Hapy 20th belated day..

okeys.. seperti yang semua sedia maklum.. 13/9 merupakan besday i.. yeay!! besday i yang ke 20th.. omg i da remaja la.. hahaha (tak nak guna perkataan tua.. sebab 20 tak tua lagi).. so i teruja juga nak menyambutnye.. tetapi.. sob sob.. tak tau la sambut ker tak.. huhuhu.. sebab untuk pengetahuan umum seumur hidup i , i tak pernah sambut besday.. n untuk membahkan perisa betapa sadisnya besday i, sometime wish pun i tak dapat .. huwaa.. yer lah sedar diri takder orang yang ingat besday i.. heee..

so this time i nak buat special entry.. mengapa i kata special?? agak special la coz akan mengimbas kembali kenangan2 lama.. which is selama 20 tahun i hidup ni..hee.. tiada ulangan dah after thiss.. lalala..

btw i pun last week terbaca entry fromn khai  ni. about her besday n her wisher.. some goes with me.. but lain version ok.. for me..sometimes bila i tambah tolak darab bahagi i always terpikir macam mana i mampu bertahan untuk hidup sehingga hari ini.. kenapa i cakap macam tu?? sebab i rasa dalam my life banyak yang pahit dari yang manis.. sehingga membuatkan i selalu terpikir.. betulkah wujudnya kasih sayang dalam dunia ni?? betulkah wujudnya cinta dalam dunia ni?? to be truth hidup i takderla sadis gile nak dibandingkan dengan mereka yang yatim piatu.. i harus bersyukur disitu dan i berterima kasih disitu..

tapi mungkin disebabkan banyak kenangan pahit dalam hidup i membuatkan i selalu bertanda tanya dengan diri sendiri.. mengapa begitu mengapa begini.. sampai ada ketikanya i memang set dalam mind. dalam dunia ni mana ada kasih sayang.. cinta apatah lagi..

tapi bile adakalanya i tersedar. i tahu yang kasih sayang tu wujud.. cuma hati i yang dah mati. dat why i tak mampu nak rasa semuanya .. yes!! jiwa saya teramat kosong. sunyi .. sepi.. kesan daripada pengalamn pengalaman yang lepas... *tak nak cerita sebab i pun dah tak berapa nak ingat storynya + dah janji dengan diri sendiri tak nak sebut lagi..

seperti khai jugak *erh erh tetiba banyak sebut nama khai apasal.. bukan scandal ok . hahaha kadang kadang i teringin untuk dapat wish.. sambut... dalam diri i , i da stated umur 18, 29, 21 dan 23 adalah umur yang penting bagi i n i tersangat2 mahu sambut. pernah juga bercadang untuk sambut disini *putrajaya dengan membeli kek yang diatasnya bertulis "hapy 20th belated day fara" tapi baru i terperasan yang hari raya yang keeempat dimana tarikh my besday jatuh adalah ketika i dirumah.. sukakah??

entah.. my family jenis yang tak sambut besday.. i mean maybe mereka juga tak reti in how to wish pada satu sama lain..  n mungkin juga mereka busy. eventhought my parent bukanla kerja ngan orang i mean mereka kerja sendiri.. tapi ada ketikanya i rasa mereka teramat busy.. yes terlalu busy ngan hal masing2 sampaikan tak sempat nak luangkan masa bersama i..

pada i sesekali teringin juga nak sambut besday diluar ker.. tapi my parent juga jenis yang tak suka makan kat luar.. membazir katanya.. eventhought anak2 yang nak belanja.. tapi jauh disudut hati i tahu mereka berkerja keras untuk cari duit untuk keluarga jugak.. untuk adik beradik i jugak..  n becoz of that i always get apa yang i nak.. dan i bersyukur untuk itu. teramat bersyukur.. berbanding ngan mereka yang tiada parent siapa yang nak provide semua tu right..

masa besday i yang ke 19.. no wish no present.. n i menangis.. hahaha... serius i sedih sangat sangat.. but because of nak menyenangkan hati i sendiri i pun beli la hadiah untuk diri sendiri. i beli rantai. sebagai tanda yang i`m 19th.. oh ya besday i masa tu jatuh pada bulan puasa tau.. so tak dernya la i nak keluar pergi beli kek cam khai buat tu.. *hehehe.khai lagi.. n becoz of teramat kecewa kerana dalam pemikiran i parent i busy even wish pun ta sempat.. so i tertiba terlintas.. dari i bersedih baikla i buat pahala sempena my besday.. so than i pun buat hajat dalam hati i..hajat tau .. *kalo hajat maksudnya kena betul2 wat la kan.. hajat apa?? itu biarlah i simpan sendiri .. hahaha.. malas nak citer.. nanti pahala i hilang.. ngeh3..

than now.. i`m 20 th .. tarikh tu i rasa teramat penting bagi i..
ada juga terberangan kalo ada yang datang wish

Popular Posts