Thursday, September 2, 2010

Berbuka Puasa di Pavillion.


dua hari lepas which is 1/9/2010 i sekali lagi berbuka puasa diluar because mahu memenuhi undangan khas from my besties.. chewah. oke i tipu! sila jangan percaya.. (t_T)

btw before diteruskan maih i kenalkan.. dari kiri Azie/Diya violetta.. which is my besties forever.. heee..  itu kawan baik i ok.. tak tipu.. pastu sebelah i Fizal /Shafizal Fazli (rasanya pernah dengar tak nama ni??).. tak nak kenalkan dia hak3..(sebabnya.. baca dibawah)..  juga merupakan kawan baik i.. yang sorang lagi tu Azril... kawan kepada kawan2 baik i.. kawan mereka kawan i juga kan.. heee.. pandai pun...

actually pada hari itu juga pada waktu dan saat yang sama my campus also buat majlis berbuka puasa untuk samua warga kampus.. tapi nak kata wajib giler ntuk pergi tu tak jugak la tapi kedatangan kami2 semua adalah amat diharapkan bg memeriahkan suasana.. yer lah kalo kami3 takder konpem suasana akan menjadi suram sesuramnya.. (hahaha... budget lebih .. giler perasan)

and i sendiri pun for the first teruja juga nak pergi berbuka kat kampus but because of my friend ajak berbuka kat luar so dengan segeranya rancangan y sedia ada dibatalkan.. hak3. bagai lalang ditiup angin! yer ar.. antara kawan baik ngan kampus yang mana satu jadi pilihan anda?? of course kawan kan??hee..

so jom ikuti pengembaraan kami kami .. hahaha.. budget!!

so that day i habis kelas pukul 9.40.. bukak puasa kul 7 something.. wah gila lama kan nak menunggu waktu berbuka.. nak pergi awal2.. mereka bertiga tak habis kelas lagi (diaorang tiga orang sekelas, i kelas lain).. so dengan berhemahnya i pun pergi la lepak library.. konon2 nak wat kerja dulu.. baca buku ker.. tak pun cuci mata tengok senior2 n junior2 yang hensem ker.. (i ader terjumpa sorang da masa ni.. heee) tapi sungguh sadis sekali sebab bila je jejak kaki ke lib rasa mengantuk terus datang! haish.. ngek betul! so i pun pergi la surau.. buat apa?? konpem tidur.. hee...

lama jugak la i tidur dalam surau tu.. kejam kan mereka bertiga sebab buat i lama gila menunggu.. heee.. hampir kul 1 baru i got call from azie cakap dia da habis kelas.. dan one of our friend ayuni, tak jadi pergi ... sebab assigment! (rugi dia.. heee.. tapi bab2 assigmnet ni siapa berani nak abaikan hanya untuk mengenjoyskan diri??)

so kul 1 tu i ngan azie pergi lib ntuk lepak buat seketika plus dia pun nak siapkan assigment bel jugak.. actually i sebenarnya nak pergi awal2 coz nak shopping. hee.. tapi disebabkan dia ada kerja so tak jadi la nak keluar awal awal.. puas jugak la i mengayat dia supaya "JANGAN WAT KERJA.. WAT BALIK NANTI.. SEKARANG KITA SHOPPING" t_t.. coz i da gila excited nak kuar shopping tau.. heee.. tapi dia tak nak.. sungguh kejam disitu.. but hampir setengah jam kemudin dia cakap.. "JOMLAH.. DAH BOSAN BUAT KERJA.." (lebih kurang la)  yes yes!! i suka.. wee~~

so we all cari la Fizal n Azril untuk meneruskan misi kami kami.. erh btw kaorang tahu ker y mana satu Fizal?? i rasa tak perlu diperkenalkan kowt coz i rasa dia pun da famous amost kat sini.. asyik duk mengumpat dia jerk.. kekadang kompius seketika blog ni i ker dia yang punya.. hahaha.. *gurau jerk! azril yang pakai baju sedondon ngan my friend tu ya..(erh erh lupa tadi da bgitau) diaorang berjanji sebenarnya tu. hak2.. kelakar seyh.. maunya kena bahan ngan kita orang berdua masa tu.. boleh lak sama kan.. berjiwa uitm..(baju purlpe tu t`shirt uitm) plus berjiwa romantika.. hahaha..


so bincang punya bincang lastly decide ntuk pergi jalan tar dulu.. sebab kami kami (i n azie) nak shopping dulu.. heee.. dah mereka on ajer.. so biarla kami y mengunakan kuasa veto yang tak berapa nak berkuasa tu untuk decide pergi mana.. ouh lupa this time azril takderk lagi.. dia kat rumah!! so kita orang wat janji (chewah janji tu...) jumpa kat stesen lrt pandan jaya (harus sebut ker kat mana?? harus sebab korang tak tau kan kat mana?? heee.. kantoi!!)

korang tau tak.. punya la lama kami berdua menunggu diaorang (Fizal ke rumah azril untuk jemput dia sambil simpankan buku kami berdua.. haish ye ar takkan nak usung buku yang tebalnya berinci inci tu ker kl.. maunya senget bahu!!).. padahal rumah azril tu belakang tren ni jerk.. haish.. memang menguji kesabaran betul la time ni.. hee.. penat jugak kami berdua duk membebel sendiri.. sampai la kat kul 3 baru diaorang sampai..

so sampai di bandaraya kita orang pun pergi la bank dulu ntuk keluarkan duit.. after that baru berjalan ke jalan jalan tar tu untuk mengshoppingkan diri.. tapi sukacita dimaklumkan!! takder barang y menarik hati.. haish.. nasib baik tak sesak tempat tu.. kalo tak memang menyesal gila pergi.. hee.. coz i sebenarnya tak suka sangat g sana sebab selalunya ramai orang.. sesak u.. hahaha.. pastu pergi  kedai kedai yang tepi tu.. berhadapan ngan sogo.. tapi keadaannya still sama.. takder yang menarik hati.. mengapakah?? hati kecewa usah nak cakap.. heee.. sebabnya duit tak kurang langsung.. hak3..  tapi before masuk sogo tu sempat la i rembat satu pasang kain ( y konon2nya nak bg pada adik i.. tapi tengok la dulu.. hak3.. gila jahat) n azie 3 helai tudung.. haish banyak kan.. yang mereka2 berdua pulak.. tak beli apa apa pun.. kesian la kami berdua tengok.. hee.. bukan apa.. dah la panas.. pastu diaorang cuma ikut kita orang jerk.. bukannya nak beli pun.. sungguh giler kesian.. hee.. tapi dia cakap takper!! so tq untuk situasi disitu...

pergi sogo kitaorang singgah di secret recipe.. beli kek!! ini mereka bertiga jerk y beli.. coz i tak ada y berkenan.. chocolate cheese! da abis kowt! ceys.. kempunan! after beli masuk sogo jap.. tapi masuk sogo nak beli apa jer kan?? so setelah puas berargue sesama sendiri so lastly decide ntuk pergi mall lain lak.. punyala payah we all nak buat keputusan mana taknya tanya orang tu orang tu suh tanya orang ni.. tanya orang ni, dia suh tanya orang sana lak.. hahaha.. punyala saling berhemah.. padahal ada dua pilihan jerk.. whether Times square  atau pavilion.. last2 decide pergi pavillion.. yeay disitu coz i tak pernah pegi..but ... takder bowling!! zZzzZ.. actually da rancang juga ( i jugak la y termenyibuk nak p main bowling.. coz da lama tak main) .. but pavi pun ta pernah pergi kan.. so tak kisah la kan.. as long as dapat enjoys..

sampai dipavi first thing yang we all cari of course la Pizza hut.. nak tanya whether we all kena reserve dulu or tak.. haish mencanak jugak la mencari Pizza tu.. lenguh kaki.. dah la haus.. ye memang haus giler!! penat seyh.. jalan ntuk pergi sana punya la berliku... last2 bila g sana akak tu cakap.. tak kena reserve pun.. haish akak ni la.. kesian kita orang.. (t_t)

disebabkan kami berdua pun memang da penat giler so kita orang decide ntuk duduk2 jerk.. dah malas nak p jalan.. sementara tu mereka berdua lak pergi solat.. sempat la i beli majalah ujang ntuk baca tapi hampeh la.. hee.. tak sedap! nak beli novel actually tapi tak derk pun.. haish...

dalam kul 6.. diorang datang.. sertai kita orang duduk2... so terjadi la edisi mengsnap pict.. heee. yang ni even penat pun i suka.. hahaha...


(kenapa belakang gambar guna bunga2.. hee.. 
i tak sempat nak cari wallpaper yang menarik dat why 
ada bunga2.. hak3..  sweet apa.. 
lgpun bunga melambangkan kebahagiaan..hahaha..)

after berpost disini barula kita orang gi jalan jalan.. singgah kedai tu singgah kedai ni.. cuci cuci mata.. belinya tak pun.. hahaha.. dalam 6.30 tu baru kitaorang g pizza hut.. haish.. tahu tak even kami berempat tapi order tak ingat dunia .. hee... kita orang order supreme island ngan apa ntah lagi satu.. tak hengat lak!! pastu kepak ayam spicy, yang goreng2 ngan tepung tu.. haish... tengok gambar jerk la senang.. heee.


banyakkan?? tu pun sayur tak masuk..btw.. kami berdua tak makan sayur they all jerk y makan.. so tak sempat nak snap pict.. habis diorang balun.. heee..

so sementara menunggu waktu berbuka tu.. sekali lagi kami berposing.. hahaha..


hee.. sebenarnya banyak gambar.. tapi tak terlarat nak mengedit.. nk letak satu satu konpem banyak giler nanti.. hee.
sementara tunggu azan tu brbual bual la kami sesama sendiri.. dan tiba tiba kawan i cakap "dah azan dah.."
tapi masa tu i tak dengar pun bunyi azan.. so dalam hati ish nak minum ker tak.. karang tak azan lagi tapi dah minum kang batal puasa..memang serius gila ar pikir nak minum ker tak ni....tapi sesaat kemudian.. batal puasa ?? puasa??

ceys.. lupa tak puasa.. hahaha.. then makan2 la kita orang..habis dua slice pizza mula rasa kenyang.. padahal makanan banyak lagi.. so konon2nya nak p makan pasni.. sementara tu y guys after makan sikit .. (erh sikit ker?? ) they all pergi solat.. yang kita orang berdua mula la merehatkan diri..nak kumpul tenaga balik la konon2nya.. bila diorang datang balik.. kita orang pun pg toilet.. masuk2 piza hut tengok semua da licin.. mulut i mula la nak ternganga.. mata membulat..kagum.. spechless.. waa.. da habiss... hajat dihati nak bahan diaorang.. kuat betul makan.. tapi tiba tiba ternampak plastick pizza.. lorll.. diaorang tapau rupanya.. hehehee.. setelah puasa berdebat.. akhirnya i y buat balik.. hahaha.. da semua tak nak.. so baik bg pada i... heee..

n makan makan semua ni habis RM??? entah!! kami tak tahu.. diorang tak nak bgtau.. nak bayar.. tapi encik yang membayar tu kata tak yah!! erh erh.. dia belanja ker.. =P.. hati suka.. tapi serba salah juga.. coz i rasa banyak juga la yang habiskan.. maunya beratus.. huhuhu..  apa apa pun.. thanks sesangat.. jasamu dikenang.. lenkali belanja lagi.. opsss.. tidak.. what i mean insyaallah ada rezeki nanti i pulak y belanja korang.. heee.. insyaallah.. (identiti dirahsiakan .. (t_T))

so dalam kul 8.40 la kowt kita orang keluar dari Pizza hut.. actualy nak amik gambar ramai2 tapi tak jumpa sesiapa yang boleh tolong.. waiter2 pun ntah kemana menghilang.. hurm sedih.. tapi kan ada la jumpa one mat salleh ni.. ingat nk mintak tolong dia.. tapi azie cakap

"jangan kacau dia ngah bad mood tu" 

hahaha..
yer perempuan tu memang muka seposen.. bergaduh ngan husband kowt.. hehehe.. kita orang pun sesajer jerk.. takut jugak kan.. hahaha..

so tertiba ternampak one guard ni.. jadi dengan muka tak malunya Fizal cakap ngan orang tu suh tolong tak pict we all.. ngeh3.. at last dapat gak..

gambar nyer ada diatas sekali..

pastu kita orang meneruskan treasure kami.. heee..tengah jalan2 tu terjumpa tangga.. so apa lagi.. pusing la lagi.. hahaha.




macam macam gaya buat kat atas tu... tapi tapi still tak puas hati gak.. so i pun menebalkan la muka ntuk mintak another guard take gambar kami.. dia kata ok.. heee.. suka ..



walaupun gaya pusing i ntah hape2.. arh.. tak kira.. nak letak jugak.. wekk... hahaha.... after berpusing konon2 nk balik la ni.. tapi tapi tersalah jalan.. hee.. terkeluar lalu belah tepi.. kami2 nak keluar lalu depan sebab nak amik gambar .. hak3.. so pusing balik.. tapi before that sempat snap pict kat luar tu..

 (ish ish .. bawak mengucap korang.. sungguh tak patut.. hee.. 
takder apa tu.. gurau sajer yerk..)


masa pusing la tu i terjumpa stage.. i pun ajak la azie naik atas tu nak amik gambar .. kata Fizal "erh jangan"
muka kami berdua da pelik.. awatnya?? tak leh ker?? hak2.. tapi tak kira nak jugak.. so atas tangga pun bolehla..


kalo ikut hajat dihati.. mahu melekatkan diri dekat diding pentas yang berwarna merah tu.. hahaha..tapi takperlahkan.. da orang tak bagi.. wee~~

sampai kat luar .. terkagum buat seketika ngan warna warni nya air tu,. hahah.. da kata tak pernah pergi kan?? sungguh cantik.. sempat juga berposing disana..


( S.A.L.E >>>> mereka bertiga adalah untuk dijual.. sila beli...)



 hah itulah airnya.. heee.. cantikkan.. gambar ni cuma ada kami bertiga jerk.. fizal tak nak.. da letih nak berpost agaknya.. muka pun da seposen dah masa tu.. heee.. serius... so after that kita orang pun balik .. la... naik komuter ker hang tuah.. n then kat sana because of kami berdua guna kad yang sedia ada so diaorang suh kita orang balik dulu.. hajat dihati mula2 nak tunggu tapi kebetulan tren laluan sri petaling datang.. so kita orang pun balik la dulu.. because diorang akan naik tren laluan ke ampang.. kalo kita orang tunggu after this mesti kita orang y tertinggal.. hee.. menakutkan arh.. da la dah malam masa tu.. so better we all chow dulu.. so kita orang berpisah disini.. chewah.. ayat.. hahaha..

i pulak turun kat bandar tasik selatan.. while azie sungai besi.. so kita orang berdua pun berpisahkat  bandar tasik coz i turun dulu.. dalam kul10.10 naik erl ker putrajaya.. then kul 10.45 lebih kurang i pun sampai rumah.. alhamdullilah..selamat akhirnya.. second time keluar sampai malam.. ngeh3..

so habis suda edisi berbuka puasa kami kali ini..
best sesangat..even penat gilerrr..
kalo ikut hati memang teringin merakam segala best moment kat sana .. tapi tak terdaya.. hak3.. so tulis la kat sini.. dat why panjang giler.. padahal membebel jer lebih..

apa apa pun korang memang best..
thank for the great moment..
thanks Azie.. at last akhirnya dapat jugak kita buka puasa sesama .. heee.(hari tu da rancang nak buka sesama tapi jadi nyer idak pun.. )
thanks Fizal .. coz very supporting all of us.. hee.. jasamu dikenang..
thanks Fizal n azril kerana menemankan kitaorang berdua shopping walaupun muka masing2 memang terselah kepenatan disitu.. puasa la katakan.. heee...

thanks for everthing... May God bless all of you always..
selamat hari raye juga.. heee~~ 

done!!  one entry about spacious moment!!

p/s:- lagu ingatlah diriku ini amat sesuai buat kita semua.. dari konteks persahabat yerk.. heee..
p/s/s:- esoknya  g berbuka puasa kat restaurant uk ngan other besties lak.. hahahaha
p/s/s/s:- esok sehari jerk i ada kat sini.. after this balik kampung.. yeay.. excited..