Sunday, September 19, 2010

Saya nak meroyan (◕‿◕✿)


hey hey hey.. opss.. Assalamualaikum actually.. 13/9/2010 hari tukan my besday right (ceys tanya lagak ada y tahu jerk..) so starting from dat day im 20th .. wah! terujanya i.. hahahah.. i ni da gila agaknya.. gila teruja coz umur 20th. kalo tak cayer sila la tanya mereka yang berada disekitar i.. pasti mereka akan terangguk2 bersetuju mengatakan i ni kemaruk umur 20th. wah mengapakah??maybe

A) sebab i da dewasa..
B) sebab rasa macam konfident level tu high jerk.
C) orang tua2 kata umur 20 da dapat kunci kebebasan bg perempuan.. hahaha.. i tipu la.. actually umur 21 kalo tak silap .. erk apa kata u all tanya orang tua u all.. heee
D) da boleh kahwin.. lalala.. gurau jugak..  saja saja nak memeriahkan suasana.. btw i tak nak langkah bendul nanti barang hantaran kena share .. :p

so disebabkan i ada cakap yang i celebt besday disini so i malas dah nak story mory.. penat.. ngeh3.. jadi kita cuma akan teruskan aktiviti lain.. which is menjawab soalan2 yang always dikemukakan pada i n conteng conteng begitu sahaja sempena my20th besday.. wah kira macam special entry la..(ceys special la sangat.. padahal sendiri tanya sendiri jawab.. :p) coz boleh dikatakan everthing about me akan dimanipulate disini.. tipu ke tak kita tolak belakang .. hehehe.. *nampak sangat tak mau bercakap benar disini

1)wish sempena kelahiran y ke 20th?

err boleh buat wish ker?? tak dose .. lalala.. ok sempena my 20th belated day i nak bebas sebebas bebasnya.. i nak buat apa jer yang i mahu.. apa jer.. as long as tak menyakiti hati my parent, tak melanggar perintah Tuhan n tak melanggar my prinsip of life *tapi prinsip hidup leh ubahkan.. yeay! bila i nak langgar i akan ubah that prinsip .. wee~~

2)kenapa bercakap/tulis blog guna words i & u, pastu guna bahasa rojak lagi.. hamboi omputeh bebenar.. rasa hebat sangat kah??

actually, sesungguhnya.. i cakap i & u coz i kan minah celup.. lalala.. takderlah sebenarnya i pun tak suka guna word I/U nieh.. rasa nak muntah.. uweks!! (hah kan da muntah) tapi nak guna saya awak.. rasa macam alahai sopannya.. tak rock ar wei.. muahaha.. nak guna aku kau.. sory to say coz sungguh serius sumpah i akan rasa kaget.. macam seriau jerk.. tak suka ar..kasar sangat! further more ngan kengkawan kebanyakkannya i bahasakan nama takpun kite awak.. tapi nak guna nama kat sini rasa macam lembutnya..Fara.. Fara.. aduh! tak leyh tak leyh! so better guna I, u..

tang bahasa rojak tu.. sebenarnya ini adalah salah satu cara untuk improve my english languange.. eventhoungh dari dulu sampai sekarang hanya I & u jerk yang i tahu.. hahaha..

3)Nama penuh, nama samaran, siapa guna n kenapa?

nama penuh saya Nur Ain Fara.... Tettt!! nama penuh adalah rahsia.. wee~~ entah lah.. i menyampah bila orang tanya nama penuh i sebab last2 bukan diorang ingat pun.. yang mereka tahu.. Ain, Fara, Farania.. huh!! so biarlah rahsia..

so macam diatas la.. nama Fara kebanyakkan diguna oleh family belah My mum.. mereka panggi i farah sejak kecil lagi..

kawan2 panggil Ain.. from tadika hingga ke besar.. but bila masuk kampus i ngan mengediknya cakap panggil Fara jerk.. so starting dat day nama Fara kembali glamour.. nama Ain lupus..hanya kawan dikampung jerk panggil I ain..

nama Nia*terbalik dari nama Ain and Hani  i guna untuk penyamaran.. lalala.. (bila i malas nak bgtau nama betul tapi nama Hani tu pun nama betul jugak la.. ringkasan y kat belakang nama penuh i tu)

Nur Farania, Nur Fara Hani, Nur Fara Ain itu nama nama samaran y penuh.. kat fb pun i guna Nur Ain Farania.. (baru jerk tukar coz skang ramai budak2 sek dulu y add i .. n mereka tak kenal ngan nama Nur Farania y i letak dulu.. so kena la letak nama Ain juga..ceys!!)

btw kalo nak tahu.. ym i princessfarania.. hahaha.. sekarang ni ngah gile berpikir.. umur da 20 takkan nak guna nama princess2 ni.. malu la i .. hahah..nama ni i guna from umur 17 lagi.. masa tu budak2 lagi.. so suka berangan diri tu princess dat why guna princessfarania.. tapi nak tukar.. wat ym baru.. ish susah2.. leceh! so biarkan i terus berangan menjadi princess keyh.. :p

4)Anak bongsu ker??

yer yer.. saya anak tunggal lagi.. hahaha.. *tipu.. actually i anak ketiga dari tujuh.. saya ada akak saya ada abang, ada dua adik perempuan n dua adik lelaki!! complete!!

5)Prinsip hidup

sama macam nun diatas sana.. akan buat n selalu buat apa jerk yang nak as long tak lnggar semua tu..

6)Paling menyampah bila?

bila orang buat i tertunggu lama lama.. ceys ingat I tunggul?? lain la kalo kamu tu penting bagi sayer.. keluarga ker.. kawan baik ker.. suami ker.. opss.. ini tidak.. bla bla bla.. *membebel sendirik

bila orang sentuh i.. tersentuh pun tak leh. heee~~ pantang nenek moyang betul bila tersentuh ngan golongan yang bertentangan nih..*but syukurlah mereka faham.. heee.. korang ingat sennag ker nak hidup kat dunia metropolitan nih.. orang kat sini even kat sana pun.. maksud i 70% guys y i kenal.. suka pegang2 tangan.. (main berebut2 benda selalunya).. hee.. tak leyh tak leyh.. dose dose...

bila orang bercakap cakap sal perasaan ngan i.. eii.. hipokrit.. lalala.. lagi lagi yang suka suka nak menguji perasaan i.. ouh tak payah nak berjiwang madah ngan i.. lembut tulang dari lidah.. hahaha.. emo sikit jawab soalan cam gini.. hahaha *sengal sendiri tanya soalan y emo tu apasal?

7)Teramat suka?

makan.. veewit.. i ni tolak kayu ngan batu jerk.. muahaha

baca novel! heaven heaven.. i memang gila novel..serius.. alasan? nanti la citer erk..

suka shopping.. bab bab shopping serah pada kami adik beradik umumnya, khususnya pada i.. coz i juara dalam bab2 menghabiskan duit..

dengar lagu jiwang.. pastu feeling feeling.. than nangis.. hahaha perangai cam haper ntah.. but itu reality *hati lembut la katakan.. so lagu2 menusuk kalbu tu pasti buat hati tersentap..

main game pun suka..mengumpat? tak suka tak suka (sambil geleng kepala).. dose dose

8)kenapa suka Novel?

suka sebab bila baca novel rasa macam dunia ni kita yang punya. rasa macam nak sangat jadi watak utama.. novel ngan reality amat jauh berbeza.. dalam novel if ada kejadian y melukakan hati.. ending dia mcam mana pun harus orang y dilukai tu lupa akan segala kisah silam. pastu last last harus hapy ending.. tapi reality tak.. biar seribu kali mohon maaf, biar seribu kali masa berlalu..
luka dihati akan sembuhkah

pastu dalam novel heronya hensem hensem.. wah ..selalu jatuh hati ngan heronya.. nak nak yang ada 4b n 4k hahaha.. 4b= berilmu beramal, beragama, bergaya n 4k =, kacak,  kereta , kondominium , kredit card.

pastu selalu juga cair dengan heronya yang gentleman,wah cair hati ni.. cair .. cair cam air batu tak pun aiskrim.. hahaha.. mudah mudahan i also got one.. amin.. wee~~

btw becoz of selalu baca novel kekadang terimpikan jalan cerita diri sendiri.. wah heavennya kalo apa yang diimpikan jadi kenyataan..

tapi disebabkan i tahu novel n reality tak kan sama so i pun create la cerita yang i anggap i suka nak tengok.. like novel yang i tulis tu(minat tulis novel ni wujud because of kegilaan i pada novel) Andai itu takdir cinta.. wah siyes i fall in love with karakter tengku fakrul ilham and tengku zairil iskandar.. muahaha..

9)Habit dalam bershopping?

tak kesa shopping dimana mana pun.. as long as i manage ntuk membeli.. kadang kadang dapat jalan2 jer pun ok.. leh cuci mata ..wee~~ kalo agak agak banyak duit g la shopping complex.. kalo kurang.. g pasaraya..

kalo nak cari penyakit g jalan tar , masjid india n segala * takkan pergi selagi takder tujuan sebab tak suka suasananya y teramat sesak.. lemas n pengsan buat seketika.

n fyi i not a budget person.. not a branded person.. hee.. tak kira la mahal mana or murah mana pun sesuatu tu contoh baju.. still akan beli as long as rasa cantik..siap pakai wat jalan jalan lagi *rasanya jarang beli y mahal.. sebab rasa cam membazir n mostly duit pun tak cukup...hahaha

10)Pendapat tentang Handphone

takderk pun takper.. hee.. sebab pertama saya takde bf so takder yang nak mesej or call i pun.
kedua i tak suka diganggu mostly bila i ngah study.. rasa cam nak campak jer phone ke dinding *lainla kalo besties atau family yang contact atas hal family atau hal pelajaran kalau tak still rasa nak baling handpone dia.. apa sal lak nak baling handphone i.. hahaha!

btw because of alasan2 tertentu juga.. my phone number sekarang ni da jadi private for me.. hanya orang2 penting jerk y tahu my num.. n i akan hanya bagi pada mereka2 yang penting jerk.. yang lelaki .. out of list terus.. setakat i tukar num ni.. hanya mereka y punya hubungan kekeluargaan ngan i jerk y tahu my num n sorang lelaki jerk.. *skang kami dah tak berkawan.. tobat i menyesal ng dia my number.. but its ok!!

11)Impian yang ingin dicapai?

impian i nak jadi penulis.. tapi entahlah.. makin busy makin blur.. so cam da jauh dari cita cita yang diinginkan..

nak beli kete.. huwaa.. teringin la nak berkereta.. senang i nak kemana mana nanti.. dulu nak beli.. *konon kononnya tapi my parent tak bagi coz takut i tak manage nak bayar bulanannya .. hee kalo u all nak tahu i nak beli ni guna duit yang i dapat bulan2(mara loan) .. huhuhu.. gila berangan.. kecewa sekejap dulu bila tak leh.. tapi bila pikir2 betul jugak kata they all.. so its ok.. hee.. mesti anda terpikir kenapa bukan my parent jer yang beli n bayar.. i guna jerk.. omg i bukan la dari family yang kaya raya ok.. but alhamdulillah setakat ni hidup masih senang.. so nak mewah2 sila usaha sendiri.. hahaha..

btw apa apa pun i still akan tetap beli kereta nanti..*nak viva or myvi.. ada rezeki.. insyaallah time belajar lagi udah mampu membelinya.. takderk rezeki.. tunggu kerja..*beli yang lebih mewah lagi..

nak beli rumah.. yeay yeay! ini impian masa hadapan dah ni.. muahaha.. i nak rumah cam ni.. nak beli rumah besar besar kena la kerja hebat2.. nak kerja hebat2 kena la belajar rajin2.. so now i ngah mencuba.. sila doakan..

12)Gaya/style

jenis suka pakai skirt.. hee..tapi i ni bukan la lembut orangnya.. kasar pun tak jugak.. lalala.. tapi suka la pakai skirt sebab rasa macam berkeyakinan tinggi jerk.. pastu rasa girly girly gitu.. ayu jerk.. lalala.. tapi saya suka!! nak banding ngan jeans.. lagi suka skirt.. hehehe..*baju kurung harus pakai la kan.. kata gadis melayu.. wee~~

evethoungh look like lembut2 but honestly i sukakn cabaran.. suka wat sesuatu yang baru.. n yang paling pelik i tak suka kasar2 *selalu tegur kawan yang suka duduk n buat gaya cara lelaki.. but seriusly i tak reti nak berfesyen cara perempuan remaja.. i mean pakai higheel , pin tudung kiri kanan.. wah tahu tak setiap kali pin2 ni i rasa cam keperempuanan gila.. tak sesuai.. hak3.. perempuan la sangat..

13) Citer yang disukai

setakat 19/9 ni i ngah gila sakan menunggu citer "asmara". cerita cinta tu cam best gilew jerk.. penuh kontroversi cam novel.. so terpaksa la i korbankan waktu study *study la sangat pada hari selasa hingga pada pukul 10.30 hingga 11.00.


pastu citer Ahmad Durrah setiap hari jumaat. cam best jerk.. heii i suka..


lagi citer baru yang akan ganti epilog syurga cinta tutakpun yang kul 10.30 malam tiap tiap selasa hingga khamis.. pun cam best.. tajuk dia tak ingat lah..

citer citer lain pun minat gak.yang konpem harus pelakonnya sweet n smart plus cerita cam drift2( impak maksima, kl drift) and cinta.. hahaha.. da kata remaja..


citer korean pun suka..lee min ho.. hahaha..indonesia.. Alisa!tasbih cinta! and cerita2 y selalu ditayangkan kul 2.30 tu but ta pernah tengok pun.. jarang sangat coz ada class..


skang ni juga ngah menunggu detik ketibaan citer Ombak rindu and magica kat pawagam.. hei.. tak sabar lol tengok pelakon pujaan hati i berlakon.. aaron aziz.. hensem kan.. opsss!!

Berehat buat seketika...