Sunday, November 7, 2010

saper tak der gigi...

sila angkat tangan.. hahahaha.. *sewel!!

dua tiga hari ni i buang tebiat..
yang pertama asyik terasa nak makan benda yang berkuah.. lembut .. lembik.. like bubur nasi.. mee masak lada hitam.. n juga char kue teow .. err ke kua toew basah.. hurm apa apa jerla yang penting benda yang jarang sekali dimakan la..
yang kedua.. asyik bukak laptop jerk.. dah tu log in blog lak.. huhuhuhu!! sungguh ku buang tebiat..

so alkisahnya disebabkan tak terdaya nak masak kue teow basah coz tak reti.. nak beli kat pasar malam!! pasar malam lambat lagi.. nak singgah kat fourt court.. hurm bukan i la jawabnya.. akak i pun takder nak suh dia masak.. huwaa.. i mengidam gila ni.. *ceyh.. gaya cakap macam la akak nak masakkan.. hahaha..

so rasa nak makan benda tu beralih arah ker rasa nak makan bubur nasi lak.. semalam da makan ngan azie (kawan I) kat mcd.. jj.. hari ni.. g kedai bawah..nak beli roti n aiskrim.. tapi tutup..sengal nyer kedai.. penat i pakai tudung n salin baju segalaya.. ko tutup lak ya.. huh!! touching i keyh!!

dat why.. puas berpikir.. perut dah semacam dah ni.. hahaha.. lapar seyh!! so tetiba teringat semalam waktu makan kat mcd .. kawan i tanya kenapa makan benda ni.. i cakap.. rasa nak makan.. nak masak tak reti..

n katanya cik kak tu.. senang ajer masak bubur ni..i sentap 3 saat.. psst!! kawan i tu tak reti masak auu.. so musykil sekejap.. hahahaha.. *mampus pasni kena lempang ngan dia.. 

so masa terpikir2 nak makan apa tu.. i pun teringat la kata kata dia tu.. yang masak bubur nasi senang jerk.. so i pun "azie tak pandai masak.. kalo dia cakap senang.. that mean senang la tu" hahaha.. dengan yakinnya cakap kat diri sendiri.. terus pg dapur.. basuh beras.. letak atas api.. tapi tapi.. 20 min kemudian.. kenapa nasi tu cam keras jerk.. hua hua hua.. senang apa.. kang dah.. masuk dalam tong sampah nasi tu.. har3... teruk la i nih..

tapi punya la teringin.. mengidam mengalahkan mengandung anak sulung.. hahaha.. so  i try lagi sekali.. masuk beras tak sampai setengah cup pun.. then air hampir setengah periuk.. bila kering jerk i masukkan lagi.. haila.. berulang kali la masukkan air.. ada rasa nak give up sekejap tengok nasi yang tak macam nasi air tu.. tapi.. tapi... at last .. i jam kemudian.. ia menjadi.. huhuhu.. i`m hapy.. lalalala.. bangga sekejap..

so dengan bangganya goreng ikan bilis n bawah merah.. untuk tambah perisa.. n siyes sedap sedap sedap.. hahahaha... perasan dowh... eii.. tapi siyes i teruja.. pertama.. tak sangka i berjaya masak bubur nasi tu.. kedua.. best jugak yer jadi perempuan ni.. laki mana reti masak.. haish.. tak yah tipu la korang.. masak maggi leh la.. hahaha..

so alkisahnya tertiba terberangan.. orang kalo sakit kan suka makan nasi air.. nasi bubur ni.. so i terpikir.. i now dah berjaya masak benda ni.. jadi takder hal la bagi i kan..

tapi cuba pikir if kita sakit teramat.. n teramat nak makan benda tu.. so how??

nak pergi cakap kat your mum .. maunya your mum kata .. ko ni buang tebiat apa.,. tua2 nak makan nasi lembik lagi.. hahaaha... kejam!!! tapi dulu i pernah tengok my mum masak ntuk akak i.. so i think kalo anak mintak kat parent they all tak derk hal la.. lain la kalo your mum tu super duper busy..

erh erh back to da topic... i cakap tadi guys tak reti masak kan?? mesti tak best kan.. nak makan kena tunggu mak masak.. tak pun.. kalo kahwin.. bini yang kena masak.. eii.. jahatla korang.. tak kesian  ke kat your wife tu.. dahla balik kerja penat.. pastu kena masak lak.. huhuhu.. nak amik orang gaji?? boleyh ker :P:P:P..

kalo kaya leh la amik orang gaji.. tapi still tak best kan..
i dulu masa kecik selalu berangan.. kan best kalo ada orang gaji.. tak yah buat apa apa .. paling tidak..

"BIK!!!! NAK MAKAN AYAM PEDAS!! MALAM NI MASAK OK!!

"MAKCIK!! ANGKAT KAIN.. hujan!!!.. 

ish ish ish.. kejam nyer.. n malasnya i.. lalalala..
bila da besar sikit.. dah ala ala dewasa ni..
ouh ya.. i ni jarang masuk dapur sebenarnya..
pada i.. kalau dah ada yang ngah masak kat dapur.. tak pun.. macam contoh akak i dah ada kat dapur tolong my mum masak.. so why should i masuk dapur gak??? (tanya sambil angkat kening)
so dat why la.. i jarang masuk dapur.. kadang2 kalo my mum sorang2 pun i tak g dapur jugak... hahahaha.. kalo nak tahu.. kerja i kat kampung .. tidur! main game! kacau adik! baca novel.. n melangok depan tv.. ish2... tak baik!
so alkisahnya.. my mum n my dad selalu cakap.. abah la yang selalu geleng kepala tiap kali tengok i masuk dapur..
sebabnya..
kalau masak daging/ayam/ikan goreng..
nanti i akan cakap/tanya kat my parent "ma/abah.. garam ni banyak mana nak taruk" (sambil bawak bekas garam ngan sudu.. ouh my mum teror dia tak yah tengok berapa banyak lauk .. agak2 jerk.. so dat why i bawak bekas garam jerk..)
kalau masak  nasi "air ni dah cukup ker" (sambil bawak periuk nasi yang dah ada nasi ngan air ker ruang tamu.. suh tengok..)

n jawapan yang akan diterima
"banyak ni!!"
I pun buang la airnya .. pergi balik tanya..
"sikit sangat!!"
ceys ceys ceys.. mula la muka berkerut seribu..hahahaha

kalau suh masak benda lain
err.. dengan segeranya i garu kepala.. mana reti!! hehehe..
so for the conclusionnya .. mereka mereka selalu la cakap.. "macam mana nak kahwin ni.. masak pun tak reti!!"
n i dengan banga banganya cakap.. "orang gaji kan ada" *bajet kahwin ngan orang kaya ar ni.. erh erh kahwin.. hahaha..

tapi tu la.. da besar ni.. i mula terpikir.. orang gaji?? orang gaji masak?? kahwin? orang gaji masak.. then husband kita makan.. dalam erti kata lain.. husband kita makan air tangan orang gaji!!not her wife atau bahasa lembut air tangan isteri..  what the hell!! hahahaha... nanti kang dia terpikat ngan orang gaji tu macam mana.. huwaa.. maka menangis tak berlagu la korang kan???

tapi still dalam kepala NAK JUGAK ORANG GAJI!! tak bagi orang gaji I TAK NAK KAHWIN.. tak mau la i jadi hamba u.. ouh please.. berlagak gila!! so mula pikir pikir.. nak orang gaji..
tapi tak nak bagi dia masak.. masak sendiri jerk..
kemas rumah .. aka kemas semua bilik dalam rumah.. erh erh.. apa kehal nak masuk dalam bilik i..
tak leh tak leh.. PRIVATE!!so kemas bilik pun buat sendiri..orang gaji tak yah buat.. setakat lipat cadar ... what the hal.. kacang jerk.. tak yah lipat pun takper.. sebab setiap hari guna kan.. hahahah (ini memmg alasan y i bg kat my mum kalo dia marah sebab i tak lipat selimut)
so .. ruang tamu jerk la dia kena kemas..
tapi da alang2 i kemas sendiri.. baik la i buat semua.. jadi skang ni..
orang gaji i tak yah masak..
tak yah kemas rumah..
so apa kerja yang i nak bagi kat dia ..
basuh baju la.. sebab i memang malas yang amat bab basuh baju ngan jemur2 baju ni..
tapi baju tu kita yang pakai.. takkan nak suh dia kowt.. ouh ouh.. tak baik.. tak sopan!!
so dengan segeranya.. i REJECT semua orang gaji!!
i akan buat semua tu sendiri okeyh..
settle *lega bakal husband i kan.. tak yah pikir duit nak hire orang gaji.. ahahahaha...*tapi kira duit tu bagi untuk i shopping la kan.. :P:P:P

so back to story.. apa i cakap tadi.. laki tak reti masak..
ouh ya.. cuba korang bayangkan.. kalo korang sakit.. ok ni in case dah kahwin la erh..
nak manja2 ngan parent..dah tua .. tak layak..
so kena la tunjuk situation like orang y da khwin.. muahahaha

pada i .. i tak mau la husband i reti masak.. haish.. tak yah susah2.. i boleh masak.. tak reti pun jangan risau.. setelah dibrainswash oleh my dady ngan mumy.. i da dacide.. i akan belajar masak nanti.. hahaha.. (kalo tak reti jugak.. tak per.. u kan banyak duit.. hari2 kita makan kedai.. i tak kisah.. boleh kuar hari2.. ala ala romantic gitu.. setiap hari kuar.. hahahaha.. *sengal )
tapi.. pada i eventhought tak reti masak pun..
at least guys2 ni  reti masak nasi bubur ni pun dah ok..*i pun you reti masak ni pun dah ok.. lagi pun yer la kan.. i bukan nak kahwin ngan tukang masak.. :p
sebab kalau wife sakit.. atau dalam erti kata lain.. i rujuk diri i sendiri la yerk..
kalo i sakit..
n dia masak untuk i..
ya ALLAH.. terharu sangat.. rasa HEAVEN lah!!

ini cuba bayangkan..  (ok y ni u all bayang kan diri sendiri.. bukan i okeyh.. hei.. i tak kahwin lagi la!!)
bila sakit.. tertiba terasa nak makan sesuatu..
ala perempuan.. mengidam tu bila2 masa jerk boleh.. time demam pun lagi la.. kalah anak kecik.. i pun sama.. mengaku.. kawan i.. kalo demam.. kerjanya nak makan buat sunkist jerk tau!! mengidam!! huhuhu.. *kalo i mengidam nak makan buat epal yang dipetik betul2 dari pokoknya .. boleyh??? heeheheheh.. kena terbang ker oversea la gamaknya
so alkisahnya.. kata la tak larat sangat nak makan.. mana mana pun konon2nya .. makan la nasi yang lembik ni.. nasi air ker.. kalo dia tak reti masak..
so how???
mesti rasa nak menangis.. time2 tu jugak nak mengamuk!! hahahaha.. paling kurang pun bila dia cakap ngan u
"dah ok ker.. awak nak makan apa apa ker.."
"tak perlah.. tak selera" (demam la katakan)
"takperlah.. nanti abang beli bubur untuk awak erh"

erh erh.. wait ABANG??  tiba2 rasa nak muntah.. hahahaha *ini i cakap betul.. rasa kelakar jerk.. hahahaha..
btw panggil awak jerk kat bini.. tak romantic nyer.. hahahaha.. 

ok kita tukar la.. cuba gambarkan suami isteri di zaman moden.. dah tak guna.. abang abang ni.. guna I and U jerk.. heeheheheh..
so dialogue dia akan berbunyi begini .. if dia risau kita tak selera nak makan..

"takperlah.. nanti i pergi beli bubur kat pasar malam.. nanti u makan tau" *kalo i di tempat wife ni.. i akan jeling laki tu.. beli kat pasar malam jerk??? masak la cik abang oiii.. :p

ok ini lak situasi bila husband tu yang tak alert akan wife dia

wife :- "i rasa macam nak makan something la.. bla bla bla.."
husband:- " makan apa.." *muka bercakap sambil lewa jerk!!

cuba si wife tu cakap.. chicken poridge.. n si husband dengan selambanya membalas "nanti la.. lusa ada pasar kan.. nanti i beli.. tu pun kalo i balik kerja awal.. traffic jam lagi time balik kerja.. malas i nak singgah..u pun satu... makan nasi sudah"

huwaaaa.... *nak menangis nyer kalau betul kan..

so begitu la situasinya ya puan puan tuan2.. jadi apa lagi.. guys .. pergi la belajar memasak.. ahhahaha.. dapat pahala u alll menyenangkan hati isteri.. hak3.. *cakap gaya macam orang dah kahwin jerk!!

btw.. abah i reti masak.. paling dia reti maggi.. hahahaa.. erh erh.. i ni nak perli ker puji.. hahahaha.. puji la.. my dady reti masak ok.. n siyes maggi my dady paling best dalam dunia.. i pun tak reti okey..

tiba tiba teringat.. hari tu.. dah pukul 12 malam tak silap.. ouh masa raya hari tu ni.. dua tiga hari sebelum raya..
my mum ngah menjahit baju kat ruang tamu num 2... i lak ngan mengadap komputer dalam bilik..
adik2 ngah tengok tv ngan abah kat ruang tamu..
tiba tiba mak cakap.. "lapar la malam malam ni.. makan maggi ni sedap jugak"
i pun cakap la dari bilik .. melaung " sedap sedap.. nak jugak"
adik.. sambil terkinja2."nak jugak"
tiba tiba abah menyampuk  " kakcik!! g masak maggi"
berkerut dahi i .. i ?? " laaa.. abah la yang masak..mana reti masak maggi!!"
mak menyampuk "abah selalunya masak maggi paling sedap" * ceyh.. puji tu.. hahahaha..
i pun " a`ah.. abah masak maggi paling sedap.. bla bla bla" *ayat bodek
n .. last last.. you know what.. abah i yang masak.. hahahaha.. erh lawak ker!! tak lawak tapi.. pada i situasi masa tu sungguh lucu.. meriah sangat.. so malam tu.. di tengah2 malam buta.. berpesta maggi la kita orang.. hurm.. i suka moment2 begini dalam keluarga i.. heee.. *ayat sedih lak..

btw tajuk entri tu??? saper takder gigi angkat tangan sebab i nak bagi rasa makan bubur nasi.. kan i masak bubur  .. itu jerk.. heee.. 

ouh ouh i harus out.. dah nak magrib!! malam ni study tax yer cik FARA.. ingat ingat ingat!! jangan asyik berangan jer kerja.. exam okeyh.. erh..minggu depan balik kampung... ouh i like!!

p/s:- hati saya bahagia bila dapat buat sesuatu yang tak pernah i buat.. n also bahagia kalau la anganan menjadi kenyataan.. tapi hakikat.. mana la ada husband/lelaki yang sebaik itu... hahahaha.. mimpi pun ok jugak.. :p

Saturday, November 6, 2010

I fall in love with this song!!


Saya sedang kegilaan lagu lagu ini.. ouh ouh.. lagu ni bila dengar berulang kali seolah olah bagi satu kekuatan pada i.. I like..it give a lot of meaning right..

MAAF

Bila aku salah
Tolong maafkanlah
Aku tak ingin membuat
Kau menangis

Aku tahu kau marah
Aku tahu kau luka
Tapi jangan paksa
Tuk berpisah

Aku ingin selalu bersamamu
Walau senang walau kita susah


Mungkin aku salah di matamu
Mungkin aku lemah di matamu

Tapi tak pernah terpikir
Kau pergi tinggalkan aku

Bila aku salah di matamu
Bila aku lemah di matamu
Ku hanya bisa memohon
Maaf atas salahku


BAWA KAU PERGI

Bila ada didekatmu
Detak dadaku mengencang
Pesona indah di dirimu
Buat ku mabuk kepayang

Jalan panjang yang kita lalui
Bukanlah sebatas mimpi
Baru kini ku merasakan
Jatuh cinta sesungguhnya


Kau membuat jantung berdebar
Tubuhku bergetar
Saat dengar bisikanmu kasih
Senyummu selalu dihati 

Sabarlah menanti
Ku kan bawa kau pergi


Cerita cinta para pujangga
Tak seindah kisah cinta kita
Dan takan ada yang bisa
Merangkainya dalam kata-kata


Kau membuat jantung berdebar
Tubuhku bergetar
Saat dengar bisikanmu kasih
Senyummu selalu dihati
Sabarlah menanti
Ku kan bawa kau
Ku kan bawa kau pergi


TAK SEINDAH MALAM KELMARIN

Hati ini tak menyangka
Bila akhirnya kau tinggalkanku

Tak tertahan luka ini
Ku menangis tak kuasa
‘tuk menahan pedihnya hatiku

Tanpa ada kata kau meninggalkanku
Menyisahkan luka dihatiku
Betapa sakitnya relung batinku
Merasakan hilangnya cintamu

Malam ini tak seperti
Malam kemarin saat kau peluk aku
Malam ini tak seperti
Malam kemarin saat kau bersamaku
Malam ini tak seindah
Malam kemarin

Jiwa ini tak menduga
Bila ku harus kehilanganmu

TERNYATA KAMU

memang ku akui
aku yang bersalah
tiada kata yang
mesti terucap

jangan lah takut
pada kenyataan
yang kau pikirkan
adalah salah

ternyata hanya kamu kasih
yang bisa membuatku hidup
yang bisa mengerti diriku saat ini

so you are my destiny in my life
everytime i miss you oh baby
please don’t go away from me baby
tonight i’m here without you
 
memang ku akui
aku yang bersalah
tiada kata yang
mesti terucap

janganlah takut
pada kenyataan
yang kau pikirkan
adalah salah

ouh for da conclusionnya i suka suka suka lagu ni.. huwaaa.. i suka.. hahahaha... best yang amat.. i give five stars..
actually i nak upload video nyer sekali.. tapi internet lembab macam siput.. huh! keciwa sekejap.. tapi tak perlah.. ouh ouh.. i nak out.. nak tidur.. esok nak study.. takdew masa nak melayang jiwang.. hahaha. nite!!

Cinta itu memberikan kita kekuatan bukan menghinakan diri..

mood:- jiwang
perasaan:- huru hara but quiet ok la.. hahahaha
soundtrack:- Ternyata kamu / Pelengkap hidupku (Eren feat Romi) / Tak seindah malam kelmarin


"CINTA BUKAN MENGAJAR KITA LEMAH TETAPI MEMBANGKITKAN KEKUATAN. CINTA BUKAN MENGAJAR KITA MENGHINAKAN DIRI, TETAPI MENGHEMBUSKAN SEMANGAT" ~~~ HAMKA

yes.. ni la original quote yang i nak bagtau actually. tajuk diatas tu cuma conclusionnya jer. ye ar.. kang i tulis tajuk panjang gilew kang terteleng2 pulak korang nak membaca tajuknya.. hahahaha.. *gelak jahat..

urm.. actually i just back.. from take final law.. alhamdulillah i dapat jawab.. semua .. n suprise.. i tak cukup masa.. n ada fact and case i tak sempat nak hurai.. huhuhu.. panjang sangat i menulis sampai masa three hours tak cukup.. ganas sungguh i.. hahaha.. apa apa pun thanks to GODness coz tenangkan hati n lapangkan pemikiran i supaya i dapat jawab semuanya.. so now semua da setlle.. all teori exam dah abis.. tinggal tax.. dua hari lagi n maf ahad nanti.. hurm..insyaallah malam ni i start struggle balik for both.. insyallah.. i mampu ketchup semua selagi diizinkan TUHAN..

now bact to da topic.. actually i malas nak cakap pasal cinta2 ni.. yerlah i bukannya percaya benda semua ni pun.. hohoho * pengakuan iklas.. tapi disebabkan ada something that cross on my mind now.. and i think i should luahkan semuanya supaya i lebih tenang so dengan rela hatinya i log in blog.. heee...

actually begini...
semalam.. i got mesej from my friend..
namanya tak usahlah diberitahu..
dipendekkan criter dia ada prob skang ni.. with her bf.. dia tak tau nak luah pada saper.. kita orang acttually kawan sekolah dulu.. now i di putrajaya.. n dia di kampung lah.. tm.. lama juga kita orang tak contact..so terkejut jugak la i kan...
tapi y i nak story ni now bukan pasal persahabatan kami..
tapi pasal story of love ni la...
dipendekkan citer lagi.. dia mintak advise i..
n i seperti biasa la.. kalau orang mintak advise i pasal pakwe2 ni..
conclusionnya satu jer ayat i TINGGAL!! aka putus! senang citer..
heee.. jahat kan i.. tapi yer la.. i paling benci lelaki yang sakitkan hati perempuan.. kawan ker adik beradik i ker.. atas alasan apa pun.. kalo conclusion citer dia tak menghargai diorang (mereka mereka ni) harus i suruh TINGGAL!! .. i benci i benci and benci guys yang tak reti menghargai perempuan.. korang sengal.. huh!! i emo!!

ok so tutup citer.. erh tak tutup lagi.. advise punya advise.. last mesej yang i sent pada kawan i adalah

" just remember one word.. cinta memberi kita kekuatan bukan menghinakan diri.. kalau rasa dia tak hargai kita.. just leave him.. mungkin ada yang lebih baik"

actually quote ni.. melekat dalam kepala i sejak kali pertama i baca.. ouh i baca dalam novel PERCAYA ADA CINTA..  *promote jap novel ni.. hero nya hensem.. sweet.. i like.. hahahaha
well..i pun sebenarnya terkejut dengan diri sendiri.. tak sangka i boleh cakap macam ni pada kawan i.. hei hei.. of course la i tak percaya i mampu bagi nasihat macm tu yer la.. sebab i sendiri pun takder pengalaman.. bercinta cintun segala ni.. bukan i la jawabnya.. tapi satu y amat menyentuh hati dan fikiran .. chewah..
bila dia mintak advise i semalam.. tiba tiba i teringat my other friend..
i ni kira kategori matang n penasihat n pendengar yang bagus jugak la kan.. sebab ramai kawan2 yang citer prob they all pada i.. heee.. tapi tu la.. kalo dah diorang citer pada i.. kalau bab bab bf tak memahami .... i boleh tolerate lagi la.. i akan cakap.. slow talk..
tapi kalo i dengar yang that bf tinggikan suara atau samapi ketahap naik tangan.. i akan cakap satu jerk pada they all.. TINGGAL!!

tapi semalam tiba tiba i terpikir.. i ni sebenarnya tak adil.. yerlah.. i as perempuan.. and sebagai kawan kepada perempuan juga.. pusing kiri kanan pun i takkan salahkan perempuan.. i akan letak 100% kesalahan pada lelaki.. FULSTOP! so kadang2 i rasa macam i ni jahat!! senang senang jer suruh pasangan tu BERPISAH!! hei ingat senang ker.. ini soal perasaan n hati okeys..

but yer la.. habis nak buat macam mana kan..
hurm.. so semalam i terpikir.. bila kita sayangkan seseorang.. mesti payah nak tinggal kan..
tapi bila dia tak hargai kita.. why should us terus bertahan!! nonsense..
yer i akui bukan mudah nak tinggalkan "seseorang tu"..
kadang kadang i cakap pada diri.. kawan2 i ni.. tak mampu berfikir secara waras.. dah diorang tak hargai kita.. kenapa la nak bertahan jugak.. bertahun tahun kita survey cuba membahagiakan diri sendiri.. n berharap kedatangan dia tu mampu membahagiakan kita.. but at last.. hancur!! hidup hancur hanya sebab diorang.. sungguh kejam..

based on quote..
i always said taht i takkan sesekali hinakan diri i sendiri dengan mengharap atau bertahan dengan "cinta" yang macam tu.. so if i kat tempat diorang.. i memang akan tinggal kan semua tu..
n yes i have do it..
sakit .. kecewa.. lumrah la kan..
kadang2 i rasa i ni hipokrit..
i cakap pada orang cinta bagi kekuatan bukan menghinakan diri..
tapi i.. sampai hari ni.. secara tidak langsung menghinakan diri sendiri sebab terperangkan ngan masa silam..
jujur.. i hate all guys you know.. i hate all..
tapi sesekali i fikir i tak adil menghukum semua orang hanya kerana dia..
cukup la kalau i hukum dia sorang..
cukupla kalau i sumpah dia.. yang dia takkan bahagia seumur hidup dia..
cukup la.. kalau i doakan dia.. dia akan menyesal dengan apa yang dia buat..
cukup la kalau i tengok dia.. menderita seumur hidup sebab ditinggalkan orang yang dia cintai..
biar dia tahu rasa..
sakitnya hati bila dihianati..
biar dia tahu rasa macam mana nak menghargai perempuan..
tapi..
sesekali i fikir...
berdendam dengan dia.. hanya akan membuatkan i mengingati dia setiap masa..
kalau i sentisa fikir macam mana caranya nak balas rasa tu.. itu hanya akan membuatkan i sentiasa ingatkan dia..
for the conclusionnya its mean that i sebenarnya menghambakan diri i pada dia kan..
i sebenarnya tewas dengan dia kan..
yer la.. dia kat sana bahagia..
sedang kita kat sini fikir bagai nak rak macam mana nak hancurkan hidup dia..
huhuhuhu... jahatnya i..
erh erh..stop stop i tak wat macam tu ok..
perasaan mahu "membalas" tu cuma akan muncul bila i tengok kawan2  i "hancur" bila bercinta...
tapi bila pikir2 balik.. bila akal i waras.. i akan cepat cepat beriftifar.. menyesal dengan kelancangan pemikiran.. yer la APA HAK I SEBAGAI MANUSIA UNTUK HUKUM ATAU MENDOAKAN YANG TIDAK BAIK PADA ORANG.. noo.. i tak der hak tu... ALLAH tak pernah bagi hamba dia HAK sebesar itu.. YA ALLAH berdosanya i.. korang jangan ikut apa yang i buat k...

hurm.. i benci dengan diri sendiri.. bila i tak mampu keluar dari masa silam..
i akui bukan mudah nak lupakan orang y kita sayang..
apatah lagi orang tu pernah bahagiakan kita..
walaupun hanya satu saat..
tapi apa apa pun.. just remmember one words.. 
kita sejak dari kecik hingga dah dewasa sekarang..
cuba sedaya upaya untuk berjaya.. bahagiakan diri sendiri..
so apa hak dia.. datang dalam hidup kita .. hancurkan kita..
no.. dia takder hak..
so for the conclusionnya.. just remember one word.. "CINTA MEMBERIKAN KITA KEKUATAN BUKAN MENGHINAKAN DIRI.. kalau betul dia tak mampu hargai kita.. so just leave him.. maybe ada yang terbaik" betul tak..

wah.. dengan bangga bangganya i cakap.. i lepaskan dia.. n i doakan dia bahagia.. jauh disudut hati i tahu takder siapa yang salah dalam hal kita.. bukan awak... mungkin hanya saya.. insyaallah takder dendam dalam hati... btw sayang tak bererti cinta.. ya i akui sayang tu masih ada.. tapi i tak cintakan dia.. tak akan..*so korang jangan wat conclusion yang i ni putus cinta okeyh.. :-)

ouh ya.. lupa.. that quote dah jadi prinsip i sekarang ni..
satu lagi prinsip yang i pegang..

"CINTA memang wujud.. tapi tak semua akan mampu merasai apa itu CINTA.. hanya mereka yang bertuah jer yang akan tahu apa erti "CINTA"..  mereka y kerap kali jatuh CINTA takkan mampu rasa apa itu "CINTA" yang sebenarnya coz yerla dah berpuluh2 kali merasai perasaan yang sama.. so ada beza ker?? macam mana kita nak tahu yang itu CINTA.. n mereka yang tak pernah bercinta pun tak mampu rasa apa itu "CINTA".. CINTA cuma akan muncul mungkin disaat pertama kali dalam hidup atau kedua atau ketiga kalinya.. not more that dat.. so eventhought ditakdirkan dalam my life i tak mampu untuk mencintai sesiapa atau dicintai sesiapa.. i tak kisah.. sebab i tahu ALLAH sentiasa ada untuk i.. and i also ada my family.. kasih sayang they all takkan pernah mati kan.. itu pun dah cukup.. terlalu cukup pada i..

done!!

p/s:- semenjak masuk umur 20 ni.. makin berbunga2 lak perasan i ni kan.. hurm.. tapi kalau cinta tu bukan untuk semua.. kenapa rasa toward "kamu" tu ada ya... kalau betul itu cuma khayalan kenapa rasa tu tak mampu i tinggalkan.. kalau betul ia wujud.. soalnya mana?? .. hurm...misteri nusantara.. biar masa yang menentukan.. .*sukar nak diterangkan pada semua.. tapi i tak gila n berangan ok.. jangan rsau.. hahaha..

p/s: ouh dia di masa silam dengan "dia" dekat p/s note tu and lagu lagu y i tujukan atau citer2 selama ni adalah orang y berbeza ok..  "dia" masa silam.. dah lama saya tinggalkan.. "dia" yang ini.. adalah .. adalah.. adalah.. entah!! fulstop!! :P

Thursday, November 4, 2010

keseorangan kembali!!

Huwaaa... saya nak nangis.. opss opsss..
tarik nafas.. n bertendang.. erh bertenang.. ahhahaha.. penyakit sewel da datang coz duk sorang..

hurm.. i actually lusa final law..
tapi mals nak baca buku..
huwaaa.. bosan seyh.. lambatnya nak abis final.. lambatnya nak abis sem ni..
lambatnya nak abis belajar.. lambatnya nak kahwin.. opsss..
abaikan!!

diwaktu ini dan disaat ini.. i duk sorang kat my apartment..
bosan..
tapi part bosan i tak kesah.. tak de hal la der..
alkisahnya i duk sorang..
huwaaa... takut!!
i fobia la duk sorang2 kat rumah ni..
nanti mula la pikir bukan2..
pastu asal malam menjelma mula la rasa nak menangis..
heee.. kantoi! macam budak kecik la i kan..
umur da 20 .. tapi takut duk sengsorang..
ish ish ish anak saper la..
heee...
tapi setakat ni i tak nangis lagi okeyh..
control cun.. :P:P:P:P.. plus air mata tak mau kuar la pulak.. ngeh3... actually i pun dah lama tak nangis agaknya..
so honestly i pun dah lupa cam mana cara nak menangis.. hahaha.. alasan cam nak kena lempang..

oh oh lupa nak gtau reason why i duk sorang..
actually my sis balik kampung.. dia mau bertunang.. i tak leh joint sebab i exam.. huhuhu.. dia pun satu hader ker patut bertunang time raya deepavali..
raya kel dowh.. hahaha.. melalut suda.. apa apapun.. CONGRAT to my sista ...  pasni tunggu giliran i lak yerk.. AMIN.. hak3.. berangan.. apa apa pun nak amin jugak.. heee..
btw actually kat rumah ni ada kak nabila teman i..(kawan akak) tapi dia pun da takder.. balik rumah sedara dia kat kl.. yer la esok cuti kan.. so conclusionnya now i`m alone.. erh erh.. abang i ada la..

urm.. my final abis 14 hb..
then i pun akan fly balik kampung..malam tu jugak!!
omg i miss my home so much..
rindu kat sibecok makim and sikecik tiyah n sikakak sengal..hahahhaa...
*i adalah contoh akak y jahat sebab mengutuk mereka..sila clap untuk i..

ok lah.. as usual la kan.. my blog still private.. i sebenarnya tak sabar nak open back my blog..
tapi tu la kan.. i ni kan kuat berpegang pada prinsip.. heee.. so i da janji ngan myself takkan open blog till i abis final.. so terpaksa la i tunggu final.. har2.. padahal i log in jugak.. heee.. tapi tak per.. sebab i dah bosan ni..

kepala dah binggung ngan kes kes ntuk final nanti.. haila.. apa apa pun.. hopefully i boleh jawab sebaik mungkin..
i nak score well.. teramat..
ok lah itu saja..
*cakap cam lagak ada orang baca jerk kan!! menyampah!! heee... daaa...


P/s:- sedang jatuh hati dengan lagu PELENGKAP HIDUPKU... (yang ngah dipasng ni).. omg i miss.. misss.. misss... miss apa??? entah!!! some one kowt.. so as usual.. just for some one.. 


Aku bagai laut tak bertepi dan tak berkarang
Aku bagai bintang yang tak ditemani malam
Melihat dirimu ada senyum canda dan tawa
Yang membuat aku tak ingin pergi darimu

Teringat janji lamamu kepadaku

Teringat aku teringat
Teringat saat kau masih ada di sini
Temaniku sepanjang hari

Bila kau pergi jauh ingatlah aku

Bila ku di sampingmu peluk tubuhku
Bila kau rindu aku panggil namaku
Ku datang menemuimu

Peluk erat jasadku jangan lepaskan

Tetaplah kau di sini arungi malam
Karena hanya dirimu belahan jiwa
Pelengkapku di dunia

Queation for "you"
sampai bila ya saya mampu bertahan agaknya???