Shopping di up & down town!! kenapa begitu?? kenapa begini??


semalam seperti yang suda dibagitau i pergi menghabiskan duit sambil cuci cuci mata di  kedua dua tempat yang suda disebut diatas..malas nak mengulang ayat yang sama.. teehee.. i memang pemalas.. lalala..

btw semalam( dipendekkan citer) i pergi sana ngan my sister n my brother

so kita orang bertolak g sana lebih kurang kul 11 la.. sampai uptown about 12 kowt.. tak hengat lak.. orang kat sana usah nak cakap lah.. memang ramai gila.. potong jari la kalo tak ramai orang kan??

then dipendekkan citer(pendekkan sebab i malas nak menulis sebenarnya tapi i ngah bosan gilew.. so conteng2 jer la kat sini) kat sana i sempat rembat 3 helai tshirt , 1 purse(untuk adik) ,  1 tudung, 1 pinky bag.. sungguh cantik.. wa cakap lu.. percayalah.. hak3.. tertiba jer kan.. lagi lagi?? entah tak hengat lah..takder dah kowt.. yerp memang takder.. conpem!!

after g sana kita orang g down town lak.. kat sana sumpah lagi ramai orang.. ramainyer kalah kat masjid.. haish.. apa nak jadi la they all ni kan.. hihihi.. so kat sana i sempat rembat towel sehelai, tudung 3 helai(dua untuk adik satu untuk i), baju budak satu(untuk adik), dua cover lappy(1 untuk adik) and dua rantai silver (untuk adik), 1 biskut raya.. 7 biji butang tudung dan?? dan?? kejap yer nak ingat .. hah i da ingat .. takder!! yes hanya itu yang i beli..

so tambah tolak darab bahagi.. habislah Rm200 ++++.. ish ish ish sila jangan tiru gaya saya (alah padahal korang shopping lagi banyak abis kan.. tak mau mengaku lak yerk)..habis shoping lebih kurang kul 4 pagi.. so kita orang bertolak la balik.. before that singgah sahur kat mcd makan double cheese burger.. hmm sedap.. wee~~ dalam kul 5.30 pagi i sampai rumah.. balik mandi solat tidur.. bangun bangun jer dah kul 4 petang .. hebat tak i .. hahaha..nasib baik sempat solat zohor..hasih.. boleh lak i pengsan sebegitu lama.. kalah makan ubat tidur..   heee..(kali pertama nih i pengsan sebegitu lama)

.. ok skarang i nak mengumpat lak..
ngeh2.. actualy.. masa pergi downtown i ternampak la.. ramai giler yang duk .. duduk.. duduk.. duduk hisap shisha la kowt nama benda tu.. mana la i tahu.. sekali i tengok terus muka pandang kedepan..slack jer.. tak nak tengok lama2 coz takut i tergoda termengata mereka .. heee..

for the first i tak hiraukan .. even mata da nampak tiga buah meja yang dipenuhi pemuda pemudi yang duk keliling benda tu. tapi bila ngah mencuci mata di kedai2 n ternampak satu kedai yang menjual shisha ni.. n pada masa yang sama jugak i tengok ader 2, 3 orang guys yang pada perkiraan i teramat hensem.. ceys.. i mean smart la.. duk beli benda tu.. tertiba jer rasa sayu.. rasa nak berpikir ..

dulu i memang mencik gila ngan orang yang pakai seluar pendek.. err ada kena mengena ker?? ada ada.. sila pahamkan.. hahaha..
ok back to story...
dulu i tak suka guys pakai seluar pendek coz pada i sungguh tak cantik.. entah hape hapwer jerk..tapi sampai ada satu saat tu.. masa ni i ngah berkenan ngan sorang mamat ni.. namanya hafizi(sebut nama sebab dia da tak wujud kat sini/fb.. kawan2 i pun tak kenal.. so leh la sebut nama.. hee~~).. satu hari tu i tertengok dia pakai seluar pendek(tengok dari jauh).. masa tu punya la i rasa nak mengamuk.. nak menangis pun ader sebab menyampah..hahaha.. over acting betul.. tapi tapi.. bila tengok dekat2.. salah orang rupanya.. hak2.. memalukan betul!! tapi starting from dat day i da open minded sikit ar.. guys nak pakai seluar pendek .. biar la dia.. bukannya berdose pun.. SO I TERIMA..

pastu i jugak memng tak suke orang hisap rokok.. hee.. sebab i tak leh bau benda tu.. lemas!! ada rasa nak back hand kan jerk orang yang hisap rokok depan i ni.. hehehe.. tapi alkisahnya actually my dad also hisap rokok.. so giler ker hape i nak wat  macam tu.. huhuhu.. btw my dad tak termasuk la yerk.. lagi2 my dad tahu i ngan my mum tak leh sangat bau benda tu .. so selalunya dulu if dia nak hisap rokok n bila i ngan my mum saling berdehem..nanti dia akan pergi luar rumah.. hahaha.. giler kesian.. n dalam masa yang sama jugak.. bila i sek menengah i tengok ramai jerk yang hisap rokok.. termasuk la kawan kawan i (even mereka kata tak tapi i yakin ya.. da kata tak mancho kalo tak hisap rokok.. konon2nyer la kan).. so starting that day.. dalam kepala i okeyla.. tak kesah.. korang nak merokok.. buat la.. jangan hembus depan i sudah.. maunya i sawan disitu.. hee..so conclusionnye OK I TERIMA

n know.. i tengok trend remaja sekarang duk hisap shisha tu.. so i terpikir apakah i kena terima jugak.. macam benda2 diatas tu?? kalo benda kat atas tu i rasa tak la keterlaluan kan?? just my prinsip jerk y tak mahu itu dan ini..

tapi kalo shisha??
haish.. seriously i cakap i tak leh terima.. huhuhu..
orang lain nak benda tu buat la..
tapi please pikir la jugak...
kalo dapat pasangan yang sememangnya suka benda tu.. kira alright la kan.. boleh sama sama menghabiskan masa lapang dengan hobi2 mereka ..tapi bagi kita orang perempuan2 yang innoncent ni..apakah harus menerima semua ni jugak???huhuhu..

kecewa buat seketika..
apa apapun.. fikirlah n buatla yang terbaik demi negara nusa dan bangsa .. chewah..
n awak.. pikir baik2 yer.. hahaha..
hati perempuan tu satu jerk.. (pada orang y sama prinsip cam i )
if ditakdirkan kita orang ni suka pada kamu kamu y hobinye benda tu tapi hati kita orang tak dapat nak terima .. so how??
nak kena cari kekasih baru..
payah payah..sebab hati kita orang satu jer..  gamat nanti!!.. hahaha..

ok lah.. ini hanyalah pendapat saya ya..
jangan anda smua banned saya lak nanti.. heheheh..
sebab rasanya sy takder guna bahasa kasar pun kan..sy pun takder kata y korang tak leh wat..
so sory if sesiapa or pembaca2 blog ni y terasa .. sory sesangat..
peace no war k..

(ouh ouh..  ni gambar i masa muda 
muda dulu.. hahaha.. budget..=P)

btw kata kata ni khas untuk seseorang.. sila berfikir dulu before melakukan sesuatu.. even saya tak tahu u terlibat atau tidak.. tapi saya mintak dijauhkan..sebab seperti kata kata sy diatas.. hati saya cuma satu.. andai ditakdirkan awak terlibat.. serius saya sakap saya takkan mampu untuk menerima.. so just take care of yourself..

p/s:- esok i nak balik kampung.. sukewnyer....

Popular Posts