PuKuL 05.07 min..

suda pkul 5 . 07 pagi.. diulangi ya suda kul lima .. lima!! . oh yeay.. and i still cannot sleep..ufh apakah???

sebenarnya mata ni memang suda mengantuk yang amat.. tapi tak tau la nape.. puas suda pusing kiri n kanan.. tapi still gak tak lelap.. ditambah pula dengan kepala yang semakin berpusing plus mata berair , perut sebu n tekak pun semacam!! apakah?? apakah tanda tandanya itu.. huhuhu..


(tetiba jer teramat berharap agar dapat diberi rawatan 
segera.. mana la tau DR yang rawat sayer tu DR hensem. 
harus terus sakit tu hilang..=p) 

Btw ikut logical mata berair n merah plus kepala pusing  itu lumrah lah kan coz tak cukup n tak ley tidur.. tapi bila tekak n perut turut berkerjasama dalam mengendalakan acara tidur harian  pastila ia mendatangkan kemarahan.. huhuhu.. but i think maybe bcoz i tak makan apa apa kot hari malam tadi.. satu haper pun tak makan! even siang tadi pun just makan kuih n keropok jer.. inilah bahananya bila penyakit malas datang!

ouh tetiba jer tertanya pelik sangat ker simptom yang dialami bila tak makan ni?? of cos ler.. ahaks.. actually i pun tak tao la sejak bila.. maybe sejak masuk kampus kowt.. setiap kali tak makan or just makan sembarangan jer.. mula la kepala pusing, badan pun rasa lemah semacam! tak campur dengan badan y akan sedikit mengeletar (erh.. i takder sakit parkinson tau).. so bcoz of that la I ni selalu makan... ahahaha.. diet ke tak ke ader I kesah.. opss.. kantoi!!

so dipepagi yang buta ni.. teringin sangat nak makan my mum nyer masakan..nak makan ayam pedas.. huhuhu.. kat sini bila makan mudah fedup.. mana taknya asyik beli n makan nasi ayam, nasi kerabu, nasi lemak n what soever la.. n the most important thing is TAK SEDAP.. lalala.. i tak kutuk apa apa pun erh.. just says makanan yang beli of coz tak sama ngan masakan keluarga sendiri. (ouh kata kata ini memberi maksud bahawa i boleh terima apa2 n takkan bosan ntuk makan apa saje makanan as long as my family home made! kalo y lain.. OUT!!).. takper lah.. inilah dugaannya bila stay jauh from my family right.(ayat yang sedikit redha la kononnya..)

oh ya disebabkan tak ley tidur so I ber blog walking la seketika.. n fanstatic.. i jumpa ni.. apakah???


ini?? ouh no.. bukan ini yang dimaksudkan.. but i jumpa kalendar puasa kat http://cikmin.com .. actually nak copy tapi takut tak leyh lak..katakan tidak pada playgiat ( err.. betulkah ejaannya?? hentam saja la..) cari tempat lain takder... so i link kan jer la ya.. advance sungguh internet ni kan.. padahal ader lagi two week!! tapi baguslah i pun da semakin excited ntuk sambut puasa.. itu pasal la ada banner selamat berpuasa!!s

tadi malam juga sempat msj (msj jerk nak call takut habis kredit.. huhuhu) tanya my mum still boleh tempah baju raya ker?? (my mum jahit baju actually) n she said tak boleh!! alamak! terkesima sat! (walaupun tahu dia hanya bergurau) but i know n always know yang semestinya tempahan yang diterima dr orang ramai banyak.. becoz dr start i cuti bulan 6 lagi sudah banyak yang datang rumah nak jahit baju! ouh sungguh i tak suka... lalala.. bukannya apa! orang kampung sayer ni Kaya sungguh barangkali.. asyik tempah baju jer kerjanya..(bapak banyak gila duit they all).. sampai kan rumah saya ni dikiri n kanan dipenuhi kain pasang! ouh.. tidaKKK!!

But i said to my mum.. tak kira nak jahit jugak.. minggu depan fara hantar kainnya (terpaksa pos kain coz nak tunggu balik lambat lagi).. coz i don`t want raya guna baju lama.. huhuhu.. pengalaman lepas2 .. becoz of terlalu banyak tempahan baju.. we all adik beradik kena pakai baju lama.. huhuhu.. agak kejam disitu an?? so this raya haruslah i tempah awal awal.. tiga helai! erk?? bapak banyak??(pada I la)  ouh buat masa ni hanya ada dua sahaja... tapi akan dibeli lagi sehelai.. itu pun kalo ader rezeki.. tak pun kowt2 la ader yang mau sponsor ke! kecik tapak tangan (tapak tangan I tak kecik pun.. sedang sedang jer.. still ok sebagai manusia normal.. ahaha)  nyiru kami tadahkan (err.. kena ker pantun ni??)

ermm.. da stop!! Fara pun da tak tau nak merapu menconteng apa lagi kat sini... karang cakap lebih2 sal raya orang cakap saya terlebih excited lak.. tak pasal3 kena banned! huhuhu.. btw azan subuh pun  dah berbunyi! wah pecah rekod i stay up sampai pagi.. apa apa pun ..


even tak cukup tidur pun harus bangun n menerima waktu pagi dengan wajah yang ceria.. harap harapnya la.. assigment da la tak buat lagi ni.. huhuhu.. mata pulak cam nak tidur jek! gediz.. ahaks! =p

p/s:- bila la agaknya nak dapat bunga yang betul yerk??? hehehe.. :-)

Popular Posts