Jangan la Terlalu Ego... (part 1)

video

I suka this video.. wee~~ (ouh ya kalo nak tegk sila berhentikan dahulu lagu kat tepi tu yerk)
JANGAN LA TERALU EGO..
ahahha.. tapi tak salahkan..
cuma kesannya kena la tanggung sendiri..
bila tengok video ni teringat kesah lama!!
ceyZzzZ!! ingat nak tidur tadi tp da nampak video ni.. terberkenan n teringin nak save dalam blog la pulak.. nak wat kenangan..ngee~~~
dulu i pun pernah macm ni.. sebijik cam situasi dalam video ni..

yang first sekali masa sekolah menengah..
u know what i minat gila ngan sorang guys ni..
dia atlet sekolah la..
kita orang dulu kawan gitu gitu jer la.. but agak baik..masa ni dia da ada gf keyh.. so takder hard feeling kat sini.. 
then lama after that dia putus ngan her gf! i pun tak tau kenapa.. dia tak bgtau i pun.. hahah..
so we all agak baik la after that..
mungkin disebabkn kami agak baik... so spread rumours yang i ngan dia ada hubungan..
yang i da bengang gila coz yer ar.. kami kawan jer keyh!! suka suki jer kata kami ada hubungan.. ahhaha.. (marah konon.. erh erh i marah keyh =p)

tak cukup ngan tu.. setengah pihak kata i suka dia.. setengah lagi kata dia suka i..
then starting from that i pun start de feeling pada dia..(itu pun setelah berfikir apakah y hebat sangat ngan mamat tu sampai ramai duk bercerita sal dia.. ouh ya.. dia memang agak famous di sekolah.. mungkin kerana dia atlet juga kerana ada rupa.. ) bila da lama fikir plus we all pun rapat then start la ada feeling..

so rapat la we all..
but entah macam mana entah..
ada satu hari tu.. sungguh dia bengong.. ahhaha..

because dia berbuat sesuatu y buat sy malu y teramat (erh bukan buat benda takbaik tau)..
but action nya y meninggikan suaranya plus berkata bukan2  pd sy dihadapan umum (kat depan budak kelas lain jer padahal) sungguh buat i malu gila plus terkejut.. that time i tingkatan dua..
so starting from dat day i da tak kawan ngan dia.. asal nampak muka dia jer i lari..
sungguh i marah u..
but this time i memang da suka da kat dia.. but ego nyer pasal.. sanggup tu.. huhuhu.. saper tak sakit hati.. cube cakap??!!
bertahun tahun jugak tau we all cam ni..
ada ketikanya i staring dia.. hahaha..
then ada ketikanya i nampak n ita hu dia tengok i (ceySS budget lak kan!! tp betulla bukan i perasan.. i nampak lol)

then ada ketikannya kami bila berselisih saling buat muka.. dia pandang kiri i pandang kanan..
n ada ketikanya bila nampak dia i sanggup pusing balik.. hanya kerana tak mau bertembung nyer pasal..
n i percaya dia pun pernah buat macam ni.. huhuhu.. sungguh kami berpatah arang..

but then masa majlis izin ilmu form three.. dia mintak maaf ngan i.. wow.. hahaha.. but dat time my mood so bad!! ditambah lak kawan2 guys yang ada kat situ duk usik usik i ..so maafnya tidak diterima.. chewah( padahal masa ni i da giler hapy coz at last dia mintak maaf .. i siap citer pada kengkawan lagi.. hahaha)

tapi entahlah.. even da minta maaf.. even i know dat i suka n rindu nak kawan ngan dia balik.. but ego nyer pasal maybe.. we all still ta dapat berkawan balik..
masa form five .. i pun tak ingat macam mana.. but this time we all da kawan balik..
wah after almost three years baru kita orang baik balik.. hurm!! lama an!! just imagine macam mana perasaan masa dalam lingkungan dua tahun tu!!
i bukannya tak mau kawan ngan dia.. rindu!! da nama pun suka kan!! infact setiap kali besday dia i tak lupa wish.. even dalam hati jerk!!

time ni juga pernah makan hati bila tengok dia ngan gurl lain! yer ar! jelous seyh!! pernah menangis lagi u.. over feeling betul!! 
but when form five we all
da saling bermaaf maafan.. huhuhu..
da saling bergayut ngan phone balik.. uhuhu.. (inila y istimewa pasal dia.. which is hanya dia y mampu buat i bergayut kat telefon.. (erh bukan monyet keyh!!) ahahah.. ngan orang lain! jangan harap! dengar jer suara guys terus i letak! jual mahal la konon!)

then baik la kami.. 
then one days to he proposed me!! (chewah!! ingat bertunang apa nak proposed2 nih.) masa tu memang seriously i suka dia.. three years kowt pendam perasaan.. ecececey.. malu buat seketika.. hahaha..
but when he proposed me.. entahlah! ada rasa suka juga.. yer lah.. atlit sekolah y famous amost (agak famous la) proposed me!! saper tak teruja weii..(i ni perempaun biasa jer .. yang serba kekurangan.. ngee~~)  nanti pasni leh orang kenal i.. "erh dia la makwe budak tu.." "a`ah dia la tu" (hahaha.. gila berangan)
tapi dalam masa y sama i tak boleh bg kata putus pada dia.. coz i said to him.. memngla suka kat dia tapi tak pernah terlintas pun nak lebih dari kawan (tipu!!)

but then i ask him.. give masa pada i.. kita tengok macam mana.. just try!!
but you know what!!
i think dalam hari khamis he proposed me..then i ask masa..
khamis minggu depannya i said to him..
ican`t!! kita takder apa apa hubungan.. huhuhu.. mengapakah??
ini semua gara garanya y keep akhiri mesejnya dgn kata2 "ain nanti kirim salam kat bf erh" ZzzZZzzz.. apakh maksudnya itu.. saper bf i sebenarnya.. dia atau mamat lain!! ZzzzZZ.. down sungguh!

but y ajaibnya even i suka gila kat dia.. but when he ask me .. then lastly wif there nothing between us.. starting dat i da tak rasa apa apa.. huhuhu.. tak sedih!! tak suka!! tak kecewa!! (sikit2 jerk ada.. tp y penting feeling selama ni hilang cam tu jerk.. mengapakah??)

apakah kerana that time i ngah kawan ngan orang lain???
huhuhu.. mungkin juga..
tapi y pelik kat sini which is masa we all dalam proses percubaan ni takder saper pun yang tahu..
after we all declare y we all tak ada apa apa hubungan.. one mont efter that baru la kawan2 tahu yang we all pernah trying ntuk couple!!
n suprise.. of course la they all terkejut.. hehehe..

tapi after declare takder apa apa ni la.. for the first we all baik lagi.. but lama2 dia cam jauhkan diri dari i jerk!!! huhuhu..  dan masa tu juga i tengah berkawan rapat ngan kawankawannya yang lain... starting from that kami bercakap2 pun gitu2 jerk!
dia pun da tak pernah tegur i..
dia just suka pandang(bila i tengah sakan bercerita ngan kengkawannya yang lain) jerk..
da dia pandang i pun pandang jugak la (bila dia tengah rancak berketawa ngan gurl lain.. jelouskah??).. huhuhu..

n know.. we all da 20(dulu umur 14 ker 17).. da separate jauh.. da tak contact da..
seriously rindu pada dia jugak..
apatah lagi hanya dia y baik ngan i (sepanjang i berada di sek itu.. even ada jahat jugak.. lupa nak bgtau dia playboys seyh!! kiranya kalo i couple ngan dia pun kena wat main jer la.. nasib baik tak kan.. hahaha.. ) the worst thing about that is persahabatan i ngan kengkawan dia y lain juga hancuz bersama kenangan y buruk..diats sebb2 tertentu.. huhuhu..

apa yang nak citer kat sini adalah keegoan i dengan memutuskan persahabatn y sepatutnya baik!! but at last it be the worst..
itu la kisahnya.. erh relater ker???
ngee~~ kalo tak relate nak citer story lain.. ahahha.. banyak la kamu.. panjang gila entry ni.. tak per lenkali kita citer yerk..=p

Popular Posts