Tuesday, October 5, 2010

Sambutan Raya Kptm kl..

4/10/2010 my campus buat sambutan hari raya!! wah teruja i nak pergi! that is because ini adalah kali terakhir kami semua akan sambut raya dikampus memandangkan kami dah final year. sem 6 nanti habis time pertengahan tahun.. tak sempat nak puasa kat kampus la mean dia .. apatah lagi raya.. hmm mesti i rindu nak p ke majlis sebegini nanti.. heee.. i suke.. because bila time2 majlis macam ni.. perasaan kekeluargaan tu pasti akan wujud.. rasa get well ngan semua orang..and secara directly juga i pasti dengan segeranya akan menjadi seorang yang tak tahu malu bila dengan selamba lambanya interframe kat kamera kamera orang.. huhuhu..

tapi malang sekali yerk.. yer sungguh malang.. ini kerana masa raya tu keadaan agak tidak terurus membuatkan mood I untuk mengambil gambar hilang dibawa angin lalu.. kesannya hanya 12 gambar jerk yang saya ambik didalam sepanjang2 waktu majlis raya tu.. haila.. kini mula menyesal.. ceys ceys!! ni gara gara tudung yang bad behaviour la ni.. hohoho.. i kalau sekali amik gambar then tengok pict tak berapa nak menjadi so mula la hilang mood nak mengambil gambar.. dat why la.. haila.. ntah hape hape..

apa apa pun.. my komen.. i love majlis ni so much.. even though dia nyer majlis tak segrant tahun lepas.. dia nyer lingkungan kawasan majlis agak kecil tahun ni ya.. nak jimat space barangkali.. makann pun.. kalau tahun lepas.. ada pelayan yang manage.. but this raya.. reserve diri sendiri jerk.. nak makann hambik la hengkau berapa banyak pun.. tak der yang nak marah.. banyak dowh makanan dia.. eventhough time i beratur nak p amik makanan punyala semua bekas makanan da habis.. huhuhu.. (dia tak sempat nak refil makanan) tak der idea sangt plus keterujaaan melihat roti jala.. so i pun decide ntuk makan roti jala jerk.. ambik empat ker lima tak ingat tapi nak habiskan tu.. fuh seksa.. hahaha.. budget tak makan banyak la pulak! (T_T)

selang beberapa minit kemudia i n azie beratur ntuk makan sate lak.. heee.. masa p sana ngah sakan beratur tu tiba tiba datang la kameraman2 bersama da`to?? entah i lupa lak namanya.. so kata dia  "mai dekat dekat nak amik gambar masuk paper.." so kami y memang dah dekat pergi la kan dekat dia. .. betul2 berhadapan ngan tempat bakar sate.. n you know what tak sampai 1 minit duk situ berkepul2 asap menimpa muka.. lemas seyh!! muka berkerut menahan asap..cameraman pun amik gambar juger.. ceys! ceys.. mesti buruk gambar i.. makcik sate tu dengki ar.. hohoho... tapi soalnya masuk paper kah?? hak2.. berjuta2 gambar yang dia amik .. so imposible.. posible in.. hahaha.. apa apa pun.. i kagum plus kelakar gak ar ngan da`to tu coz rajin lak dia pergi ziarah satu2 tempat then siap tolong bakar sate lagi.. propa jerk.. hahaha.. dia cuma kibas kibaskan jerk.. (t_t)

ouh ya masa makan sate tu i jumpa ngan sorang adik ni.. hehehe.. i lupa nama dia.. tapi i suka la kat this guy ni.. dia my junior.. dia sungguh ramah.. suka tegur i kalo jumpa..sekejap sekejap "kak..selamat hari raya" "kak itu" "kak ini" "kak duit raya".. macam macam..kira budak ni pandai hormat orang la.. muka pun leh tahan.. putih kalah i.. hahaha.. bangga i bila dia respect i.. ececece.. siap ambil gambar lagi.. but i tak la pulak amik gambar dia.. tak sempat.. huhuhu.. kalau tak leh letak kat sini.. hahaha.. nampak cam pandai..i think memang pandai la.. cause kawan2 dia pun budak2 pandai as long as what i see.. hee.. my assumption jer ni.. btw dia amik acca kowt.. not sure.. but setahu i course dia tu ada peluang ntuk dia conti belajar kat oversea.. if dia mahu..(cara dia cakap ngan i hari tu.. macam nak) n cukup syarat.. wah heaven!! nampak gaya pun cam da sesuai sangat dah tu..stylo.. hahaha.. apa apa pun i doakan yang terbaik la untuk my senior tu..

ouh ya pas makan2.. kita orang p dengar lagu lak.. duk bawah khemah tempat vvip.. tapi meraka semua suda pulang.. tinggal student jerk!! macam macam persembahan ada.. tapi satu yang melekat dalam kepala i.. lagu sofea jane.. huhuhu.. lagu ni.. abang library yang nyanyi.. hahaha.. abang library?? entah i tak tau nama dia.. tapi dia bukan student la.. i always terjumpa dia kat lib.. (pagi tadi pun baru bercakap ngan dia.. ) ada la sesekali bertegur sape ngan dia.. terkejut beruk sekejap bila tengok dia nyanyi.. boleh tahan suaranya.. hohoho.. tapi satu yang kelakar dan tak boleh bla.. eventhought hari raya.. tapi budak2 laki ni (ini time karoke..) menyanyi... lagu jiwang habis.. huwaa.. i nak menangis.. masakan tidak.. lagu touching dowh.. cinta cinta segala..(perasaan sedang dilanda garuda la katakan) huhuhu.. tapi i tak menangis ok.. tapi siyes .. i siyes.. lagu yang mereka nyanyikan sungguh menyentap hati.. =p so i nak save lagunya disini.. eeiii.. i suker!! :-) (ouh suke lagu nye yer bukan abang lib y menyanyi tu mahupun penyanyi asal lagi ini.. hee)

video

lagi satu.. lupa.. "dia" nyanyi jugak dowh.. tapi bukan lagu jiwang.. btw dia tu i tak nak bgitau nama.. hahaha.. dulu i pernah suka dia.. heee..kita orang baik la jugak.. satu geng masa time kelab dulu..  tapi baru jer nak suka(padahal da suka) kat dia tiba tiba dia da ada makwe.. ceys ceys ceys.. mencik makwe dia.. nasib baik cantik.... hahaha..  tapi takperla.. kami berdua pun memang jauh berbeza.. as long as dia bahagia i pun suka.. hak3... tapi siyes juge dia bagus.. hohoho.. perfect!! memang boleh buat calon menantu a.k.a bakal husband!! opsss!! gurau jerk!! tapi betul juga.. hahaha..

ouh like i said gambar pun tak ambik banyak kan.. so hanya satu tu la gambar(da letak tapi tak berfungsi.. gambar invisible!! ceys!!)... so tak der banyak2.. apa apa pun.. siyes i rasa macam sedih jerk nak tinggalkan kolej.. nak tingalkan kawan kawan.. tapi i juga teruja nak habis belajar and conti degree.. apa apa pun.. adat la kan.. setiap pertemuan pasti ada perpisahan.. chewah..apa apa pun!! i love this moment... so much.. kptm hebat.. hak3!!

done!!

p/s:- this song i dedicate to my only one.. :-)
p/s/s:- this story i tulis (5/10/10) time blog di setup kan sebagai private.. hahaha.. maksudnya beria jer tulis tapi orang tak leh baca memandangkan i private this blog .. lepas exam baru buker!! (14/11/10) wah entry basi..  :p