Tuesday, August 31, 2010

Merdeka Merdeka Merdeka!!!



selamat menyambut kemerdekaan yang ker.. err.. ker 53 (betul ker)..
heee.. betul la kan..

even da terlambat.. hak3.. stil nak wish merdeka jugak..
almaklumlah pada malam kemerdekaan tu i busy bertahajud.. teehee.. i gurau jerk..
malam merdeka tu i tidur coz kepenatan baru pas habis berbuka puasa ngan member2 kat ampang.. refers entri ini  Majlis berbuka Puasa semester 5/Julai 2010..(juga merupakan kali kedua i link entri ni.. hahaha... da namanyer post pada waktu dan hari yang sama so harus la relate kan??)  n kalo nak tahu juga ini adalah entri ketiga yang i tulis pada hari yang sma.. huhuhuhu.. sungguh ku takder kerja.. lalala

so pasal merdeka yerk.. ermm setelah difikir secara berhemahnya i pun ambik la gambar ini.. nak tunjuk pada you all.. apakah??




so apakh ini?? tak nampak?? sila click untuk mengemukkan membesarkan dia..
hee.. ni la yang i nak citer.. maih dekat dekat yerk.. nak bisik.. hahaha..
actually ni pertandingan yang dianjurkan oleh kptm..(ingat blog blog jer ker yang ada pertandingan.. dia pun ada ar.. jangan main2..)  hehehe.. siapakah beliau?? lalala..
dia aderlah my campus.. ngeh3..

so alkisahnya i jumpa this paper masa pergi library (reason highlight? nak menunjuk yang i g library.. hahaha.. muka buka.. lalala . konon!! ) hari tu..

yang gambar kotak kotak kat gambar pertama ader teka silang kata.. gambar kat pict number dua itu aderlah soalannya..so anda anda dipersilakan menjawab.. nanti bg jawapan dia pada i.. biar i hantar.. kalo menang hadiah i sorang.. hahaha .. *gelak jahat..


yang paper tulis KEMERDEKAAN  tu lak ada bermacam2 kategori pertandingan..
maih nak senarai yer..

1) peraduan silang kata(ouh ouh.. yang silang kata tu yang tadi yerk..)

2)peraduan menulis esei/cerpen tajuk "ERTI KEMERDEKAAN" (bukan citer bohsia or sang kancil okeyh..)

3)peraduan melukis mantan or perdana menteri...(bukan gambar sendiri so jangan nak perasan)


tarikh tutup 21 sept yer.. saper nak masuk.. nanti buat atas nama i seperti tadi ya.. hahaha..

erh erh..ada syarat la..  syarat syarat nyer aderlah.. satu jerk.. WARGA KPTM.. huwaaa.. anda tak leh.. haish penat jerk i cerita kat u all.. sila jangan keciwa.. huhuhu..

okeys actually i nak masuk kontest teka silang kata ngan tulis cerpen.. chewah.. i kan minat menulis so teruja juga nak masuk pertandingan menulis nih.. hehehe.. mana tahu dapat hadiah.. menang.. glamour buat seketika.. teehee.. tapi i tak buat pun lagi eseinya.. masih mencari idea.. ada idea??

boleh bgtau i.. hadiah nanti kita sharing.. hahaha..
i bukan ler nak hadiah sangat actually. (muka berlagak tak kesa.. tapi hati meronta ronta..)
sajer nak memeriahkan suasana.. hak3..
kalah pun tak apa.. nasib baik lambat lagi tarikh tutup.. so raya nanti akan ku usahakan untuk menjawab segala cabaran untuk masuk contest ni.. hee...

tutup sal contest... now nak membebel sal kemerdekaan lak..
teeheee.. i suka membebel.. lalala..
so pada i la kan negara kita memang la da merdeka..
tapi belum merdeka dalam erti kata sebenarnya becoz..
becoz..
becoz...
pemikiran manusia masih dijajah..
masih dibelenggu ngan benda benda tak baik.. macam.. pikir sendiri..
pada i merdeka itu adalah bila..
kita bebas dari pemikiran yang kolot..
kita bebas dari dadah..
kita bebas dari jenayah..
kita bebas untuk berjalan ke mana mana sahaja tanpa perlu risau akan pembunuhan , rogol or what soever..
yang penting juga bebas dari kisah silam yang melukakan.. hahah.. (yang ni pun kira ker??)

juga bebas dari sudut islamic..
jiwa rasa tenang bila mengerjakan perintahnya..
jiwa rasa bahagia bila dapat beramal padanya..
lebih kurang macam tu la..
tapi apa apa pun.. segala jenis kemerdekaan tu haruslah bermula pada diri..
kalo tak maca mana nak membentuk manusia a.k.a rakyat yang berjiwa merdeka..

i kan agak kecewa dengan kemerdekaan tahun ini..
sebab suasananya sungguh hambar...
tak nampak pun kete yang pasang bendera jalur gemilang..
tak nampak pun jalur gemilang yang megah berkibar di awan.. chewah.. berjiwang lak..
heee..
tapi betul la..
yer i tahu sambutan dikurangkan sedikit demi menghormati bulan ramadhan..
tapi takkan la sampai kurangggggggggggg.. gilew..
ker ker.. i yang busy sampai tak terasa bahang kemerdekaan tuh..hahaha..
banyak lak nak membebelkan.. heee...
apa apa pun SELAMAT MERDEKA..
jerit sikit
MERDEKA MERDEKA MERDEKA.. 
heee.. inilah kesannya apabila tak sempat nak jerit sama sama ngan orang lain pada malam kemerdekaan..
apa apa pun.. MAJULAH RAKYAT DEMI NEGARA..
i sentiasa mendoakan agar rakyat malaysia terus merdeka..
yeah.. semangat.. itu yang kita mahu.. hahaha.






p/s:- da lama tak pergi padang merdeka sambut merdeka. rasanya last sekali masa zama sekolah.. haish..
p/s/s:- i ni pun ada juga dibelenggu kisah silam so kira tak merdeka lagi la yerk.. huwaaa.. nak merdeka jugak..=)
p/s/s:- i sudah ditag untuk contest senyuman manis.. first time... heee.. nak masuk.. so esok or lusa nak post entry lagi.. hahaha *gelak jahat.
p/s/s/s:- hari ni rabu.. tinggal lagi tiga hari.. nak balik kampung.. yeah.. sukewnyer..

kad popular


akhirnya!!
i dapat buat kad popular.. hee.. teruja..

ouh before that.. skang da kul 3.. hee.. (setiap kali post waktu2 begini harus i menyibuk nak memberitahu waktu kan.. ngengada..hahaha)
ngantuk!! nak tidur tapi takleh..
haish dua tiga hari ni asyik tak leh tidur jerk..
pastu selang dua tiga hari harus demam.. (padahal panas badan jerk)
if tak demam hidung tak leh bernafas.. haish..
rasa macam nak meroyan pun der jugak.. hahaha..
that why la i berblog lagi.. teehee..(sambil makan cornflakes.. layan syahdu =) )
padahal baru jer after post citer majlis berbuka puasa semester 5/julai 2010
orang pun ta sempat nak baca lagi fara da post entry lain..
hahaha... biarjerk lah kan.. tak kisah pun..
i wrote tu pun just for kenangan..
nanti suatu hari kalo rindu sal lepas2 leh la baca.. heee.. jiwang buat seketika.. lalala..

oh ya btw i wat kad popular ni pun masa g tesco hari tu la..
actually da lama nak buat.. tapi kata orang tu RM 20 kad dia..
so i pun always fikir da alang2 Rm20 baik i beli novel terus.. da dapat 1 tu.. hak3..kedekut!!
then masa g sana akak tu cakap kad harga dia RM 13..
erh erh.. ye ker??
so tak pikir panjang i terus dafter ntuk wat kad .. da kebetulan poket pun ngah tebal.. hee..(baru dapat loan la katakan)

before that i sempat beli novel ini..



korang da baca tak??
best tak best tak??
heee.. harus la best kan.. sebab penulis dia anis Ayuni.. 
i tak sempat baca lagi.. busy!! .. padahal mood nak membaca takder lagi..
kalo tidak paling kurang pun 5 jam la diperlukan untuk i habiskan novel tu..
ouh maybe time cuti la baru baca kowt..
becoz lusa pun i der kuiz n skang still sibuk wif ngan assigment bel yang still in progress.

ouh ya becoz of i baru jer buat kad popular tu.. so i also got discout..
hee.. suka.. suka.. that why la i nak buat kad..
coz dapat discout..
yerlah.. i memang mewajibkan diri sendiri beli novel setiap bulan paling tidak satu..paling banyak tiga jerk.. heee..
kena wat aturan macam tu coz kalo tak wat cam tu.. pasti i akan beli banyak gila sebab i ni gila novel.. wee~~ kalo ikut hati nak jerk beli semua.. tak pun setiap kali habis baca beli yang baru.. hahaha..

tapi apakan daya kalo beli semua tu maka harus la ku pokai.. that why beli sikit2 jerk dulu..
heee.. walaupun ramai yang selalu mempersoalkan minat i plus kata i ni gila novel tapi i tak kesah sebab i mengaku memang i teraddicted ngan novel sebab novel itu indah.. hahaha..

setiap kali baca novel rasa macam kita yang mengalaminya..
betapa indah n asyik n romantik (motif highligh berbesar??) nyer kita jika kita yang jadi watak utama cerita tu.. huaaahuahua..
i jelous.. sebab dunia real tak macam tu.. ngeh3..
tapi i waras lagi ok.. so i takder la sampai berangan nak jalani kisah mcam mereka.. hahaha..
cuma suka melihat watak2 yang superb sempurna .. mahu terjatuh cinta ngan watak dia nanti.. hahaha..

erh erh.. lupa.. btw kad tu cuma kad kertas jerk.. hee..
kad yang betul akan dapat nanti..
nanti bila dapat kowt masa tu i ngan over excited lagi harus i post disini jugak.. hahaha..
apa apa pun.. for me.. layan lah novel dari anda melayan benda lain.. dapat ilmu.. dapat cuci mata.. dapat berangan... dapat pakwe hensem.. teeettt!!!

sekian terima kasih..

p/s:- satu hari nanti bila da ada rumah sendiri harus i buat satu library kat rumah untuk simpan all my my collection.. heee.. tak sabar.. lalala.. TERUJA!!!
p/s/s:- saper nak mengorat i harus kena suka novel jugak.. nanti sila beli novel untuk i setiap bulan.. boleyh.. hahaha.. (tiru macam kisah cinta dalam novel warna hati karya Meen Zulaika)

Majlis berbuka Puasa Semester 5/Julai 2010


semalam(30/08/2010) our class which is group 5.13 wat majlis berbuka puasa bersama kengkawan..
kita orang wat kat Pizza Hut ampang.. 

disertai seramai 21 student(3 tak join which is akmal, zul, yana.. rugi korang.. heee) from our class bersama dua tetamu jemputan.. hee.. jemputan ker?? lalala...
btw kenapa kat pizza?? ceritanya begini...hee..

sewaktu hari puasa pertama memang Fara da jerit pada diorang awal2... hee..tak jerit pun.. but i cakap pada they all nanti wat ler buka puasa satu kelas.. dan ia turut disokong oleh muhaimin n bella n nana juga ..(masa ni pagi lagi.. datang kelas awal so hanya ada kami kami jerk)

lepas tu minggu lepas tiba tiba Anis bgtau yang they all rancang nak wat majlis buke sekelas.. haish bagai pucuk dicita ulam mendatang .. hahaha.. excited!! terus la Fara setuju.. teringin juga.. tapi masa tu tak conpem dapat g ker tak.. haish mengada ngada tul..

but masa tu terus bincang juga nak pergi berbuka kat mana .punyala bermacam macam idea nak buke kat mana ..nak buke kat times square la, err.. ader ker?? haish saya tak ingat la. tapi first idea nak pergi kat Jaya Jusco maluri jerk.. tapi ramai oppose.. ye ar.. stakat maluri yang dekat giler tu wat hape.. da puas kan.. hak3.. budget semua yerk.. lalala.. pastu konon2nya nak wat kampung baru la.. kat macam macam.. soalnya kami kami ni bukan la ader kenderaan untuk dinaiki.. nak2 nak pergi nun jauh kat kl tuh (errk.. bukan skang pun we all kat kl ker?? haissh.. kl tu besar yerk.. sila jangan salah paham) .. so lastly decide ntuk wat kat pizza Hut maluri jugak.. *kecewa.. tak best.. lalala..

tapi semalam muhaimin(dia ni ala ala organizer la juga.. sebab dia yang manage tempat untuk berbuka) bgtahu yang Pizza hut maluri takleh nak tempah tempat.. so they all  decide ntuk buat di pizza hut Ampang.. for the first fara memang tak nak pergi.. heee.. sbabnya mengantuk gila.. yang tahu masa tu nak tidur jerk.. hahaha.. tapi bila semua kengkawan pergi.. haish takkan la fara tak pergi kan.. rasa rugi lak kan..
so izham (also one of my clasmate) memulakan la dia nyer tugas iaitu membahagi2kan sape naik keta tu sape naik keta ni.. yer lah kami semua 25 orang kan.. mereka mereka yang ada kete cuma 5 orang jerk.. iaitu izham , shahid, fatheen, muhaimin, n syazwan. (aish lelaki je banyak..tapi logicla kan.. da nama driver..  hahaha *gurau )

so tung tang tung tang duk berbincang .. lastly decide i naik kete fatheen.. but saat terakhir tak jadi sebab kawan i yang sepatutnya naik kete yang mana pemandunya adalah budak kelas lelaki (syahid) tak mahu nak naik.. hahaha.. dia ni ni pemalu plus pendiam sikit.. btw pemalukah?? hak3.. jahatnya i.. hee.. takderlah.. but dia memang pendiam gila so agak mustahil bg dirinya untuk naik kereta yang sepatutnya ni.. heee.. so tukarla ngan i.. I and anis.. bersama pemandu syahid n sorang lagi Azim..konon nyer la..i on jer.. chewah.. dah tu.. bukannya tak kenal they all.. hee.. kalo tak kenal i pun tak naik punya.. bukan segan tapi takut.. hak3.. dibuatnya dia jual I saper susah.. hak3..(ader orang nak beli ke??wee~~)

so konon2nya rancang nak jumpa kul lima setengah..

"time ni mesti semua da ada .. jangan janji melayu ok.. sila janji jepun.." katanya Izham..

so dalam kul lima suku tu i, fatimah n salwa, (kami lepak library sementara tunggu kul lima coz kelas abis kul 3 lagi).. turun la ke depan kampus..(i tak ingat orang panggil depan kampus tu apa.. so layan jer lah..).. tapi tungu punya tungu punya tunggu.. hingga jam lebih dari lima setengah lebih kurang 8 orang jerk yang ada.. haish.. ni da lebih.. kata tepati janji.. janji jepun konon!!

huwaa.. geram juga kami kami semua.. nasib baik kawan.. hee.. so mula la tangan menjalankan tugas.. contact2.. pastu dapat call from muhaimin yang suruh saper yang ahli ketenya da cukup lengkap pergi bertolah terus.. masa ni da nak kul 6 dah.. so fatheen , wani, tikah , zai and salwa bertolak dulu.. tinggal i ngan fatimah n anis jerk.. yang i dah cuak gila,. takut driver tak datang.. huhuhu.. kalo nak tahu driver i ni dia suka tidur.. huhuhu.. cuak jugak la kitaorang.. takut dia tidur.. tak bangun2.. tak dapat la nak pergi.. heee.. yang fatimah pulah..

"sabar yerk fara sabar.. nanti i call diorang" hak2.. tengok betapa i harus ditenangkan masa tu.. hee..

so kul 6 tu kami bertiga kuar la ker luar kampus.. masa ni drivernyer fatimah la yang da sampai which is Izham.. so i ngan anis ikut la fatimah keluar ke luar.. muka da cuak giler.. jalan pun menonong ke kereta izham (dalam hati nak jerit kat dia.. mana syahid?? huwaa..) 

tapi sesampainya kat luar kita orang terus lintas jalan (izham park kat seberang jalan dimana kami harus melintas) .. sampai sana jerk dia cakap

"eh korang punyer kete kat sana"

yang i.. terkejut campur teruja.. coz tak nampak pun driver saya dimana mana .. hahaha  (terkejut sebab dia orang da sampai .. hee.. teruja la kejap.. sebab ingatkan da tak dapat pergi) .. tapi masa tu sempat juga mengomen

" kenapa tak cakap kete diorang kat sana.. penat jerk kita orang lintas jalan.. huhuhu".. betul tak??? wee~~

so pergila kita orang kat kete waja syahid.. waja ker?? saya lupa.. hahaha (padahal memang tak kenal jenis kereta.. ).. n masuk2 tu.. SUPRISE!! erh erh.. kenapa shafizal ada sekali.. dia bukan budak kelas i ..hak2.. ketawa jahat.. lalala.. okeys.. rupa2nya dia pergi sekali.. baru tahu.. hee.. (btw ini lah tetamu jemputan tu.. hahaha)

so bertolak la kita orang.. dalam kete sempat membebel " kenapa lambat.. lama gila kita orang tunggu" huhuhu... n kata nya syahid,  izham cakap jumpa kul 6 .. ceys..  boleh lak kan buat aturan waktu beza beza... sabar jerk la.. hee..so bertolak la kami.. i , anis, fizal n syahid ker Tesco Ampang.. sambil tu berborak2 jugak la.. lebih kurang 15 min kowt.. baru la sampai..

sampai kesana .. i mengerahkan they all mencari bank.. hee..gurau arh..mana ada kerah! tapi memang itu first thing yang i cari.. sebabnya kata anis .. LOAN DA MASUK!!! RM 1380 !! yes nak shopping nak shopping!!  i last jejak tescho masa sem 1.. wah dua tahun yang sudah.. wee~~ berputar jugak la kepala mencari bank.. nasib shahid yang cari untuk we all.. hee.. tq tq.. rajin dia tolong carikan.. hahaha..

so after that baru la kita orang g pizza.. itu pun masa tu sambil jalan jalan tu singah2 la jugak dua tiga tempat.. cuci mata.. hee..
sampai sana terus g duduk.. n semakin lama semakin ramai le kengkawan yang datang..

sementara menunggu tu juga.. berbual2 kosong sesame rakan rakan.. we all (mereka sebenarnya sebab masa i datang they all da order) order 8 pizza which is 4 yang bapak besar gila

(ni pizza tuna yang kecik nyer even nampak besar tapi dia kecik .. tak sedap hahaha)

dan 4 lagi yang biasa.. perisa.. err.. i mean flovour macam2 ada.. satu pun i tak kenal.. hee.. pastu nana n nudra juga ada beli kurma n donut.. 

 (nana bersama dunkin donat.. hee)

bila azan.. kami semua pun berbuka la..



masa tu suasana punya la kecoh.. start makan ngan kurma(harus ker bgtau??) i makan satu slice pizza yang bapak besar ngan satu lagi yang kecik.. perasa tuna.. tak best.. wekks!! hahaha.. bukan pizza tu yang tak best.. hee.. tapi i yang tak suka tuna tapi gatal nak cuba.. pastu sharing2 la makanan lain lain.. antaranya lasagna.. spagethi, kek chocolate bersama aiskrim(entah hape nama dia tak tau) n kepak ayam .. tapi semua ni satu pun i tak makan.. termasuk donat sebab da kenyang..

after 15 minit cam tu.. beransur ansur la budak2 laki pergi solat.. then bila they all balik.. budak2 perempuan lak yang pergi.. n .. n .. n .. tertinggal la kami berlima yang perempuan.. berserta 3, 4 lelaki..

 (dari kiri syahid, Azim, Fizal & Izham)

masa ni kami sedang enak makan dan sakan bercerita tertiba budak2 laki pandang we all .. (dioarang duk hujung meja .. i n kengkawan membentuk satu group kat tengah2 ruang meja)


 (gambar tidak ada kena mengena ngan situasi erk.. hahaha)

(dalam hati i tak syak apa apa pun masa ni..muka pun innoncent giler) "korang ni puasa ker tak hari ni?? makan mengalahkan orang yang puasa" huwaaa.. kantoi!! langsung tak teringat untuk menginvisiblekan diri masa ni.. huhuhu..

so kami berempat pun decide untuk pergi toilet.. then katanya si azim(i rasa dia la) " eleh wat2 keluar lak" ceys mana ader .. luku jugak dia ni karang.. hahaha...

then masa makan juga before lagi la berlangsung la sesi makan sambil mengambil gambar.. hah time ni memang havoc giler.. masing2 saling nak mengekspost kan diri..



 

(n this is lact picture depan restaurant...)


ada setengah yang da balik masa ni..
hee..then bersurai la kami..
dalam kul 8.40 kita orang balik..
Syahid n fizal hantar kami  ker stesen lrt  then dalam kul 10 suku i pun sampai ler rumah..
heee.. penat.. tapi best.. seriously.. i suka giler n enjoys giler..

korang memang best..
thanks for the great moment n great corporation.. time kasih sesangat.. heee...
sayang korang banyak2 .. hahaha.. rasa macam one family.. heee.. sunguh2 enjoys... =p

demi nak set betapa kenangan tu terindah teruja la fara buat benda ni untuk letak kat blog (kat fb pun letak jugak.. da alang2 buat kan??).. hak3.. habis kalo nak letak semua pict.. maunya pengsan .. so sila tengok video ini.. yer.. lalala.. peace!!

video


p/s:- esok nak pergi berbuka puasa ngan my besties lak.. heee... pizza lagi..

Sunday, August 29, 2010

Persahabatan versus cinta..

i ngantuk!! zzzZZzz... nak tidur tapi tak leh!
mengapakah??
sila teka
1)kerana i tertension gila pasal bel tadi (refer entri lepas)  sampai teriktikad dalam hati "nak mogok tak mau tidur arini sebab assigment tak dapat buat"
2)terbau bau my sister yang ngah wat biskut green lace kat dapur tu.. hee.. (skang da kul 3.40 pagi yerk)
3)sebab hari ni i bangun kul 3 tengahari.... teehee.. kantoi.. hak3..
so apakah sebabnya.. teetttt!!!! semuanya betul!! =p

so demi memuaskan hati yang kecewa sebab tak dapat tidur walau mata dah bengkak macam panda sebab kemengantukan yang nyata ketara jadi i pun berblogging la yerk buat seketika.. haish.. cuba la baca buku ker hape.. ader pekdah sikit kan?? online jer tahu..

jawapan i " ader aku kesah" hee.. biar ar.. sebuk jerk!! =p

so setelah dipikirkan secara berhemahnya.. topic yang i nak utarakan diwaktu pagi begini adalah... jom kita bercinta.. teetttt!!!!!!!!.. gurau arh... jom kita tanya cik google (erk ye ker cik? bukan puan?? bukan encik??)


so itulah tajuknya.. teehee.. muka blushing.. hak2..
actualy tadi kat fb i tertengok video yang kawan kepada kawan i buat untuk kawan kawan dia.. yang bertajuk sahabat.. dan dengan segeranya jiwa i tertouching.. huwaa.. betapa bernilainya sebuah persahabatan tu kan..
tapi kalau ditakdirkan kita berada didalam keadaan dilema.. pilihan apa yang kita patut buat..
cinta atau sahabat..hurm!! pada i of course kawan.. tapi apakah "kawan" kita tu akan buat pilihan yang sama??

berkawan ngan orang yang bercinta adalah lebih sukar berbanding berkawan ngan mereka yang solo seperti kita kita.. teehee.. kantoi lagi.. lalala...

sebabnya berkawan ngan orang yang bercinta pada kebiasaanya kita ada untuk mereka tetapi mereka tiada untuk kita.. betul tak?? tak paham? maksud i .. bila your besties tu aja aja fighting ngan bf dia harus dia cari kita kan untuk story mory.. paling tidak pun anda sebagai kawan yang alert harus pergi tanya dia .. suh dia story mory.. haish kalo bukan jugak itu maknanya anda bukan kawan yang baik.. hak3..

berbeza ngan kawan2 yang solo.. masalah saling dikongsi.. kadang2 otak dah bengong sesikit masing masing saling memikirkan cara macam mana nak cari pakwe yerk.. hahaha .. pastu bila da bosan hari2 minggu mula menghabiskan masa ngan makan2 n shopping sambil mencuci mata plus memikirkan masa hadapan.. hahaha (always do that with my besties.. hee) 

tapi dalam masa kita bergelak ketawa ngan kawan kita tu.. kita pasti ker persahabatan tu akan kekal untuk selamanya.. manusia yang bernama sahabat ni i think jarang bergaduh la kowt.. hee.. i tak tahu la.. i tak ramai kawan.. tapi pada i bila kita declare dia as friend it mean that you and me are soul.. we are mean to be together .. oyeah.. jangan menyimpangkan fakta okeys.. hee..

dulu i ader seorang kawan tau... namanya rahsia.. kami berkawan baik.. baik sangat.. infact i kenal family dia.. tapi satu demi satu masalah yang datang akhirnya buatkan kami tak lagi berkawan.. dan pada saat ini dan pada ketika ini.. i menyesal sangat sangat terjadinya semua ni.. how i wish kami boleh berkawan baik.. hurmm.. i tahu dosa i.. hee..
sctually ia complicated sama macam yang i cakap la.. bila kisah cinta ada diantara dua orang kawan.. apa penyelesaiianya.. hee..
 i takkan story sebab i tak nak ungkit kisah lama.. dan sebab i pun  tak jelas akan keadaan yang sebenar ..
dari i  tambah dosa bercerita tengtang sesuatu yang mungkin jika i tersalah cakap akan buatkan i berdosa baik kita mengumpat tentang benda lain.. heee..


pasal cinta erk.. bila i nak bercinta erk?? teettt!!! tukar topic!!
sal sahabat lah erk.. best kan kalo ader kawan baik.. tapi anda tak rasa ker betapa sukarnya untuk mempertahankan sebuah persahabatan itu.. hurm..
kan bagus kalo kiter leh berkawan baik ngan kawan tite tu lama lama..
kan bagus kalo kita leh sharing masalah kita ngan dia sampai bila bila.. teehee..
mengada ngada lak kan.. hahaha..


so da alang2 bercerita sal sahabat ni..
i pun terhingin la jugak nak berlagak pada u all tentang my besties.. hee..
nama dia DIYA VIOLETTA.. ceyss... nama tak agak2 kan.. saper yang bagi tuu.. huahuaha.. gurau arh itu namanya glamournya.. teehee..
kami kenal pun secara tak sengaja jerk.. hee..
dulu masa semester 3 kami kelas gabung sekali tapi tak la kenal coz masing2 pendiam la.. konon jerk..
but hee.. i ni kan.. kecoh sikit.. allala..
ramah actually .. so tak silap i ada satu hari tu i yang tegur dia kat stesen chan sow lin .. masa nak balik umah after abis kelas.. kebetulan lak dia pun memang ulang alik dari rumah ke kampus..
jadi starting dat day ada masa terluang kami balik la sekali..


kalo ngan dia.. haish tak sah cakap..
seriously i cakap..
sejak kenal dia la i jadi cakap banyak.. hahaha..
sampai ada kadang2 .. selalu la rasanya harus tekak i sakit sebab terlalu banyak bercerita ngan dia.. hee..

and ada satu hari tu punya ralat kita orang bercerita sampai tak sedar yang kita orang salah naik tren.. tren sepatutnya pergi ke sri petang untuk balik rumah tapi  we all ternaik yang ntuk ke kampus balik.. haish macam macam...


tapi sem 4 ngan sem 5 ni we all tak sekelas pun.. kelas gabung jerk!!
so kalo ader masa terluang baru la balik sekali..
tak pun kalo kegilaan melanda..
macam sem lepas setiap minggu we all keluar tengok wayang..
tapi sem ni tak lagi kowt.. hee..
kebusy an melanda..

apa apa pun.. i harap.. n berharap..  we all akan dapat kawan buat selama lamanya.. heee..
sebab kalo dia tak nak kawan ngan saya lagi nanti saya nak sebar rahsia dia.. hak2 gurau sajer..

sebab.. sebab.. sebab..takder sebab.. teehee.. sebabnya DIA KAWAN SAYA... teettt!! itu jerk...




p/s: da kul lima.. nak p kampus. haish.. nak tidur.. zzZzzZZ 

bila saya Tension!! Saya suka makan.. haish!!

haish jiwa sedang kacau betul..
menyampah geram sebal semua ada!!
tak lain tak bukan sebab assigment bel!!
ya ALLAH kenapa payah sangat nak siapkan assigment nih??
haish!! mencik mencik mencik!
ada rasa macam nak naik atas bangunan terjun 40 kali..
boleyh??
tak pun pergi jumpa lect cakap " saya give up saya tak nak buat assigment!titik!!"
boleh ker??
hanya dua cara tu jerk yang ader..
nak meniru!! compem tak kan buat!! amalan keji tuh.. huhuhu..
haish tak paham betul..
assigment payah kemain lagi..

"ker ko yang tak reti FARA .."
"tak reti nak salahkan orang pulak!!"
"kalo ak tak reti ak tak sekolah okeys!!" (jawab macam ni boleh)...
heee~~ geram geram geram..

satu satunya cara untuk release tension sekarang adalah makan makan makan!!
haish rasa cam nak termuntah balik pun ader.
nak buat macam mana dari tadi lagi duk melantak cornflakes..
pastu aiskrim ngan air bandung lak...
huwaaa...
naper begini??
naper begitu..
tensi betul!!!!
YA ALLLAH.. Idea please coming
tak nak gagal...
nak balik kampung!
tak nak belajar lagi..
nak tidur jerk..
hurm....GIVE UP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


P/s:- ini juga aderlah salah satu cara untuk release tension okey...

Saturday, August 28, 2010

Wajarkah kite percaya????

amaran:- entri ini agak panjang..!!


(ini hanyalah contoh)

so pernah tak ader sesiapa yang dapat benda benda macam ni?? tak kira la sama ada melalui email ker fb or phone mesej, or maybe jugak dalam plain paper yang dihantar atau dijumpai disekitar rumah atau mana mana jer lah.. yang penting something yang relate like dicontoh diatas..

kalo ader apa masalahnya.. hee.. ni la y saya nak membebel.. wee~~ anda perasan tak ada sesuatu yang tak kena kat situ.. hee.. ker saya jer yang ter pikir lebih sehingga merasakan ada sesuatu yang tak kena ngan ayat ni.. ok lets look.. ouh iye for the first.. ayat ni actually i got thru phone(msj) dihantar oleh my friend n  then i salin balik .. but bukan  about my friend y i nak story skang.. coz i percaya y dia pun dpt msj tu melalui kawan2 yang lain.. so artikel ini langsung tak relate ngan kawan kawan saye ok..

ok back to da topic.. apa masalahnya ngan ayat diatas.. kalo bacer rasanya semua tu betul la kan.. JANGAN!! JANGAN!! JANGAN!!...semua tu nasihat.. dan I seriously totally setuju ngan segala ayat y diberi .. soalnya kenapa harus ada ayat ini

sy ber`sumpah demi Allah Swt demi Islam ,
& demi ajaran agama

sy akn menyebarkan SMS ini ke-15 teman sy,
apabila sy melnggar sumpah ni.
mka musibahkan selalu menimpa saya...

(ayat sedikit dipotong untuk menjadikan satu ayat y lain)

so.. kenapa harus ada ayat yang bold merah itu.. haish.. dalam bab2 ni i memang selalu confius.. betulkah .. eii takutnya.. itu la y ada dalam pemikiran i ..

actually ini bukan kali pertama i terima benda benda macam ni.. banyak.. surat, email, from fb dan macam macam lagi.. yang sekarang sedang hangat diperkatakan (i think la) yang wasiat dari penjaga makam nabi kalo i tak silap.. dalam surat tu suruh sesiapa yang baca semua tu kena copy n then sebar kan lebih kurang 15 orang /30 copy kalau tak silap i.. kalo dulu hanya guna surat y juga orang panggil surat layang tu.. but know dalam fb pun da banyak.. i da pun terima sebanyak 2 kali or maybe lebih dari tiga.. juga yang sedang hangat disebarkan di fb yang mengatakan kiamat akan berlaku pada tahun 2012.. but sekarang i nak cakap sal yang ats ni not sal 2012 tu..

kalo ikut sudut positif memang segala benda benda macam ni ada maksud tersirat yang ingin disampaikan antara lain..

-jangan terlalu leka dengan dunia..
-sila kembali pada JALAN yang asal
-kiamat sudah hampir .. sila dekatkan diri anda kepada Tuhan..

for da conclusionya semuanya menginginkan segala para manusia a.k.a pembaca kembali pada jalan y benar.. (setakat y saya terima semuanya punya maksud y sama)
soalnya mengapa harus disetiap hujung "kata kata" itu harus ada tambahan seperti..

"sila sebarkan pada mereka yang lain (ayat ni sy tak kesah.. menyebarkan sesuatu y menuju ke arah kebaikan apa la asalahnya kan??) jikalau anda tidak menghiraukan "warkah" ini anda akan ditimpa musibah"

"jikalau anda tidak menghiraukan "warkah" ini anda akan meninggal dalam keadaan ngeri"

tak kurang juga y tulis 

" pernah suatu ketika ada yng menerima utusan ini tetapi dia tidak menghiraukan nya.. selang dua tiga hari kemudian dia ditemui mati dalam keadaan y mengerikan.."

kalo anda baca semua ni.. paling tidak mesti takutkan??
begitu juga saya..
soalnya betulkan semua benda ni...

ouh ya ada juga kata kata y berbentuk begini 

"jikalau anda menyebarkan utusan ini .. maka rezeki anda akan melimpah ruah.. cntoh :- encik x seorang papa kedana telah menerima warkah ini.. beliau kemudian membuat photocopy dan menyebarkan warkah ini.. bla bla bla... sekarang dia hidup kaya raya dengan rezeki y diperoleh"

so.. y berada dalam pemikiran sy sekarang nak percaya atau tidak benda ni?? sy sebenarnya tak suka orang hantar benda2 yang berunsur treat(ugutan) kat bawah..sbab benda tu kadang2 boleh memesongkan akidah.. pada saya la.. coz contoh sy akan terlalu percaya pada benda tu.. badan mula terketar ketar sebab takut lepas ni MATi kerana telah tak sengaja melanggar sumpah apabila tak menuruti "kata kata" yang diberi..

but until know i tak pernah sebarkan semua benda ni.. asal nampak jer .. terus delete.. nak2 bila i tahu kat bawah tu pasti ada amaran seperti y diatas..
dan seriously pada sy.. saya tak percaya benda ni..
okey.. pasti ada y akan menyoal.. "ko tak takut mati ker Fara .. langgar sumpah(padahal tak sengaja bersumpah.. dah orang tu y tulis "saya bersumpah".. so tak pasal2 diri kita y dikatakan berbuat sumpah).. coz ignore benda tu"

and jawapan klise saya pada diri sy sendiri "mati itu ditangan Tuhan.. kalo ditakdirkan saya mati selepas membaca ayat2 tersebut.. itu adalah diatas kehendak Tuhan.. langsung tak relate dengan BALASAN yang konon2nya diterima oleh mereka yang mengabaikan semua benda tu.."

dulu sewaktu saya tinggal dikampung.. rasanya dalam tingkatan dua or tiga kowt.. hampir disetiap jalan dari kampung saya menuju kebandar terdapat paper yang dalamnya berisi "wasiat penjaga makam nabi" (lebih kurang macm ni la tajuknya.. seriously sy tak ingat tajuknya).. masa ni sy memang pelik.. macam mana benda tu banyak gila kat tengah jalan..so alkisahnya ader la y bgttau ada orang yang sebarkan guna helicopter i think.. haish.. sampai begitu sekali???

pelik pelik.!! dunia semakin pelik.. hee~~
so pesan saye.. sekiranya anda dapat pun.. tolong jangan sebarkan.. hee~~ nak sebarkan pun boleh tapi delete la ayat ayat y takperlu tu..
coz pada i .. cuba bayangkan kalo.. lebih dari 40 kali anda dapat benda ni..

"bla bla bla.. tak sebar anda mati"
"anda mati!!"
"mati!!"
"mati!!"

haish.. maunya mati sunguh orang tu nanti.. hee~~ ini bukan percaya ok.. but kata kata itu satu doa.. kenapa harus kita mendoakan seseorang itu mati.. mengapa tidak kita tulis 

"terima kasih yang teramat kepada mereka yang menyebarkan "warkah" ini.. sama sama la kita saling ingat mengingati.. mudah mudahan hidup kamu santiasa dirahmati ALLAH"

hah kan bagus..sy percaya sekiranya anda baca ayat ni.. paling tidak anda akan tersenyum.. 

kalau nak cakap pasal mati .. pernah dengar tak pepatah kata "mati itu umpama jodoh.. dia akan datang disaat waktu yang ditetapkan untuk kamu menerima kedatanganya itu sudah tiba.. sama ada suka atau tidak.. itu semua sudah ditakdirkan.. dan anda harus menerimanya.."
so takperlu difikirkan .. cuma sentiasa berwaspada supaya mati anda sentiasa didalam iman..

betul tak?? 
conclusionnya mati tu sememangnya sentiasa ada "disebelah" kita.. baik atau jahat semuanya akan mati..
hee.. now sal kiamat lak.. lately ni.. banyak tersebarnya benda ini (jumpa dari cik google.. sebab y kat fb tak jumpa carik)

Semalam. Siaran RTM di Negeri Pahang. Tergempar. Ramai orang terdengar bunyi dentuman yang sangat kuat disusuli gempa bumi selama 3 minit. Mungkin ini tanda-tandanya kepada semua yang bergelar muslim. Hari ini pakar meteorologi bahagian bunyi dari Rusia mendapati sesuatu bunyi ganjil seperti ngauman raksasa dari bawah mantel bumi. Menurut para ulama, kemungkinan besar itu ialah suara Dajjal yang berusaha untuk naik ke muka bumi. Oleh itu, kita disuruh sentiasa tak berhenti azan dan solat. Sebarkan kepada umat Islam yang lain. Amanah! Wallahualam. Kita yang menentukan diri kita. Jangan skip untuk baca ini. Sebarkan kalau sayang pada Islam.
(btw ini adalah isi sms yang kebanyakan orang terima.. kata si penulis)

hurm.. seriau seminit bila i baca benda ni.. tapi i tak la pulak terima benda ni.. hanya baca di fb.. tapi beberapa saat selepas itu i terbaca pula pendapat2 kebanyakan orang yang mengatakan semua ini hanya lah palsu.. PALSU PALSU PALSU.. Tak percaya u all pergi Google sendirik.. sudah banyak dibahskan disitu.. mengunakan pelbagai tajuk antara lain contohnya aderlah..

Hadith palsu zaman Moden
(click tajuk untuk ke wall penulis)

by alexanderwathern on Tue Feb 10, 2009 8:37 pm 

“Slm,kpd smua yg brglr mslim,hri ni pkr meteorologi bhgn bunyi dr Rusia mndpti ssuatu bnyi gnjil sprti ngauman rksasa dr bwh mantel bumi.Menurut para ulama kmungkinan bsr itu suara Dajal y brusaha utk naik ke muka bumi.Oleh itu,kita d sruh sntiase x b’henti azan n solat,sbrkn kpd 10 umat ISLAM...amanat.

Siapalah pencetus angkara ni ya? Jangan-jangan orang dari ‘line’ telefon tak? Maklumlah, satu orang kena sebar kepada sepuluh orang. Kalau ada sejuta orang pengguna, kan dah jadi 10,000,000 sms? Lagi cepat habis kredit pengguna, lagi untunglah pihak penjualnya. Ini sekadar agak-agak saja, belum ada bukti kukuh pun.

Dari semasa ke semasa pelbagai berita buruk yang boleh menggugat ketenteraman jiwa umat Islam disebarkan melalui cara di atas. Kena sebar kepada 10 oranglah, 7 oranglah. Antaranya berita Masjidil Aqsa dikepung, seolah-olah hendak diserang dan diruntuhkan oleh tentera Zionis sebentar saja lagi. Selang beberapa bulan, masuk lagi mesej yang sama. Entah berapa kalilah Masjidil Aqsa hendak dikepung dan diruntuhkan. : )

Kadang-kadang isinya dalam bentuk fadhilat. Contohnya (lebih kurang):

“Laailahaillallah, Muhammadurasulullah. Kalimah tauhid yang membawa berkat. Sabda Nabi, sampaikan walau satu ayat. Sebarkan kepada 10 orang Islam, insyaallah membawa kebaikan.”

‘Hadis-hadis palsu zaman moden’ ini hampir-hampir tidak ada manfaatnya. Jika ada perkataan “sampaikan kepada sejumlah orang” biasanya mengarut saja. Memang baik kita abaikan. Sekiranya anda menulis ataupun mendapat hadis umpamanya, dan mahu disampaikan kepada orang lain, itu memang bagus. Tapi yang berisi arahan supaya sebarkan kepada sejumlah orang, kadang-kadang berupa ugutan pula, jangan dilayan

Ugutan yang dibuat pun memang melucukan (bagi yang tahu). Samalah halnya dengan surat berantai kisah Syeikh Ahmad yang ‘mengetop’ kisahnya sekitar 70-8-an dulu. Sesiapa yang sebarkan surat itu kepada sejumlah orang, pasti akan mendapat imbuhan keduniaan seperti kenaikan pangkat, mendapat anak dan macam-macam lagi. Siap diberikan contoh kejayaan orang-orang kenamaan yang pernah menyebarkan surat itu. Sesiapa yang tidak percaya dan tidak mahu menyebarkannya pula, akan ditimpa musibah yang besar, juga beserta contoh-contoh mereka yang pernah terkena musibahnya. ‘Hadis-hadis palsu zaman moden’ ini pun ada juga yang diselitkan ugutan seumpama ini. Orang awam yang kurang pengetahuan pun bersungguh-sungguhlah menyebarkannya kerana takut terkena musibah. Mana yang lebih bijak, mereka SMS ustaz-ustaz dulu minta penjelasan.

Antara bahaya besar yang kita nampak daripada aktiviti penyebaran ‘hadis-hadis palsu zaman moden’ ini boleh kita ambil daripada cerita ‘Penggembala dengan Harimau’. Penggembala berteriak kepada orang kampung kononnya kambing-kambingnya diserang harimau. Apabila orang kampong tiba, ternyata perkara itu hanyalah dustaan si penggembala. Kali pertama orang percaya, kali kedua orang percaya. Masuk kali ketiga orang buat tak tahu saja walaupun ketika itu memang betul ada harimau menyerang kambing-kambing.

Dalam hal ‘hadis palsu moden’ ini, dikhuatiri satu hari nanti umat Islam sudah hilang sensitif kerana muak ditipu berulang-kali dan akhirnya buat tak tahu saja mesej yang disebarkan sedangkan ketika itu umat Islam memang betul-betul berada dalam bahaya dan memerlukan gerak segera. Memang tidak bertanggungjawab para pencetus ‘hadis palsu moden’ ini.

Kita kembali kepada ‘hadis palsu moden’ yang saya terima di atas. Agak melucukan bunyinya “pakar meterologi BAHAGIAN BUNYI”. Adakah jawatan sebegitu? Jika ada, betullah tu, mungkin saya yang kurang ilmu.

Pakar bahagian bunyi itu kononnya mendakwa terdengar bunyi seperti NGAUMAN RAKSASA dari bawah mantel bumi. Terus PARA ULAMA menyatakan bunyi itu kemungkinan bunyi Dajal yang mahu naik ke atas muka bumi. Oang-orang di Rusia (banyak yang atehis) sana percaya kisah Dajjalkah?

Amboi, amboi, cepat betul pakar-pakar bunyi itu berhubung dengan PARA ulama sedangkan mereka baru mendengar bunyi itu HARI INI! Masa bila pula apabila ada sesuatu penemuan baru, pakar-pakar meteorology Rusia menajdikan ulama sebagai rujukan? Dan para ulama pun begitu pantas sekali memberikan ulasan. Yang mana satu Dajal ni, yang nak keluar dari bawah tanah tu ke... ataupun yang mula-mula menulis mesej di atas? Hebat betul Dajjal, keluar-keluar dari BAWAH MANTEL BUMI, terus capai telefon bimbit dan tulis mesej. : )

Kemudian, bila masa pula Dajjal tinggal di bawah bumi? Saya rajin juga membaca dan membuat nota tentang Dajjal tapi tak jumpa pula kisah Dajjal tinggal dalam tanah, dan mengaum pula bunyinya. Pencetus ini nyata jahil ehwal agama Islam.

Kejahilannya terserlah lagi apabila membuat seruan supaya umat Islam SENTIASA/ TIDAK BERHENTI mengerjakan solat dan berazan. Ajak orang supaya membanyakkan solat itu bagus, tapi olat dan azan ‘non-stop’ tu pernahkah dibuat para pendahulu kita? Boleh jadi si pencetus ini bukan orang Islam, tak mustahil. Lebih-lebih lagi apabila dia menulis “kpd 10 umat ISLAM” dengan perkataan ISLAM diserlahkan berhuruf besar. Cepatlah habis ‘kredit’ orang-orang Islam asyik menyambung rantai mesej palsu. : )

Zaman dahulu, hadis-hadis palsu yang menggesa umat Islam menambahkan amal memang banyak. Antara tujuannya supaya umat Islam leka dengan amal dan ketinggalan ehwal keduniaan menyebabkan musuh-musuh Islam mudah menjatuhkan Islam. Ada juga yang mahu mengukuhkan kedudukan politiknya lalu menyebarkan fadhilat amal yang luar biasa. Tujuannya supaya umat Islam kurang masa untuk meneliti ehwal politik, maka dia akan mengaut apa-apa keuntungan politik.

Contohnya hadis-hadis yang mengatakan jika melakukan satu amal tertentu berterusan ataupun pada masa tertentu, akan mendapat pahala 7 orang nabi. Sekali buat sudah dapat pahala 7 nabi, kalau dibuat setiap tahun, setiap minggu? Wahhh, kalah habis para nabi punya amal!

Begitulah, salah satu kaedah untuk mengenal hadis palsu ialah ganjaran yang dijanjikan itu terlalu berlebih-lebihan. Orang awam pun berlumba-lumbalah mengikut saranan hadis palsu itu sedangkan pada masa yang sama pencetusnya mengaut keuntungan.

Abu Zulfiqar' Alexanderwathern'


erh erh.. baru perasan.. rupa rupanya benda ni adalah isu lama yang ditimbukan semula (refer tarikh  entri diatas dibuat) dan juga baru perasaan pasal surat layang y saya sebut pun ader juga dibahaskan diatas.. so terbukti sudah benda tu tak betulkan.. hee~~

apa apa pun.. fikirlah dan buatlah yang terbaik untuk diri keluarga dan masyarakat.. jangan terlalu taksub dengan dunia sehingga menyebabkan akidah anda terpesong..

yang baik itu datang dari ALLAH yang buruk itu sudah tertentunya dari saya dan juga manusia2 sekalian.. wallahualam..



Thursday, August 26, 2010

Terbagi ajaran sesat tanpa sengaja



hee~~ tadi masa i balik dari kampus jumpa one foreigner ni.. tak tau la dari us ker america ker or whatsoever.. yang pasti dia orang putih (ceys.. mentang2 dia putih dari i .. orang panggil dia orang putih.. i ni yang tak berapa putih ni mengapakah tidak dipangil "orang yang tidak berapa putih?? kecik hati i.. huhuhu...) erh erh.. ke kami kami orang kampung jer yang panggil dia orang putih.. korang panggil dia orang susu soya english erh?ker mat salleh??  huh!! budget la korang.. hahaha..

so alkisahnya tadi masa dalam bus.. naik la mat salleh ni.. katanya uncle ni dia nak pergi  @#@HG#!@%$# (reason tulis cam ni?? sy pun tak berapa dengar dia nak p mana) .. dan kata katanya itu membuatkan driver bas tu agak blur...
dalam hati i "mamat ni mesti tak paham orang ni speaking.. muahaha..tergelak sekejap i.. (siap sembunyi muka lagi sambil ketawa padahal dalam hati rasa nak gelak terguling guling dah.. hehehe) .. dua tiga kali la jugak mat salleh ni cakap ngan driver tu.. sambil2 tu sekejap2 tengok muka i (nak tanya i la tu tapi segan .. hahaha)..

sesaat dua saat berlalu.. uncle ni pun pandang i (alamak !!).. dia kata la nak pergi #@^%@^@.. n terkebil kebil la mataku.. kerna tidak memahami.. ceys!! tadi berlagak sangat kan.. hah hambik ko!!

but i ask dia balik "where do you want to go"  (ngeh3.. speaking seyh)

jawabnya "minister prime education" cengitu la telinga i dengar.. so dengan konfidennya i pun hampir separuh terjerit (nasib baik hanya ada kami bertiga plus seorang penumpang yang nun duk di belakang.. kalo tak malu jer.. terover excited!) cakap "jabatan perdana menteri, presint dua!!" erk?? selepas meluahkan isi hati kata kata.. mula terfikir balik.. betul ke.. so i tanya dia balik.. n sahih.. mat salleh tu sebut (yang telinga i dengar la) "minister prime education" then i pun.. Oooooo yer la kowt.. (sambil tersenyum tersipu sipu..) kerana sesungguhnya i takpaham bahasanya!! slang bi dia tu terlalu pekat.. dat why sempat i cakap kat abang driver tu yang "eerr  saya tak paham..sama ada jabatan perdana menteri atau kementerian pelajaran Malaysia..  "
huhuhu..

tapi demi mendengarkan jawapan i yang ala ala da conpem jerk betul uncle tu pun naik jer la bas 101 yang sama ngan i  tu.. abang driver tu pun even still blur but nampaknya suda menerima ngan redha betapa uncle tu still akan menjadi penumpangnya dan dia harus bawak kemana mat salleh tu nak pergi even tak tahu hala tuju mamat tu.. haisshh!! menangung risiko tul la abang tu...

so kami menuskan perjalanan dengan berhemahnya.. then dalam perjalanan tu fara tertengok ler signboard dalam bas yang tulis -101 ALAMANDA- apakah mengapakah?? jikalau betul tempat yang mahu dituju oleh mat salleh tu adalah jabatan2 kerajaan.. kenapa naik bas ni?? haish.. muka da pucat gila da ni.. kang salah naya mamat tu..

nak menambahkan resepi cerita.. bila sampai my apartment..i pun turun la dari bas.. then masa turun ni.. i pun terpandang kat dalam bas n terpandang la uncle tu.. n kamu tahu dia buat apa.. dia angkat tangan.. tanda hormat a.k.a terima kasih ler gamaknya.. huwaa... mau menangis.. terasa bersalah pula.. sebab fara kompem salah bg info tadi.. makan langsat (err dia reti makan ker)la gamaknya mat salleh tu hari ni.. mencanak cari tempat yang ingin dituju.. huhuhu.. maafkan kan diriku ini kerna telah terbagi ajaran sesat tanpa sengaja.. huhuhu

tertiba teringat kenangan2 ngan foreigner foreigner nih.. banyak!! diorang ni walaupun orang putih tapi kebanyakkannya amat tidak sombong ngan kita2 orang hitam tak berapa nak putih ni..

dulu pernah i jumpa satu autie ni.. tapi i rasa dari negara arab kowt.. atau sepupu sepapatnya la (yang penting dia foreigner.. boleh nampak dari gayanya itu).. coz dia pakai purdah.. dia stay sebelah i masa kat sentral.. nk tunggu bas... tengah syok berangan tertiba jer dia hulur gula gula MARSHMALLOW i think.. tapi i tolak.. hee~~ merayu rayu berkali kali dia suh i amik.. tapi i tetap geleng kepala.. hee~~ sebab pertama.. i tak terima pemberian mereka y tidak dikenali.. kedua i tak makan gula2 marshmallow + gula2 tu cam pelik jaa.. hak2..

then pernah jumpa satu pasangan juga.. dia takder duit kecil nak bayar tambang bas.. so i offer untukn bayarkan.. sesaje jerk.. kasihan tengok mereka yang takder duit kecil.. then mereka pun says thanks you.. bila i turun bas (time sampai rumah ) they would keep smiling.. n tundukkan sedikit kepala tanda hormat.. sungguh berbudi bahasa..

n satu yang paliing tak leh blah bila jumpa foreigner from maybe china.. bangkok atau mungkin juga hanya cina biasa but does`t stay in Putrajaya.. masa tu i kuar g tasik putra sengsorang la.. then masa balik tu.. tertiba (tak rancang ok) ditegur oleh they all (satu pasangan ni) dia kata.. err dia kata.. alamak i tak ingat la dia kata apa.. okeys i translate ke bm.. wee~~ "boleh kita ambik gambar berdua" (ceys skemanya)

n me blur seketika.. terkejut seyh.. so tanya dia balik " you want me take your picture or??" (sengaja berbuat tanda tanya coz takut tersalah faham.. habis takkan i terus nak cakap.. jom jom.. i pun suka amik gambar.. hee~~ muka tak malu tuh).. ladies tu geleng kepala.. tunjuk ngan tangan lak.. kalo ditranslate begini la "kita amik gambar berdua.. guna kamera i .. husband i yang amik" hah cam tu la.. huhuhu.. so berpose la i.. ceyss!! satu keping jerk.. ahahha.. tertanya juga mengapakah?? apakah kerana dia tergoda tengok i yang comel kemelayuan berbaju kurung pink dari atas ke bawah .. heee~~ atau sebab nak tunjuk yang dia pergi ke tasik atau maybe malaysia yang dipenuhi dengan mereka2 yang bersopan seperti i.. hak2.. perasan giler!! sajer jer tuh ok!!

but dalam baik2 mereka pun.. but still ada foreigner yang tak leh blah n sememngnya i pun tak harap yang mereka boleh blah kerana i pun sememngnya tak hingin berkawan dengan mereka.... erkk!! ceritanya mengenai foreigner from negro.. ceyss!! boelh lak kan.. hahaha..


hari tu masa i ngah tunggu tren kat chan sow lin.. tertiba jer kena tegur ngan sorang mamat ni.. dia tanya
"study??"
"yes"
jawab sepatah sudah.. hanya membalas pertanyaan okey!!(tiada agenda tersembunyi)
dan disitulah bermulanya drama (drama yang negro tu buat.. bukan i tau.. tak hingin i nak jadi pelokan.. hee~~).. katanya
"ouh i also study.. bla bla bla"
sambil keluakan dia nyer purse n tunjuk id *kolej segi*
i tengok n kata
" ouh yeay yeah.. i knew that college"
ingatkan da habis.. rupanya ader lagi..
"can i know your name.. please please??" erkk!! mengapakah begitu malang hidupku?? huhuhu.. i terus diam.. huish tak der masa nak melayan!!
"can you give me your number" siap buat keluar phone n hulur pada i supaya i give my number!! ceys!! banyak santek!! tak mahu aku.. waaa..tidaakkkk...
berkali kali jugak la mamat tu keep ulang benda yang sama.. yang i da berdiri bulu roma dah.. takut!! dibuatya i dipaksa paksa.. huhuhu.. tidak rela diriku okeys..

masuk dalam tren pun kebetulan la pulak just ada kami berdua sahaja..ader lagi sorang kat nun tempat duduk lain.. boleh bayangkan tak.. betapa satu platform tu hanya kami2 jerk.. (waktu tengahari dat why tak ramai orang dalam tren..) yang neg ni da duk pandang jerk.. n dengan segeranya mula berucap panjang dalam hati.. mintak selamat dari segalanya.. n dengan segeranya juga i pakai handfree n pasang mp3 sekkuat kuat tenaga volume.. n muka statik kebawah!! fuh .. akhirnya tak dengar la suaranya yang bising itu!! selamat!!!

so for the conclusionnya berhati hati dijalan raya k.. opss.. maksud i berkawan lah dengan mereka y selayaknya.. ehe~~ yang putih ngan tak berapa putih boleh kawan but yang tak berapa putih ngan yang .. errr!! tak mau cakap.. hee~~ jangan kawan okeys.. hee~~ chill...




p/s: --HARI NI I BUKAK PUASA SORANG .. HUHUHU...
           --TERINGIN GILA NAK MAKAN KUIH RAYA.. HUWAA.. MENGIDAM LEBIH!!
               --HEE~~ ESOK I TEST MARKETING.. TAPI SEMPAT LAGI TU.. (*_0)

Sunday, August 22, 2010

Hari minggu Yang BUrn..


seperti yang semua tahu(ececey cam ler ada orang tahu kan.. budget lebih..) this week i ader test.. which mean starting hari

isnin = kuiz marketing
selasa = kuiz law
jumaat = kuiz taxation and test marketing
sabtu = test taxation
ahad = test maf

dengan wujudnya jadual ujian2 tu maka bertungkus lumus la kami kami semua mengstruggle kan diri untuk study overload.. ceys.. budget muka buku la katakan..

so isnin berjalan ngan lancar.. alhamdullilah.. my madam pun kata (after dia check) ramai dapat score well berbanding ngan kuiz 1.. ramai dapat bad.. n sungguh dia tak sangka .. (but i tengok kuiz 1 we all berbudak kelas ramai dapat 12 n keatas dari markah keseluruhan 15 ... tak cukup well kah itu.. huhuhu.. konpius seketika.. ouh maybe lect expect lagi tinggi kowt.. okeys i faham walau i tak paham.. hahaha)

yang selasa tu.. i sorang jer yang ader kuiz .. reason.. hari jumaat hari tu i ponteng  tak datang kelas.. so hari selasa tu ngan konfidennya g la jumpa madam ntuk amik kuiz tu.. before dat dalam kepala ni duk mengingat ni segala section n cases.. but my friend keep saying.. TAKDER SECTION MASUK.. SONANG AJER.. (merah menandakan kata kata beserta semangat y membara) yer la kuiz tu just teori n lima soklan.. n becoz of termakan pujuk rayu they all.. i pun da tak baca la.. tengok sekilas jerk.. but you know what!! soklan y i dapat beza kowt,.. i got soklan ESEI.. "list n explain how to disolve partnership" ZZzZzz.. apakh mengapakah.. n tahu apa?? conpem la i tak leh jawab .. ahahah.. just ingat dia nyer main point sesikit.. section lakk salah terus!! huh.. keciwa buat seketika.. tapi ok la..tak kesa la... saper suh ko tak datang hari tu.. ngegade!!!

ouh ya.. setiap kali melibatkan law.. whether test or kuiz.. pasti akan terpikir.. apa link account ngan law.. huhuhu.. kompius.. yer la.. kalo ikut logical kami2 ni insyaallah mau jadi accountant.. (nak kira duit.. dalam kepala pun just ada ni $$$$$ jerk.) so apa kena mengena ngan law.. partnersip kompany n whatssoever tu.. relate tak?? cuba bgtau sikit.. hee~~  heran tul...  kompius weyh.. nak nak bila kena ingat section segala.. section 4 (a) (1) (baca dia section empat kurungan a subsidi 1.. bla bla bla..hee cam tu la..).. boley giler kamo mengingat section ni.. tapi fara salute budak2 law kerana mampu mengingat semua nih.. huh!! memang genius la kamu.. nak ngorat leh.. hahaha... mengarut suda..

jumaat.. kuiz marketing cancel.. selamat!! (tapi minggu depan ader.. haish..)


but you know what.. hari Jumaat/khamis tu.. semester 5 student digemparkan plus diberi special suprise from uitm... kita orang ader test account hari sabtu.. punya cantik dia nyer kejutan.. nasib takder yang mati terkejut.. hee~~ uitm memang selalu bagi kejutan kat we all...
dah tu jadual pun rombak..

sabtu = test maf & test law

ahad
= test taxation...

so malam jumaat tu memang tak tidur terus.. buat benda alah ni.. dapat buat ker tak??? entah .. tak ingat sudey.. hancuz kowt.. redha sudey..

becoz of tak tidur.. sabtu malam tu mata punya la mengantuk tok sah cakap.. disebabkan kemengantukan plus kepenatan so berbanyak giler la status kat fb yang duk mengadu.. betapa penat nya kami kami semua (sempat lagi bukak fb.. hahaha).. i pun tak terkecuali.. mengadu pada fb tersayang.. entah apa apa ntah.. ahahah..siap buat wish lagi..


tahu apa y i buat after post this.. i tidur awal .. pagi esoknya bru bangun.. tak hirau dah sal test esoknya tu..soalnya sekarang apakah test taxation hari ahad tu batal??? opkos tidak...
so sekali lagi harung jer la... then hari ni keluar ler lagi aduan2 mereka2 kat fb.. macam macam ader.. mentang2 belajar accounting .. (dlam kpala da ni jerk $$$$$$).. ayat yang diguna pakai pun semua relate ngan account.. wah ciri ciri seorang acountant y berjaya.. muahaha...


 


tak kurang juga y mengadu.. kepenatan.. hahaha.. UITM a.k.a KPTM (kena kecik2 jer.. takut ader reporters.. kena saman nanti.. hahaha) SILA ALERT..betapa tak cukup rest n keciwa nyer kami semua.. apabila di treat sebagai anak tiri.. (anak tiri selalu dapat info last2 kan??) hahaha...





last.. ayat ni .. i suka.. terbaik.. mendalam tuh.. hahaha



so itu jer la.. i sesaje jerk take pict all of this status.. ouh ya status ni dipilih secara rawak.. y mana i nampak kat home.. y tu la i amik.. btw i wat merah2 tu semua due too privacy.. hehehe.. dah la i tak cakap kat they all nak letak status they all kat sini (yer la.. takkan tu pun nak ckp kowt.. btw ada sesetengah i tak kenal pun.. hahaha.. tahu mereka aderlah budak kolej sajer.. wee~~).. karang ader yang minat (mana tahu jatuh hati pandang pertama.. haha).. terus nyer p cari mereka2 yang terbabit kat ats tu... tak ker haru..  ouh tidak.. berdosa i coz buat hidup mereka terganggu dengan orang y tak dikenali... hee~~

ouh ya.. yang ni penting.. tadi i jumpa one blog ni..

 

best giler... ayat nyer sempoi sahaja... n itula sedari tadi i duk membaca entri encik ZACK ZUKHAIRI ni.. abis semua entri yang lepas lepas i selongkar.. hahaha...

best .. siyes..
so kepada kamu2 tu... sila la pergi blog dia..
yang sakit pun leh sihat rasanya...
hahaha... melebih suda..
ouh ya.. ini link dia.. Zack zukhairi nama nya pun cantik kan.. haa.. tapi suda berpunya yer.. i promote dia nyer blog nih.. bukan tuannya tau.. hahaha...

oklah.. jam pun da kul 12 mlm.. i pun mahu chow.. membebel kat sini pun entah apa apa ntah... langsung takder ilmu.. tapi ader  I kesah.. hee~~ da namanya tempat conteng2.. ngee~~ kamu tau tak.. menulis atau menconteng even benda y takde info pun akan mambuatkan fikiran kita lapang.. because semuanya y dalam kepala kita da luahkan.. so dat why i suka menconteng disiini.. sesajer suka suka.. tak da kerja.. ahaha...

btw esok nak conti geledah Encik Zack nyer blog balik.. hahaha..  punyer excited!!

 p/s:- starting tomrrow kena struggle untuk marketing n law lak... haish... tinggal 13 hari lagi untuk tinggal di oversea putrajaya tak sabar nak balik malaysia  kampung .. wee~~

Tuesday, August 17, 2010

Sedang mengambil mood!!

sewaktu entry ni diupdate jam da pukul 1.24 pagi yerk!!
erk.. harus bgitau ker??
jawapannya harus la!! huhuhu...

puasa korang macm mana ok??
setiap kali update entry pasti mahu tanya puasa korang macammana,.. sibuk jerk i nak tahu kan???
hurm!! i memang suka menyibuk.. hahaha(sila jgan benci sy.. wee~~)

korang rasa tak.. puasa2 ni.. rasa mengantuk jerk selalu.. rasa nak tidur jer kerjanya.. rasa tak??
tak rasa pun biarla.. i tetap nak story.. 

lately ni asyik mengantuk jerk! rasa nak tidur jerk selalu.. nak kata i ngantuk coz kena bangun awal atau tidur lewat.. rasa sye sejak dua menjak masuk semester 2 n keatas i memng da biasa tidur lewat.. kekadang tak tidur pun.. tapi ok jerk!!

tapi dua tiga hari ni.. da tak rasa macm tu.. smiggu dua ni pun always tersangap sangap(apa maksud ayat ni erk?? main tulis jerk ni) kat kelas.. sampai lect ngah ajar kat depan .. muka i pun da layu.. sib baik i duk depan.. so still kena cover... hurm.. semalam pun kamu tahu tak.. i konon2nya nak tidur kejap coz ingat nak stud after that.. so tidur la kat ruang tamu.. kunci one alarm jerk kul 10 lebih.. tapi bangun2 tengok jam rupe rupenya da kul 1!! ZzzZz.. dengan tv nyer y terbuker.. huhuhu.. tp sedar2 time tu pun.. rasa mengantuk tu still ader.. so i pun conti tidur kat bilik lak... penat plus ngantuk giler.. kul 5 tu baru i bangun ntuk sahur n solat isyak sekali.. hehehe.. ngantuk gla kononya la..

then hari ni pun still sama.. after magrib i tidur.. tapi kul 11 da terbangun balik... seb baik.. kalo idak pagi esok la gamaknya i bangun..

hurm.. penat penat.. ada apa apa cadangan ntuk hilangkan mengantuk??
pernah dengar tak sabun aqura tu???
i beli haritu.. konon2nya for da preparation ntuk stud malam.. but dua kali jer pakai coz i rasa dia tak sesuai ngan kulit muka i kowt.. huhuhu..coz after guna benda tu.. muka i berkilau semacam jerk!! ahaks..

btw masa semester 2 i minum suplement.. untuk kesihatan juga la.. yang susu alpha lipid tu.. bagus seyh benda tu.. selama minum susu soya tu setiap pagi .. i tak pernah da sakit(alhamdulillah atas izin ALLAH ..).. mengantuk pun tidak pernah even selalu berjaga.. terbukti berkesan!! chewah!! tapi betul la sampai my friend pun dulu selalu tanya.. "apesal fara tak ngantuk erk" (budget muka masa ni semangat jerk nak blaja).. tapi itu dulu.. huhuhu.. dat time i just menyibuk minum my sista nyer jerk!! coz dia guna benda tu.. but know da tak.. nak beli sendiri?? mahal seyh.. RM180..(bcoz of my sista dia nyer agent so dpt bawah dari ni skit la harga dia) .. mana mampu nak beli.. huhuhu.. pokai i kalo beli benda ni setiap bulan.. so redha suda..

ouh ya.. sabtu n ahad ni.. i .. i .. i ader TEST Maf and Taxation!!! ZZZzZzZ dua hari berturut2 tu.. huhuhu.. kul 8 lak tu.. nasib baik bulan pose so tak kish ar pagi pun.. tp.. tp naper hari sabtu n ahad sekaligus.. huwaaa... next week lak confirm de test far.. lolx.. penat la i .. uhuk uhuk.. nak balik kampung.. nak tidur huwaa...

hurm... nak buat cam mana kan.. redha suda (ayat y sama ngan atas.. hahaha)

ouh ya.. lupa lak nak gtau.. tadi  semua cerita sediyh kan.. now cerita gembira lak..
yang pertama.. I dapat AWARD!! yuhuuu.. kali pertama ni i dapat.. tsk tsk.. terharu seketika.. hehehe..


Thank to cik AISYA HUMAIRA coz give me da award.. i suka.. wee~~ even saper2 dpat award ni dia tak suh i bg ucapan pun.. but i stil nak give ucapan.. ahahha.. lagak dpt award ABH lak kan..
hahaha..

btw cik Aisya Humaira.. i suka nama u.. ngee~~ AISYA HUMAIRA.. yang kemerah merahan kan maksudnya.. comel.. very soft.. ahaha.. tertiba jerk kan.. apa apapun tq erk.. nanti bg la lagi.. ahahaha..

tp i tag sesiapa pun.. coz tak tau nak tag sesiapa.. huwarg..
budak glamor sila amik award ni hahaha (ayat paksa) ngee~~
hah kamu y baca tu pun sila ambik!!! (ayat memujuk rayu.. wee~~)

yang kedua.. esok Insyaallah I dapat Coklat dari Cik Atiqah coklat promosi.. wee~~teruja nak makan.. coklat free wei.. ahaha.. tapi free pun free jugak.. tapi ader tangungjawab disitu yerk.. apakah?? t da dapat i bgtau apayerk.. sesaper nak bgi tau i keyh. hehehe.. melebih pulak..

okeys berita gembira y ketiga..
hari ni da masuk lapan hari kita puasa.. yeay!!
means lagi 17 hari jer i puasa disini.. tak sabau nak balik kampung.. =p=p=p..

okeys lah.. itu saja ..
jam pun da nak kul 2..
i da nak start study.. layan fb/blog sampai esok pun tak suda..
btw sila doakan sy dapat jawab test keyh..
okeyss...daa~~


p/s:- ngah fall in love with cerita n lagu epilog syurga cinta .. best lah.. wee~~

Sunday, August 15, 2010

Jangan la Terlalu Ego... (part 1)

video

I suka this video.. wee~~ (ouh ya kalo nak tegk sila berhentikan dahulu lagu kat tepi tu yerk)
JANGAN LA TERALU EGO..
ahahha.. tapi tak salahkan..
cuma kesannya kena la tanggung sendiri..
bila tengok video ni teringat kesah lama!!
ceyZzzZ!! ingat nak tidur tadi tp da nampak video ni.. terberkenan n teringin nak save dalam blog la pulak.. nak wat kenangan..ngee~~~
dulu i pun pernah macm ni.. sebijik cam situasi dalam video ni..

yang first sekali masa sekolah menengah..
u know what i minat gila ngan sorang guys ni..
dia atlet sekolah la..
kita orang dulu kawan gitu gitu jer la.. but agak baik..masa ni dia da ada gf keyh.. so takder hard feeling kat sini.. 
then lama after that dia putus ngan her gf! i pun tak tau kenapa.. dia tak bgtau i pun.. hahah..
so we all agak baik la after that..
mungkin disebabkn kami agak baik... so spread rumours yang i ngan dia ada hubungan..
yang i da bengang gila coz yer ar.. kami kawan jer keyh!! suka suki jer kata kami ada hubungan.. ahhaha.. (marah konon.. erh erh i marah keyh =p)

tak cukup ngan tu.. setengah pihak kata i suka dia.. setengah lagi kata dia suka i..
then starting from that i pun start de feeling pada dia..(itu pun setelah berfikir apakah y hebat sangat ngan mamat tu sampai ramai duk bercerita sal dia.. ouh ya.. dia memang agak famous di sekolah.. mungkin kerana dia atlet juga kerana ada rupa.. ) bila da lama fikir plus we all pun rapat then start la ada feeling..

so rapat la we all..
but entah macam mana entah..
ada satu hari tu.. sungguh dia bengong.. ahhaha..

because dia berbuat sesuatu y buat sy malu y teramat (erh bukan buat benda takbaik tau)..
but action nya y meninggikan suaranya plus berkata bukan2  pd sy dihadapan umum (kat depan budak kelas lain jer padahal) sungguh buat i malu gila plus terkejut.. that time i tingkatan dua..
so starting from dat day i da tak kawan ngan dia.. asal nampak muka dia jer i lari..
sungguh i marah u..
but this time i memang da suka da kat dia.. but ego nyer pasal.. sanggup tu.. huhuhu.. saper tak sakit hati.. cube cakap??!!
bertahun tahun jugak tau we all cam ni..
ada ketikanya i staring dia.. hahaha..
then ada ketikanya i nampak n ita hu dia tengok i (ceySS budget lak kan!! tp betulla bukan i perasan.. i nampak lol)

then ada ketikannya kami bila berselisih saling buat muka.. dia pandang kiri i pandang kanan..
n ada ketikanya bila nampak dia i sanggup pusing balik.. hanya kerana tak mau bertembung nyer pasal..
n i percaya dia pun pernah buat macam ni.. huhuhu.. sungguh kami berpatah arang..

but then masa majlis izin ilmu form three.. dia mintak maaf ngan i.. wow.. hahaha.. but dat time my mood so bad!! ditambah lak kawan2 guys yang ada kat situ duk usik usik i ..so maafnya tidak diterima.. chewah( padahal masa ni i da giler hapy coz at last dia mintak maaf .. i siap citer pada kengkawan lagi.. hahaha)

tapi entahlah.. even da minta maaf.. even i know dat i suka n rindu nak kawan ngan dia balik.. but ego nyer pasal maybe.. we all still ta dapat berkawan balik..
masa form five .. i pun tak ingat macam mana.. but this time we all da kawan balik..
wah after almost three years baru kita orang baik balik.. hurm!! lama an!! just imagine macam mana perasaan masa dalam lingkungan dua tahun tu!!
i bukannya tak mau kawan ngan dia.. rindu!! da nama pun suka kan!! infact setiap kali besday dia i tak lupa wish.. even dalam hati jerk!!

time ni juga pernah makan hati bila tengok dia ngan gurl lain! yer ar! jelous seyh!! pernah menangis lagi u.. over feeling betul!! 
but when form five we all
da saling bermaaf maafan.. huhuhu..
da saling bergayut ngan phone balik.. uhuhu.. (inila y istimewa pasal dia.. which is hanya dia y mampu buat i bergayut kat telefon.. (erh bukan monyet keyh!!) ahahah.. ngan orang lain! jangan harap! dengar jer suara guys terus i letak! jual mahal la konon!)

then baik la kami.. 
then one days to he proposed me!! (chewah!! ingat bertunang apa nak proposed2 nih.) masa tu memang seriously i suka dia.. three years kowt pendam perasaan.. ecececey.. malu buat seketika.. hahaha..
but when he proposed me.. entahlah! ada rasa suka juga.. yer lah.. atlit sekolah y famous amost (agak famous la) proposed me!! saper tak teruja weii..(i ni perempaun biasa jer .. yang serba kekurangan.. ngee~~)  nanti pasni leh orang kenal i.. "erh dia la makwe budak tu.." "a`ah dia la tu" (hahaha.. gila berangan)
tapi dalam masa y sama i tak boleh bg kata putus pada dia.. coz i said to him.. memngla suka kat dia tapi tak pernah terlintas pun nak lebih dari kawan (tipu!!)

but then i ask him.. give masa pada i.. kita tengok macam mana.. just try!!
but you know what!!
i think dalam hari khamis he proposed me..then i ask masa..
khamis minggu depannya i said to him..
ican`t!! kita takder apa apa hubungan.. huhuhu.. mengapakah??
ini semua gara garanya y keep akhiri mesejnya dgn kata2 "ain nanti kirim salam kat bf erh" ZzzZZzzz.. apakh maksudnya itu.. saper bf i sebenarnya.. dia atau mamat lain!! ZzzzZZ.. down sungguh!

but y ajaibnya even i suka gila kat dia.. but when he ask me .. then lastly wif there nothing between us.. starting dat i da tak rasa apa apa.. huhuhu.. tak sedih!! tak suka!! tak kecewa!! (sikit2 jerk ada.. tp y penting feeling selama ni hilang cam tu jerk.. mengapakah??)

apakah kerana that time i ngah kawan ngan orang lain???
huhuhu.. mungkin juga..
tapi y pelik kat sini which is masa we all dalam proses percubaan ni takder saper pun yang tahu..
after we all declare y we all tak ada apa apa hubungan.. one mont efter that baru la kawan2 tahu yang we all pernah trying ntuk couple!!
n suprise.. of course la they all terkejut.. hehehe..

tapi after declare takder apa apa ni la.. for the first we all baik lagi.. but lama2 dia cam jauhkan diri dari i jerk!!! huhuhu..  dan masa tu juga i tengah berkawan rapat ngan kawankawannya yang lain... starting from that kami bercakap2 pun gitu2 jerk!
dia pun da tak pernah tegur i..
dia just suka pandang(bila i tengah sakan bercerita ngan kengkawannya yang lain) jerk..
da dia pandang i pun pandang jugak la (bila dia tengah rancak berketawa ngan gurl lain.. jelouskah??).. huhuhu..

n know.. we all da 20(dulu umur 14 ker 17).. da separate jauh.. da tak contact da..
seriously rindu pada dia jugak..
apatah lagi hanya dia y baik ngan i (sepanjang i berada di sek itu.. even ada jahat jugak.. lupa nak bgtau dia playboys seyh!! kiranya kalo i couple ngan dia pun kena wat main jer la.. nasib baik tak kan.. hahaha.. ) the worst thing about that is persahabatan i ngan kengkawan dia y lain juga hancuz bersama kenangan y buruk..diats sebb2 tertentu.. huhuhu..

apa yang nak citer kat sini adalah keegoan i dengan memutuskan persahabatn y sepatutnya baik!! but at last it be the worst..
itu la kisahnya.. erh relater ker???
ngee~~ kalo tak relate nak citer story lain.. ahahha.. banyak la kamu.. panjang gila entry ni.. tak per lenkali kita citer yerk..=p