Terasa amaT BoSaN!!

sungguh terasa bosan apabila tiba hari minggu! mahu keluar tapi malas.Mula  rasa tak bersemangat untuk berbuat apa sahaja!! nk online selalu pun tak boleh kerana gusar memikirkan assigment yang berlambak!! tapi bila kaki melangkah ke meja study.. tangan terasa gatal nak menjengah ke blog blog!! dan fb.. adoII.. rumit sungguh hidup orang yang takder pegangan ni yerp??? apakah patut Fb dihapuskan saje sebab semakin hari semakin rasa menyampah pulak dengan fb ni!! huh! maybe akan difikirkan kemudian!

ouh ya.. hari ni my mum sambut besday yang ke 44!! tadi my sista mms gambar kek coklat yang dibeli khas sempena sambutan hari jadinya. ish sungguh tidak adil.. tapi takperla at least my mum happy.. yer lah kan.. anak kesayangannya balik semata mata mahu menyambut hari jadinya.. n saya jelous!! hahaha..

so hapy Besday to my mum.. my GOD bless you always.. n setiasa sihat hendaknya.. moga moga sentiasa ceria juga.. tak usahlah banyak sangat berfikir tentang kami2 semua yang selalu merungsingkan fikiran dan jiwa keluarga.. hahaha... harus diakui itu.. dan orang yang paling banyak menyusahkan hati mereka2 sudah tentula Fara.. huhuhu.. yes I admit i`m not a good children toward u..

dalam keluarga perangai fara yang paling teruk sekali.. semuanya kerana fara jenis suka buat hal sendiri!! ouh fara sendiri pun tak tahu kenapa fara berbeza dari yang lain.. tetapi fara terimanya sebagai ketentuan.. chewah!! ayat nak nak tak boleh bla ajer..

tapi apa yang dikata itu betulla.. Dalam family fara yang paling garang n tegas! suka marah adik2.. ini semua gara gara tidak mampu menahan emosi setiap kali mereka membawa masalah.. arh.. sebenarnya bukan masalah pun. tapi itulah.. fara jenis tak suka suasana riuh bising, bersepah n whatsoever... jadi harus mereka dimarahi oleh fara.. tapi itu dulu.. now i`m trying my best ntuk menjadi kakak yang baik kepada mereka.. muahaha..

n dalam family jugak fara yang paling lemah dalam pelajaran!! berbeda amat dengan kakak, abang n adik lelaki yang sudah terbukti kepandaiian mereka dalam pelajaran.. sedang fara setiap kali dapat result upsr , pmr n spm.. hanya mampu kecewa sendiri sebab keputusan tak seperti yang diharapkan.. walaupun lulus semua tapi itu sudah tentu tak cukup jikalau dibangdingkan dengan abang n adik lelaki yang get hampir full A di setiap kali exam yang diambil!!..  n i`m jelous!!

mungkin disebabkan itu juga now i`m trying harders ntuk get higher result bila belajar disini!! n syukur alhamdullillah bila masuk kolej keputusn exam fara sudah tidak seteruk dulu.. in fact setiap sem mesti meningkat.. n for this two sem i got dean list.. terasa sungguh hapy bila mereka gembira.. kerana tidak menyangka I will got highers!!

ahh.. itu belum cukup lagi dengan sikp fara yang amat pelik.. sikap yang tidak diwarisis sesiapa.. iaitu suka buat hal sendiri. suka memerap di dalam bilik!!!! n suka membuatkan mereka tertanya tanya dengan perangai fara yang amat pelik!! ouh.. setiap kali memikirkan betapa fara sudah menyusahkan mereka air mata harus keluar!! ahh .. degilnya fara sebagai seorang anak kan???

tapi syukur juga kerana mereka menerima fara seadanya.. actually fara kagum ngan my parent yang selalu pentingkan kami2 dari diri mereka berdua!! makan pakai kami diberi secukupnya!! we all bukanlah dari keluarga yang senang tapi tak juga susah  cuma ada masa time kritikal2 tu tetap ada. tapi.. sejak dari kecil Fara sentiasa dapat apa yang fara nak!! cukup segala galanya!!

n itu sudah cukup bagi fara kerana sememangnya semenjak berada disini apa apa sahaja yang fara inginkan akan fara dapatkan walau apa jua cara!! that how i treat my life!! n kini seharusnya fara sedang mencuba untuk belajar sebaik mungkin supaya semua kelengkapan dari segi ilmu dan semangat diri akan cukup untuk hadapi dunia hadapan!!.. I wanna perfect life to ensure that i can give perfect thing to all of them..

n lagi satu yang tak dapat disangkal.. walaupun my parent jenis tak banyak cakap tapi they all teramat supportive!! pasal bercinta segala pun mereka boleh sporting..  because of that la my mum selalu tanya kalo i ni da ada bf ke belum.. n kadang kadang dia cuba mentacklelkan fara ngan anak anak muda yang disukai.. wah yang ni paling menakutkan.. muahaha.. tapi nasib baik la.. orang yang dia berkenan tu dah kahwin bulan lepas.. hehehe.. yang ni fara suka.. even don`t know whether dia serius atau tidak.. tapi disebabkan sudah berulang kalidisuruh berkenalan denagn mamat itu. sungguh mengoyahkan hati!!  dibuatnya mulut my mum masin! ouh tidak. saya tidak mahu kahwin secara begitu.. =p

jauh disudut hati fara tahu my parent bimbang dengan cari hidup fara yang agak tegas plus sudah tidak suka bergaul dengan orang.. (tambah2an dulu fara tak macam ni.. ) yer lah orang lain sibuk bawak balik calon menantu tapi saye?? kawan pun takder ...lalala...ini semua gara gara cousin yang sama umur dengan saya dengar desas desusnya bakal bawak balik  bakal menantu ke kampung.. mauhaha... engineer lagi u.. n me?? jelous?? ouh sudah tentu tidak kerana fokus sekarang hanyalah pada pelajaran dan mahu membalas jasa mereka..

tapi kan abah suka!! hahaha... abah memang sokong gila bila fara cakap Fara nak belajar jer!! bercinta cinta after graduate!! .. tapi bila selalu diusik fara ader la jugak cakap lelaki semua sama.. jahat!! hahaha.. ini modal Fara ntuk membalas!! n mula la sesi ceramah.. haha.. saat2 itu mesti terasa kelakar coz tak sangka my mum boleh bagi nasihat segala tentang feeling2 ni...  tapi..my mum pun even open minded tapi harus terbatas! i know dia terlalu menjaga kami punya kebajikan! mcam contoh bila fara beli baju lengan pendek!! harus dia tegur!! aurat !! hehehe.. tapi kat rumah tak perla!! fara pun tak der keinginan pun nak pakai bju yang tak berlengan ke luar.. selalunya harus fara pakai ngan sweater baju baju macam ni!!

setiap kali terlewat solat pun harus dia ingatkan.. tapi .. sememangnya jujur fara cakap.. mereka tak perlu risau sebenarnya.. coz I`m grow up enought.. alhamdullilah.. berjauhan dari keluarga membuatkan fikiran fara pun bertambah matang.. setakat ini semaunya masih berda didalam kawalan. in fact fara tak ada sekuman niat pun untuk membuat sesuatu yang terlarang oleh agama mahupun dilarang oleh mereka!! n akan kekal begiru sampai kapan pun... amin...

eh tapi kan.. sebenarnya.. saya  memang single diluaran.. tapi hati ni sudah dibooking awal awal. (single but not avaible) itu yang mereka tidak tahu!! hahaha..apa yang penting saye just nak capai cita cita dan kerjaya saja dahulu,.. just waiting for the next two years.. insyaALLAH.. kalo ada jodoh.. kerana pada saye bercinta biarlah satu n kekal selamanya.. hahaha.. ini budget 2012 tau.. =p

p/s:- habislah dikejar press selepas ini!! =p btw lagu dari engkau yang kucintai ini khas untuk family and.. selamt mendengar..=p

Popular Posts