Yeay !! Orang gajiku sudah mahu pulang... :-)


cepat cepat habiskan vakum permaidani.. 
habis ni basuh pinggan!
lap cermin! 
cuci toilet!
masak nasi!
lipat baju!
n then bla bla bla....

ouh yeay! kerana terlalu bergembira sampai lupa ntuk bagi salam.. so ASSALAMUALAIKUM!!

before move on to da story tetibe saje mahu buat pengumuman ibu ibu bapak bapak siapa yang bahawa sanya diri ini tetiba terlalu aktif di blog.. sedangkn blog ini sudahpun hidup hampir berbulan lamanya.. tapi disebabkan busy so blog ni just suam suam suku jer kuwujudannya dihargai..dirasai.. diketahui disayangi..opss.. tapi ADA i kesah?? eh memang ada.. hahaha.. tapi actually tak kesa pun.. this blog just use by me untuk menconteng conteng benda yang ENTAH HAPE HAPE ajer.. non business n important matter!!

so back to da topic esok my maid da pulang dari kampung.. muahaha.. ayat gile kejam! actually not my maid la.. that is my sista.. tak sangka pejam celik n tak pejam pejam rupa rupanya genap sudah seminggu dia disana.. jadi esok pagi akan pulang la dia.. huhuhu.. baguslah! ini kerana I pun suda tidak mampu untuk tinggal sendiri.. lalala.. sesunguhnya diri ini hanya berpura pura berani tinggal sengsorang dirumah! takut seyh!! rasa bangga pun ada kerana ternyata i tak menangis pun bila kena tinggal.. malu seyh kalo umur da 20 thun tapi nangis sebab takut tinggal sengsorang.. huhuhu.. anda percaya??? okeys saya tipu.. lalala.. actually saya tipu yang saya tipu!! ada faham?? ( tak faham sila kan p selak kamus ms 257!!)

oh ya memandangkan my maid suda mau pulang.. jadi harusla I mengemas sedikit bilik ( opss.. I maid ker dia??).. memandangkan barang barang di bilik study seperti buku, meja study, fail , note  n what so ever yang berkaitan telah saya punggah masuk ke bilik tidur hari itu.. supaya senang I nak study.. (padahal takut nak kuar dr bilik..).. jadi seharusnya semua itu harus disusun balik kedalam bilik study.. That is sesungguhnya I n study room memang tak leh dipisahkan.. banyak masa yang dihabiskan dibilik tu.. patah kaki dibuatnya bila study ditempat lain! tak biasa study tanpa meja.. itu pasal la pergi punggah semua hari tu.. jadi insyaALLAH selepas ini akan dilaksanakan ...

ALAMAK.. tetiba perasaan gila kejam kerana mengata kakak sendiri membuatkan rasa menyesal menerpa.. ahaha.. tapiactually I gurau jer.. masa i balik kampung dulu pun dia selalu mesej my mum "ma, bila nak pulangkan orang gaji tu".. jahat an?? ni kira dia la yang ajar ni!! so kira halalan jer la ya..

ouh ya hari ni buat kedua ketiga kalinya I masak.. ini kerana suda tersangat lapar memandangkan suda beberapa hari tak makan nasi! yer lah.. tak der yang mau masakkan!! saye ni pemalas tahap bintang kalo nak tahu! malas nak masak.. tetapi disebabkan gila lapar dek kerana lama tak makan nasi.. hari ni dua kali makan! qada barangkali.. itu pasal la pagi2 lagi I da ajak my friend breakfast kat cafe..makan nasi lemak!  ufh.. first time i makan kat cafe! for this sem! tapi.. balik petang tu pun masih juga terasa lapar.. so masak la nasi goreng lada hitam?? aderkah jenama nasi sebegitu?? entah.. main hentam sajer! yang pasti boleh dimakan begitu saja.. gardenia.. ouh sebenarnya I makan bersama dengan ayam crispy yang digoreng sendiri!

Jadi for da conclusion saye pun agak rajin gila jugak la yerp???lalalala.. abaikan sahaja bila diri mula berangan yang bukan bukan..

p/s:- sdang mengupdate blog sambil tengok citer ILUSI.. ouh.. tetiba rasa kasihan dengan Ryzal .. tak tau nak sebelah lyza yang terlalu emo mengenangkan Shahril atau Ryzal yang sehingga hari ini masih membuatku bertanda tanya sama ada dia ni berkomplot bersama papanya yang jahat itu atau tidak.. ouh mintak2 tidak ler.. kerana sesungguhnya hati ini memang sudah gila dengan gayanya yang agak gentleman itu.. huhuhu.. nak nak bila dia senyum.. wah melayang!!



(senang2 kalo lyza tak nak kat awak.. kita dua jer lah nak??? hahaha)

Popular Posts