Wednesday, September 22, 2010

Kisah Magika & Dia


yeay!! Filem magika da kuar esok.. jom ramai2 serbu panggung .. wee~~
opss..terover excited lak kan..
arh tak kira.. hover ke tak..
yang penting I still nak serbu panggung..
if I tak dapat serbu panggung..jangan harap orang len boleh..(i bakar panggung tu supaya sama sama tak leh masuk ..).. ceys!! emo!!
nak tahu kenapa??
first sebab mereka2 yang berlakon dalam filem ni aderlah my hero Aaron Aziz.. ouh ouh.. maksud i pelakon pujaan + kesayangan.. erh erh kesayangan?? cam tak manis jerk ayat tu.. lalalala..

saya gurau jerk..
tapi siyes saye suka gilew aaron aziz coz  dia hensem ar.. gentleman dowh..
cair hati ni cair auu.. cam aiskrim..muahahaha... gurau juger..

ok lah now kiter serius.. tak mau gurau dah..
actually semenjak balik dari kampung ni..
hati sungguh tak keruan..
nak study pun tak leh concentrate sebab asyik teringatkan "dia"
nak makan pun laju2 jerk sebab nak cepat2 g kat "dia" (nasib baik tak tersedak masa makan)
nak mandi pun cepat2 jerk sebab nak g kat "dia"
nak tidur?? konpem lambat2 sebab tak mahu tinggalkan "dia"
haila.. sungguh "dia" wat hati saye tak keruan..
saye menyampah sebenarnya sebab hati ni da betul betul jatuh pda "dia"
tak pikir lain dah..
dia dia dia..
n kesannya yang amat ketara sekarang adalah saya da mula malas belajar..
dan membuatkan hati teramat kecewa..
sebab next week saye da start exam..
tapi dalam kepala otak still blurring..
haila..
nasib baik saya da dapat follow up sikit2 untuk subjek taxation and far..
cuma untuk teory jerk yang blur terus..
hmmm.. "dia" ni memang menyusahkan ar.. (timbuk kang)
menyesal i bermain2 dengan "dia"
kalaula masa leh diputarkan..
pasti takkan terima "dia" sebagai teman untuk menemani masa lapang..
haish.. menyampah2 menyampah menyampah..
btw skang ni gak ngah pikir sal forum presentation minggu depan..
tajuk yang dipilih..
"early marriage should not be allowed coz give a lot of negetive effect!"
betulkah?? teeettt!!! kita tunggu.....

p/s:- "dia" yang dimaksudkan disini adalah hencik blog yang suda banyak mempermainkan emosi!!
p/s/s:- seakan akan dapat rasa ada benda tak baik yang akan berlaku pasni.. ya Allah.. mintak jauh..
p/s/s:- saya nak tidur!! fulstop!!

Sunday, September 19, 2010

Saya nak meroyan (◕‿◕✿)


hey hey hey.. opss.. Assalamualaikum actually.. 13/9/2010 hari tukan my besday right (ceys tanya lagak ada y tahu jerk..) so starting from dat day im 20th .. wah! terujanya i.. hahahah.. i ni da gila agaknya.. gila teruja coz umur 20th. kalo tak cayer sila la tanya mereka yang berada disekitar i.. pasti mereka akan terangguk2 bersetuju mengatakan i ni kemaruk umur 20th. wah mengapakah??maybe

A) sebab i da dewasa..
B) sebab rasa macam konfident level tu high jerk.
C) orang tua2 kata umur 20 da dapat kunci kebebasan bg perempuan.. hahaha.. i tipu la.. actually umur 21 kalo tak silap .. erk apa kata u all tanya orang tua u all.. heee
D) da boleh kahwin.. lalala.. gurau jugak..  saja saja nak memeriahkan suasana.. btw i tak nak langkah bendul nanti barang hantaran kena share .. :p

so disebabkan i ada cakap yang i celebt besday disini so i malas dah nak story mory.. penat.. ngeh3.. jadi kita cuma akan teruskan aktiviti lain.. which is menjawab soalan2 yang always dikemukakan pada i n conteng conteng begitu sahaja sempena my20th besday.. wah kira macam special entry la..(ceys special la sangat.. padahal sendiri tanya sendiri jawab.. :p) coz boleh dikatakan everthing about me akan dimanipulate disini.. tipu ke tak kita tolak belakang .. hehehe.. *nampak sangat tak mau bercakap benar disini

1)wish sempena kelahiran y ke 20th?

err boleh buat wish ker?? tak dose .. lalala.. ok sempena my 20th belated day i nak bebas sebebas bebasnya.. i nak buat apa jer yang i mahu.. apa jer.. as long as tak menyakiti hati my parent, tak melanggar perintah Tuhan n tak melanggar my prinsip of life *tapi prinsip hidup leh ubahkan.. yeay! bila i nak langgar i akan ubah that prinsip .. wee~~

2)kenapa bercakap/tulis blog guna words i & u, pastu guna bahasa rojak lagi.. hamboi omputeh bebenar.. rasa hebat sangat kah??

actually, sesungguhnya.. i cakap i & u coz i kan minah celup.. lalala.. takderlah sebenarnya i pun tak suka guna word I/U nieh.. rasa nak muntah.. uweks!! (hah kan da muntah) tapi nak guna saya awak.. rasa macam alahai sopannya.. tak rock ar wei.. muahaha.. nak guna aku kau.. sory to say coz sungguh serius sumpah i akan rasa kaget.. macam seriau jerk.. tak suka ar..kasar sangat! further more ngan kengkawan kebanyakkannya i bahasakan nama takpun kite awak.. tapi nak guna nama kat sini rasa macam lembutnya..Fara.. Fara.. aduh! tak leyh tak leyh! so better guna I, u..

tang bahasa rojak tu.. sebenarnya ini adalah salah satu cara untuk improve my english languange.. eventhoungh dari dulu sampai sekarang hanya I & u jerk yang i tahu.. hahaha..

3)Nama penuh, nama samaran, siapa guna n kenapa?

nama penuh saya Nur Ain Fara.... Tettt!! nama penuh adalah rahsia.. wee~~ entah lah.. i menyampah bila orang tanya nama penuh i sebab last2 bukan diorang ingat pun.. yang mereka tahu.. Ain, Fara, Farania.. huh!! so biarlah rahsia..

so macam diatas la.. nama Fara kebanyakkan diguna oleh family belah My mum.. mereka panggi i farah sejak kecil lagi..

kawan2 panggil Ain.. from tadika hingga ke besar.. but bila masuk kampus i ngan mengediknya cakap panggil Fara jerk.. so starting dat day nama Fara kembali glamour.. nama Ain lupus..hanya kawan dikampung jerk panggil I ain..

nama Nia*terbalik dari nama Ain and Hani  i guna untuk penyamaran.. lalala.. (bila i malas nak bgtau nama betul tapi nama Hani tu pun nama betul jugak la.. ringkasan y kat belakang nama penuh i tu)

Nur Farania, Nur Fara Hani, Nur Fara Ain itu nama nama samaran y penuh.. kat fb pun i guna Nur Ain Farania.. (baru jerk tukar coz skang ramai budak2 sek dulu y add i .. n mereka tak kenal ngan nama Nur Farania y i letak dulu.. so kena la letak nama Ain juga..ceys!!)

btw kalo nak tahu.. ym i princessfarania.. hahaha.. sekarang ni ngah gile berpikir.. umur da 20 takkan nak guna nama princess2 ni.. malu la i .. hahah..nama ni i guna from umur 17 lagi.. masa tu budak2 lagi.. so suka berangan diri tu princess dat why guna princessfarania.. tapi nak tukar.. wat ym baru.. ish susah2.. leceh! so biarkan i terus berangan menjadi princess keyh.. :p

4)Anak bongsu ker??

yer yer.. saya anak tunggal lagi.. hahaha.. *tipu.. actually i anak ketiga dari tujuh.. saya ada akak saya ada abang, ada dua adik perempuan n dua adik lelaki!! complete!!

5)Prinsip hidup

sama macam nun diatas sana.. akan buat n selalu buat apa jerk yang nak as long tak lnggar semua tu..

6)Paling menyampah bila?

bila orang buat i tertunggu lama lama.. ceys ingat I tunggul?? lain la kalo kamu tu penting bagi sayer.. keluarga ker.. kawan baik ker.. suami ker.. opss.. ini tidak.. bla bla bla.. *membebel sendirik

bila orang sentuh i.. tersentuh pun tak leh. heee~~ pantang nenek moyang betul bila tersentuh ngan golongan yang bertentangan nih..*but syukurlah mereka faham.. heee.. korang ingat sennag ker nak hidup kat dunia metropolitan nih.. orang kat sini even kat sana pun.. maksud i 70% guys y i kenal.. suka pegang2 tangan.. (main berebut2 benda selalunya).. hee.. tak leyh tak leyh.. dose dose...

bila orang bercakap cakap sal perasaan ngan i.. eii.. hipokrit.. lalala.. lagi lagi yang suka suka nak menguji perasaan i.. ouh tak payah nak berjiwang madah ngan i.. lembut tulang dari lidah.. hahaha.. emo sikit jawab soalan cam gini.. hahaha *sengal sendiri tanya soalan y emo tu apasal?

7)Teramat suka?

makan.. veewit.. i ni tolak kayu ngan batu jerk.. muahaha

baca novel! heaven heaven.. i memang gila novel..serius.. alasan? nanti la citer erk..

suka shopping.. bab bab shopping serah pada kami adik beradik umumnya, khususnya pada i.. coz i juara dalam bab2 menghabiskan duit..

dengar lagu jiwang.. pastu feeling feeling.. than nangis.. hahaha perangai cam haper ntah.. but itu reality *hati lembut la katakan.. so lagu2 menusuk kalbu tu pasti buat hati tersentap..

main game pun suka..mengumpat? tak suka tak suka (sambil geleng kepala).. dose dose

8)kenapa suka Novel?

suka sebab bila baca novel rasa macam dunia ni kita yang punya. rasa macam nak sangat jadi watak utama.. novel ngan reality amat jauh berbeza.. dalam novel if ada kejadian y melukakan hati.. ending dia mcam mana pun harus orang y dilukai tu lupa akan segala kisah silam. pastu last last harus hapy ending.. tapi reality tak.. biar seribu kali mohon maaf, biar seribu kali masa berlalu..
luka dihati akan sembuhkah

pastu dalam novel heronya hensem hensem.. wah ..selalu jatuh hati ngan heronya.. nak nak yang ada 4b n 4k hahaha.. 4b= berilmu beramal, beragama, bergaya n 4k =, kacak,  kereta , kondominium , kredit card.

pastu selalu juga cair dengan heronya yang gentleman,wah cair hati ni.. cair .. cair cam air batu tak pun aiskrim.. hahaha.. mudah mudahan i also got one.. amin.. wee~~

btw becoz of selalu baca novel kekadang terimpikan jalan cerita diri sendiri.. wah heavennya kalo apa yang diimpikan jadi kenyataan..

tapi disebabkan i tahu novel n reality tak kan sama so i pun create la cerita yang i anggap i suka nak tengok.. like novel yang i tulis tu(minat tulis novel ni wujud because of kegilaan i pada novel) Andai itu takdir cinta.. wah siyes i fall in love with karakter tengku fakrul ilham and tengku zairil iskandar.. muahaha..

9)Habit dalam bershopping?

tak kesa shopping dimana mana pun.. as long as i manage ntuk membeli.. kadang kadang dapat jalan2 jer pun ok.. leh cuci mata ..wee~~ kalo agak agak banyak duit g la shopping complex.. kalo kurang.. g pasaraya..

kalo nak cari penyakit g jalan tar , masjid india n segala * takkan pergi selagi takder tujuan sebab tak suka suasananya y teramat sesak.. lemas n pengsan buat seketika.

n fyi i not a budget person.. not a branded person.. hee.. tak kira la mahal mana or murah mana pun sesuatu tu contoh baju.. still akan beli as long as rasa cantik..siap pakai wat jalan jalan lagi *rasanya jarang beli y mahal.. sebab rasa cam membazir n mostly duit pun tak cukup...hahaha

10)Pendapat tentang Handphone

takderk pun takper.. hee.. sebab pertama saya takde bf so takder yang nak mesej or call i pun.
kedua i tak suka diganggu mostly bila i ngah study.. rasa cam nak campak jer phone ke dinding *lainla kalo besties atau family yang contact atas hal family atau hal pelajaran kalau tak still rasa nak baling handpone dia.. apa sal lak nak baling handphone i.. hahaha!

btw because of alasan2 tertentu juga.. my phone number sekarang ni da jadi private for me.. hanya orang2 penting jerk y tahu my num.. n i akan hanya bagi pada mereka2 yang penting jerk.. yang lelaki .. out of list terus.. setakat i tukar num ni.. hanya mereka y punya hubungan kekeluargaan ngan i jerk y tahu my num n sorang lelaki jerk.. *skang kami dah tak berkawan.. tobat i menyesal ng dia my number.. but its ok!!

11)Impian yang ingin dicapai?

impian i nak jadi penulis.. tapi entahlah.. makin busy makin blur.. so cam da jauh dari cita cita yang diinginkan..

nak beli kete.. huwaa.. teringin la nak berkereta.. senang i nak kemana mana nanti.. dulu nak beli.. *konon kononnya tapi my parent tak bagi coz takut i tak manage nak bayar bulanannya .. hee kalo u all nak tahu i nak beli ni guna duit yang i dapat bulan2(mara loan) .. huhuhu.. gila berangan.. kecewa sekejap dulu bila tak leh.. tapi bila pikir2 betul jugak kata they all.. so its ok.. hee.. mesti anda terpikir kenapa bukan my parent jer yang beli n bayar.. i guna jerk.. omg i bukan la dari family yang kaya raya ok.. but alhamdulillah setakat ni hidup masih senang.. so nak mewah2 sila usaha sendiri.. hahaha..

btw apa apa pun i still akan tetap beli kereta nanti..*nak viva or myvi.. ada rezeki.. insyaallah time belajar lagi udah mampu membelinya.. takderk rezeki.. tunggu kerja..*beli yang lebih mewah lagi..

nak beli rumah.. yeay yeay! ini impian masa hadapan dah ni.. muahaha.. i nak rumah cam ni.. nak beli rumah besar besar kena la kerja hebat2.. nak kerja hebat2 kena la belajar rajin2.. so now i ngah mencuba.. sila doakan..

12)Gaya/style

jenis suka pakai skirt.. hee..tapi i ni bukan la lembut orangnya.. kasar pun tak jugak.. lalala.. tapi suka la pakai skirt sebab rasa macam berkeyakinan tinggi jerk.. pastu rasa girly girly gitu.. ayu jerk.. lalala.. tapi saya suka!! nak banding ngan jeans.. lagi suka skirt.. hehehe..*baju kurung harus pakai la kan.. kata gadis melayu.. wee~~

evethoungh look like lembut2 but honestly i sukakn cabaran.. suka wat sesuatu yang baru.. n yang paling pelik i tak suka kasar2 *selalu tegur kawan yang suka duduk n buat gaya cara lelaki.. but seriusly i tak reti nak berfesyen cara perempuan remaja.. i mean pakai higheel , pin tudung kiri kanan.. wah tahu tak setiap kali pin2 ni i rasa cam keperempuanan gila.. tak sesuai.. hak3.. perempuan la sangat..

13) Citer yang disukai

setakat 19/9 ni i ngah gila sakan menunggu citer "asmara". cerita cinta tu cam best gilew jerk.. penuh kontroversi cam novel.. so terpaksa la i korbankan waktu study *study la sangat pada hari selasa hingga pada pukul 10.30 hingga 11.00.


pastu citer Ahmad Durrah setiap hari jumaat. cam best jerk.. heii i suka..


lagi citer baru yang akan ganti epilog syurga cinta tutakpun yang kul 10.30 malam tiap tiap selasa hingga khamis.. pun cam best.. tajuk dia tak ingat lah..

citer citer lain pun minat gak.yang konpem harus pelakonnya sweet n smart plus cerita cam drift2( impak maksima, kl drift) and cinta.. hahaha.. da kata remaja..


citer korean pun suka..lee min ho.. hahaha..indonesia.. Alisa!tasbih cinta! and cerita2 y selalu ditayangkan kul 2.30 tu but ta pernah tengok pun.. jarang sangat coz ada class..


skang ni juga ngah menunggu detik ketibaan citer Ombak rindu and magica kat pawagam.. hei.. tak sabar lol tengok pelakon pujaan hati i berlakon.. aaron aziz.. hensem kan.. opsss!!

Berehat buat seketika... 

Selamat berkahwin, Selamat Bertunang & Selamat Bercinta..



selamat berkawin to me.. hehehe.. gurau arh! actually hari ni kawan i kahwin... for the first i nak pergi ngan cik Amira. nak jumpa kat mana mana then pergi. tapi tapi.. baru i tahu cik amira rumah dia dekat  gilew ngan rumah Cik yang nak kahwin ni.. so macam tak baik la pulak kan i menyusahkan kawan i suh dia jumpa i dulu baru g majlis kahwin tu.. ouh tidak tidak.. tak baik berdose! haram! avoid!. muahahaha..

so i tak prgila yerk.. kesian dia (eleh macam la dia kesah!!).. hari tu punyala beria i mintak kad jemputan.. siap bagi alamat n nama penuh lagi semata mata nak suh dia post kad.. erh erh.. bukan bukan.. actually dia y mintak alamat sebab nak post kad coz kami tinggal jauh2.. berhubung melalui fb sajer..tapi hari tu masa g jalan jalan kat alamanda terjumpa dia.. so selamat duit setem :p...(dia kerja kat alamanda sekarang)  btw Cik yang nak kahwin ni fara kenal masa kerja kat alamanda dulu (i kerja kat google dulu.. saper kenal i angkat tangan.. opss) dia ni satu sekolah ngan cik amira.. kiranya i kenal mereka semua ni da 3 years kowt..

ouh ouh.. dari tadi asyik tulis cik yang nak kahwin jerk.. lupa lak nak bgtau nama.. hahaha.. sebenarnya namanya Nurul Izzati.. n husbandnya nama Faizal.. tapi i tak kenal la husbandnya itu..
kawan i ni umurnya sebaya ngan i 20 tahun.. wah muda muda da kahwin.. bestnya..nak jugak arh.. hehehe..so i nak ucapkan Selamat berkahwin to u all.. semoga berbahagia ke anak cucu.. amin..



selain dari they all.. ada ramai jugak la kawan i yang da pun bertunang.. ada kawan sekolah menengah and ada kawan kampus.. So selamat bertunang buat korang .. btw nama mereka i takkan tulis sebab ada sesetengah dari mereka bertunang secara rahsia.. and i tahu pun secara tak sengaja so takkan la i nak heboh lak kan.. tak baik tak baik.. lalala.

 untuk kawan kawan yang bercinta.. i cuma nak cakap selamat bercinta buat mereka yang serius jerk.. yang setakat nak main main ngan perempuan tu tak payah.. tak hingin nak ucap.. hamboi sakan sungguh bermain cinta cinta ngan anak orang ni erk.. walhal hati bukan sure giler nak jadikan dia wife.. sungguh tak patut.. so nowish.. bak pipi.. bukan nak kiss but nak tempeleng.. lalala *sedikit emo kerana lelaki semuanya begitu.. hahaha

so tutup sal cerita kahwin, tunang , n cinta kawan kawan i.. kita conti with topic kahwin, tunang, and cinta yang umum lak.. wah i ni nak jadi DOKTOR CINTA ker .. hahaha... mampus la pasni.. yang kahwin bercerai, yang tunang putus, yang bercinta curang.. hahaha..

okeys i gurau.. btw if u all alert ..kawan kawan i yang i sebut or wish tu semuanya of course la sebaya ngan i kan.. 20tahun.. hurm if jumpa they all i teringin la nak tanya

best tak kahwin??
best tak bertunang ??
best tak bercinta??
opss.. best tak bercinta i tak nak tanya.. hahaha.. sebab i memang da state dalam hati.. tak best!! sebab semuanya tipu.. hipokrit.. so korang jangan bercinta.. muhahaha..

ok ok.sekarang serius.. i sebenarnya terkejut plus teruja juga bila kawan kawan i bertunang atau kahwin  .. sebabnya setiap kali i dengar sal benda2 tu i akan tanya diri sendiri.. cam mana they all leh bertunang.. erh erh.., bertunang mestila sebab bercinta kan.. tak pun parent surruh.. so tukar soalan. macam mana they all leh kahwin.. jawapan relevant.. udah sampai seru kahwin la.. 

yer memang.. tapi macam mana parent they all leh give permisiion.. wei 20 tu.. i yang umur 20 ni pun still terkinja kinja kat disco padang permainan  macam mana nak kahwin.. rasa macam tak sesuai jerk.. hahaha..

erh erh lupa.. last sem ada kawan kampus i yang kahwin.. husband dia pun dak kampus jugak.. so dua dua still belajar n menyewa satu rumah.. tapi bila i tengok dia kahwin.. i tak heran sebabnya dat girl memang pendiam giler.. pastu ciri ciri untuk jadi isteri seseorang tu cam suitable ngan dia la.. kira ok la..

tapi kat kampung i.. ramai budak yang umur dia bawah dari i.. atau pun hampir sebaya ngan i yang da ada anak da pun.. tapi bukan kawan saye la yer.. hehehe.. budak satu kampung jerk..tapi perangai they all pun sama macam sayer.. still suka bermain2 tapi yang bezanya they all lepas kahwin semua muka nampak matured dah pun.. g ke hulu ke hilir pakai kain batik jer..hehehe.. cam kelakar ada jugak.. tapi hakikat.. so terpikir la jugak kan apa sebenarnya kriteria yang menyebabkan seseorang tu sesuai ntuk kahwin.. atau sebenarnya semua perempuan memang dilahirkan ngan sifat suka bermain main tapi bila kahwin sikap tu akan berubaha dari waktu ke waktu sehinggalh munculnya jati diri yang baru wish is matured.. serius.. n segalanya la..

hee.. apa apa pun.. for me..selagi i tak habis belajar diploma selagi tu i tak mahu sebarang komitment.. like kahwin *ceh cakap camtu sebab tahun depan my dipl habis... so logical la kan.... and tunang and cinta pun sama.. sebab utama hati sendiri pun tak terjaga cam mana nak jaga hati orang.. muahaha *nampak sangat tak reti jaga hati dan perasaan orang lain..

tapi lepas dipl tu lain la pulak kan.. tapi yang penting.. kahwin ke bertunang ke or bercinta ke *cam tak yakin jerk yang i akan bercinta sebab serius i takderasa nak bercinta pun.. tapi tunang ngan kahwin nak.. hahaha.. yang penting cita cita harus la tetap i nak capai even ada komitmen atau tak..*if panjang umur la... harus harus harus..

jom TELITI IMPIAN saye y harus dicapai..

- nak  wat degree.
- nak beli kete bmw 5 siries *bmw tu tipu jerk..
- kumpul duit supaya dapat beli sebuah istana yang diimpikan suatu hari nanti.. *  tak pun kalo kahwin pun.. nak rumah besar besar.. sharing duit if dia tak mampu.. kalo dia mampu.. sila beliakn untuk i.. hahaha
- then nak besarkan rumah my parent (if tak cukup besar lagi) *nak beli kanpem they all takkan mahu punya coz my family memang nak menetap kat situ jerk sampai bila bila .. lagipun i mana ada banyak duit nak beli rumah.. bukan nya kaya.. gilew hape.. hehehe
- pastu nak bantu keluarga setakat yang termampu.. adik adik pun sama.. always kena ingat yang bawah i ada lagi 4 orang adik.. so harus i turut sama membantu they all sampai they all punya duit sendiri..*baik tak akak dia baik tak akak dia??

oklah itu saja.. *yang lain simpan dalam hati jer lah.. cepat cepat aminkan untuk saya.. lalalala..so one more wish

buat yang berkahwin.. semoga berbahagia..
yang bertunang.. semoga cepat cepat kahwin
yang bercinta.. sila bina komitmen secepat yang mungkin dengan mengikat mereka.. *erkk ikat???

yang penting juga jangan jangan jangan kahwin kalo rasa tak puas enjoy lagi..
 jangan bertunang kalau rasa tak mampu setia..
 jangan bercinta kalo lelaki tu jenis yang over.. tak hormati kita, tak faham jiwa kita, kasanova, suka marah marah, suka main main, suka tingikan suara*yang paling i menyampah n suka pukul kita *kawan i ada y bercinta.. selalu kena pukul, cubit.. memang la bf dia  buat macam tu mungkin sebab gf dia ada wat sesuatu y dia marah tapi harus guna kekasaran macam tu ker.. geram aku nak lempang.. dush dush..

Sila buat hubungan dengan mereka yang gentleman, bercakap sopan, yang mana bila dengan dia kita akan hormat dia seadanya *even kita marah pun kita tak mampu nak tinggikan suara dengn dia sebab hormat teramat.
hormati kita
suka berbincang bila nak buat sesuatu..
yang penting semua yang baik baik..
kalau agak agak anda ni jenis nakal.. sila pastikan dia banyak duit *senang nak pau, ada kete, ada rumah, sporting.. hahahah.. tipu.. sila jangan tiru ..

ouh ouh .. itu semua umum.. yang i..
dia kena patuh agama.. sebab dia yang akan guide i..
hormat i.. coz i pun akan hormat dia bila dia pandai menghormati i.
gentleman and smart *ceys nak jugak.. heee
yang lain..  biarlah rahsia.. pikirlah sendiri.. ahhaha.. itu saja..

btw kalo lelaki yng baca ni pasti kecewa gila kan.. sebab banyak yang kondem mereka mereka.. hahaha.. ok lah.. yang lelaki pun cari la yang baik macam i.. yang sedap mata memandang.. yang menepati kriteria pasangan yang bagus..
nak tahu lebih lanjut sila tanya DOKTOR CINTA
sebab i bukan ok..
hahaha..

cakap salsemua ni.. tertiba tertanya kenapa i masih single erk.. tak laku benar i ni ya.. jadi andartu baru tahu.. muahahah.. so tangan pun ngan gatalnya tekan fb *ini doktor cinta juga..


ouh ouh.. jual mahal rupanya.. so bukan sebab andartu atau tak laku.. fulstop!! :p

Saturday, September 18, 2010

kembali Pulang dari Berhari Raya ..


ouh i ngah emo ni... sila jangan tanya n tegur kenapa gambar bukan gambar berbaju raya ok.. (T_t)

ok actually cuti i da mau habis.. ouh tidak.. malasnya , beratnya , menyampahnya n semuanya la.. untuk kembali ke putrajaya, kelas apatah lagi.. tapi harus la kan.. ko gila tak nak masuk kelas.. nak kena tendang dari kampus.. yang secara directlynya akan membuatkan diri turut ditendang dari rumah!(dulu my parent da cakap if nak belajar sampai kemana n sampai bila2 pun insyallah mereka boleh support, kalau tak mau belajar sila2 la sara diri sendiri.. takndaknya dia menyara anak yang tak berguna cam tu..) muahaha.. mereka kejam.. lalala.. i gurau lah..

btw hari tu i balik ke tm 5hb right.. i balik sini 16 hb dihantar oleh my dady , mumy, tierah n makim ..kesian isha tak dapat ikut.. btw masa nak bertolak balik ke sini rasanya dalam hati lama gila i cuti.. but bila sampai putra.. ya Allah .. sumpah i rasa baru dua tiga hari cuti dah nak kena balik sini balik..mencik!  haish dasar tidak bersyukur sungguh..

btw raya di kampung amat2 menyeronokkan.. kira ok la evethought tak terasa mana suasana raya tu (bercakap sambil2 angkat kening coz memerli mereka2 yang tak derk kampung/tak blik kampung..muahaha.. gila berlagak + kejam).. eventhought takder baju raya.. huhuhu.. sengal~~ actually my mum dah jahit satu untuk i (kain yang i beli lama dulu) but entah hangin malas mana yang datang so malas gila la i nak menyembat baju tu.. huhuhu.. selalunya memang semua baju i , i akan sembat(sembat tu apa erk?? korang paham tak.. hahha .. i tak tahu u all panggil apa.. tapi yang jahit kecik2 kat hujung tangan baju n badan baju tu.. itu la yang i maksudkan) sendiri.. senang jer tu.. but because of malas gilew nak pegang jarum so rela i pakai baju lama.. erh tak la lama pun coz baju tu tak pernah pakai kat kampung lagi (buat masa bukak sem baru hari tu).. but malang sekali, untuk tambah perencah cerita, tudung yang dipakai di pagi raya pun tak nak jadi (mungkin muka mogok sebab tak der baju raya baru dat why tudung tak jadi).. so i mogok jugak la raya pertama tak mau amik gambar.. so dat why tida pict bersama baju raya aka baju kurung.


tapi .. tapi kan..i malas bab menjahit baju ni jerk.. but rajinla jugak buat buat kuih ni.. heee.. masa balik ritu sempat i buat 3 biskut.. conflakes madu, almond london yang tak berapa nak london sebab dia nyer coklat tak keras ar.. ceys.. memalukan i jerk.. n last tart nenas.. selain dari tu sempat la jugak ..(bukan sempat but mmng tugas ) mengemop lantai, mengelap segala cermin dan mengemaskan rumah.. n fyi also after balik tu .. esoknya i g shopping with my family. shopping segala barang2 termasuk untuk buat kuih tu la.. juga shopping baju2 raya untuk adik2 i. n beli beberapa barang rumah termasuk langsir. hah saper yang g rumah i.. sila alert.. i yang beli tu.. muahhaha.. publisity murahan betul...btw  tung tang tung tang habis la almost rm400 .. wah heaven betul family n mostly adik2 i raya kali ni erk.. coz before balik ritu i abis almost rm 200 beli barang diorang jugak.. so + - x banyak jugak tu kan from i jerk.. (yang parent n akak nyer contribution tak masuk lagi).. hish sungguh mereka borus.. n .. sungguh ku terasa kaya.. hahaha padahal semua tu guna duit mara yang i dapat .. heee.. (penyalahgunaan wang .. btw sekali sekala.. hahaha)

so raya pertama.. buat kedua kalinya.. KEDUA ok. i pergi sembahyang raya aidilfitri (bfre this ta pernah)..sukew! walaupun tak pasti i sembahyang raya tu da betul ke tak.. hahaha. ini kerana malam raya tu baru i belajar cara2 untuk sembahyang raya(situasi yang sama berlaku setiap kali nak solat raya.. ngeh3).. after solat balik ke rumah balik(nak  beraya rumah grandparent yang mana letaknya adalah di depan rumah i juga.. hee) .. kat rumah i raya pertama tak buat apa apa pun.. itupun raya pertama hampir jer tak terasa .. nak buat cam mana .. masa kul 7 lebih tu.. kebanyakan orang masih tidur (atas sebab2 tertentu after solat subuh diorang tidur balik).. i pun baring2 juga.. dah takder yang bangun.. so i pun tak der semangat la kan.. tapi bila difikirkan balik "raya ni.. raya!!" so dengan segeranya i g ruang tamu dan pasang tv.. bukak volume takbir kuat2.. nak suh mereka semua sedar plus mahu membangkitkan suasana raya.. hahaha.. *jahat..

 kat rumah nenek we all  makan lontong.. sungguhsedap.. heaven! mak su(mak sedara) i nyer lontong memang best.. memang banyak la i makan .. hahaha.. da kata sekali setahun.. hee.. after that kita orang bertolak balik kekampung belah  my mum lak.. yang terletak selang tiga buah kampung jer kowt (3km jerk.. sungguhhhh jauh kan??).. bermula rumah ayah sedara(nenek i tinggal ngan mereka) .. makan mee .. err mee.. hah mee kari .. baru ingat.. pun sodap.. hahaha.. pastu g rumah dua lagi mak sedara tapi tak makan apa apa pun.. sesungguhnya diriku suda terlalu kenyang.. .. after makan makan.. balik rumah .. n tidur.. bangun2 jer da petang( 6.30 ptng) .. kuar bilik tengok.. waa ramainya tetamu.. sedara sedara datang beraya rupanya..

raya kedua kami balik kampung balik coz my nenek dia ada buat kenduri .. korban sekor lembu.. sempena?? entah!! tapi ada la yang dia niat dat why sampai tumbangkan sekor lembu tu.. hmm.. best la.. kami kami remaja ni suma tengok jerk.. coz da ramai gila orang kampung yang datang menolong.. look like meriah la coz for the first i ingatkan just family2 jerk yang terlibat sekali pergi sana tengok.. siap berkhemah bagai.. wah heaven betul.. tapi sayang seribu kali sayang .. dah namanya korban lembu.. so semua lauk pauk berunsurkan daging2 lembu jerk.. hak3.. no ayam ok.. sedih disitu.. pastu da kata ada khemah jadi kami2 ni pun berangan nak makan bawah khemah.. tapi tak sempat nak serbu khemah tu coz asyik penuh ngan tetamu jerk memangjang.. sedih juga disitu.. hee..apa apa pun memang agak meriah.. saya suka !!

 rumah cousin with mimi(cousin) n makim (youngest bro)

dalam kul 3 kami balik.. btw bcoz of tak cukup bergambar disana balik rumah kami sambung balik.. (0^o)

 with youngest sist (tierah) kat anjung rumah

 with makim(youngest bro), jimi (cousin) n tierah

 bergambar kat belakang rumah

raya ketiga.. rumah i lak yang buat rumah terbuka.. yippi yippi.. hahahaha.. gile excited .. ini kerana first kami beraya dirumah baru.. even rumahnya tak sempurna siap lagi (kalo perasan kat gambar tu.. cat pun still in progress) .. hahaha..  second.. rumah kami sudah lama tidak terbuka.. rasa rasanya sejak my family pindah ke sini, dari 10 tahun tu tak smpai lima kali la kowt buat rumah terbuka.. btw nak kata terbuka tu tidak ler sangat but buat makan2 la.. dat day my mum masak nasi beriani. hmm.. sedap.. asyik makan jerk i.. tiga kali!! last sekali hampir kat kul 12 malam.. ish2.. pasti pakar diet mgeleng2 dengan laju tanda tidak setuju sebab makan lewat malam.. muahahaha.. so mari kita berpose untuk pict hari raya ketiga..

with adik ..makim n isha
with makim.. hee.. iqmal hakim actually namanya..

btw raya ketiga tu kan 12hb right.. my besday 13 hb kan? so dengan muka tak malunya i sponsor diri sendiri untuk beli kek sebab nak menyibuk sekali di majlis rumah terbuka tu.. hehehe.. btw pasal besday i lenkali kita cerita.. ok!! korang tengok gambar jerk dulu.. hak3..


hari raya ke empat merupakan hari ngeri pada i becoz of i dipaksa ker MAJLIS HARI RAYA DAN PELANCARAN PERMATA kat x dewan sekolah i (smktm 1) oleh my parent.. sorang seyh! hangin i tau.. huhuhu.. actually PERMATA = PERSATUAN MAHASISWA TANAH MERAH .. tu baru jerk buat untuk budak2 yang belajar kat ipt.. yang mana mereka mereka adalah orang tm, kelantan.. dilancarkan oleh Dato Iqmal.. actually i tak nak g pertamanya sebab sorang dah tu my mum kata budak pelajar jerk yang leh g so tak berteman la i.. pastu yang kedua mahasiswa tm, haih konpem ramai orang n konpem ramai yang i x kenal.. huwaa. tapi pergi jerk la.. sal PERMATA ni insyaallah next time i citer..

hari hari yang lain berlangsung seperti biasa.. makan tidur tengok tv main game.. itu jerlaa kerja i..
btw nak cakap sal duit raya lak.. hee.. i dapat sikit jerk.. of course la.. da tua kan.. hahaha.. but becoz of i teruja tengok adik2 i yang teruja bila dapat duit raya i pun bgila pada they all sorang sorang RM 1.20 hahaha.. mengapa harus ada 20 sen .. n mengapa sehinggit jerk?? sebab i kedekut.. lalala.. i saja jerk bagi.. nak gurau2 ngan they all.. sesungguhnya i da pokai coz da banyak shopping.. yang budak kecik3 tu pasti la tak terasa terkejut.. singgit pun amik jerk but adik i yang form five kasihan lak i tengok.. haha.. mana taknya singgit jerk i bagi raya ni.. walhal raya lepas i bagi rm 50(time ni kaya)... gila jauh beza.. hahaha.. but before balik sini i bagi balik duit raya pada isha n dia rm 10 sorang.. cukuplah tu right..

so know masa i tulis ni .. actually my family baru jerr bertolak balik.. haila i bosan la ni.. i tak suka duk sini .. bosan..huwaaa... sabar Fara sabar.. tahun depan last.. pasni merdeka.. yuhuuu..

done!!


p/s:- asyik makan tidur jer kerjanya kat sana.. balik sini timbang2 berat badan dah naik banyak giler.. huwaa..  menyampah!!

Saturday, September 4, 2010

SElaMaT HaRi RaYa

video
tekan untuk dengar ..sambil membaca 
supaya lebih feeling.. hahaha

SELAMAT HARI RAYA.. wee~~


memandangkan malam ini aderlah malam last saya disini.. so ni pun kira entry last juge coz kat kampung takder internet.. kuno lagi.. kalo ader pun Fara tak nak post apa apa entri pun coz mahu menikmati cuti sepuas puasnya.. jangan sesiapa berani kacau ok.. phone pun i nak off terus.. ngeh3.. betul betul mencari ketenangan yang jitu tu.. huhuhu.. budget ada orang nak mesej or call lak kan.. heee.. perasan buat seketika..

so dipagi yang hening ini saya dengan berbesar hatinya.. dari hujung rambut sampai hujung kaki nak mintak ampun banyak2 pada sesiapa yang saya ada wat salah.. coz jauh disudut hati saya tahu manusia tak lari dari wat silap kan.. begitu juga saya.. so seperti biasa of course i nak listkan mereka mereka yang mana i anggap penting dalam hidup i.. even reality or just fantasy..
even mereka pernah hadir atau bakal hadir juga yang sedang bersama sama dengan saya berjuang dengan life masing masing..

tidak kira la jauh atau dekat..
tidak kira la masih kawan atau sudah berpatah arang..
tidak kira la yang dekat dimata atau jauh pun..
tidak kira sesiapa pun..yang penting mereka pernah bagi secebis kenangan whether pahit atau manis yang akhirnya membawa kepada wujudnya attitude i pada hari ini..

so now i nak start my wish..

&&  first thing first of course to my family.. parent, kakak, abang, adik2 i (shafiq, isha, trah, makim),atuk n nenek i belah kedua dua parent, mak2 n ayah2 sedara, sepupu sepapat, n semuanya la..

&& kawan kawan di bp.. Fatihah, Khalisah, Haliana, Amira, Shahira, Haspalela.. yang mana dulu i wish they all untuk puasa.. now i nak wish SELAMAT HARI RAYA.. i tak tau korang kat mana.. tapi serius kehadiran korang satu waktu dulu teramat bagi kesan dalam my life..

&& kawan kawan kat kelantan, kawan sekampung, kawan sek rendah kat sksk n smktm 1  untuk semuanya.. especially Sue , Sharina, Akmal, Alimah, Yalin, Amirul imran, Hasyraff, Nurainie, Arif , Elis , Erni maslina, Nik Amira, Nik Rosmaihan n semuanya la.. tak dapat nak list semua.. sebab kalo list semua nanti panjang entry ni.. hahaha.. alasan.. *sila lempang saya kalo tak puas hati ngan alasan y diberi..

&& kawan kawan kat kolej polytech mara kl.. semua yang pernah sekelas, pernah kenal n semua yang pernah la.. most especially to budak kelas group 13, n then group 12.. semuanya ya.. lecturer pun iyer juger.. heee... *lecturer tu aci tak kalo kita wish sekali ngan mintak duit raya?? hahaha

&& most important.. SELAMAT HARI RAYA juga buat my best friend.. tak best friend pun nak wish jugak.. hahaha.. mereka mereka adalah, Azie, Julia, Fizal, Yana , Zura, Nana, Mizi (hee.. da tak nak  panggil pakcik dah..nak raya so kena panggil baik baik.. hahaha.. mane duit raye.. wee~~), Azma, Tikah, Zai, feera n semua..

&& geng2 alamanda.. mira & alif aiman, iqmal, nurul, pika n semuanya la...

&& then teman teman blogger.. BEHIND THE SCENE OF MY LIFE and PELANGI CINTA AKU DAN DIA.. tak kira la.. follower ke or yang tertiba tersesat masuk ker.. secara sengaja atau tidak.. yang rajin2 komen or yang silent readers.. semuanyala.. SELAMAT HARI RAYA ok..

&& pastu kepada kengkawan yang saya kenal melalui blog2, melalui fb, melalui chatting ym.. rasanya tak ramai kowt..coz i tak suka chatting.. hahaha.. tapi kalo ader tu maksudnya wish ni untuk kamu la yerk..

&& and special wish.. seperti biasa la.. heee.. tak banyak y saya nak cakap.. berhati hati dijalan raya.. ingat orang disini.. lalala.. selamat hari raye .. maaf zahir dan batin.. send my regard to your family also.. *hee.. gaya macam dia baca dan tahu ayat ini ditujukan buatnya.. hahaha.. takper one day i akan tunjuk pada dia this wish.. hee.. :-)

last.. conclusionnyer untuk semua la.. heee... semua ya semua.. termasuk kamu yang membaca ni.. hahaha..

so done.. kira semua tersenarai la kan..
itu saja la yang i nak wish..
esok malam dalam kul 9 malam insyaallah i da pun berangkat dengan maju jayanya ke my home town..
oh my god sewaktu entry ni ditulis actually i ngah dengar lagu raya..
wah sungguh syahdu rasanya..
terasa rindu giler kat family..
n juga sahabat2 di kelantan *kl & putrajaya tak kerana saya masih disini..:p
so setelah berfikir panjang
i decide tahun ni i nak bagi duit raya kat sepupu sepapat i.. even i tak layak actually *i pun budak kan?? so i takder tanggungjawab ntuk delegate duit raya lagi kan?? heee..
but becoz of i think rezeki i dekat2 raya ni lebih sikit so i nak share la buat mereka2.. kalo da tersengkek gila sangat .. paling koman pun i akan bagi adik2 i.. itu sja..

ouh ya.. last..korang raya raya jugak..
jangan lupa my besday.. yang jatuh pada hari raya keempat which is 13/9/2010.. wah tarikh lengkap.. hak3..
dengan bangga bangganya i tadah tangan ntuk minta hadiah.. hee..
tak bagi i lempang.. hahaha.. *baru jerk mintak maap dah wat dosa balik..
heay... serius i  tak sabar nak masuk umur  20.. coz pasni leyh kahwin lalala..
jangan lupa yer semua..
okeys daa..


p/s:- in progress nak wat satu entry khas sempena my besday,.. kalo rajin la..hahaha.. budget.. =p

Shopping di up & down town!! kenapa begitu?? kenapa begini??


semalam seperti yang suda dibagitau i pergi menghabiskan duit sambil cuci cuci mata di  kedua dua tempat yang suda disebut diatas..malas nak mengulang ayat yang sama.. teehee.. i memang pemalas.. lalala..

btw semalam( dipendekkan citer) i pergi sana ngan my sister n my brother

so kita orang bertolak g sana lebih kurang kul 11 la.. sampai uptown about 12 kowt.. tak hengat lak.. orang kat sana usah nak cakap lah.. memang ramai gila.. potong jari la kalo tak ramai orang kan??

then dipendekkan citer(pendekkan sebab i malas nak menulis sebenarnya tapi i ngah bosan gilew.. so conteng2 jer la kat sini) kat sana i sempat rembat 3 helai tshirt , 1 purse(untuk adik) ,  1 tudung, 1 pinky bag.. sungguh cantik.. wa cakap lu.. percayalah.. hak3.. tertiba jer kan.. lagi lagi?? entah tak hengat lah..takder dah kowt.. yerp memang takder.. conpem!!

after g sana kita orang g down town lak.. kat sana sumpah lagi ramai orang.. ramainyer kalah kat masjid.. haish.. apa nak jadi la they all ni kan.. hihihi.. so kat sana i sempat rembat towel sehelai, tudung 3 helai(dua untuk adik satu untuk i), baju budak satu(untuk adik), dua cover lappy(1 untuk adik) and dua rantai silver (untuk adik), 1 biskut raya.. 7 biji butang tudung dan?? dan?? kejap yer nak ingat .. hah i da ingat .. takder!! yes hanya itu yang i beli..

so tambah tolak darab bahagi.. habislah Rm200 ++++.. ish ish ish sila jangan tiru gaya saya (alah padahal korang shopping lagi banyak abis kan.. tak mau mengaku lak yerk)..habis shoping lebih kurang kul 4 pagi.. so kita orang bertolak la balik.. before that singgah sahur kat mcd makan double cheese burger.. hmm sedap.. wee~~ dalam kul 5.30 pagi i sampai rumah.. balik mandi solat tidur.. bangun bangun jer dah kul 4 petang .. hebat tak i .. hahaha..nasib baik sempat solat zohor..hasih.. boleh lak i pengsan sebegitu lama.. kalah makan ubat tidur..   heee..(kali pertama nih i pengsan sebegitu lama)

.. ok skarang i nak mengumpat lak..
ngeh2.. actualy.. masa pergi downtown i ternampak la.. ramai giler yang duk .. duduk.. duduk.. duduk hisap shisha la kowt nama benda tu.. mana la i tahu.. sekali i tengok terus muka pandang kedepan..slack jer.. tak nak tengok lama2 coz takut i tergoda termengata mereka .. heee..

for the first i tak hiraukan .. even mata da nampak tiga buah meja yang dipenuhi pemuda pemudi yang duk keliling benda tu. tapi bila ngah mencuci mata di kedai2 n ternampak satu kedai yang menjual shisha ni.. n pada masa yang sama jugak i tengok ader 2, 3 orang guys yang pada perkiraan i teramat hensem.. ceys.. i mean smart la.. duk beli benda tu.. tertiba jer rasa sayu.. rasa nak berpikir ..

dulu i memang mencik gila ngan orang yang pakai seluar pendek.. err ada kena mengena ker?? ada ada.. sila pahamkan.. hahaha..
ok back to story...
dulu i tak suka guys pakai seluar pendek coz pada i sungguh tak cantik.. entah hape hapwer jerk..tapi sampai ada satu saat tu.. masa ni i ngah berkenan ngan sorang mamat ni.. namanya hafizi(sebut nama sebab dia da tak wujud kat sini/fb.. kawan2 i pun tak kenal.. so leh la sebut nama.. hee~~).. satu hari tu i tertengok dia pakai seluar pendek(tengok dari jauh).. masa tu punya la i rasa nak mengamuk.. nak menangis pun ader sebab menyampah..hahaha.. over acting betul.. tapi tapi.. bila tengok dekat2.. salah orang rupanya.. hak2.. memalukan betul!! tapi starting from dat day i da open minded sikit ar.. guys nak pakai seluar pendek .. biar la dia.. bukannya berdose pun.. SO I TERIMA..

pastu i jugak memng tak suke orang hisap rokok.. hee.. sebab i tak leh bau benda tu.. lemas!! ada rasa nak back hand kan jerk orang yang hisap rokok depan i ni.. hehehe.. tapi alkisahnya actually my dad also hisap rokok.. so giler ker hape i nak wat  macam tu.. huhuhu.. btw my dad tak termasuk la yerk.. lagi2 my dad tahu i ngan my mum tak leh sangat bau benda tu .. so selalunya dulu if dia nak hisap rokok n bila i ngan my mum saling berdehem..nanti dia akan pergi luar rumah.. hahaha.. giler kesian.. n dalam masa yang sama jugak.. bila i sek menengah i tengok ramai jerk yang hisap rokok.. termasuk la kawan kawan i (even mereka kata tak tapi i yakin ya.. da kata tak mancho kalo tak hisap rokok.. konon2nyer la kan).. so starting that day.. dalam kepala i okeyla.. tak kesah.. korang nak merokok.. buat la.. jangan hembus depan i sudah.. maunya i sawan disitu.. hee..so conclusionnye OK I TERIMA

n know.. i tengok trend remaja sekarang duk hisap shisha tu.. so i terpikir apakah i kena terima jugak.. macam benda2 diatas tu?? kalo benda kat atas tu i rasa tak la keterlaluan kan?? just my prinsip jerk y tak mahu itu dan ini..

tapi kalo shisha??
haish.. seriously i cakap i tak leh terima.. huhuhu..
orang lain nak benda tu buat la..
tapi please pikir la jugak...
kalo dapat pasangan yang sememangnya suka benda tu.. kira alright la kan.. boleh sama sama menghabiskan masa lapang dengan hobi2 mereka ..tapi bagi kita orang perempuan2 yang innoncent ni..apakah harus menerima semua ni jugak???huhuhu..

kecewa buat seketika..
apa apapun.. fikirlah n buatla yang terbaik demi negara nusa dan bangsa .. chewah..
n awak.. pikir baik2 yer.. hahaha..
hati perempuan tu satu jerk.. (pada orang y sama prinsip cam i )
if ditakdirkan kita orang ni suka pada kamu kamu y hobinye benda tu tapi hati kita orang tak dapat nak terima .. so how??
nak kena cari kekasih baru..
payah payah..sebab hati kita orang satu jer..  gamat nanti!!.. hahaha..

ok lah.. ini hanyalah pendapat saya ya..
jangan anda smua banned saya lak nanti.. heheheh..
sebab rasanya sy takder guna bahasa kasar pun kan..sy pun takder kata y korang tak leh wat..
so sory if sesiapa or pembaca2 blog ni y terasa .. sory sesangat..
peace no war k..

(ouh ouh..  ni gambar i masa muda 
muda dulu.. hahaha.. budget..=P)

btw kata kata ni khas untuk seseorang.. sila berfikir dulu before melakukan sesuatu.. even saya tak tahu u terlibat atau tidak.. tapi saya mintak dijauhkan..sebab seperti kata kata sy diatas.. hati saya cuma satu.. andai ditakdirkan awak terlibat.. serius saya sakap saya takkan mampu untuk menerima.. so just take care of yourself..

p/s:- esok i nak balik kampung.. sukewnyer....

Friday, September 3, 2010

Berbuka Puasa di Uk Restaurant, kajang


semalam .. which is 2/9 i berbuka puasa kat uk restaurant, kajang..(nama restaurant tu macam pelik sikit.. hik3..uk??)  btw.. harus ker bagitau semua??(ini adalah entri kali ketiga sal berbuka puasa)  of course harus.. hak3.. because that is the best moment au.. so i`m trying sedaya upaya untuk megekalkan moment2 tersebut dengan membuat entry disini.. suatu hari nanti i boleh imbas kembali.. heee.. dat why i tulis..

ouh ya kali ni i pergi berbuka ngan Encik Alif and Cik Amira..
siapakah mereka.. jeng3.. suprise.. hahaha..
actually i ngan encik Alif satu sekolah dulu..which is smktm 1.. tapi bukan sekelas.. juga bukanla kenal sangat. just kenal dia sebgai buaya darat disekolah.. hahaha.. (y ni tak tipu)
manakala cik Amira pulak besties i kat sini.. which is putrajaya.. i kenal dia masa i kerja kat Google Alamanda after spm ritu.. dan disitulah bermulanya persahabatn we all.. kira kawan baik i la cik amira ni..

pada suatu hari sang kancil ada satu hari tu i ngan cik amira jalan jalan (masa ni waktu rehat kitaorang) tertiba i terjumpa encik Alif kat halaman alamanda.. terkezut seketika tapi bcoz of satu sekolah kan so i tegurla dia..dan disinilah sebuah kisah cinta bermula..(ala ala jatuh cinta pandang kedua.. mengapa kedua?? next time i citer) chewah.. i pun tak tahu macam mana mereka berdua leh tersangkut .. berkenan lak mira ngan si alif tu.. hee.. kalo alif berkenan ngan kawan i , i tak heran.. coz kawan i cantik.. hahaha.. so dipendekkan story sekarang ni mereka berdua couple.. dah nak masuk dua tahun setengah dah pun.. dan secara directly kami bertiga menjadi kawan baik.. hee..

ouh ya.. actually juga.. ini adalah first time kami2 berjumpa after berhenti kerja tahun 2008 haritu.. kiranya dua tahun sudah la.. eventhought rumah hampir2 dekat jerk (mira tinggal kat cyberjaya) tapi because of ketidaksempatan waktu plus kebusyan sebagai student membuatkan kita orang tak pernah lagi jumpa..  but surprise! .. mereka berdua da habis belajar da pun (diorang belajar kat poly.. amik dipl dua tahun jerk) so skang they all da kerja dah..cepatnya masa berlalu..

so inilah yang i nak cerita.. hee..
dah lama tak jumpa diorang so i memang gile excited la nak jumpa cik amira.. .. rindu la katakan..
so kawan i ambil i kat putrajaya sentral (ta sempat nak balik rumah dulu coz kelas i habis kul 2 lebih) dengan kete kembaranya dalam kul 5.15 ..
first thing first yang i dapat katakan.. cik amira sudah matang.. huaa... yer la dia da kerjakan.. mana nak sama ngan  i yang berjiwa kebudak budakan lagi..hee.. kita oraang kemudian bertolak g alamanda amik Alif.. boyfienya.. hahaha..

kemudian kita orang bertolak ke kajang untuk berbuka puasa..(kata amira dia da bosan makan kat alamanda) wah lenguh jugak la duduk dalam kereta tu.. jauh kowt.. dengan jem nyer lagi.. encik Alif lak tak habis2 bahan i.. huhuhu.. sengal.. riuh jugak la dalam kereta tu ngan gelak ketawa kami kami bertiga..

nak nak they all asyik cakap "ain ni lepas dua tahun baru nak jumpa, lepas ni dua tahun kemudian la pulak baru jumpa" ceys.. padahal mereka yang busy.. 

dalam kul 6.15 kita orang sampai kat uk restaurant tu.. ni first time i pergi sana.. agak menarik juga restaurant dia..santik! bila sampai diaorang pergi reserve dulu.. sementara i tunggu dalam kete.. disebabkan awal lagi so kita orang bertolak ke bazar ramadhan.. juga y pertama kali i pergi.. hahaha..

bila da pergi bazar harusla berjalan bertiga kan.. tapi tapi.. mengapa tertiba i rasa kaget sangat erk.. heee..sungguh i rasa seperti kebudak budakan .. hahaha.. ini kerana cik Amira dia pakai higheel punya la tinggi (lima inci i rasa) .. dia lak yang memang dah tinggi sikit dari i.. so semakin pendek la i disitu.. eventhought i pakai heel juga( tapi heel i dua inci jerk kowt.. tak pun tiga).. memang terserlah perbezaan disitu..
pastu gaya penampilannya pun kemas jerk.. tak sama ngan i ... yang pakai tudung pun silang ketepi jerk.. hee~~ tak reti la i nak pakai tudung pin kiri n kanan ni.. tak tahula kenapa payah sangat i nak pakai tudung betul2.. apakh kerana i terpaksa pakai tudung.. teeettt!!! tipu.. i pakai tudung sejak dari azali lagi hahaha.. (i start pakai tudung from tingkatan satu.. lama dah tu.. tapi mengapakah??)

so then encik alif pun memang seorang yang tinggi sikit dari cik amira.. so seriously i rasa macam berjalan ngan kakak2.. hak3..(pada i diorang look sesuai la ngan umur dua puluh tapi i?? tak matang langsung.. ceys) segan gilew.. hee..dah tu alif tu pulak tak habis2 bahan i.. dia kata i semakin berisi.. ceys!! ye ar.. sedar diri.. hak3.. berat badan i da semakin naik nih.. nak2 dua tiga hari ni duk makan benda sembarangan.. tapi tapi.. logical la kan.. da dua tahun tak jupa harus muka ku membulat.. lalala.. tapi dia pun sama sebenarnya.. hahaha.. tak mau mengaku.. dia jahat.. hee~`

after puas jalan2 di sana kita orang singgah ke butik2 before ker restaurant.. sementara menunggu waktu berbuka.. dalam kul 7 tu baru p restaurant balik.. memang ramai gila orang kat sana..
kat sana kita orang berbuka dengan sup ayam, daging masak merah, ikan masak masam manis kowt, telur dadar dan sayur masak kailan ikan masin.. with puding caramel ngan putu ayu..(beli kat bazar) tapi haru sekali eventhougt da reserve awal2 .. but masa azan tu still juga air tak sampai.. lama juga kita orang menunggu.. beberapa minit kemudian baru la sampai.. orang juice one jug!!

dan bertambah haru juga..sebenranya makanan y i sebut kat atas tu pun lambat sampai jugak..so kita orang berbuka ngan ikan n sup ayam jerk.. da hampir separuh baru la benda2 lain datang ... so tak habis la jawabnya .. hahaha.. nak2 diorang give me one telur dadar ngan sepinggan sayur.. ouh tidakkk!! i tak makan sayur kailan tu.. awal2 i da tolak sebab i tak makan sayur.. wee~~ telur dadar pun makan sikit jerk..

tapi makanan dia memang best lagi lagi sup dia.. superb gilew..sedap..ngeh3... dalam kul 8 kita orang balik.. mereka 2 berdua hantar i ker rumah.. betul2 depan apartment.. heaven.. hahaha.. kul 8.20 sampai rumah (giler sekejap perjalanannya  nak dibandigkan masa pergi tadi).. balik2 mandi online sekejap.. n pengsan sampai pagi esoknya.. heee.. itu saje..

btw kali ni takder gambar..eventhough i actually bawak cam tapi tak ambik pun.. sebab i segan.. huaa.. yer la.. takkan la i nak wat cara i ngan berbudak2 yang lain ngan mereka berdua.. sedaya upaya i menjaga reputasi supaya dapat berdiri setanding ngan mereka yang agak matang itu.. hahaha..

kalo nak tahu kan.. dulu diorang berdua first sem dapat result higher tau.. dalam hati i masa tu i cakap.. selagi i tak dapat dean list i tak mahu jumpa diorang.. hak3.. gila jelous.. (jelous ngan kepandaiian daorang..)

but syukur sesangat because sem 3 i start got dean..
..hee.. sukew..

n now.. sukacitanya..i nak cakap selagi i tak mematangkan diri sendiri.. selagi tu i tak nak jumpa diaorang.. hahaha.. segan.. lalala..

btw i teramat enjoys ngan perjumpaan kali ini..
nak nak bila mereka berdua yang belanja i.. hak3..
actually masa balik tu i nak bayar y makan tu.. i cakap la" mira berapa yang tadi??"
kata cik amira "berapa apa"
"makan tu la."
dan dengan segeranya mereka berdua menjawab "haish ain.. ada ker patut tanya.. tak payah bayar la.. kitaorang belanja .. apa la ain ni.. kitaorang kan dah kerja.."
hambik ko kena membebel.. hak3..
kata i " ouh ye ker.. kalo camtu kena la bagi duit raya.. hee"

btw because of takder gambar so i pun tanpa segan silu mencurik gambar mereka dalam face book.. dan diedit.. hahaha.. nak wat kenangan..


apa apapun terima kasih sesangat pada korang.. semoga panjang umur , murah rezeki.. cepat kahwin.. hahaha.. jangan lupa jemput ain.. kalo lupa siap korang.. wee~~

before balik mereka berdua cakap.. "nanti dua tahun lagi jumpa balik, tahun 2012"

ceys mereka memerli ku.. hahaha..
okeys tamat suda...

p/s:- i nak pergi uptown or downtown.. nak shopping..heee.. by semua.. lalala..

Contest Senyuman Maneh

first thing first sila jangan terkejut.. hahaha..
ok .. ni first time i masuk contest actually..

before this tak sempat dan takreti
tapi disebabkan saya sudah pun ditag oleh cik Aisya 
so agak berbesar hati jugak la nak masuk..hee..

so jom i story mory sikit sal contest ni.. harap harap anda faham la yerk..
saya ni even kuat membebel bercerita tapi if suruh saya citer sesuatu pada korang terasa susah la pulak.
terasa macam nak buat presentation kat depan satu kelas..
haih mahunya kaku i disitu.. lalala..
so ini banner ntuk contest ni..


dan ini link nyer.. Gksb (gadis kampung separa bandar)..hahaha.. tertiba terasa gila skema.

takperlah.. jom teruskan ngan syarat syaratnyer..

Syarat-syarat Pertandingan

1) Mestilah menjadi followers blog Gadis Kampung Separa Bandar 

saya dah jadi follower dia pun.. wee~~ anda pun boleh jadi.. sila sila.. tapi lebih afdal anda jadi follower saya dulu.. hahaha *mengambil kesempatan..

2) Mesti buat N3 pasal contest ni.
Pic yang dipertandingkan mestilah hak milik sendiri.
Anda diwajibkan berada dalam gambar tersebut dan bebas sama ada nak gambar sorang, bersama kawan ataupun family.
Hanya satu pic saja dibenarkan untuk dipertandingkan.

SO setelah dipikirkan secara berhemahnya i pilih latest pict yerk.. manis ker tak tak tau la.. hahaha.. just random pilih..sedar diri senyuman tak maneh (memang macam ni ejaannyer.. hee) .. tapi gambar ni give a lot of meaning.. so tak kira nak letak jugak... 


gambar ni diambil dua hari yang lepas sewaktu nak balik dari berbuke puasa.. ini pun setelah berusaha sebaik mungkin untuk mencari mangsa2 yang boleh dijadikan tukang snap.. and i suka gambar ni.. sukeww sangat.... (tengok betapa sukanya i sampai eja suke pun macam tu)

3) Letakkan dan link banner contest di side bar blog anda dan tinggalkan link anda di komen ini.

kata cik gksb la.. okeys pasni i letak n komen yerk.. tak siap lagi cam mana nak komen n letak?? haa.. pandai.. 

update:- i da letak.. wee.. kat belah kanan.. bawah sekali.. tapi dia nyer gambar kecik jerk.. takk tahu cam mana nak besarkan .. huaa.. harapa2 anda perasan la erk..= )

and last

4)Tag minimum 2 atau lebih rakan anda.

hua nak tag siapa ya.. okey okey i rasa nak tag 
 Fizah 
(tapi i baru perasan dia da delete dia nyer blog..
hua.. tapi malas nak padam balik nama dia so biarkan jerk erk..=)..)

dan semua lah ya..yang ditag tu pun if rasa takleh masuk takper.. saya tak marah tak rasa nak makan orang pun.. hahaha.. saja saja mau enjoys jerk k..

btw i pun even 100 percent konfident yang takkan menang ..coz yerlah ramai giler yang masuk contest ni tapi masuk jugak coz nak memeriahkan suasana.. teehee..

so kedatangan  anda semua juga adalah amat amat  dialukan.. hehehe..
so selamat mencuba..

Done one entry.. 

p/s:- sedang mengejar waktu untuk menyelesaikan semua tag and juga semua story mory before balik kampung.. hee.. so sehari maunya 3/4/5 entry sehari.. tak kira lah korang da baca ke belum.. yang penting kena wat jugak.. hahaha.. ok daaa..

Thursday, September 2, 2010

Berbuka Puasa di Pavillion.


dua hari lepas which is 1/9/2010 i sekali lagi berbuka puasa diluar because mahu memenuhi undangan khas from my besties.. chewah. oke i tipu! sila jangan percaya.. (t_T)

btw before diteruskan maih i kenalkan.. dari kiri Azie/Diya violetta.. which is my besties forever.. heee..  itu kawan baik i ok.. tak tipu.. pastu sebelah i Fizal /Shafizal Fazli (rasanya pernah dengar tak nama ni??).. tak nak kenalkan dia hak3..(sebabnya.. baca dibawah)..  juga merupakan kawan baik i.. yang sorang lagi tu Azril... kawan kepada kawan2 baik i.. kawan mereka kawan i juga kan.. heee.. pandai pun...

actually pada hari itu juga pada waktu dan saat yang sama my campus also buat majlis berbuka puasa untuk samua warga kampus.. tapi nak kata wajib giler ntuk pergi tu tak jugak la tapi kedatangan kami2 semua adalah amat diharapkan bg memeriahkan suasana.. yer lah kalo kami3 takder konpem suasana akan menjadi suram sesuramnya.. (hahaha... budget lebih .. giler perasan)

and i sendiri pun for the first teruja juga nak pergi berbuka kat kampus but because of my friend ajak berbuka kat luar so dengan segeranya rancangan y sedia ada dibatalkan.. hak3. bagai lalang ditiup angin! yer ar.. antara kawan baik ngan kampus yang mana satu jadi pilihan anda?? of course kawan kan??hee..

so jom ikuti pengembaraan kami kami .. hahaha.. budget!!

so that day i habis kelas pukul 9.40.. bukak puasa kul 7 something.. wah gila lama kan nak menunggu waktu berbuka.. nak pergi awal2.. mereka bertiga tak habis kelas lagi (diaorang tiga orang sekelas, i kelas lain).. so dengan berhemahnya i pun pergi la lepak library.. konon2 nak wat kerja dulu.. baca buku ker.. tak pun cuci mata tengok senior2 n junior2 yang hensem ker.. (i ader terjumpa sorang da masa ni.. heee) tapi sungguh sadis sekali sebab bila je jejak kaki ke lib rasa mengantuk terus datang! haish.. ngek betul! so i pun pergi la surau.. buat apa?? konpem tidur.. hee...

lama jugak la i tidur dalam surau tu.. kejam kan mereka bertiga sebab buat i lama gila menunggu.. heee.. hampir kul 1 baru i got call from azie cakap dia da habis kelas.. dan one of our friend ayuni, tak jadi pergi ... sebab assigment! (rugi dia.. heee.. tapi bab2 assigmnet ni siapa berani nak abaikan hanya untuk mengenjoyskan diri??)

so kul 1 tu i ngan azie pergi lib ntuk lepak buat seketika plus dia pun nak siapkan assigment bel jugak.. actually i sebenarnya nak pergi awal2 coz nak shopping. hee.. tapi disebabkan dia ada kerja so tak jadi la nak keluar awal awal.. puas jugak la i mengayat dia supaya "JANGAN WAT KERJA.. WAT BALIK NANTI.. SEKARANG KITA SHOPPING" t_t.. coz i da gila excited nak kuar shopping tau.. heee.. tapi dia tak nak.. sungguh kejam disitu.. but hampir setengah jam kemudin dia cakap.. "JOMLAH.. DAH BOSAN BUAT KERJA.." (lebih kurang la)  yes yes!! i suka.. wee~~

so we all cari la Fizal n Azril untuk meneruskan misi kami kami.. erh btw kaorang tahu ker y mana satu Fizal?? i rasa tak perlu diperkenalkan kowt coz i rasa dia pun da famous amost kat sini.. asyik duk mengumpat dia jerk.. kekadang kompius seketika blog ni i ker dia yang punya.. hahaha.. *gurau jerk! azril yang pakai baju sedondon ngan my friend tu ya..(erh erh lupa tadi da bgitau) diaorang berjanji sebenarnya tu. hak2.. kelakar seyh.. maunya kena bahan ngan kita orang berdua masa tu.. boleh lak sama kan.. berjiwa uitm..(baju purlpe tu t`shirt uitm) plus berjiwa romantika.. hahaha..


so bincang punya bincang lastly decide ntuk pergi jalan tar dulu.. sebab kami kami (i n azie) nak shopping dulu.. heee.. dah mereka on ajer.. so biarla kami y mengunakan kuasa veto yang tak berapa nak berkuasa tu untuk decide pergi mana.. ouh lupa this time azril takderk lagi.. dia kat rumah!! so kita orang wat janji (chewah janji tu...) jumpa kat stesen lrt pandan jaya (harus sebut ker kat mana?? harus sebab korang tak tau kan kat mana?? heee.. kantoi!!)

korang tau tak.. punya la lama kami berdua menunggu diaorang (Fizal ke rumah azril untuk jemput dia sambil simpankan buku kami berdua.. haish ye ar takkan nak usung buku yang tebalnya berinci inci tu ker kl.. maunya senget bahu!!).. padahal rumah azril tu belakang tren ni jerk.. haish.. memang menguji kesabaran betul la time ni.. hee.. penat jugak kami berdua duk membebel sendiri.. sampai la kat kul 3 baru diaorang sampai..

so sampai di bandaraya kita orang pun pergi la bank dulu ntuk keluarkan duit.. after that baru berjalan ke jalan jalan tar tu untuk mengshoppingkan diri.. tapi sukacita dimaklumkan!! takder barang y menarik hati.. haish.. nasib baik tak sesak tempat tu.. kalo tak memang menyesal gila pergi.. hee.. coz i sebenarnya tak suka sangat g sana sebab selalunya ramai orang.. sesak u.. hahaha.. pastu pergi  kedai kedai yang tepi tu.. berhadapan ngan sogo.. tapi keadaannya still sama.. takder yang menarik hati.. mengapakah?? hati kecewa usah nak cakap.. heee.. sebabnya duit tak kurang langsung.. hak3..  tapi before masuk sogo tu sempat la i rembat satu pasang kain ( y konon2nya nak bg pada adik i.. tapi tengok la dulu.. hak3.. gila jahat) n azie 3 helai tudung.. haish banyak kan.. yang mereka2 berdua pulak.. tak beli apa apa pun.. kesian la kami berdua tengok.. hee.. bukan apa.. dah la panas.. pastu diaorang cuma ikut kita orang jerk.. bukannya nak beli pun.. sungguh giler kesian.. hee.. tapi dia cakap takper!! so tq untuk situasi disitu...

pergi sogo kitaorang singgah di secret recipe.. beli kek!! ini mereka bertiga jerk y beli.. coz i tak ada y berkenan.. chocolate cheese! da abis kowt! ceys.. kempunan! after beli masuk sogo jap.. tapi masuk sogo nak beli apa jer kan?? so setelah puas berargue sesama sendiri so lastly decide ntuk pergi mall lain lak.. punyala payah we all nak buat keputusan mana taknya tanya orang tu orang tu suh tanya orang ni.. tanya orang ni, dia suh tanya orang sana lak.. hahaha.. punyala saling berhemah.. padahal ada dua pilihan jerk.. whether Times square  atau pavilion.. last2 decide pergi pavillion.. yeay disitu coz i tak pernah pegi..but ... takder bowling!! zZzzZ.. actually da rancang juga ( i jugak la y termenyibuk nak p main bowling.. coz da lama tak main) .. but pavi pun ta pernah pergi kan.. so tak kisah la kan.. as long as dapat enjoys..

sampai dipavi first thing yang we all cari of course la Pizza hut.. nak tanya whether we all kena reserve dulu or tak.. haish mencanak jugak la mencari Pizza tu.. lenguh kaki.. dah la haus.. ye memang haus giler!! penat seyh.. jalan ntuk pergi sana punya la berliku... last2 bila g sana akak tu cakap.. tak kena reserve pun.. haish akak ni la.. kesian kita orang.. (t_t)

disebabkan kami berdua pun memang da penat giler so kita orang decide ntuk duduk2 jerk.. dah malas nak p jalan.. sementara tu mereka berdua lak pergi solat.. sempat la i beli majalah ujang ntuk baca tapi hampeh la.. hee.. tak sedap! nak beli novel actually tapi tak derk pun.. haish...

dalam kul 6.. diorang datang.. sertai kita orang duduk2... so terjadi la edisi mengsnap pict.. heee. yang ni even penat pun i suka.. hahaha...


(kenapa belakang gambar guna bunga2.. hee.. 
i tak sempat nak cari wallpaper yang menarik dat why 
ada bunga2.. hak3..  sweet apa.. 
lgpun bunga melambangkan kebahagiaan..hahaha..)

after berpost disini barula kita orang gi jalan jalan.. singgah kedai tu singgah kedai ni.. cuci cuci mata.. belinya tak pun.. hahaha.. dalam 6.30 tu baru kitaorang g pizza hut.. haish.. tahu tak even kami berempat tapi order tak ingat dunia .. hee... kita orang order supreme island ngan apa ntah lagi satu.. tak hengat lak!! pastu kepak ayam spicy, yang goreng2 ngan tepung tu.. haish... tengok gambar jerk la senang.. heee.


banyakkan?? tu pun sayur tak masuk..btw.. kami berdua tak makan sayur they all jerk y makan.. so tak sempat nak snap pict.. habis diorang balun.. heee..

so sementara menunggu waktu berbuka tu.. sekali lagi kami berposing.. hahaha..


hee.. sebenarnya banyak gambar.. tapi tak terlarat nak mengedit.. nk letak satu satu konpem banyak giler nanti.. hee.
sementara tunggu azan tu brbual bual la kami sesama sendiri.. dan tiba tiba kawan i cakap "dah azan dah.."
tapi masa tu i tak dengar pun bunyi azan.. so dalam hati ish nak minum ker tak.. karang tak azan lagi tapi dah minum kang batal puasa..memang serius gila ar pikir nak minum ker tak ni....tapi sesaat kemudian.. batal puasa ?? puasa??

ceys.. lupa tak puasa.. hahaha.. then makan2 la kita orang..habis dua slice pizza mula rasa kenyang.. padahal makanan banyak lagi.. so konon2nya nak p makan pasni.. sementara tu y guys after makan sikit .. (erh sikit ker?? ) they all pergi solat.. yang kita orang berdua mula la merehatkan diri..nak kumpul tenaga balik la konon2nya.. bila diorang datang balik.. kita orang pun pg toilet.. masuk2 piza hut tengok semua da licin.. mulut i mula la nak ternganga.. mata membulat..kagum.. spechless.. waa.. da habiss... hajat dihati nak bahan diaorang.. kuat betul makan.. tapi tiba tiba ternampak plastick pizza.. lorll.. diaorang tapau rupanya.. hehehee.. setelah puasa berdebat.. akhirnya i y buat balik.. hahaha.. da semua tak nak.. so baik bg pada i... heee..

n makan makan semua ni habis RM??? entah!! kami tak tahu.. diorang tak nak bgtau.. nak bayar.. tapi encik yang membayar tu kata tak yah!! erh erh.. dia belanja ker.. =P.. hati suka.. tapi serba salah juga.. coz i rasa banyak juga la yang habiskan.. maunya beratus.. huhuhu..  apa apa pun.. thanks sesangat.. jasamu dikenang.. lenkali belanja lagi.. opsss.. tidak.. what i mean insyaallah ada rezeki nanti i pulak y belanja korang.. heee.. insyaallah.. (identiti dirahsiakan .. (t_T))

so dalam kul 8.40 la kowt kita orang keluar dari Pizza hut.. actualy nak amik gambar ramai2 tapi tak jumpa sesiapa yang boleh tolong.. waiter2 pun ntah kemana menghilang.. hurm sedih.. tapi kan ada la jumpa one mat salleh ni.. ingat nk mintak tolong dia.. tapi azie cakap

"jangan kacau dia ngah bad mood tu" 

hahaha..
yer perempuan tu memang muka seposen.. bergaduh ngan husband kowt.. hehehe.. kita orang pun sesajer jerk.. takut jugak kan.. hahaha..

so tertiba ternampak one guard ni.. jadi dengan muka tak malunya Fizal cakap ngan orang tu suh tolong tak pict we all.. ngeh3.. at last dapat gak..

gambar nyer ada diatas sekali..

pastu kita orang meneruskan treasure kami.. heee..tengah jalan2 tu terjumpa tangga.. so apa lagi.. pusing la lagi.. hahaha.




macam macam gaya buat kat atas tu... tapi tapi still tak puas hati gak.. so i pun menebalkan la muka ntuk mintak another guard take gambar kami.. dia kata ok.. heee.. suka ..



walaupun gaya pusing i ntah hape2.. arh.. tak kira.. nak letak jugak.. wekk... hahaha.... after berpusing konon2 nk balik la ni.. tapi tapi tersalah jalan.. hee.. terkeluar lalu belah tepi.. kami2 nak keluar lalu depan sebab nak amik gambar .. hak3.. so pusing balik.. tapi before that sempat snap pict kat luar tu..

 (ish ish .. bawak mengucap korang.. sungguh tak patut.. hee.. 
takder apa tu.. gurau sajer yerk..)


masa pusing la tu i terjumpa stage.. i pun ajak la azie naik atas tu nak amik gambar .. kata Fizal "erh jangan"
muka kami berdua da pelik.. awatnya?? tak leh ker?? hak2.. tapi tak kira nak jugak.. so atas tangga pun bolehla..


kalo ikut hajat dihati.. mahu melekatkan diri dekat diding pentas yang berwarna merah tu.. hahaha..tapi takperlahkan.. da orang tak bagi.. wee~~

sampai kat luar .. terkagum buat seketika ngan warna warni nya air tu,. hahah.. da kata tak pernah pergi kan?? sungguh cantik.. sempat juga berposing disana..


( S.A.L.E >>>> mereka bertiga adalah untuk dijual.. sila beli...)



 hah itulah airnya.. heee.. cantikkan.. gambar ni cuma ada kami bertiga jerk.. fizal tak nak.. da letih nak berpost agaknya.. muka pun da seposen dah masa tu.. heee.. serius... so after that kita orang pun balik .. la... naik komuter ker hang tuah.. n then kat sana because of kami berdua guna kad yang sedia ada so diaorang suh kita orang balik dulu.. hajat dihati mula2 nak tunggu tapi kebetulan tren laluan sri petaling datang.. so kita orang pun balik la dulu.. because diorang akan naik tren laluan ke ampang.. kalo kita orang tunggu after this mesti kita orang y tertinggal.. hee.. menakutkan arh.. da la dah malam masa tu.. so better we all chow dulu.. so kita orang berpisah disini.. chewah.. ayat.. hahaha..

i pulak turun kat bandar tasik selatan.. while azie sungai besi.. so kita orang berdua pun berpisahkat  bandar tasik coz i turun dulu.. dalam kul10.10 naik erl ker putrajaya.. then kul 10.45 lebih kurang i pun sampai rumah.. alhamdullilah..selamat akhirnya.. second time keluar sampai malam.. ngeh3..

so habis suda edisi berbuka puasa kami kali ini..
best sesangat..even penat gilerrr..
kalo ikut hati memang teringin merakam segala best moment kat sana .. tapi tak terdaya.. hak3.. so tulis la kat sini.. dat why panjang giler.. padahal membebel jer lebih..

apa apa pun korang memang best..
thank for the great moment..
thanks Azie.. at last akhirnya dapat jugak kita buka puasa sesama .. heee.(hari tu da rancang nak buka sesama tapi jadi nyer idak pun.. )
thanks Fizal .. coz very supporting all of us.. hee.. jasamu dikenang..
thanks Fizal n azril kerana menemankan kitaorang berdua shopping walaupun muka masing2 memang terselah kepenatan disitu.. puasa la katakan.. heee...

thanks for everthing... May God bless all of you always..
selamat hari raye juga.. heee~~ 

done!!  one entry about spacious moment!!

p/s:- lagu ingatlah diriku ini amat sesuai buat kita semua.. dari konteks persahabat yerk.. heee..
p/s/s:- esoknya  g berbuka puasa kat restaurant uk ngan other besties lak.. hahahaha
p/s/s/s:- esok sehari jerk i ada kat sini.. after this balik kampung.. yeay.. excited..