Monday, August 9, 2010

SeLaMaT BeRpUaSa !!

hari ni 9hb??? betul tak (sila angguk laju laju k)..

so starting lusa da nak puasa..
entry kali ni tak der apa pun..
just wanna to wish --------- (tak leh sebut lagi coz i nak membebel banyak perkara dulu)

ermm.. puasa kali ni sungguh i terexcited!! that is because.. entahlah! macam mana nak cakap yerk? maybe because banyak benda berlaku dalam my life membuatkan diri sungguh TERUJA nak berpuasa.. a.k.a nak sambut bulan ramadhan ni..

or maybe juga becoz i rasa diri da bertambah matured kowt! even my friend n also my fam always  said that perangai kamu a.k.a saya sebijik macam budak kecik!  ini kerana i teramat suka bergaduh ngan adik2.. tak kisah la bergaduh macam mana pun! y pasti harus sorang menangis.. huhuhu..
so conclusionnya if mereka mereka (merujuk kepada 3 orang) tak menangis.. harus i yang menangis!! ahaks! da betul la tu!

kalau tak dapat bergaduh ngan adik.. kat kampus i suka bergaduh ngan sakat my friend.. sampai marah2 they all dibuatnya.. muahaha.. anda percaya! sila jangan percaya.. coz fara tak der la kejam gila! tapi kalo sakat they all sampai muka they all da bertukar jadi incredible hulk tu ader la.. ~ngee~ saya tipu lagi!! selalunya bila i terlebih menyakat they all mesti diorang tegur "kenapa fara ceria sangat hari ni ??" " Fara!! kenapa asyik mengusik orang jer hari ni!! ".. and bla bla bla bla..

bila dengar macam tu harus la i tersenyum!! ngee!! (sesungguhnya mood untuk menyakat tu bukannya selalu ada..) just apa y pasti setiap kali bersama mereka senyuman I pasti memanjang jerk! coz hapy! I love my friend!! ( opss.. kalo kata kat perempuan mesti diaorg fikir i ??? (malas sebut) tapi kalo kata kat guys harus they all kata i gila!! hahaha).. love you it doest mean that saya cintakan awak (gurl n guys) but also means to every body... right!!

so da malas nak membebel panjang.. coz tajuk pun da kata nak wish puasa jer kan.. ingat nak wish esok tapi esok solat terawih kan.. pastu lusa i der kuiz far.. so tak mau la layan blog sedangkan esoknya exam! sungguh tak patut!! huhuhu.. btw solat terawih? I nak pergi!! tidak!! tapi i tak reti.. huhuhu.. sesiapa tolong ajar i please..ngee!!

dulu selalu ta dapat pergi coz harus jaga adik2 bila mereka2 y lain pergi! sekarang! I teringin nak pergi.. uhuk uhuk!!..umur pun da nak 20 so bila lagi... karang pendek umur kempunan i nak p solat terawih..

so know i wanna start my wishing... (sila perhati ngan mata y membesar ntuk melihat sama  ada nama anda terpilih.. hahaha)

firstly SELAMAT BERPUASA..

&&  to my parents!! n then my sista n brother! my adik adik! (shafiq-isha-tyah-makim)

&&  nenek & atuk! sepupu sedara! makcik n pakcik2 ku.. ahahah.. for da conclusion sesiapa y kenal me as one of your sedara sedarah sedaging!! erkk!! ada ker??

&&  kawan2 kat bp johor (fatihah , haliana, khalisah, amira, haspalela, syahira.. selamat berpuasa u alls.. even da 10 years ta jumpa.. but i still remember our memories.. tak kira la kat mana pun anda berada.. semoga hidup sentiasa bahagia.. amin.. missing you a lots..)

&&  kawan kawan kat tanah merah, kltn! kawan sksk, kawan satu kampung, kawan at smktm 1.. especially sue, nik rosmaihan, nik amira, kema, alimah, alin, nurainie, hasyraff, amirul imran, hafiz n semuanya la.. kalo senarai sampai minggu depan pun tak abis..=p btw sory juga for everthing..

&&  geng2 alamanda.. mira & alif aiman, iqmal, nurul, pika n semuanya la...

&&  kawan kawan KAT KAMPUS KPTM.. semuanya especiealy Diya violetta (nama glamornye.. ahahah), zura, yuni, naz, zaida, tikah , azma. yana.. julia , feera , fizal , dayah, iena sabah ..budak seksyen 12 n 13.. n semuanya la...


&&  geng2 bloggers BEHIND THE SCENE OF MY LIFE and PELANGI CINTA AKU DAN DIA (sila sabar menunggu entry cerita baru yerk! btw thanks for the sokongan moral y diberi.. setiap kali anda ask for news entry hati pasti melonjak girang.. ahhaha.. btw i will post tommorow for the next entry..=p)

&&  second last khas untuk "pakcik ku yang belajar sekali ngan anak sedara mu" yang baru saja menyakiti hati ini.. hahaha.. even u da tipu i (actually tak tipu pun but u know kan pantang larang i?? so agak sentap la i ngan u .. hahaha)  tapi maybe coz esok lusa da nak puasa so i just raise our case.. best berkwan ngan u! so takper lah.. kesalahan anda dimaafkan.. uhuhu.. tapi anda jahat! ZZzzzz.. suka menipu! single konon..ayat manis sungguh!  lempang kang.. ahaha.. nasib baik i baik .. lalala.. btw berhenti la makan yerk! ini tak setiap kali i jumpa u.. harus melantak kat komasa  ntuk makan (biskut tigers i think.. adakah anda tahu siapa anda.. hahaha) !! btw u makan bnyk2 ni coz  Qada untuk bulan puasa nanti ker??.. dah la tak bagi kat i.. ahaks.. apa apa pun.. selamat hari rayaa.. Opss.. selamat berpuasa.. disebabkan i baik ngan u so sila tolong bagi duit raya buat anak sedara mu yang comel dan amat baik hati ini.. (saja bold n light kan tulisan ntuk suh u alert!!) ~ngee~ (hahaha.. i gurau jer semua tu k.. sesekali.. )

&& last sekali.. khas untuk awak.. ehem ehem.. amik feeling dulu..:p

even kita jauh.. even kita tak pernah saling bersua muka lagi.. tapi semangat tu.. kepercayaan tu.. sentiasa ada dalam hati saya.. sedikit pun tak pernah padam. walaupun diakui selalu hampir terpadam.. but now saya still berdiri pada tapak y sama..
dan isyaallah akan still berdiri pada sudut yang sama..
so Selamat berpuasa.. May GOD bless you always.. missing you a lot..


so.. (tarik nafas dalam2).. habis suda my wish!
wah!! banyak an???
just do n said what i wanna to says..mereka2 yang disebut tu adalah orang y menceriakan my life!!
tanpa kamu.. hidup pasti senget! chewah.. okeyh i tipu...

apa apa pun selamat berpuasa... Ngee~~


p/s:- esok nak ajak kawan g lunch kat luar kampus or mana mana jer la.. for the last.. nak melantak banyak2.. ahahaha..=p