Tuesday, August 31, 2010

Majlis berbuka Puasa Semester 5/Julai 2010


semalam(30/08/2010) our class which is group 5.13 wat majlis berbuka puasa bersama kengkawan..
kita orang wat kat Pizza Hut ampang.. 

disertai seramai 21 student(3 tak join which is akmal, zul, yana.. rugi korang.. heee) from our class bersama dua tetamu jemputan.. hee.. jemputan ker?? lalala...
btw kenapa kat pizza?? ceritanya begini...hee..

sewaktu hari puasa pertama memang Fara da jerit pada diorang awal2... hee..tak jerit pun.. but i cakap pada they all nanti wat ler buka puasa satu kelas.. dan ia turut disokong oleh muhaimin n bella n nana juga ..(masa ni pagi lagi.. datang kelas awal so hanya ada kami kami jerk)

lepas tu minggu lepas tiba tiba Anis bgtau yang they all rancang nak wat majlis buke sekelas.. haish bagai pucuk dicita ulam mendatang .. hahaha.. excited!! terus la Fara setuju.. teringin juga.. tapi masa tu tak conpem dapat g ker tak.. haish mengada ngada tul..

but masa tu terus bincang juga nak pergi berbuka kat mana .punyala bermacam macam idea nak buke kat mana ..nak buke kat times square la, err.. ader ker?? haish saya tak ingat la. tapi first idea nak pergi kat Jaya Jusco maluri jerk.. tapi ramai oppose.. ye ar.. stakat maluri yang dekat giler tu wat hape.. da puas kan.. hak3.. budget semua yerk.. lalala.. pastu konon2nya nak wat kampung baru la.. kat macam macam.. soalnya kami kami ni bukan la ader kenderaan untuk dinaiki.. nak2 nak pergi nun jauh kat kl tuh (errk.. bukan skang pun we all kat kl ker?? haissh.. kl tu besar yerk.. sila jangan salah paham) .. so lastly decide ntuk wat kat pizza Hut maluri jugak.. *kecewa.. tak best.. lalala..

tapi semalam muhaimin(dia ni ala ala organizer la juga.. sebab dia yang manage tempat untuk berbuka) bgtahu yang Pizza hut maluri takleh nak tempah tempat.. so they all  decide ntuk buat di pizza hut Ampang.. for the first fara memang tak nak pergi.. heee.. sbabnya mengantuk gila.. yang tahu masa tu nak tidur jerk.. hahaha.. tapi bila semua kengkawan pergi.. haish takkan la fara tak pergi kan.. rasa rugi lak kan..
so izham (also one of my clasmate) memulakan la dia nyer tugas iaitu membahagi2kan sape naik keta tu sape naik keta ni.. yer lah kami semua 25 orang kan.. mereka mereka yang ada kete cuma 5 orang jerk.. iaitu izham , shahid, fatheen, muhaimin, n syazwan. (aish lelaki je banyak..tapi logicla kan.. da nama driver..  hahaha *gurau )

so tung tang tung tang duk berbincang .. lastly decide i naik kete fatheen.. but saat terakhir tak jadi sebab kawan i yang sepatutnya naik kete yang mana pemandunya adalah budak kelas lelaki (syahid) tak mahu nak naik.. hahaha.. dia ni ni pemalu plus pendiam sikit.. btw pemalukah?? hak3.. jahatnya i.. hee.. takderlah.. but dia memang pendiam gila so agak mustahil bg dirinya untuk naik kereta yang sepatutnya ni.. heee.. so tukarla ngan i.. I and anis.. bersama pemandu syahid n sorang lagi Azim..konon nyer la..i on jer.. chewah.. dah tu.. bukannya tak kenal they all.. hee.. kalo tak kenal i pun tak naik punya.. bukan segan tapi takut.. hak3.. dibuatnya dia jual I saper susah.. hak3..(ader orang nak beli ke??wee~~)

so konon2nya rancang nak jumpa kul lima setengah..

"time ni mesti semua da ada .. jangan janji melayu ok.. sila janji jepun.." katanya Izham..

so dalam kul lima suku tu i, fatimah n salwa, (kami lepak library sementara tunggu kul lima coz kelas abis kul 3 lagi).. turun la ke depan kampus..(i tak ingat orang panggil depan kampus tu apa.. so layan jer lah..).. tapi tungu punya tungu punya tunggu.. hingga jam lebih dari lima setengah lebih kurang 8 orang jerk yang ada.. haish.. ni da lebih.. kata tepati janji.. janji jepun konon!!

huwaa.. geram juga kami kami semua.. nasib baik kawan.. hee.. so mula la tangan menjalankan tugas.. contact2.. pastu dapat call from muhaimin yang suruh saper yang ahli ketenya da cukup lengkap pergi bertolah terus.. masa ni da nak kul 6 dah.. so fatheen , wani, tikah , zai and salwa bertolak dulu.. tinggal i ngan fatimah n anis jerk.. yang i dah cuak gila,. takut driver tak datang.. huhuhu.. kalo nak tahu driver i ni dia suka tidur.. huhuhu.. cuak jugak la kitaorang.. takut dia tidur.. tak bangun2.. tak dapat la nak pergi.. heee.. yang fatimah pulah..

"sabar yerk fara sabar.. nanti i call diorang" hak2.. tengok betapa i harus ditenangkan masa tu.. hee..

so kul 6 tu kami bertiga kuar la ker luar kampus.. masa ni drivernyer fatimah la yang da sampai which is Izham.. so i ngan anis ikut la fatimah keluar ke luar.. muka da cuak giler.. jalan pun menonong ke kereta izham (dalam hati nak jerit kat dia.. mana syahid?? huwaa..) 

tapi sesampainya kat luar kita orang terus lintas jalan (izham park kat seberang jalan dimana kami harus melintas) .. sampai sana jerk dia cakap

"eh korang punyer kete kat sana"

yang i.. terkejut campur teruja.. coz tak nampak pun driver saya dimana mana .. hahaha  (terkejut sebab dia orang da sampai .. hee.. teruja la kejap.. sebab ingatkan da tak dapat pergi) .. tapi masa tu sempat juga mengomen

" kenapa tak cakap kete diorang kat sana.. penat jerk kita orang lintas jalan.. huhuhu".. betul tak??? wee~~

so pergila kita orang kat kete waja syahid.. waja ker?? saya lupa.. hahaha (padahal memang tak kenal jenis kereta.. ).. n masuk2 tu.. SUPRISE!! erh erh.. kenapa shafizal ada sekali.. dia bukan budak kelas i ..hak2.. ketawa jahat.. lalala.. okeys.. rupa2nya dia pergi sekali.. baru tahu.. hee.. (btw ini lah tetamu jemputan tu.. hahaha)

so bertolak la kita orang.. dalam kete sempat membebel " kenapa lambat.. lama gila kita orang tunggu" huhuhu... n kata nya syahid,  izham cakap jumpa kul 6 .. ceys..  boleh lak kan buat aturan waktu beza beza... sabar jerk la.. hee..so bertolak la kami.. i , anis, fizal n syahid ker Tesco Ampang.. sambil tu berborak2 jugak la.. lebih kurang 15 min kowt.. baru la sampai..

sampai kesana .. i mengerahkan they all mencari bank.. hee..gurau arh..mana ada kerah! tapi memang itu first thing yang i cari.. sebabnya kata anis .. LOAN DA MASUK!!! RM 1380 !! yes nak shopping nak shopping!!  i last jejak tescho masa sem 1.. wah dua tahun yang sudah.. wee~~ berputar jugak la kepala mencari bank.. nasib shahid yang cari untuk we all.. hee.. tq tq.. rajin dia tolong carikan.. hahaha..

so after that baru la kita orang g pizza.. itu pun masa tu sambil jalan jalan tu singah2 la jugak dua tiga tempat.. cuci mata.. hee..
sampai sana terus g duduk.. n semakin lama semakin ramai le kengkawan yang datang..

sementara menunggu tu juga.. berbual2 kosong sesame rakan rakan.. we all (mereka sebenarnya sebab masa i datang they all da order) order 8 pizza which is 4 yang bapak besar gila

(ni pizza tuna yang kecik nyer even nampak besar tapi dia kecik .. tak sedap hahaha)

dan 4 lagi yang biasa.. perisa.. err.. i mean flovour macam2 ada.. satu pun i tak kenal.. hee.. pastu nana n nudra juga ada beli kurma n donut.. 

 (nana bersama dunkin donat.. hee)

bila azan.. kami semua pun berbuka la..



masa tu suasana punya la kecoh.. start makan ngan kurma(harus ker bgtau??) i makan satu slice pizza yang bapak besar ngan satu lagi yang kecik.. perasa tuna.. tak best.. wekks!! hahaha.. bukan pizza tu yang tak best.. hee.. tapi i yang tak suka tuna tapi gatal nak cuba.. pastu sharing2 la makanan lain lain.. antaranya lasagna.. spagethi, kek chocolate bersama aiskrim(entah hape nama dia tak tau) n kepak ayam .. tapi semua ni satu pun i tak makan.. termasuk donat sebab da kenyang..

after 15 minit cam tu.. beransur ansur la budak2 laki pergi solat.. then bila they all balik.. budak2 perempuan lak yang pergi.. n .. n .. n .. tertinggal la kami berlima yang perempuan.. berserta 3, 4 lelaki..

 (dari kiri syahid, Azim, Fizal & Izham)

masa ni kami sedang enak makan dan sakan bercerita tertiba budak2 laki pandang we all .. (dioarang duk hujung meja .. i n kengkawan membentuk satu group kat tengah2 ruang meja)


 (gambar tidak ada kena mengena ngan situasi erk.. hahaha)

(dalam hati i tak syak apa apa pun masa ni..muka pun innoncent giler) "korang ni puasa ker tak hari ni?? makan mengalahkan orang yang puasa" huwaaa.. kantoi!! langsung tak teringat untuk menginvisiblekan diri masa ni.. huhuhu..

so kami berempat pun decide untuk pergi toilet.. then katanya si azim(i rasa dia la) " eleh wat2 keluar lak" ceys mana ader .. luku jugak dia ni karang.. hahaha...

then masa makan juga before lagi la berlangsung la sesi makan sambil mengambil gambar.. hah time ni memang havoc giler.. masing2 saling nak mengekspost kan diri..



 

(n this is lact picture depan restaurant...)


ada setengah yang da balik masa ni..
hee..then bersurai la kami..
dalam kul 8.40 kita orang balik..
Syahid n fizal hantar kami  ker stesen lrt  then dalam kul 10 suku i pun sampai ler rumah..
heee.. penat.. tapi best.. seriously.. i suka giler n enjoys giler..

korang memang best..
thanks for the great moment n great corporation.. time kasih sesangat.. heee...
sayang korang banyak2 .. hahaha.. rasa macam one family.. heee.. sunguh2 enjoys... =p

demi nak set betapa kenangan tu terindah teruja la fara buat benda ni untuk letak kat blog (kat fb pun letak jugak.. da alang2 buat kan??).. hak3.. habis kalo nak letak semua pict.. maunya pengsan .. so sila tengok video ini.. yer.. lalala.. peace!!

video


p/s:- esok nak pergi berbuka puasa ngan my besties lak.. heee... pizza lagi..