Dean list Award`s Ceremony 2010

yeay! hari ini 5hb kami seramai .. err.. sat nak kira erh.. hohoho.. tak terkira lak rasanya.. agak ramai la.. i think about 200 student + + + lecturer ++ vvip n ++ manusia disebalik tabir .. yang mencecah ke 200 lebih la kowt yang attend majlis DLAC ni (Dlac stand for Dean List Award ceremony.. i yang reka sendiri nama ni.. hahaha) .. we all bertolak dari kampus about kul 10 ++ untuk ke hotel Flamingo..  Flamingo hotel ni terletak kat ampang.. ceyss... Fara ingat kat kl.. (padahal kl ngan ampang sebelah menyebelah jerk.. lalala)

majlis start dalam kul 12 ++ tapi we all bertolak about 10++ (gila awal.. hohoho)... perjalanan err. per bas much more better coz we all tak jalan pun actually.. huhuhu.. take masa setengah jam jer.. so bila sampai da tak tau nak buat apa.. tapi serious .. i suka dia nyer decoration bilik hotel dari luar ni.. coz sungguh comel ngan balkoninya itu.. tapi.. tapi jadi tak cantik coz hotelnya terletak betul2 dihadapan jalan raya.. pasti telinga bingit setiap kali wktu kemuncak coz bunyi hon yang amat banyak right.. tapi itu view from luar jer la.. bila naik kat registration places.. dia nyer view look like padang yang luas.. + ada kolam( tengok dari atas agak keruh jugak airnya.. huhuhu)  ditambah pula dengan suasana hotel yang akan ader majlis so ader la gerbang yang dipenuhi belllon.. so kelihatan agak cantik disitu..  so we all bergambar la disana.. sekadar mengisi masa before masuk hall ( hall nyer still tertutup a.k.a pintu tak bukak.. tande anda tidak dibenarkan masuk..hohoho.. agak kejam disitu an?? :p)

( ini adalah mereka mereka yang turut sama pergi..)


disebabkan kat atas my pict takder.. so nak juga pose gambar yang berempat jerk.. even posing sedikit tak leh blah.. hohoho.. sengaja!!

(gambar dihadapan pintu gerbang masuk hall)

dalam kul 12 tu we all masuk la ke ball room.. ermmm.. what i wanna to say is.. it just look like da best lol.. chantik decoration dia.. kira nyer ok la.. untuk majlis ini.. start dengan doa from Zul asyraff (our classmate) then continue wif ucapan from presiden kolej (err iyakah presidet kolej??? entah tak ingat lak,. yang saya tahu dia pegang jawatan as ketua pelajar.. hohoho.. begitu la rsanya..)  then continue wif ucapan dari rektor.. lol.. saya luper apa nama rektonya .. hohoho.. kejap nak google yerk... 
-
-
-
-
(akhirnya jumpa suda) Dato Haji Yusuff b. Harun namanya... hohoho.. agak famous la my rektor ni erk.. google as rektor kptm kl pun leh kuar info sal dia.. hohoho (padahal pages yang kuar tu pages kptmkl.. confirm la ader.. sengal)..

 

ouh ya selingan  sebentar.. masa rektor masuk.. i keep dengar my friend ( namanya dirahsiakan..)  said "kfc kfc" so dalam hati memang tertanya gila.. apa kena mengena rektor ngan kfc... sampai la satu saat tu  dia pun tanya I " muka rektor nak sama ngan maskot kfc kan??" .. lol.. itu ker.. hahaha.. ye ker weih??? that time i tak nampak sangat.. tapi refer to da picture ada la.. sikit2.. hohoho (mampus i pasnieh.. kena saman...)

so masa dia bagi syarahan a.k.a ucapan tu memang lawak gila tapi juga memberi makna kata katanya itu.. bukannya haper.. first fara terkesima bila dia bercakap melayu.. huhuhu... for da info.. my colleagues ni banyak speaking zon.. dalam usaha ntuk mengimprovekan bi.. for da first i pun tak tao jugak la kalo kat luar pun bila ader majlis they were prefer to talking in english.. but bila pengacara bercakap english straight forward so i sense that majlis ni akan berjalan dengan bahasa english sebagai pengantara( agak kedaratan coz tak pernah g majlis lagi kan.. =p) .. jadi bila tertiba dia ngah rancak speaking in english then keluar bm.. terkejut la dibuatnya.. da ketawa pun ada jugak masa tu.. tapi baguslah .. saya lagi suka.. hahaha.. (paham sikit.. lalala)..

so ucapannya amat menyentuh hati.. lagi lagi bila dia kata.. (semuanya yang ditulis disini adalah secara conclusionnye jer.. coz saya tak la ingat sepatah2 kata katanya.. lol.. hahah)...

Rektor kata kami disini adalah pasti pelajar yang cermerlang beserta punya attitude yang bagus.. that why we are here today..  (tapi sesungguhnya my attitude sungguh teruk.. hohoho.. selalu lewat datang kelas.. lalala.)

yang paling gamat sekali bila rekt juga cakap we all here insyaallah pasti n lebih tepat lagi harus berjaya.. neck time.. bila alumni masing masing mesti bawak PALING KURANG BMW.. diulangi BMW.. hohoho.. katanya semua mesti drive that car,.. tak main dah viva viva ni.. kalo ader sesiapa yang bawak viva masa alumni.. next ten years.. kita sepak kereta dia.. hohoho.. kelakar seyh ayat dia.. mengundang ketawa kami kami semua.. huhuhu.. 

ada lagi la kata katanya yang kelakar plus agak membakar semangat la.. lagi katanya juga " mana ada rektor yang turun padang untuk jumpa student2 nya bagi briefing selama 3 hours (merujuk kepada briefing yang dibuat ntuk student course.. err.. saya tak tau lol) .. tanya la mana mana pun tak ader.." wah.. agak bangga pula bila rekt sudi berbuat begitu... lagi ayatnya dia kata dia mahukan lect yang berkualiti dalam mengajar kami semua.. da takder da lect yang bila masuk kelas amik gambar (lebih kurang cam ni la.. yang penting apa y dimaksudkan adalah dia mahukan lect y serius dalam usaha mengajar student) .. you know what bila dia cakap macam ni tertiba dalam kepala i terbayang sir hafiz .. (pada y pergi hari tu n nak tahu apa yang dimaksudkan.. sila pergi pages sir hafiz n tengok blackmailing photonya itu.. kelakar) .. erh tapi seriously saya lagi suka lecturer y `amik gambar' (like this sir) rather than y serius .. huhhu... menakutkan kalo seorang lect itu terlalu garang!

after that ada ucapan from best student.. tapi not from my batch.. budak junior.. tapi sayang sekali saya tak ambil gambar dia.. tak ingat.. coz terlalu teruja mahu mendengar ucapan nya itu.. hahaha.. tapi tetap jugak nak letak pict dia yang saya tangkap curik masa program BE IN CONTROL last sem.. 

 
(namanya muhd Hasyim Al syafie kowt.. not sure..
tapi very islamik namanya..cantik!!)

dia yang pegang mix tu yer.. hensem kan.. ahahah (melencong sekejap).. apa yang amat disukai adalah ucapannya yang agak menyentuh hati ku ini.. chewah.. tapi fara tak berapa ingat dah la apa yang di ingat cuma la kata kata nya yang seakan berjanji dan memberi semangat kepada kami semua untuk terus mendapat keputusan yang cemerlng (lol.. tetiba terasa rugi coz tak rakam kata katanya.. hehehe) tapi punya gila excited saya mahu menfokuskan n mahu melihat sampai sangup pakai spect untuk melihat wajahnya ngan jelas hahaha.. (ouh ya.. i ada sedikit rabun yerp.. tapi still nampak lagi.. just in case jerk guna benda alah tu..=p).

so after habis ucapan tu.. startla give award to student2.. starting from bacth to bacth and then back to back back award ( person yang dapat dl dua sem berturut2) .. so for that i got this.. cantik kan.. =p


sila alert.. saya disini bukan mahu menunjuk tau.. just to commit that i`m hapy.. n just wanna to sharing.. so back to da topic.. i got two .. green colour for sem 4 n purple for sem 3.. sem 5?? coming soon.. hohoho.. hopefully la.. yang belakang pict tu dia nyer sijil... 

after selesai kami dijamu.. erk?? kami kena ambik sendiri lah.. hahaha.. i ingatkan dia hidangkan.. so berlari lari anak la kami pergi ambik segala jenis makanan yang ader.. opss.. bukan makan sebenarnya.. much more to melantak coz semua nya kami ambik.. ( errkk.. pndai2 jerk kata kami!! sedangkn diri sendiri jerk!! =p).. masa makan juga berlangsung la sesi fotografi.. from batch to bacth kat atas pentas take by college photographer  n tak lupa juga sendiri2 punya aksi guna cam masing2.. punya la excited amik gambar + makan sampaikan pengacara majlis buat pengumuman berkali kali "kepada student bacth uitm sila ke hadapan pentas segera!!" dalam tiga kali ada dia pangill..


that the picture .. yang ni i ask muhaimin our classmate amik sementara we all posing diatas pentas.. give credit to him.. thank you yerk.. ahaha.. (tetiba jer tertanya pada diri sendiri sama ada tadi says thanks ke tak pada dia =p)

after habis tu .. we all continue makan.. ditemani ngan penyanyi jemputan.. chewah.. which is zulhanif.. dia nyanyi lagu.. ohoho.. pun lupa juga tajuk apa .. tapi suaranya agak sedap la.. nowonder la dia minat menyanyi.. after that ada la lagi dua tiga persembahan.. tapi saya tak berapa nak alert akan lagunya.. coz that time we all ngah excited double take a picture...


kami kami yang stay kat table number 2.. beserta 4 senior yang lain.. ohoho.. kat sini ada cerita havoc tau.. hahah.. fokus pada lelaki (syahid) n girl yang pakai tudung green.. alkisahnya budak ni (junior) tetiba jer tak leh bernafas.. coz sejuk.. then i don`t know la dia g mana.. but bila dia datang balik kat meja.. kami semua tertanya tanya la kenapa?? (this time tak tahu lagi).. so kawannya cerita la.. dia tak leh bernafas... (sebabnya tak pasti sangat.. tapi apa yang fara faham.. coz sejuk la..) so then syahid pun bukak dia nyer coat ( orang panggil coat apa yerK?? saya lupa).. then dia bagi pada that girl.. wah gentleman n slumber seyh.. kita orang pun aper lagi.. masing masing buat muka teruja dan bersorak.. hahaha.. kelakar tul la they all ni..masa duk meja ni memang tak habis2 gelak.. terasa seperti sebuah keluarga yang da kenal lama..

ada jugak ketika bila.. nak shoot gambar fatimah n shahid.. then shahid pun amik la bunga.. konon kononnya nak bagi pada fatimah.. tapi yang tak leh bla bila gayanya itu betul2 mengundang ketawa we all.. lagi2 bila shahid says.. "timah ni cam tak nak amik bunga ni jerk.." (dia kata cam ni bila fatimah cuma tengok jerk bunga tu)hahaha.. btw  saya tak ingat versi yang panjangnya.. so just take a look ajer la.. yang penting for me.. sungguh kelakar..


gambar pun nak kena snap cepat cepat... that why kelihatan agak begitu.. hahaha.. aksi terancang plus slumber.. (gambar take from album nana)

after that conti wif other pose.. 



 


after posing kat sini i gi pulak ke table number??? lol tak ingat (eiss.. dua tiga hari ni asyik tak ingat ajer.. tanda2 ketuaan kowt.. hahaha) so kat sana tetiba i terjumpa sir sufian.. actually this time kita orang ader class which is class marketing.. n sir sufian la yang ajar.. then bila nampak dia ngah posing sakan with other student .. i pun cakap la.. "sir kelas la sir.." (dengan niat nak menyedarkan sir why he was here not at clas.. ahaha.. jahat gila dia nyer student..)  so then sir pun datang la tempat we all..he say "erh sekarang ni kan kelas" n i said " tu la pasal sir.. skang kang kelas.. balik kolej sir. belajar " hahaha.. lebih kurang la..  than i ask her.. " sir nak amik gambar".. then that da picture.. 



tengok gambar nya.. siap wat thumb ups lagi.. tapi sungguh kualiti pict tak elok right.. even da edit still tak jelas.. that why i cakap ngan sir (after ambil gambar) " la kenapa gambar ni gelap sir.. ker saper yang gelap kat sini" (ayat memerli sebenarnya) .. hahaha.. muka lect da bengang semacam + ketawa.. then you know la as usual pasti la tak cukup satu cam jerk.. then i pun jadi la photographer tak diiktiraf.. last sekali baru i amik gambar ngan sir.. tapi sadis sekali gambarnya tak cantik.. huh!! sengal... 

after that saya pergi menyibuk di meja shafizal fazli (saja sebut namanya coz tahu dia akan baca blog ini.. lalala).. hahaha.. actually ni pun meja yang mana budak2nya aderlah kenalan2 saya juga.. ouh lupa nak bgtau.. actually setiap meja ada 10 orang.. dan setiap kerusi  ni da ada number a.k.a nama we all...so that why bersepah2 kawan2 kat beberapa buah meja.. 

sila alert.. gambar juga bukanla gambar yang bersifat professional coz i da edit those picture.. saja mahu menambah nambah akan keceriaan gambar.. mana la tahu nanti bila sedih ker da grad ker.. tengok gambar ni boleh jugak teringat masa muda muda (chewah.. macam la we all da tua..)


mengapakah hanya dia sorang lelaki ??? mana guys yang lain?? dan saper yang amik gambar ni?? huhuhu.. Fizal ko erk yang amik patut la tak lawa.. muahaha.. *kidding...

ouh ya yang dibawah lak versi slumber..yaya.. 

  

pasti dari tadi anda tertanya kan?? siapakah shafizal yang saya duk sebut dari tadii.. hebat sangat ker dia.. ahahah (padan muka ko.. wekkss!!.. lalala..)... so picture nya ada dibawah.. 

 

 ini lak versi duduk...

 

yang ni lak we all pose kat red carpet.. ouh ya.. lupa.. kat tengah tengah diantara kiri n kanan ni ada red carpet.. wah.. agak glamor seketika coz dapat jalan disitu.. ( okeys saya tpu.. tak glamor pun ) tapi  ramai yang pose di red carpet ni.. 


puas mengacau n pose dibelakang.. i pergi bahagian depan pula.. which is kat meja vvip.. number 3!!

 

atas tu.. itu la haniff yang wat persembahan tadi.. ala y baru jerk lepas i puji tadi.. hhaha...  yang wat peace tu pun penyanyi jugak.. siap ada band sendiri lagi.. always jugak la wat performance ... kalo tak silap band dia nama school mate kowt .. entah tak ingat n tak sure lak .. nanti i tanya dia.. huhuhu...

 

tidak mahu melepaskan peluang ntuk bergambar ngan artis.. chewah... ayat promo.. i gurau jer la.. dia tu klas mate i jugak.. ouh lupa.. dia muda dari saye.. huhuhu.. tapi dia pandai dari i .. hohoho.. agak kejelousan disitu... 

ouh ya.. dek kerana terlalu ralat mengambil gambar sehingga terlupa akan makann yang ditingalkan kat meja.. ingatkan nak makan after this.. but you know what??? semuanya da takder.. ceys!! pasti pelayan yang ambik.. baik n cekap sungguh pelayan tu.. huhuhu...sedih sekejap .. masakan tidak.. i nyer ayam baru jer makan sikit.. dah tu kek , samosa n donut (kantoi bukan makan but melantak) langsung tak sempat makan.. huhuhu.. habis dicucinya.. cuma air jer yang bertambah.. bagus tull.. kelakar pun ader... 

untuk mengubati kekecewaan saya pun tekan2 la kamera... so...

bila yang guys mula berkumpul....

 
  
maka inilah jadinya... 

 

sehingga la they all maintain balik bila take pict wif shafika .. ouh ya shafika juger adalah salah seorang orang yang bertanggungjawab menguruskan majlis ni.. 

 
(erh erh... baru perasan.. meja they all 
vip 3 la.. not vvip.. tersalah suda...)

so seperti biasa kalo ada yang ambil gambar pasti la kami kami pun mahu menyerbu jugak.. huhuhu.. that why tertiba jer terus banyak orang.. 


after bergambar disini.. i serbu pulak geng lagi seorang.. pose kat atas pentas.. ouh gamelan tu they all main masa student2 take award.. kiranya sebagai lagu yang mengiringi majlis la...

 

 

 
(sila pandang atas!! pose like this diatas 
permintaan photographer.. chewah.. entah apa ajer yang we all pandang sebenarnya... )

(sila pandang depan.. huhuhu.. ini aderlah 
diatas arahan i sendiri.. lalala... )

after berpose diatas tak tahu da nak buat apa.. so i pun pergila mengacau they all pulak.. hahaha.. sungguh i ni tak malu kan.. lalal.. tak kesah pun! budak kelas la katakan.. aci redah jerk... 

ouh.. yer .. sengaja memboikot this pict ... Shafizal Fazli.. yang hang p tidur apesall.. eii.. gila kejam.. ahahah.. setiap kali take picture pasti dia mahu tidur.. geram sungguh!!


 one more picture!!

 

and that is the last picture.. di atas permintaan..dan diatas kegatalan tangan I yang tak senang kalo tak tekan2.. hahaha.. btw  diorang memang begitu.. ada ajer gayanya.. =p

(malu meyh?? sembunyi muka pada saper?? lalala....)

so.. habis suda take picture.. tetiba jer terdengar pengumuman... "diatas permintaan dari rakan rakan.. kita ada persembahan dari... "

-
-
(actuall i ada upload video lagunya.. tapi lambat bangat.. so next time sajala..)
-
-

Faris Azim n da geng which is Syahid and Zul Haniff.. (lagi sorang i tak kenal)... nyanyi lagu nasyid seyh.. ahahah.. tapi best... serius.. n then after diaorang grouping nyanyi dua buah lagu..  masa semua da turun... dengar lak satu suara " korang nak dengar syahid nyanyi sorang2 tak??"

we all pun turut sama la menjerit .. "nak nak" sambil ketawa tengok shahid yang da dipaksa untuk ketengah pentas balik.. dia nyanyi lagu puspa ST12.. wah.. mengapakah lagu itu yang dipilih ?? Encik Shafizal sila bagitahu saya.. hohoho... (dia ni la kepala segala batu perancang .. ahaha).... yang tak tahan sekali bila Faris amik bunga ( every meja ada letak satu bunga untuk hiasan).. then naik atas pentas after that letak bunga tu kat telinga shahid.. siot n slumber yaya jerk.. gamat sekejap hall tu.. bila dipertontonkan aksi macam tu..(nak2 bila bunga tu jatuh ke lantai..)  tapi dia nyanyi tak habis pun.. last2 radio ker audio  jer yang menghabiskan lagu tu... so habis suda la our ceremony.. coz about 3.30 our bas pun da datang.. then we all beransur2 la tingalkan hall..

bila da time balik.. muka semua da penat.. termasuk la i.. that why bila bas datang ntuk pick up we all cepat2 semua naik..  i pun tak terkecuali dalam usaha berebut ntuk naik bas.. hohoho.. tak fikir apa dah.. yang penting mau sampai kampus awal.. 

sampai kampus about 4 p.m.. singgah surau sekejap ntuk solat zohor.. and then balik.. sunguh2 penat.. but one thing that i really sure is... sungguh sungguh hapy.. seriously.. terasa macam sebuah keluarga yang besar.. yang bersuka ria.. that is memang la for the first acara nya agak formal.. coz yer la.. banyak orang atasan kan.. tapi bila abis makan.. mereka mereka (orang atasan) pun da pulang.. so majlis berjalan like kenduri kendara jer.. ahaha.. that why hapy gila..

so after this teringin pergi lagi.. semangat ntuk berjuang (ecece.. macam la perang) ntuk get higher result n then coming again to this such vacation untuk berhapy2 teramat la membara.. (setakat hari ni la...)... tapi .. mungkin disebabkan penat sangat.. keesokannya tu (hari jumaat) i tak pergi kampus pun.. huhuhu.. ini semua gara gara terlampau penat..rasa cam nak demam jerk .. plus time tu ( i bangun kul 6.30) rasa cam da lewat nak p kampus.. that why terus tak pergi.. lol.. kata semangat membara konon2 nya.hahaha.. 

apa apapun KPTM best!! Kptm hebat (tagline kampus).. mula rasa gembira yang teramat dan sayang gila nak tinggalkan  kampus one days nanti.. so from now on.. harusla i enjoys masa masa terakhir disini.. 

apa apa pun.. kepda semua kawan2 yang turut serta juga tak.. study hard study smart.. let go to fighting for our life.. that da spirit. ( 0 ^ -)







p/s:- hari ni juga besday my brothers (5 years).. kesian dia.. bila i tak call untuk wish.. hadiah pun tak sempat prepare sampaikan dia suh my mum call me.. but then i tak answer pun.. huhuhu..malam tu baru i call back.. so pasni kena g mall ntuk cari hadiahnya.. kerana suda berjanji padanya.. btw hapy besday Dik.. love you.. jangan nakal2.. chewah..=p


Popular Posts