebab  kelancangan diri kau sendiri!!

------------> Honestly said.. sy kagum ngan awak MR N!!.. sangattttttttt sangatttt...

Friday, November 18, 2011

Kite dan Penyakit Syok Sendiri (pss) memang xdapat Dipisahkan :))

-
-
PENYAKIT SYOK SENDIRI!! I selalu sebut tapi tak pernah aim yang every people ader penyakit ni.. the story begin with.. hari tu my lect , SIR tanya I satu soalan then I tak jawab (sebab i  tak yakin yangsoalan tu ditujukan buat I..  coz i tengok mate die macam tengok orang lain jerk.. haha) so lame die tunggu an.. after that dengan tanpe menunggu sesaat pun lagi terus dia perli fara

BACE NGAN GAYE MELERET leret okey~~

“ni lah die .. orang tanya soalan tak nak jawab.. orang kite ni ader PENYAKIT SYOK SENDIRI~~ die takut kalo die jawab nanti .. jawapan tu tak tepat.. SAHAM DIA Jaaaaa~~~ TUH~~. Padahal orang tak pikir pasal die pun.." bla bla bla.. dan serentak itu one class ketawa... ceys3.. malu I :P.. tapi as usual fara pun ketawa jugak..sebab terase lucu.. huwahuwa..

So stop story about lect sebab i memang selalu kne bahan ngan lect dalam kelas .. uhuhu.. sabo jerk lah.. :D but now fokus on her word PENYAKIT SYOK SENDIRI & PADAHAL ORANG TAK PIKIR PASAL DIE PUN... :P




U know what.. kite2 semua ni bile suke kat seseorang *Consider u know each other /but  tanpe pengetahuan orang tersebut y u suke die  pasti kkadang rase macam segala action yang nak dibuat.. yang melibatkan orang tu tak kene..macam contoh *erh ni bagi perempuan yang social life die sedang2 yerk.. kalo yang jenis self advanced tu fara rase tak der jadi macam ni pun..


NAK ADD FB

Harus pikir2 “eh aku nak add die ke tak ea?” “Eh kalo add nanti mesti die tahu aku suke die” and bla bla bla.. then bile da add nanti pikir pulak “nak cakap mekasih ke tak ea?” “tak cakap mekasih nanti orang ingat sombong lak and opkos dietak prasan kewujudan haku.. :P” “kalo cakap mkasih t mesti die tahu aku suke die.. alllaaaaaaa~~ malu~~” :P.. haha...so then end up with dok pikir2 24 jam.. uhuuu..walhal when there are a situation u know somebody/kawan baru ke ape ke.. dengan tanpe segan silunya you add die.. tak derk lak nak pikir ni semua.. dengan bangga2 nyer pi melalak kat pages kengkawan u tu lagi la evendo u all tak rapat sangat.. but becoz of the name F.R.I.E.N.D.S so it would not be a problem.. n since u are her friend to.. i do think dat die pun tak terpikir sal u syok die ke hape ker since u know each other right!! Arrhh PSS nnyer pasal..


BILE DAH JADI FRIEND KAT FB

Bile minat seseorang harus la stalker2 kan.. then bile die up status*status yang menarik mule terpikir “nak komen ke tak komen ke tak..” kalo komen die tak bals malu kononnya.. *state on your mind the reason nk komen ni sebab status tu menarik bukan sebab u nak interprame urself depan die okeyh?? takpun.. “nak like ke tak nak.. nak tak nak”  kalo like nanti mesti die tahu guwa stalk die.. aderh! Haha.. paderhal status je pun... poyos lebih.. it so differ with when there are status from your new friend*cosider baru add fb die jugak.. tanpe segan silunyer u pi komen2 kat her post.. da kate takder feeling so ape nak kesah.. your friend pun balas2 tanpe prejudisnya.. can u just thingking.. die pun y da tentunya dont know we like him harus layan diri kite tanpe prejudisnya.. arrhh PSS lagi.. :P


BILE JUMPE DEPAN DEPAN

Dah namenya kenal each other  so secara logikalnya bile jumpe senyum and bertegur saper itu adalah biase right.. but bile melibatkan orang y kite suke dalam diam harus feel like.. “kalo aku senyum nanti msti dia kate aku suke dia” ..  “kalo aku tegur die mesti die pikir aku ni nak attract die”  then bla bla.. kalo duk sekelas lak.. mesti mngelak dari bertembung muke sebab tak tahu nak react macam mane bila saling brpandangan..kes pikir bende2 tadi.. walhal secara logikalnya da name sekelas should you bertembung ke ape ker mesti tegur2 right.. then when u saw the other friend nyer faces logiknya harus u senyum right.. err kalo i gitu la.. kalo tertembung muke ngan dak2 kelas lelaki ke perempuan ke memang i akan senyum so just thingking .. SUKE DALAM DIAM.. its mean that the guys does not now u like him so why should u make a differr treatment in treat him?? Dah kate kwan .. treat like biase la kan.. at least u can be her friends..haish syok sendiri nyer pasal.. jurang yang sepatutnya tidak ader tapi wujud bcoz of ur PENYAKIT SYOK SENDIRI!!. :P

So conclusinya tak payah nak syok sendiri sangat la.. when the are no tendecy to him to syak u suke die so why you should make a differ perception and treatment toward her! Remember melalui action u tu la yang actually akan membuatkan die lame2 sedar yang u admire him!! Dah tu kalo muke asyik blus je setiap kali bertembung wajah  tidak ke haru disitu... uhuuu...

Ouh ye ini like i says untuk perempuan/lelaki yang mane merasekan u suke somebody but takderla sampai terpikir nak attract @ get him/her atau ape.. just suke tengok face/appearance/attitude die .. itu jerk.. kalo u memang berniat nak dapatkan die so sile la huhahuha depan die.. paling kurang if die tak bg feedback baik kat u die akan pikir yang u saje nak interprame depan die.. lagi tak bagus.. haha..:D

p/s:- i pun ader pss.. i always avoid from bertembung muke ngan seseorang sebab setiap kali tengok muke die jerk mesti rse cam tak leh senyum *takut die pikir i senyum bersebab so dengan segeranya harus kalihkan muke tanpe rase bersalah walhal ngan kengkwan die senyum n huhahuha jerk! Haish kene buang penyakit nih dengan segera nampak gayenya coz sangat tak baik buat kesihatan.. hahaha.. :D

THanKs FoR ReAdInG ^-^

Saturday, November 12, 2011

Innocent/sensored atau tak paham bahase???

-
-
eh korang perasan tak budak2 sekarang tak padan ngan KECIK!!! tapi care berkate2 WORST GILE!!! haish dunie.. haha.. seriously i sangat benci orang y gune HARSH WORD bile cakap tak kisah la ngan kawan ke ape ker! menyampah gile! TAK SOPAN!! haha..

so tadi i comment2 status my kazen*guys/umur tak sure ..for sure dak2 kecik lagi and tertibe ader comment perkatan sangat KURENG SOPAN yang ditujukan buat kazen I. even ayat tu bukan for me but siyes i sentap. rase macam erh budak ni kalo adik2 haku cakap macam tu siyes sile la bersedia makan selipar saiz 8 <--- pinjam selipar orang lain sebab i saiz 5/6 jerk.. :P

so i pun sound lak budak tuh..

*dak kecik cakap ko aku ngan i.. sentap jugak.. :P.. 
cube la panggil kakak ke.. sejuk hati.. haha

then..tertibe i pulak yang kene balik.. die kate i cakap kasar sebab gune perkataan BTW!!! pelik sekejap btw tu equal by the way so whut da problem with da words?? cakap punye cakap rupenya dak tu ingat tu ayat KURENG SOPAN jugak!!! haish i terpikir btw tu punye maksud tersirat lain ker?? siyes haku tak paham.. haha..innoncent kah saye ?? :P*atau boleh kah i consider budak tu tak paham singkatan bahase??

dulu i pernah chat ngan one group ni kat geng blogger tak silap.. ader one guys tolong i wat pe ntah hari tu.. *da lupe so i says la THANK YOU JASAMU DIKENANG.. then..tertibe dia sound i cakap i SENSORED!!  i pelik la kan.. berulang kali tanya ape die saye tak paham.. n ulang balik 4 ayat yang fara tulis kat atas tu...dan die hanya wat icon gelak2 seolah itu semua perkara yang melucukan /kekonon i ni nak buat2 jadi seorang gadis innoncent after berkelakuan SENSORED!! ceys!! kuang asam..*ayat ni tak terkategori dalam bahase kasar ya.. haha..  pendekkan citer lame tu i refresh my pages and baru terkeluar ayat DIKENANG yang i tulis tuh semua appear like this DI******* ... semua!!! semua!!!! barangkali mamat tu pulak jenis kureng so die tak dapat dah bayangkan ayat tu as DIKENANG melainkan ayat sensored semata2.. huwaaaaaa.. malu taksah cakap la.. skat tu i da tak chat da kat gb... serik! haha..

whatever it is... siyesly menyampah dengan orang yang  suke berkate perkataan KASAR/TAKSOPAN/TAK CUTE/KOTOR and whatsoever!! its not about me pretend to be innoncent people by pure2 jadi gadis yang sopan santun/tak cakap kasar kononnyalaaaaa.. but its about who you are and how you want the others treat you . eh ko ingat orang akan cakap baik ngan ko ker kalo 24 jam bercakap kasar semedang.. uhuh!! dak kecik pun da look like orang2 tue bile bercakap begitu..kan kan :P

p/s:- dalam banyak2 ayat kasar fara hanya suke sebut SENGAL jerk tu pun dulu.. after kene sound ngan someone da tak sebut dah.. haha.. SENGAL terkategori dalam ayat kasar ke ea?? kompius.. :P


Friday, November 11, 2011

11.11.11. hari ulangtahun .. :P

-
hey .. wait2.. first jangan cakap fara taksub ngan tarikh ni okeyh.. haha..
tapi da semua cakap sal 11.11.11 .. so i pun nak sibuk  jugak.. i kan penyibuk.. :P

btw everthing happen have a pro and contra.. ader suke ader tak.. same macam tarikh ni..

fara?? siyes heksited gak ngan tarikh ni.. sebab tarikh die comel.. kene pulak hari jumaat.. baik sangat la kalo nak dirikan rumah tangga.. dengan harapan memulakan hidup baru dengan hari yang baik.. erkkk!! hape haku merapik nih.. dirikan rumah tangga?? haha.. ok abaikan.. :D

ape pun there nothing happen and i pun tak harapkan ape2 pade date ni sebab date yang sangat penting dalam my life aderlah 12/12/12.. bukan 11/11/11 hehe.. ape pun.. pade yang berkahwin.. selamat menjalani kehidupan baru.. yang tunang ngan couple tu tak nak wish ar.. haha.. 

whatever is is... i am waiting waiting waiting for you 12/12/12... tak sabarnye... ekekeke.. :P.. insyaallah if panjang umur.. and ader jodoh.. :D

p/s:- even there are nothing special happen on this date..there were somebody make me feel like tertibe 11/11/11 give me a funny stories ..


bile i balas camtu terus my friend offline!! sentap la tu.. miahahaha..:p.. whatever it is.. i wish you all da best f0r 11/11/11 (even tarikh tu takder ahpe pun sebenarnya).. n hari2 berikutnya.. haha.. sile lah mnyambut ulang tahun dengan jayenya ya awak.. :P

HUPDATE!! br tahu one of my class mate bertunang hari ni .. CONGRATULATION.. and also one of my class mate besday hari ni.. HAPY BESDAY!!! . may GOD bless all of you..  and hapy2 selalu.. ;D

Wednesday, November 9, 2011

Day 1:- Bende Yang saye buat bile sorang2

walau heksimen gile banyak tapi terase takder social life pulak bile 24 jam mengadap buku? betul tak?? <----- sile hangguk even hari ni tidur je 24 jam ... tanpe memandang buku.. T___T.. demam sebab makan daging banyak sangat! siyes tak tipu.. masuk harini dah 5 +++ biji panadol yang i makan .. tapi tak jalan.. haha.. :D so terbukti suda makan daging tak berapa baik.. ekeke..::

so tertibe terase nak buat 30 days challenge ni.. meyh2 buat.. :D

Bende yang saye buat bile sorang sorang??

1) pasang lagu volume tertingi sambil nyanyi2.. kekonon feeling jadii hartis sekejap..
2) bace novel!! feeling2 jiwang with da hero...
3) Thingking of somebody.. ekhem3.. :P

and last.. honest! saye saye.. saye tak suke dok sengsorang sebab selalunya bile dok sengsorang msti ade feeling feeling semcam je(same ader feeling seram atau sedih /sayu sebab sunyi..make me feel like missing somebody) yang at the end of the days buat i akan berselubung dalam blanket 24 hours and kebarangkalian untuk menangis aderlah 70%.. haha.. siyesly fobia and never and ever wanna to do it .. T___T..

ok done! korang? suke ke dok sorang?? mesti takk

Monday, November 7, 2011

Raye x leh makan daging banyak banyak.. T___T

-
p/s:- entry selang seli with pitcha tanpa saling berhubungkait.. :))

*ngah tengok lembu yang bakal dikorbankan with ratu kebaya..

first siyesly tak tau nak bgi tajuk ape.. so bantai je la kan.. heheh! *consider tajuk y diberi dah cun giles!!haha
so hari ni raye kedue! tapi i tak pi mane pun! ader majlis akikah my cuzzy n invitation from my friend to makan2 but i did`t go. kepenatan kemelandaan! pening kepala! serabut sebab makan daging banyak sangat! <------ boleh tak nak bagi alasan cam ni.. haha..

*with my youngest bro! makim.. our photog y ta bertauliah..:)) and with  Kaisara Daniela, qistina Batrisya  and Adwa Zafirah! uhuh hot2 name dak2 sekarang kan? anak2 kite kite nanti tak tau la name ape .. hua3.. :P

siyesly b4 this selalu dengar orang cakap jangan makan daging banyak sangat nanti darah naik! badan panas ker! tak pun sakit badan! n siyesly semalam pagi i cume makan gulai ayam + nasi warne kuning kekonon nasi minyak..then malam  baru makan nasi berlauk daging but malam semalam pening kepala tak usah dicakap! memang la tak siyes tapi keanehan kemelandaan sebab tertibe sakit kepala. so i consider daging tu y menyebabkan i sakit kepala.. ceys2.. :P

*baby Sofea! akhirnya jumpe jugak budak bam2 ni.. muke siyes tak leh bla.. haha.. :))

btw kami one family as usual la memang always celebt kat kampung belah mama je since belah abah tak buat ape pun.. belah mama boleh dikatakan lately ni every year korban sekor. so semalam orang lain berbusy2 dengn lembu bg lelaki n perempuan dengan masak memasak but me?? busy dengan melayan cuzy2 yang kekononnya da lame tak jumpe.. haha..

 *with sibling, kazen and anak kazen .. baby tu aniq baktiar yang akikah hari ni.. comel! suke.. :))/adik beradik ngan kaisara n qistina.. 


ok lah itu saje! motif entry nak tunjuk gambar je sebenarnya.. hahaha..ok tipu! acct ngah serabut ngan assigment yang berlambak giler but i dont know how to start to make it! dengan present y gile berlambak after sem break ni! siyes serabut... huk3.. so sesaje menaip entry yang langsung takder motip.. :((

ok lah..bai semua! :D
Selamat hari raye agains!! :))


p/s:- sebenarnya kan fara rase raye tak leh makan daging banyak2 bukan sebab darah tinggi ke ape tapi sebab kolestrol babe! lemak2.. haha.. :P

Friday, November 4, 2011

yeay dah cuti!!! Selamat hari raye !! :)

-
-
-
ekhem2.. pejam cellik pejam celik.. dah cuti .. yeah! bukan setakat cuti raye ok but cuti sem sekali! 10 hari!!!  siyes hapy giler.. and siyes tak sabar nak raye sebab nak balik kampung! yang jauhnya hanya 3 km tu.. haha.. gile jauhkan... sampai terindu2 nak balik kampung! tak lain tak bukan sebab rindu gile nak tengok baby sofea, baby akif and si budak cengeng adwa! lame tak tengok2 mereka.. siyes tak tipu .. rindu sangat.. hehe.. 

raye ni my family korban jugak.. sponsor by my grandmother! sekor untuk whole family, sedara mare n akikah anak sepupu....(amirul n aniq) malam esok ader bakar2 ayam kat kampung . BBQ!!.. erh erh.. wait! esok hari buat ketupat la! kebusyan kemelandaan sampai lupe ada hari buat ketupat.. ekekeke... tapi as usual fara tak join buat.. makan je join! T___T.. 

erm last week fara konvo! best! nak citer panjang! so tengok pre konvo pict sudah .. haha.. suatu hari nanti kalo ader kelapangan + gambar da fully edited  fara citer.. eceee... :P


then one more thing i da pakai contact lens! suke! sebab dapat mate baru! siyes jakun sekejap bile pandangan gile jelas! hehe.. bfore this i just use spect dalam kelas je kat luar tak la! takder mase nyah.. tak cute n cun.. :P:P.. so bile pakai contact siyes mate asyik melilau jerk! puas dapat tengoksemua dengan gile jelas.. haha.. for the first 'menangis' jugak la hari2 time nak pakai! siyes payah! bulu mate panjang sangat.. hak3.. then lame2 da biase.. suke... :P

lagi3.. nak cakap ape yer?? banyak fara nak citer tapi t panjang pulak so simpan sendirik2 suda.. *ayat ashia .. haha.. last word selamat hari raye semua.. :))

p/s:- baru one days cuti da terbayang2 dalam kepala wajah seseorang.. rindu ..haha.. apekah???  T___T.. btw selamat hari raye awak.. :))


Friday, October 21, 2011

Hidup berubah 360 darjah!!

---
Assalamualaikum.. 
Hai guys! :D

lamenya tak hupdate! haha.. poyo2 busy walhal tak busy mane pun! but siyesly i just realise that my life was changes 360 darjah sekarang.. uhuh! tak sangka degreee time ni time untuk be serius and comitted sepanjang mase. nak wat cam mane kalo TERleka sekejap jerk terus ketinggalan for forever! kerja setiap hari bertambah! ouh my.. botak kepala kalo memikirkan.. haha.. so demi mengelakkan kepala menjadi botak just let all the things go.. err lelaki orang cakap kalo botak seksi.. perempuan?? ahaaa.. :P

but siyesly la.. jujur fara cakap hidup berputar gile.. like

PERANGAI CAM ROLLER COASTER! mood pun same!.. yang paling jelas skang fara selalu Emo! marah memanjang.. haha.. selalu jadi bile nak study.. ye la dulu kan fara stay putrajaya ada bilik study sendiri! 24 hours sunyi sepi. skang dok ngan family . bilik berkongsi ngan due adik2 yang kecoh memanjang!*tak masuk makim yang suke menyibuk dalam bilik kami!  sekali cakap SENYAP LA KAKCIK NAK BUAT KERJE! haram mereka nak dengar! so terpaksa la tinggikan suara setiap saat dan detik! haish. *kekadang pikir rase bersalah gile! cos fara sedar lately ni mereka setiap hari kene marah ngan I tapi nak buat cam mane! I rimas! bosan! tak leh nak fokus bile bising2.. grrrrrrr... what should I do??

ZERO SOCIAL LIFE! mase dip stay kat town! every weekend tak pun atleast every month*senang kate setiap kali dapat mara harus enjoys2! wayang! makan2! Shopping2! bowling! karoeke! cuci mate! mc D! kepsi! Pizza!! but kat sini semua tu tak ader! tak ader! arhh I bukan la hadap sangat nak berjimba2 gitu tapi sometimes terpikir .. bosan jugak 24 hours buku buku buku! ouh tak bersyukur kah saye? haha

SEDIKIT TERKONGKONG! yeah! u know! bile dok with family pergi balik harus terjaga waktunya! keluar harus tahu dimane tempatnya! dengan siapa! tapi wat mase sek semua ni takder masalah! coz i know my family will never and ever mengongkong my step. and i pun tak terpikir lgi nak melangkah jauh2 sehingga memaksa my family catu setiap pergerakan! tapi yaa da name dok kampung! sedikit sebanyak kalo anak perempuan dok berkehulu kehilir! harus la ade mate2 yang memandang dan itu membuatkan I terpkse mencatu setiap pergerakan I! heh! kecoh.. haha.. *kekadang terpikir apakah i yang terlalu prejudis ngan mereka walhal mereka tak kisah tapi tu la.. dok kampung! name parent yang dibawa.. susa susa.. huhuh..

KAT KAMPUS SEMUA KENE CONTROL!! nak pakai baju pun kene catu! :P. ader satu hari tu i pakai baju kurung yang jarang! tapi pakai ngan inner la.. dan2 jer ader satu lect laki tu cakap sal baju2 kurung yang jarang nih.. seksi seksa katanye..sentap I ! haha..tobat tak nak pakai dah! uhuh! kat kl orang pakai baju nipis dengan Tube tu tak kecoh pun.. hua2.. dalam kelas tak leh gelak kuat2.. tak tahu nape semua action kene control mungkin sebab fara tak berapa nak serasi lagi ngan semua2. erh fara tak tahu la fara yang sombong atau mereka yang begitu! rasenya fara ni dah very the ramah tamah! fara just rapat ngan newbie je.. yang budak2 senior dalam kelas aka yang dah lame menapak kat uitm machang tu sorang due jerk pernah bercakap.. y lain tak.. mereka sombong! haha.. apekah??

 TAKDER KAWAN NAK BIKIN HOT MEMBUATKAN HATI SUNYI SEPI! OUH I NEED SOMEBODY! hurm! fara rase skang fara tengah mengalami konflik kejiwaan! sape y kenal fara tahu la i have my own prinsip! takder mase nak feeling meeling yang siyes2.. kalo main2 feling meling macam kat Mr N tu biase ar.. ekekeke! tapi skang selalu terpikir! ouh bagusnya kalo ader seseorang yang boleh menceriakan hati! SERIOUS!  ouh my! what the ? tidak2 I have to stick on my prinsip! lelaki mereka semua menyusahkan! haha..  hurm.. apakah??

-------->>>>>> btw dear u know what.. after for a while i`am forgetting my feeling towards you but know.. it cames again. i dont know what GOD wanna to show to me. should I wait for the right time.. ? wait for you to come to me.. wait for you to say hello and asking about my days.. my life .. whether i have any problem.. hapy or not? need your help.. wanna you to be on my side every minutes and hours.. or just hangky pangky with my social life without have to consider what are the feeling for?  why the feeling came.. why i should to think about it! coz reality.. the feeling was just like nothing! you were not here! and fact i never and ever knowing WHO ARE 'YOU!' it just only the feeling! that the fact! or..maybe the feeling just come to me just only to ensure that i`am always takecare about myself! don`t let myself being played again and again . until there are the right person come to me and being my prince charming!. and it is YOU?? huh! what the???? apa apapun doa saya hanya satu.. kalo perasaan itu betul .. kalo gerak hati itu betul.. i hope that one days you will come to me.. i will always waiting! No doubt!. :) <<<<<------------

ya ALLAH bile tengok pict ni tersangat rase nak pergi bercuti ke satu tempat yang aman dan damai.. saya mahukan satu ketenangan.. I admit that! semua benda dalam dunia ni fara dah dapat..semuanya.. bahagia, kecewa, sakit, gembira, strees... tapi tetap juga terasa tak lengkap lagi hidup ni.. mengapa ya? sukar benar mencari kasih yang tulus right.. uhuh... 

btw minggu depan saye cu cu cuti!! Seminggu!! nak pe pe pergi Putrajaya! CONVOCATION time!!!:))

ThanKs FoR reaDinG!! ^__^

Tuesday, October 11, 2011

Yeay! dapat macam2 lately nI ! IndaH BanGat!! ::)

yeay yeay ! yeay!  *sambil loncat loncat2..T___T

before conti perasan tak ader something wrong somewhere.. ecehhhhhh... nak bersomething2 plak.. hahaha.. actually fara da ader header ! yeay! and header ni dibuat oleh Azhari .. reason die buat sebab diebaik hati .. ekekeke.. tak la.. actually fara yang mintak dia buatkan.. disebabkan die super duper baik so die pun buatkan.. sangat comel kan.. suke2.. hehe.. terima kasih daun keladi.. lenkali sile buat lagi ea.. lalallaa.. :P



then balik semalam dapat parcel!


yeay! dapat souvenier from Egypt! eh eh.. bukan! souvenier tu memang la dari egypt / mesir! aderh! fara tak tahu egypt n mesir tu same tempat or tak! sob2.. so redah je yerk! but the postage from jb i think... and this souvenier i got from El Nadia! dia belajar kat sane.. bidang medic! actually kami cume kenal di alam maya jerk! haha.. tapi kami baik! erh kite due baikkan awak.. ekeke.. that why die belikan fara Souvenir bfore balik mesia haritu! thanks ya awak! harap kat fara entah bile dapat jejak negara mesir tuh! really appreciated it ! :) *untungla elnadia ni pempuan.. kalo lelaki harus fara ngorat dia habis2an dengan harapan one days nanti dapat pergi egypt.. hek3.. :P

then last I also got LIP ICE!! 


from LIP ICE MALAYSIA .. ritu actually ader die wat promotion kat fb .. isi2 form.. then hantar gambar you and your besties then nanti die bagi la lip ice yang cinonet pada kami2.. *but fara tak sure my besties dpat dah ke tak lagi.. :)) sangat cinonet okeyh! haha.. tapi tak ksah la cinonet pun.. sebab fara memang pakai LIP ICE n for your info untung tau pakai Lip ICE ni sebab lambat habis .. haha! tak tahula fara y jarang pakai atau sebab die memang magic !ekekeke..

then itu saje lah untuk saat dan ketika ini! hari2 depan tak tau la dapat aper lagi... dapat hati maybe.. hahaha.. :P

Thanks FoR ReaDinG ^__^

Sunday, October 9, 2011

Kitab Cinta Yusuf dan Zulaika

dear diari..

due tige hari lepas aku baru habis bace story kitab cinta Yusuf dan zulaika..(islamic spiritual novel) ternyata benar kate orang novel tu give a lot of meaning .. novel tu buat aku banyak berpikir...

HUPDATE----> pict buku br diattach... :)) and gambar dicilok dari pakcik google :)

kate die bile seorang perempuan meluahkan perasaan die itu ertinya perasaan die adalh telus dari sudut hati.. tak perlu dipersoalkan kenape die mencintai orang itu atau orang ini sebab perasaan tu wujudnya tanpa die sedari.. wujudnya tanpa diminta..dan itu adalah tidak salah..

dairi.. kate buku tu jodoh sudah ditentukan Allah.. kite tak berdose bile merindukan seseorang.. kita tak berdose bile memikirkan seseorang.. kita tak berdosa apabila jatuh cinta pada orang y bukan selayaknya.. kite tak berdose apabila berdoa pada allah agar kite dijodohkan dengan dia..

tapi hukum alam.. hukum dunia.. perasaan itu tak dibenarkan same sekali.. seolah2 adalah satu kesalahan besar apabila kau menyukai atau mencintai orang2 yang tak septutnya ataupun orang2 yang bukan kepunyaan engkau ataupun orang2 yang ternyata tidak pernah sesekali akan menjadi milik engkau.. bukan DIA yang memberitahu tapi pandangan mata yang melihat.. apakah ia jodoh kite? apakah die akan menjadi jodoh kite..
dan rentetan rase tu kau akan terima balasan! hati kecewa! jiwe merusuh. lemah semangat.. arhhh adilkah hukuman yang diberikan???

kadang2 aku tak paham kenape kite ditakdirkan mnyukai seseorang yang nyata bukan milik kite.. kenape harus wujud perasaan tu? kenapa cinta tu mesti bertepuk sebelah tangan? kenape rase tu hrus sangat menyakitkan? kenape rase tu tak seindah yang dibayangkan.. mane kata kate semua manusia berhak untuk dicintai dan mencintai..?? kata kata hipokrit yng dibuat oleh mereka yang tak punya perasaan.. sangat tak punya perasaan yang jitu sementelah dia sentiasa dapat apa yang diinginkan!

adil ke? tak! dunia memang tak adil! perasaan memang tak adil! hti ngan jiwa tak pernah mahu bersatu! hati tahu perasaan itu tak harus wujud tapi tetap jugak perasaan terus2an berharap. apa patut hati tu dimatikan.. akal dimatikan! biar hanya satu organ yang berfungsi supaya setiap diri manusia mampu membuat apa yang diinginkan tanpe ragu2... maybe hati.. maybe akal maybe jiwa.. tapi  mereka2 tu organ ke? ! arh! gile..semuanya gile..T____T


"CINTAKU BUATMU BAGAIKAN HURUF HURUF YANG TERPATERI DI SETIAP HELAIAN KITAB" ~~ Kitab cinta Yusuf & Zulaika . 



LAGU REMOVE!!!  (Jodoh ditangan TUHAN)

Thursday, October 6, 2011

4 maut?? tertiba rase takut nak drive.. :((


Fara rase mesti semua da bace kan alkisah 4 PELAJAR UITM MACHANG MAUT DALAM KEMALANGAN DI KM 42 JALAN MACHANG ??  semalam fara drive pi kampus pagi dalm kul 7 lebih gitu jalan memang jem.. lame gile stuck kat situ.. first i thought coz jalan2 kat machang skang ni under renovate/sedang dibaiki so maybe satu jalan je yang dibuka that why jammed!... bile lalu nampak ader kereta kenari kaler merah hancur dok kat tepi... so then i consider that jalan jammed coz accident.. itu je.. balik rumah semalam beria cerita ngan parent.. jalan jammed sebab accident.. T____T*jakun sebab pertama kali driive then tengok ader accident.. 

tapi tadi bukak fb tengok status Ashia says 

"al fatihah kepada 4 pelajar uitm machang yang telah kembali ke Rahmatullah kerana terlibat dalam kemalangan semalam. takziah. al fatihah. semoga roh mereka dicucuri rahmat ameen"

terus terdetik dalam hati.. student uitm machang??? semalam tu ke?? and then terus google2.. sahih! kompem! memang ya! terus bagitahu abah balik yang accident tu dak2 uitm...

sedihnya bile pikir2.. baru 19.. baru nak mengnal dunia.. baru nak hapy2 sebab fnal da habis.. tapi ini jadinya.. mesti parent mereka sedihkan... abah pun potpet2 suruh bwak hati2.. uhuhu..tpi tu la jalan machang memang banyak giler lori.. fara pun selalu je stuck kat tengah2 lori..nak potong tak berani.. nak bawak slow2 pun takder kejadahnya sebab lori akan sentiasa berada dihadapan..grrrr.. sepatutny kene wat satu jalan khas untuk lori2 jek..huhuh..

apa apapun  alfatihah buat mereka2 semua.. mudahmudahan ditempatkan dikalangan orang2 y beriman.. ameeen ..

p/s:- ini la sebabnya kenape fara tak pernah terpikir diri mampu untuk terus n terus hidup.. kemalangan n mati ada dimane2.. setiap hari bangun pagi dapat tengok cahaya lmpu pun da buat rase sangat2 bersyukur... and you should too.. 

Wednesday, October 5, 2011

Saye tak suke awak tapi saya minat awak jerk.. :P


hari ni kelas sepatutnya abis kul 4 tapi jadi kul 12 sebab satu kelas lect takder satu lagi kelas batal sebab eletric takder! so aircond n lampu tak berfungsi. wah heaven kan kami! takder electric so takder kelas.. huahua.. kalo seminggu takder electric seminggu takder kelas! over betul.. T___T

back to topic.. CINTA, SUKA, SAYANG dan MINAT adalah 4 perkara yang berbeza.. ouh rupenya.. setelh diggoogle2.. maka inilah hasilnya.. psssttt tak yah bisik2 dalam hati dan kepala dengan mengesays PUYOOO SIAP GOOGLE LAGI... OVER!! haha.. coz i know memang the action sedikit over.. tapi ader haku kesah.. :P :P :P OK FINE!!! memang haku kesah.. hahahaha.. :))



______________________________
Cinta 
Kita memang mengharapkan dia menjadi milik kita. Segala apa yang kita buat, kalau buleh nak dia tahu.. dan kita sebuleh mungkin tak nak sakitkan hati dia. kita akan sentiasa berfikir tentang dirinya. (dalam erti lain : cinta di tujukan kepada seseorang yg kita selalu ingat dan mimpi.. Tanpanya kita akan rasa sunyi dan kita cintakan sepenuh jiwa dengan hati yg ikhlas kepadanya walaupun dia buat tak tau je)

Sayang 
Kita memerlukan dia di masa kita mahukan seseorang untuk berkongsi rahsia dan kisah duka kita. selalunya kita akan sayangkan seseorang yang menjadi TELINGA kepada masalah kita. (dalam erti lain : sayang di tujukan kepada seseorang yang boleh membuangkan masa dia untuk mendengar dan memeningkan kepalanya dgn masalah kita dan kita jugak boleh menyakitkan hati dia kerana kita bukannya cinta kepadanya)

Suka
Kita sukakan dia kerana dia kelakar. Dia happy-go-lucky. Bila bersama dengan dia, kita rasa nak tergelak sampai nak pecah perut. Tapi, kita taklah rindu sangat kat dia bila tak berjumpa seminggu…(dalam erti lain : suka di tujukan kepada seseorang yang boleh menjadi pelawak kepada kita. Yang boleh menceriakan hari2 kita.. :)

Minat
Ada sesuatu pada dirinya yang menarik kita untuk mendekatinya.(dalam erti lain : minat ditujukan kepada seseorang yang ada sifat, peribadi atau barang yang kita mahukan… )
__________________________

ouh alkisahnya... so murid2 paham tak apa itu cinta kasih dan sayang bla bla bla...hehe conclusinya.. dari ayat2 berikut terbukti suda betapa MINAT lebih berkuasa dari SUKE! omg! i thought you should choose to minat seseorang dari suke seseorang since orang cakap suka tu ertinya EH AKU SUKE ENGKAULAH n then minat lak SAYE TAK SUKE AWAK TAPI SAYE MINAT AWAK JERK :P:P:P *dengan gaye mengode .. huahua.. tapi sebaliknya pulak.. from my view i can says that


CINTA >>> 1
KASIH & SAYANG >>> 2
MINAT >>> 3
SUKA >>> 4

conclusinya .. whatever it is...even ramai y cakap suke tu lebih tinggi dari minat .. and sesungguhnya saya sedang suke kat seseorang itu... tapi Fara still nak cakap SAYE TAK SUKE AWAK TAPI SAYA MINAT AWAK JERK MR N.. :P:P:P.. hahahaha...

p/s:- dah lama rasenya tak gedik2 macam ni wei.. best rupenya ya?? patutlah ramai orang y gedik2 sekarang.. hahahhaa.. :P

THaNkS FoR ReAdInG ^__^

Sunday, October 2, 2011

Why degRee?? why not Just Enjoys or married Maybee?? errr... :P



holla holla.. haha..lamenya tak update.. 

busy.. T____T.. 
talking about super duper busy.. honestly.. i was so enjoys with my life sekarang.. yaaa.. life was so easy right.. but .. tadi bace buku.. bukak2 buku.. siyesly mood down! CRG 520?? siyes haku tak paham ape ke motif subject ni.. mane ngan REVIEW n COMMENT CASE!! BERLAKON DRAMA! TENGOK MOVIE! haish tak paham2.. MENCIK!! huhu... 

bila da saling bencimembenci macam ni ..mula la terpikir why ea kite kene study degree n then kalo rajin kene conti phd n WHATSOEVER! kenape tak after diploma just enjoys your life tak pun married ker! at the end of our life we were hapy forever and ever! ceys! Fairytale!! coz the real fact! life was not so easy..  (----!)


btw bact to story.. kampus uitm machang sangat2 not bad.. for me la.. even ia uitm paling kecik antara banyak2 uitm but some how pada fara da cukup besar dah.. our fakulti aka our class blok pun besau gedabak la..suasana pun cun2 jerk..  memang la jauh kene jalan kaki berbukit bukau lagi but since fara drive sampai depan blok/fakulti so takder hal la.. haha.. UNTUNG laaa~~

lagi lagi .. UNTUNG jugak laaa bila masuk kelas mesti senyum ceria sebab ader Mr N hahahaha.. what the gedik ok.. so just close dastory...heeee.. dulu mule2 siyes fara tak suke kelas/uitm ni coz rase terpinggir sebab mereka2 kebanyakkannya original from uitm machang so da kenal2 but us terpingga2 seorang diri.. tapi lame2 i was enjoys with da class.. trying to bertegur sape ngan semua2.. and yeah! saya suke uitm!...

last UNTUNG la jugak sebab just due tahun je study.. fuh! lege.. kalo lame2 i rather put up my hand and just married rather than study.. leceh.. hak3.. kuno betul pemikiran.. hurm! last saye suke lib die.. besau!.. hehe... till then chow..

insyallah fara akan ber bw dari masa ke semasa ke blog korang okeyh.. :D

ThaNkS FoR ReaDinG