Merdeka Merdeka Merdeka!!!



selamat menyambut kemerdekaan yang ker.. err.. ker 53 (betul ker)..
heee.. betul la kan..

even da terlambat.. hak3.. stil nak wish merdeka jugak..
almaklumlah pada malam kemerdekaan tu i busy bertahajud.. teehee.. i gurau jerk..
malam merdeka tu i tidur coz kepenatan baru pas habis berbuka puasa ngan member2 kat ampang.. refers entri ini  Majlis berbuka Puasa semester 5/Julai 2010..(juga merupakan kali kedua i link entri ni.. hahaha... da namanyer post pada waktu dan hari yang sama so harus la relate kan??)  n kalo nak tahu juga ini adalah entri ketiga yang i tulis pada hari yang sma.. huhuhuhu.. sungguh ku takder kerja.. lalala

so pasal merdeka yerk.. ermm setelah difikir secara berhemahnya i pun ambik la gambar ini.. nak tunjuk pada you all.. apakah??




so apakh ini?? tak nampak?? sila click untuk mengemukkan membesarkan dia..
hee.. ni la yang i nak citer.. maih dekat dekat yerk.. nak bisik.. hahaha..
actually ni pertandingan yang dianjurkan oleh kptm..(ingat blog blog jer ker yang ada pertandingan.. dia pun ada ar.. jangan main2..)  hehehe.. siapakah beliau?? lalala..
dia aderlah my campus.. ngeh3..

so alkisahnya i jumpa this paper masa pergi library (reason highlight? nak menunjuk yang i g library.. hahaha.. muka buka.. lalala . konon!! ) hari tu..

yang gambar kotak kotak kat gambar pertama ader teka silang kata.. gambar kat pict number dua itu aderlah soalannya..so anda anda dipersilakan menjawab.. nanti bg jawapan dia pada i.. biar i hantar.. kalo menang hadiah i sorang.. hahaha .. *gelak jahat..


yang paper tulis KEMERDEKAAN  tu lak ada bermacam2 kategori pertandingan..
maih nak senarai yer..

1) peraduan silang kata(ouh ouh.. yang silang kata tu yang tadi yerk..)

2)peraduan menulis esei/cerpen tajuk "ERTI KEMERDEKAAN" (bukan citer bohsia or sang kancil okeyh..)

3)peraduan melukis mantan or perdana menteri...(bukan gambar sendiri so jangan nak perasan)


tarikh tutup 21 sept yer.. saper nak masuk.. nanti buat atas nama i seperti tadi ya.. hahaha..

erh erh..ada syarat la..  syarat syarat nyer aderlah.. satu jerk.. WARGA KPTM.. huwaaa.. anda tak leh.. haish penat jerk i cerita kat u all.. sila jangan keciwa.. huhuhu..

okeys actually i nak masuk kontest teka silang kata ngan tulis cerpen.. chewah.. i kan minat menulis so teruja juga nak masuk pertandingan menulis nih.. hehehe.. mana tahu dapat hadiah.. menang.. glamour buat seketika.. teehee.. tapi i tak buat pun lagi eseinya.. masih mencari idea.. ada idea??

boleh bgtau i.. hadiah nanti kita sharing.. hahaha..
i bukan ler nak hadiah sangat actually. (muka berlagak tak kesa.. tapi hati meronta ronta..)
sajer nak memeriahkan suasana.. hak3..
kalah pun tak apa.. nasib baik lambat lagi tarikh tutup.. so raya nanti akan ku usahakan untuk menjawab segala cabaran untuk masuk contest ni.. hee...

tutup sal contest... now nak membebel sal kemerdekaan lak..
teeheee.. i suka membebel.. lalala..
so pada i la kan negara kita memang la da merdeka..
tapi belum merdeka dalam erti kata sebenarnya becoz..
becoz..
becoz...
pemikiran manusia masih dijajah..
masih dibelenggu ngan benda benda tak baik.. macam.. pikir sendiri..
pada i merdeka itu adalah bila..
kita bebas dari pemikiran yang kolot..
kita bebas dari dadah..
kita bebas dari jenayah..
kita bebas untuk berjalan ke mana mana sahaja tanpa perlu risau akan pembunuhan , rogol or what soever..
yang penting juga bebas dari kisah silam yang melukakan.. hahah.. (yang ni pun kira ker??)

juga bebas dari sudut islamic..
jiwa rasa tenang bila mengerjakan perintahnya..
jiwa rasa bahagia bila dapat beramal padanya..
lebih kurang macam tu la..
tapi apa apa pun.. segala jenis kemerdekaan tu haruslah bermula pada diri..
kalo tak maca mana nak membentuk manusia a.k.a rakyat yang berjiwa merdeka..

i kan agak kecewa dengan kemerdekaan tahun ini..
sebab suasananya sungguh hambar...
tak nampak pun kete yang pasang bendera jalur gemilang..
tak nampak pun jalur gemilang yang megah berkibar di awan.. chewah.. berjiwang lak..
heee..
tapi betul la..
yer i tahu sambutan dikurangkan sedikit demi menghormati bulan ramadhan..
tapi takkan la sampai kurangggggggggggg.. gilew..
ker ker.. i yang busy sampai tak terasa bahang kemerdekaan tuh..hahaha..
banyak lak nak membebelkan.. heee...
apa apa pun SELAMAT MERDEKA..
jerit sikit
MERDEKA MERDEKA MERDEKA.. 
heee.. inilah kesannya apabila tak sempat nak jerit sama sama ngan orang lain pada malam kemerdekaan..
apa apa pun.. MAJULAH RAKYAT DEMI NEGARA..
i sentiasa mendoakan agar rakyat malaysia terus merdeka..
yeah.. semangat.. itu yang kita mahu.. hahaha.






p/s:- da lama tak pergi padang merdeka sambut merdeka. rasanya last sekali masa zama sekolah.. haish..
p/s/s:- i ni pun ada juga dibelenggu kisah silam so kira tak merdeka lagi la yerk.. huwaaa.. nak merdeka jugak..=)
p/s/s:- i sudah ditag untuk contest senyuman manis.. first time... heee.. nak masuk.. so esok or lusa nak post entry lagi.. hahaha *gelak jahat.
p/s/s/s:- hari ni rabu.. tinggal lagi tiga hari.. nak balik kampung.. yeah.. sukewnyer..

Popular Posts