Don`t U dare To CHALLENGE me!!

hari ni (semalam pun ia juga.. sehari sebelum semalam pun ia juga..sehari sebelum sehari sebelum semalam pun ia juga ) My mood sunguh sunguh down.. don`t know why.. for the first it just because teramat penat ngan kelas yang agak pack.. bertambah down bila berhadapan ngan orang2 yang hipocrit.. n orang2 yang mementingkan diri sendiri ni...ZzZzzZzZZz.. tapi itu bukan perkara yang penting! everthing yang bukan salah i bila sesuatu tu terjadi selalunya i tak kesa pun .. bak kata artis artis "ader aku kesah".. hahaha... so just let it go...

hari isnin lepas memang simptom kemuraman tu masih ader plus kuat bila assigment yang sepatutnya da siap tapi tak siap kerana ader siaran tergendala.. (but now da siap la)... nasib baik! actually i pun da control wajah.. chewah.. ingat muka ader remote apa yang nak control2 tu.. but that is the fact.. selalunya bila ada masalah pun .. I takkan libatkan kawan2.. takder nya nak masam2 muka .. (bila seseorang itu tidak berkaitan).. so because of that sebaik sahaja masuk kelas muka da tersenyum balik.. tapi tak tahu la pulak .. kantoi akhirnya.. ahaha... kawan siap berkata kata dibelakang i lagi (dalam kelas i stay depan kusi they all bukannya they all mengumpat) "hari ni fara nampak down.. muram..".. ZZzzz... i just say that "hari ini sayer ok jerk!"  tapi after habis kelas bel madam tegur I " why you look so quiet today" muahaha.. terkesima sat.. terkezut!! apakah itu maksudnya b4 this fara selalu bising dalam kelas?? hehehe.. mana ader.. cuma biasanya ader jer la yang fara menyampuk,.. even sikit2.. but that time.. hanya menyepi.. wah.. perasan jugak lect ngan kehadiran i kan.. hehehe.. BAGUS!!

ouh itu je la kisahnya.. about da caption kat atas tu.. ditujukan khas buat NADIPUTRA and da geng..  DONT YOU DARE TO CHALLENGE ME .. ini amaran.. huhuhu..  al kisahnya tadi.. ader seseorang pakcik ni (bukan pakcik actually but becoz of dia sudah mencabar saye so better we call him pakcik!).. perbuatan dia sungguh2 kurang ajar.. huhuhu... jangan main2 ngan fara.. jangan ingat muka baik saya ni (konon budget muka baik la)  tak leh bercakap n berbuat kurang ajr dengan kalian.. uhuhuhu... hati saya sakit lol!..

actually tadi fara nak p pejabat pos! so i naik bas 301.. kebetulan lak yang bawak bas tu fara kenal (bukan kenal sangat tapi kenal cam gitu jer la).. so i think.. lagi baguslah.. coz fara pun tak tau pejabat pos tu kat mana.. just know kat depan my sista nyer ofis.. yang real places tak tau pun..  so harap dapat la dia hentikan dekat pejabat pos..

n me as usual.. kalo ader orang tegur ker tanya ker tengok ker.. i just senyum n jawab seadanya la.. for the first ok lagi.. tapi makin lama makin tak betul lak pakcik tu ya.. ader ke patut dia ajak fara duduk sebelah dia.. (siap paksa paksa lak tu) zzZzz.. dah tu duk cakap pasal cleo .. reo .. entah mamat tak laku  mana entah.. yang discandalkan ngan me.. ouh sory ler pakcik saya tak buat scandal ngan kamu2 semua.! takder masa! .. mula2 tu ok la,.. i just senyum tak senyum jerk.. coz i think maybe dia cuma bergurau..lagi pun da namanya orang tua.... so i`m just trying untuk menghormati dia.. tapi bila ayat n gayanya yang sudah bertukar.. caranya yang seolah olah i ni perempuan murahan yang boleh diayat ayat... plus kebiadapan caranya.. sungguh membuatkan hati membara.. zZzzz.. tak perlu la fara citer cam mana.. but for me.. sungguh i tak dapat terima cara pakcik itu yerk!.. so lastly  i decide ntuk turun bas.. tapi dia tak nak berhenti! katanya nak pusing dulu then baru berhenti! kiranya cam teman dia lg sekejap la..ceys!! banyak cantik ko punya muka.. ingatkan ak ni perempuan aper!! sungguh rude! n last2 he said " tak per la turun depan sana.. jauh lagi ni"  (memang tempat y fara nk berhenti tu jauh lagi .. tapi tak la jauh sangat)

n my answer " tak perlah!! saya lebih rela jalan kaki dari naik bas!" dengan intonasi suara y serius tau!! then dia bermain tarik tali.. ala ala tak mau berhenti! sampai la fara cakap " saya nak turun" n ader juga fara cakap " saya report nanti karang " what i mean is report pada orang atsan geng2 nadi.. fara kenal la yang ader kuasa sikit tu.. at least boleh wat sound dia.. ( terdesak cakap coz sungguh feel so fed up n takut.. coz tak der orang lain  dalam bus tu.. huhuhu) .. n lastly time lampu merah dia pun bukak pintu .. n i pun terus turun.. dengan muka yang masam mencuka! dah la panas time tu.. tapi aci redah jer la.. rela jalan kaki dari naik bas.. SERIUS!!
n u pakcik! jangan harap ak nak senyum n bercakap ngan ko pasni erk! naik bas yang ko bawak pun ak tak ingin.. huh!! ( pengunaan word aku n kau menujukkan diri betul2 marah.. coz jarang sungguh i guna word ni..).. nasib baik i bawak hands free.. so dapat ler dengar lagu sambil jalan kaki ntuk ke destinasi.. dengar lagu miss nina lagi.. so berjalan pun rasa cam ngah menari.. lalala.. time kasih ler yerk kenalkan lagu tu kepada sayer.. hehehe ( sempat lagi tuer.. even tgah marah2)

then pergila pp.. after that i got a problem!( problem berbangkit) y membuat my self bertambah down..  n tak tau nak fikir apa lagi.. so i pun jalan la from pp sampai  dekat mof... jauh giler!! ngan pans teriknya.. tapi masa tu memang dalam my mind.. i cuma nak berjalan jerk.. tak tahu hala tuju.. tak rasa cam nak balik.. tapi tak rasa cam nak pergi mana mana..maybe lebih 1km or hampir la kowt.. muahaha.. nasib baik muka tak hitam!! .. sampai depan mof da tak larat plus tak tau nak buat apa dah.. so i stop kat situ.. tengok bas yang lalu .. tak sekat pun.. lama lepas tu baru i decide nak balik.. naik 200.. so 200 ni pergila sentral.. ( i ingat dia lalu flat hijau.. ) .. da sampai sentral .. i beli la pas bas.. n again.. what wrong with they all.. suka sibuk mengacau orang!! fara dah la yang takder mood.. they all leh lak nak bergurau senda ngan ak yerk... ZzZzz.. sengal..because of that la fara langsung buat muka bodoh..

nak pergi tempat bas kena lalu satu lagi kelompok budak2 nadi ni.. ramai seyh... fara dengar they all duk panggil2... sibuk duk mengacau!! selalunya fara cuma akan snyum.. tander hormat..coz yer la.. fara kan hari2 ulang alik.. majoriti orang2 nadi ni semua fara da kenal.. but this time.. fara langsung tak berpaling! buat2 tak dengar.. (kalo la ader pakcik n abang yang baik giler tu.. mampus i buat dosa kering cos sombong.. huhuhu)

n sebagai balasannya u know what.. i tak ( sama ader sengaja tak dibenarkan atau memang i yang tak sempat) naik  bas yang sedia ader.. coz they all pun macam mau boikot i jerk.. ahahah.. yer la.. i kan sombong.. so they all pun cam rushing jer nak bla dari port bas tu..tak nak bg i naik.. ceys.. ada aku kesah?? hehehe.. (ketawa la konon).. padahal that time.. seriously i da nangis da kat sentral tu.. huhuhu.. tertekan ngan masalah.. plus dikacau ngan pakcik2 yang kurang bertamadun tu semua.. sungguh menyakitkn hati.. wuuu... lama jugak la i duk tengok bas lalu lalang jerk.. nak naik tapi serius da tak larat nak fikir apa apa.. so duduk la menangis kat sentral tu..uhuhuhu.. nasib baik takder y nampak!.. zzzZzzz.. ader la sorang dua orang awam yang tengok semacam jerk!.. ohoho.. saya malu.. lalala...

so entah kul berapa entah sampai rumah tadi.. balik2 terus tidur! coz penat sangat.. kul 6.30 bangun .. mandi n solat! after that now i stay up ntuk siapkan segala assigment.. and  da siap da pun!!

ouh ya.. mungkin ader y fikir sayer ni terlebih emo ngan pakcik2 bas tu semua.. tapi sesungguhnya saya ni takder la jahat sangat.. kalo orang buat cara baik.. i pun pasti balas baik.. masalhnya ini bukan kali pertama mereka2 semua buat perangai yang tak bertamadun... banyak kali.. n this time adalah yang paling kurang ajar.. huh!! sungguh tak patut...

erh.. tapi kan bukan semua.. ader dua tiga orang yang seriously memang baik .. yang i kenal.. tak ingat lak nama.. tapi ader seorang tu sungguh berdedikasi orangnya.. baik! hensem lagi..dia siap pernah bg i naik bas free lagi.. ahaha... so for the conclusionnya...may GOD bless u always.. kepad y baik..kepda  pakcik2 sekalian yang suka mengacau ..sesungguhnya ingatlah tujuan anda bekerja.. jangan fikir semua perempuan tu murah dalam dunia ni sehingga mengeluarkan words2 yang tak sepatutnya.. apatah lagi pada perempuan macam saya.. yang agak baik ni.. ahahaha... don`t you dare to challenge me pakcik!! coz you will get burn.. hohohoh...

p/s :- sekarang my mood da ok.. nasib baik...

Popular Posts