Sunday, September 19, 2010

Selamat berkahwin, Selamat Bertunang & Selamat Bercinta..



selamat berkawin to me.. hehehe.. gurau arh! actually hari ni kawan i kahwin... for the first i nak pergi ngan cik Amira. nak jumpa kat mana mana then pergi. tapi tapi.. baru i tahu cik amira rumah dia dekat  gilew ngan rumah Cik yang nak kahwin ni.. so macam tak baik la pulak kan i menyusahkan kawan i suh dia jumpa i dulu baru g majlis kahwin tu.. ouh tidak tidak.. tak baik berdose! haram! avoid!. muahahaha..

so i tak prgila yerk.. kesian dia (eleh macam la dia kesah!!).. hari tu punyala beria i mintak kad jemputan.. siap bagi alamat n nama penuh lagi semata mata nak suh dia post kad.. erh erh.. bukan bukan.. actually dia y mintak alamat sebab nak post kad coz kami tinggal jauh2.. berhubung melalui fb sajer..tapi hari tu masa g jalan jalan kat alamanda terjumpa dia.. so selamat duit setem :p...(dia kerja kat alamanda sekarang)  btw Cik yang nak kahwin ni fara kenal masa kerja kat alamanda dulu (i kerja kat google dulu.. saper kenal i angkat tangan.. opss) dia ni satu sekolah ngan cik amira.. kiranya i kenal mereka semua ni da 3 years kowt..

ouh ouh.. dari tadi asyik tulis cik yang nak kahwin jerk.. lupa lak nak bgtau nama.. hahaha.. sebenarnya namanya Nurul Izzati.. n husbandnya nama Faizal.. tapi i tak kenal la husbandnya itu..
kawan i ni umurnya sebaya ngan i 20 tahun.. wah muda muda da kahwin.. bestnya..nak jugak arh.. hehehe..so i nak ucapkan Selamat berkahwin to u all.. semoga berbahagia ke anak cucu.. amin..



selain dari they all.. ada ramai jugak la kawan i yang da pun bertunang.. ada kawan sekolah menengah and ada kawan kampus.. So selamat bertunang buat korang .. btw nama mereka i takkan tulis sebab ada sesetengah dari mereka bertunang secara rahsia.. and i tahu pun secara tak sengaja so takkan la i nak heboh lak kan.. tak baik tak baik.. lalala.

 untuk kawan kawan yang bercinta.. i cuma nak cakap selamat bercinta buat mereka yang serius jerk.. yang setakat nak main main ngan perempuan tu tak payah.. tak hingin nak ucap.. hamboi sakan sungguh bermain cinta cinta ngan anak orang ni erk.. walhal hati bukan sure giler nak jadikan dia wife.. sungguh tak patut.. so nowish.. bak pipi.. bukan nak kiss but nak tempeleng.. lalala *sedikit emo kerana lelaki semuanya begitu.. hahaha

so tutup sal cerita kahwin, tunang , n cinta kawan kawan i.. kita conti with topic kahwin, tunang, and cinta yang umum lak.. wah i ni nak jadi DOKTOR CINTA ker .. hahaha... mampus la pasni.. yang kahwin bercerai, yang tunang putus, yang bercinta curang.. hahaha..

okeys i gurau.. btw if u all alert ..kawan kawan i yang i sebut or wish tu semuanya of course la sebaya ngan i kan.. 20tahun.. hurm if jumpa they all i teringin la nak tanya

best tak kahwin??
best tak bertunang ??
best tak bercinta??
opss.. best tak bercinta i tak nak tanya.. hahaha.. sebab i memang da state dalam hati.. tak best!! sebab semuanya tipu.. hipokrit.. so korang jangan bercinta.. muhahaha..

ok ok.sekarang serius.. i sebenarnya terkejut plus teruja juga bila kawan kawan i bertunang atau kahwin  .. sebabnya setiap kali i dengar sal benda2 tu i akan tanya diri sendiri.. cam mana they all leh bertunang.. erh erh.., bertunang mestila sebab bercinta kan.. tak pun parent surruh.. so tukar soalan. macam mana they all leh kahwin.. jawapan relevant.. udah sampai seru kahwin la.. 

yer memang.. tapi macam mana parent they all leh give permisiion.. wei 20 tu.. i yang umur 20 ni pun still terkinja kinja kat disco padang permainan  macam mana nak kahwin.. rasa macam tak sesuai jerk.. hahaha..

erh erh lupa.. last sem ada kawan kampus i yang kahwin.. husband dia pun dak kampus jugak.. so dua dua still belajar n menyewa satu rumah.. tapi bila i tengok dia kahwin.. i tak heran sebabnya dat girl memang pendiam giler.. pastu ciri ciri untuk jadi isteri seseorang tu cam suitable ngan dia la.. kira ok la..

tapi kat kampung i.. ramai budak yang umur dia bawah dari i.. atau pun hampir sebaya ngan i yang da ada anak da pun.. tapi bukan kawan saye la yer.. hehehe.. budak satu kampung jerk..tapi perangai they all pun sama macam sayer.. still suka bermain2 tapi yang bezanya they all lepas kahwin semua muka nampak matured dah pun.. g ke hulu ke hilir pakai kain batik jer..hehehe.. cam kelakar ada jugak.. tapi hakikat.. so terpikir la jugak kan apa sebenarnya kriteria yang menyebabkan seseorang tu sesuai ntuk kahwin.. atau sebenarnya semua perempuan memang dilahirkan ngan sifat suka bermain main tapi bila kahwin sikap tu akan berubaha dari waktu ke waktu sehinggalh munculnya jati diri yang baru wish is matured.. serius.. n segalanya la..

hee.. apa apa pun.. for me..selagi i tak habis belajar diploma selagi tu i tak mahu sebarang komitment.. like kahwin *ceh cakap camtu sebab tahun depan my dipl habis... so logical la kan.... and tunang and cinta pun sama.. sebab utama hati sendiri pun tak terjaga cam mana nak jaga hati orang.. muahaha *nampak sangat tak reti jaga hati dan perasaan orang lain..

tapi lepas dipl tu lain la pulak kan.. tapi yang penting.. kahwin ke bertunang ke or bercinta ke *cam tak yakin jerk yang i akan bercinta sebab serius i takderasa nak bercinta pun.. tapi tunang ngan kahwin nak.. hahaha.. yang penting cita cita harus la tetap i nak capai even ada komitmen atau tak..*if panjang umur la... harus harus harus..

jom TELITI IMPIAN saye y harus dicapai..

- nak  wat degree.
- nak beli kete bmw 5 siries *bmw tu tipu jerk..
- kumpul duit supaya dapat beli sebuah istana yang diimpikan suatu hari nanti.. *  tak pun kalo kahwin pun.. nak rumah besar besar.. sharing duit if dia tak mampu.. kalo dia mampu.. sila beliakn untuk i.. hahaha
- then nak besarkan rumah my parent (if tak cukup besar lagi) *nak beli kanpem they all takkan mahu punya coz my family memang nak menetap kat situ jerk sampai bila bila .. lagipun i mana ada banyak duit nak beli rumah.. bukan nya kaya.. gilew hape.. hehehe
- pastu nak bantu keluarga setakat yang termampu.. adik adik pun sama.. always kena ingat yang bawah i ada lagi 4 orang adik.. so harus i turut sama membantu they all sampai they all punya duit sendiri..*baik tak akak dia baik tak akak dia??

oklah itu saja.. *yang lain simpan dalam hati jer lah.. cepat cepat aminkan untuk saya.. lalalala..so one more wish

buat yang berkahwin.. semoga berbahagia..
yang bertunang.. semoga cepat cepat kahwin
yang bercinta.. sila bina komitmen secepat yang mungkin dengan mengikat mereka.. *erkk ikat???

yang penting juga jangan jangan jangan kahwin kalo rasa tak puas enjoy lagi..
 jangan bertunang kalau rasa tak mampu setia..
 jangan bercinta kalo lelaki tu jenis yang over.. tak hormati kita, tak faham jiwa kita, kasanova, suka marah marah, suka main main, suka tingikan suara*yang paling i menyampah n suka pukul kita *kawan i ada y bercinta.. selalu kena pukul, cubit.. memang la bf dia  buat macam tu mungkin sebab gf dia ada wat sesuatu y dia marah tapi harus guna kekasaran macam tu ker.. geram aku nak lempang.. dush dush..

Sila buat hubungan dengan mereka yang gentleman, bercakap sopan, yang mana bila dengan dia kita akan hormat dia seadanya *even kita marah pun kita tak mampu nak tinggikan suara dengn dia sebab hormat teramat.
hormati kita
suka berbincang bila nak buat sesuatu..
yang penting semua yang baik baik..
kalau agak agak anda ni jenis nakal.. sila pastikan dia banyak duit *senang nak pau, ada kete, ada rumah, sporting.. hahahah.. tipu.. sila jangan tiru ..

ouh ouh .. itu semua umum.. yang i..
dia kena patuh agama.. sebab dia yang akan guide i..
hormat i.. coz i pun akan hormat dia bila dia pandai menghormati i.
gentleman and smart *ceys nak jugak.. heee
yang lain..  biarlah rahsia.. pikirlah sendiri.. ahhaha.. itu saja..

btw kalo lelaki yng baca ni pasti kecewa gila kan.. sebab banyak yang kondem mereka mereka.. hahaha.. ok lah.. yang lelaki pun cari la yang baik macam i.. yang sedap mata memandang.. yang menepati kriteria pasangan yang bagus..
nak tahu lebih lanjut sila tanya DOKTOR CINTA
sebab i bukan ok..
hahaha..

cakap salsemua ni.. tertiba tertanya kenapa i masih single erk.. tak laku benar i ni ya.. jadi andartu baru tahu.. muahahah.. so tangan pun ngan gatalnya tekan fb *ini doktor cinta juga..


ouh ouh.. jual mahal rupanya.. so bukan sebab andartu atau tak laku.. fulstop!! :p