Persahabatan versus cinta..

i ngantuk!! zzzZZzz... nak tidur tapi tak leh!
mengapakah??
sila teka
1)kerana i tertension gila pasal bel tadi (refer entri lepas)  sampai teriktikad dalam hati "nak mogok tak mau tidur arini sebab assigment tak dapat buat"
2)terbau bau my sister yang ngah wat biskut green lace kat dapur tu.. hee.. (skang da kul 3.40 pagi yerk)
3)sebab hari ni i bangun kul 3 tengahari.... teehee.. kantoi.. hak3..
so apakah sebabnya.. teetttt!!!! semuanya betul!! =p

so demi memuaskan hati yang kecewa sebab tak dapat tidur walau mata dah bengkak macam panda sebab kemengantukan yang nyata ketara jadi i pun berblogging la yerk buat seketika.. haish.. cuba la baca buku ker hape.. ader pekdah sikit kan?? online jer tahu..

jawapan i " ader aku kesah" hee.. biar ar.. sebuk jerk!! =p

so setelah dipikirkan secara berhemahnya.. topic yang i nak utarakan diwaktu pagi begini adalah... jom kita bercinta.. teetttt!!!!!!!!.. gurau arh... jom kita tanya cik google (erk ye ker cik? bukan puan?? bukan encik??)


so itulah tajuknya.. teehee.. muka blushing.. hak2..
actualy tadi kat fb i tertengok video yang kawan kepada kawan i buat untuk kawan kawan dia.. yang bertajuk sahabat.. dan dengan segeranya jiwa i tertouching.. huwaa.. betapa bernilainya sebuah persahabatan tu kan..
tapi kalau ditakdirkan kita berada didalam keadaan dilema.. pilihan apa yang kita patut buat..
cinta atau sahabat..hurm!! pada i of course kawan.. tapi apakah "kawan" kita tu akan buat pilihan yang sama??

berkawan ngan orang yang bercinta adalah lebih sukar berbanding berkawan ngan mereka yang solo seperti kita kita.. teehee.. kantoi lagi.. lalala...

sebabnya berkawan ngan orang yang bercinta pada kebiasaanya kita ada untuk mereka tetapi mereka tiada untuk kita.. betul tak?? tak paham? maksud i .. bila your besties tu aja aja fighting ngan bf dia harus dia cari kita kan untuk story mory.. paling tidak pun anda sebagai kawan yang alert harus pergi tanya dia .. suh dia story mory.. haish kalo bukan jugak itu maknanya anda bukan kawan yang baik.. hak3..

berbeza ngan kawan2 yang solo.. masalah saling dikongsi.. kadang2 otak dah bengong sesikit masing masing saling memikirkan cara macam mana nak cari pakwe yerk.. hahaha .. pastu bila da bosan hari2 minggu mula menghabiskan masa ngan makan2 n shopping sambil mencuci mata plus memikirkan masa hadapan.. hahaha (always do that with my besties.. hee) 

tapi dalam masa kita bergelak ketawa ngan kawan kita tu.. kita pasti ker persahabatan tu akan kekal untuk selamanya.. manusia yang bernama sahabat ni i think jarang bergaduh la kowt.. hee.. i tak tahu la.. i tak ramai kawan.. tapi pada i bila kita declare dia as friend it mean that you and me are soul.. we are mean to be together .. oyeah.. jangan menyimpangkan fakta okeys.. hee..

dulu i ader seorang kawan tau... namanya rahsia.. kami berkawan baik.. baik sangat.. infact i kenal family dia.. tapi satu demi satu masalah yang datang akhirnya buatkan kami tak lagi berkawan.. dan pada saat ini dan pada ketika ini.. i menyesal sangat sangat terjadinya semua ni.. how i wish kami boleh berkawan baik.. hurmm.. i tahu dosa i.. hee..
sctually ia complicated sama macam yang i cakap la.. bila kisah cinta ada diantara dua orang kawan.. apa penyelesaiianya.. hee..
 i takkan story sebab i tak nak ungkit kisah lama.. dan sebab i pun  tak jelas akan keadaan yang sebenar ..
dari i  tambah dosa bercerita tengtang sesuatu yang mungkin jika i tersalah cakap akan buatkan i berdosa baik kita mengumpat tentang benda lain.. heee..


pasal cinta erk.. bila i nak bercinta erk?? teettt!!! tukar topic!!
sal sahabat lah erk.. best kan kalo ader kawan baik.. tapi anda tak rasa ker betapa sukarnya untuk mempertahankan sebuah persahabatan itu.. hurm..
kan bagus kalo kiter leh berkawan baik ngan kawan tite tu lama lama..
kan bagus kalo kita leh sharing masalah kita ngan dia sampai bila bila.. teehee..
mengada ngada lak kan.. hahaha..


so da alang2 bercerita sal sahabat ni..
i pun terhingin la jugak nak berlagak pada u all tentang my besties.. hee..
nama dia DIYA VIOLETTA.. ceyss... nama tak agak2 kan.. saper yang bagi tuu.. huahuaha.. gurau arh itu namanya glamournya.. teehee..
kami kenal pun secara tak sengaja jerk.. hee..
dulu masa semester 3 kami kelas gabung sekali tapi tak la kenal coz masing2 pendiam la.. konon jerk..
but hee.. i ni kan.. kecoh sikit.. allala..
ramah actually .. so tak silap i ada satu hari tu i yang tegur dia kat stesen chan sow lin .. masa nak balik umah after abis kelas.. kebetulan lak dia pun memang ulang alik dari rumah ke kampus..
jadi starting dat day ada masa terluang kami balik la sekali..


kalo ngan dia.. haish tak sah cakap..
seriously i cakap..
sejak kenal dia la i jadi cakap banyak.. hahaha..
sampai ada kadang2 .. selalu la rasanya harus tekak i sakit sebab terlalu banyak bercerita ngan dia.. hee..

and ada satu hari tu punya ralat kita orang bercerita sampai tak sedar yang kita orang salah naik tren.. tren sepatutnya pergi ke sri petang untuk balik rumah tapi  we all ternaik yang ntuk ke kampus balik.. haish macam macam...


tapi sem 4 ngan sem 5 ni we all tak sekelas pun.. kelas gabung jerk!!
so kalo ader masa terluang baru la balik sekali..
tak pun kalo kegilaan melanda..
macam sem lepas setiap minggu we all keluar tengok wayang..
tapi sem ni tak lagi kowt.. hee..
kebusy an melanda..

apa apa pun.. i harap.. n berharap..  we all akan dapat kawan buat selama lamanya.. heee..
sebab kalo dia tak nak kawan ngan saya lagi nanti saya nak sebar rahsia dia.. hak2 gurau sajer..

sebab.. sebab.. sebab..takder sebab.. teehee.. sebabnya DIA KAWAN SAYA... teettt!! itu jerk...




p/s: da kul lima.. nak p kampus. haish.. nak tidur.. zzZzzZZ 

Popular Posts