Sunday, August 22, 2010

Hari minggu Yang BUrn..


seperti yang semua tahu(ececey cam ler ada orang tahu kan.. budget lebih..) this week i ader test.. which mean starting hari

isnin = kuiz marketing
selasa = kuiz law
jumaat = kuiz taxation and test marketing
sabtu = test taxation
ahad = test maf

dengan wujudnya jadual ujian2 tu maka bertungkus lumus la kami kami semua mengstruggle kan diri untuk study overload.. ceys.. budget muka buku la katakan..

so isnin berjalan ngan lancar.. alhamdullilah.. my madam pun kata (after dia check) ramai dapat score well berbanding ngan kuiz 1.. ramai dapat bad.. n sungguh dia tak sangka .. (but i tengok kuiz 1 we all berbudak kelas ramai dapat 12 n keatas dari markah keseluruhan 15 ... tak cukup well kah itu.. huhuhu.. konpius seketika.. ouh maybe lect expect lagi tinggi kowt.. okeys i faham walau i tak paham.. hahaha)

yang selasa tu.. i sorang jer yang ader kuiz .. reason.. hari jumaat hari tu i ponteng  tak datang kelas.. so hari selasa tu ngan konfidennya g la jumpa madam ntuk amik kuiz tu.. before dat dalam kepala ni duk mengingat ni segala section n cases.. but my friend keep saying.. TAKDER SECTION MASUK.. SONANG AJER.. (merah menandakan kata kata beserta semangat y membara) yer la kuiz tu just teori n lima soklan.. n becoz of termakan pujuk rayu they all.. i pun da tak baca la.. tengok sekilas jerk.. but you know what!! soklan y i dapat beza kowt,.. i got soklan ESEI.. "list n explain how to disolve partnership" ZZzZzz.. apakh mengapakah.. n tahu apa?? conpem la i tak leh jawab .. ahahah.. just ingat dia nyer main point sesikit.. section lakk salah terus!! huh.. keciwa buat seketika.. tapi ok la..tak kesa la... saper suh ko tak datang hari tu.. ngegade!!!

ouh ya.. setiap kali melibatkan law.. whether test or kuiz.. pasti akan terpikir.. apa link account ngan law.. huhuhu.. kompius.. yer la.. kalo ikut logical kami2 ni insyaallah mau jadi accountant.. (nak kira duit.. dalam kepala pun just ada ni $$$$$ jerk.) so apa kena mengena ngan law.. partnersip kompany n whatssoever tu.. relate tak?? cuba bgtau sikit.. hee~~  heran tul...  kompius weyh.. nak nak bila kena ingat section segala.. section 4 (a) (1) (baca dia section empat kurungan a subsidi 1.. bla bla bla..hee cam tu la..).. boley giler kamo mengingat section ni.. tapi fara salute budak2 law kerana mampu mengingat semua nih.. huh!! memang genius la kamu.. nak ngorat leh.. hahaha... mengarut suda..

jumaat.. kuiz marketing cancel.. selamat!! (tapi minggu depan ader.. haish..)


but you know what.. hari Jumaat/khamis tu.. semester 5 student digemparkan plus diberi special suprise from uitm... kita orang ader test account hari sabtu.. punya cantik dia nyer kejutan.. nasib takder yang mati terkejut.. hee~~ uitm memang selalu bagi kejutan kat we all...
dah tu jadual pun rombak..

sabtu = test maf & test law

ahad
= test taxation...

so malam jumaat tu memang tak tidur terus.. buat benda alah ni.. dapat buat ker tak??? entah .. tak ingat sudey.. hancuz kowt.. redha sudey..

becoz of tak tidur.. sabtu malam tu mata punya la mengantuk tok sah cakap.. disebabkan kemengantukan plus kepenatan so berbanyak giler la status kat fb yang duk mengadu.. betapa penat nya kami kami semua (sempat lagi bukak fb.. hahaha).. i pun tak terkecuali.. mengadu pada fb tersayang.. entah apa apa ntah.. ahahah..siap buat wish lagi..


tahu apa y i buat after post this.. i tidur awal .. pagi esoknya bru bangun.. tak hirau dah sal test esoknya tu..soalnya sekarang apakah test taxation hari ahad tu batal??? opkos tidak...
so sekali lagi harung jer la... then hari ni keluar ler lagi aduan2 mereka2 kat fb.. macam macam ader.. mentang2 belajar accounting .. (dlam kpala da ni jerk $$$$$$).. ayat yang diguna pakai pun semua relate ngan account.. wah ciri ciri seorang acountant y berjaya.. muahaha...


 


tak kurang juga y mengadu.. kepenatan.. hahaha.. UITM a.k.a KPTM (kena kecik2 jer.. takut ader reporters.. kena saman nanti.. hahaha) SILA ALERT..betapa tak cukup rest n keciwa nyer kami semua.. apabila di treat sebagai anak tiri.. (anak tiri selalu dapat info last2 kan??) hahaha...





last.. ayat ni .. i suka.. terbaik.. mendalam tuh.. hahaha



so itu jer la.. i sesaje jerk take pict all of this status.. ouh ya status ni dipilih secara rawak.. y mana i nampak kat home.. y tu la i amik.. btw i wat merah2 tu semua due too privacy.. hehehe.. dah la i tak cakap kat they all nak letak status they all kat sini (yer la.. takkan tu pun nak ckp kowt.. btw ada sesetengah i tak kenal pun.. hahaha.. tahu mereka aderlah budak kolej sajer.. wee~~).. karang ader yang minat (mana tahu jatuh hati pandang pertama.. haha).. terus nyer p cari mereka2 yang terbabit kat ats tu... tak ker haru..  ouh tidak.. berdosa i coz buat hidup mereka terganggu dengan orang y tak dikenali... hee~~

ouh ya.. yang ni penting.. tadi i jumpa one blog ni..

 

best giler... ayat nyer sempoi sahaja... n itula sedari tadi i duk membaca entri encik ZACK ZUKHAIRI ni.. abis semua entri yang lepas lepas i selongkar.. hahaha...

best .. siyes..
so kepada kamu2 tu... sila la pergi blog dia..
yang sakit pun leh sihat rasanya...
hahaha... melebih suda..
ouh ya.. ini link dia.. Zack zukhairi nama nya pun cantik kan.. haa.. tapi suda berpunya yer.. i promote dia nyer blog nih.. bukan tuannya tau.. hahaha...

oklah.. jam pun da kul 12 mlm.. i pun mahu chow.. membebel kat sini pun entah apa apa ntah... langsung takder ilmu.. tapi ader  I kesah.. hee~~ da namanya tempat conteng2.. ngee~~ kamu tau tak.. menulis atau menconteng even benda y takde info pun akan mambuatkan fikiran kita lapang.. because semuanya y dalam kepala kita da luahkan.. so dat why i suka menconteng disiini.. sesajer suka suka.. tak da kerja.. ahaha...

btw esok nak conti geledah Encik Zack nyer blog balik.. hahaha..  punyer excited!!

 p/s:- starting tomrrow kena struggle untuk marketing n law lak... haish... tinggal 13 hari lagi untuk tinggal di oversea putrajaya tak sabar nak balik malaysia  kampung .. wee~~