Penanda BukU Dr SyEiKh MusZaphar!!

okeys.. hari ni keinsafan datang melanda.. semuanya gara gara dapat berkenalan dengan Dr SyeIkh..mendengar motivasi yang diberi.. membaca kata kata indah yang ditulis n lastly melihat mukanya yang hensem tak boleh blah.. hahaha.. saya gurau ajer.. tetiber lak rasa berdosa coz bermain kata kata ngan dr ni.. hehehe...


 (sengaja mengambil pict Dr bersama tunangnya Dr Halina untuk mengelakkan kontroversi. kerana I sesunguhnya masih sedar dia adalah tunangan orang.. hehehe)

Okeys,... the truth is.. I teramat terkesan ngan setiap kata kata yang diungkap kan.. jujur fara cakap dari dulu lagi fara minat dia tapi minat sebab dia hensem n sebab dia angkasawan negara.. FUYOHH.. angkasawan tu.. saper yang tak suka.. hahaha..

tapi baru baru ni.. terjah dia punya fb!! Fara add Dr as a friend.. err.. bukan friend la.. tapi fan Club.... n dIAPPROVED!! diulang DIAPPROVEd!! bangga sekejap.. hahaha.. (padahal smua yang add DR aprroved .. ini la maksudnya jakun x leh Blah!!) kat situ tengok la betapa ramainya orang mintak pendapat ngan dia.. N me spechless coz Dr Syeikh memang sporting coz dia jawab semua soalan yang ditanya..n setiap patah kata kata nasihat yang dia bagi semuanya punya maksud yang mendalam.. yer lah orang macam DR kan Busy berbilion billion .. ( nak tunjuk betapa busy nya dia) .. tapi berdasarkan pemerhatian (opss.. terkantoi hari2 tengok dia nyer pages kat fb).. hampir setiap hari Dr Syeikh Online.. bukktinya semua soalan yang ditanya.. selalunya tak sampai 24 jam da dijawab.. Fara pun pernah tanya dia sal aktiviti kat Putrajaya.. tapi.. haru sekali bila Dr balas cakap dia tersalah bg info hari tu.. takder sesi motivation kat Putrajaya but shah alam.. huhuhu.. sedih sekejap coz baru jer beria nak dengar dia nyer motivation!!

back to the story.. like what i said.. motivation word from Dr memang power.. so menginsafkan fara yang still mencari arah tujuan hidp..
so bila fikir2 balik.. Fara rasa da tak nak main2 lagi dalam study.. I just ada dua sem jer kat sini!! jadi harus score result yang lebih baik.. jadi hari ni fara da wat long term planning.. which is jadual belajar ..
disebabkan kamera takder so fara copy n paste jer la my time table.. (saja nak menunjuk.. hahaha)

================================================


TiMe tAbLe fOr sEmEsTeR 5 (SeCtIoN 13) & sTUdY tImE tAbLe
iSnIn
8-10
Bel 313
10-12
FaR 300
12-2
MaF 320
3-5
MkT 243


8-10
siapkan Assigment
10-11.30
Study tax

sElaSa
9-10
Study Taxation
10-12
Tax 320
12-2
Bel 313
4-6
Siapkan Assigment

8-10
Study Far
10-11.30
Study Maf
RaBu
8-10
Far 300
10-12
Maf 320
12-2
Bel 313
4-6
Siapkan Assigment

8-10
Study law
10-11.30
Study mkt
KhaMiS
8-10
Law 346
10-12
Study law
at Lib
12-1
Study Mkt at Lib
1-3
Mkt 243


5-7
Siapkan Assigment
8-10
Study Tax
JuMaaT
8-10
Tax 320
10-12
Law 346
3-7
Siapkan Asigment

EnJoyS TImEEEe!!!!


SaBtU
9-12
Study Bel/ Speaking Learning
2-4
Study Mkt
5-7
Study Far
8-9.30
Study Maf

EnJoyS TImEEEe!!!!
AhaD

EnJoyS TiMe & WriTinG DaYsSsSSsSs!!!

-Ya ALLAH Ya TuHanKu BerIlaH aKu KeBerKataN DaLam seTiap ButiR HurUf Ku,
Dan KeaMpUnaN JiKa SeTiaP PeNaKu MeMpUNyaI PerKaRa YaNg TiDak KAU ReDhaI, AmIn...-
Dr SheIkH MuSZaPhaR ~The ImpiRatIon WorDs~

* power of visualization...dreams are never impossible!!

* passionate in what U do

* Life is just beautiful .... There should not be any hatred in each one of us ....

* Study wisely .... and group discussion is important !
* If you enjoy what you do ... you wont get tired !

* To be disciplined needs practice . Jot down your priorities in your diary and analyze them every nite whether you did what you have planned ...
* Education comes first ! Get your degree and only then .... you can try something else ...

==================================================

hah cantik tak planner jadual ni.. hehehe.. jadual ni fara print out n tampal kat dash board dalam bilik study!! (tapi tak tampal lagi la.. just print jer baru).. 

p/s= after post baru perasan dia tak keluar semua.. tapi tak perlah.. yang lain tu biar rahsia keys..ouh lagi satu kenapa ader berbunga hijau disetiap dua motivation word ni??? saya pun tak tau... tapi sesungguhnya yang saya print out tak secomel ini.. hahaha =p

as you see like what i said.. bawah tu.. ada impiration word froM dr SyEikh.. yang akan memberi semangat yang jitu kepadaku ntuk study more n more.. hehehe.. entah berkesan ke tidak ni..
actually memang setiap sem n setiap kali final exam fara wat time table..n bawah tt memang ada ayat2 power ntuk mengingatkan.. sama ada take from google .. n apa apa jer yang memberi inspirasi termasukla ayat2 dr my mum.. ataupun apa2 yang mengingatkan Fara pada family!!

tapi apa apa pun harus diingat study2 jugak.. enjoys harus!! hahaha.. coz of that hari ahad fara peruntukan untuk enjoys n writing days.. writing days ni harus ada coz ntuk manage my time.. saper yang follow blog fara yang lagi satu pasti tahu yang I memang minat gila tulis novel n cerpen.. coz I nak jadi novelist!! wah.. harap masin mulut I.. glamor la I pasni.. hahaha.. so hanya hari minggu jer la yang ada ntuk I continue with my hobies!! kalo dulu jadual i setiap hari minggu tengok wayang (sem 4)
while for sem 3 setiap minggu g tasik.. so from this you know that.. setiap sem I memang akan jadualkan apa yang patut dibuat untuk menenjoyskan diri disetiap hari minggu!! (tapi nak kata ikut betul2 tak jugak.. but i`m trying!!)

ouh.. entry ni pasal penanda buku tapi entah kemana saya melencong.. hahaha.. itu adalah iklan semasa..ini kerana kamera ntuk take gambar penanda buku tu takder.. so saya guna handpone sony eriscon w205... sudah la gambar blur sebab pixelnya yang rendah (budget masa beli tak mau guna pun cam!).. dan kini selepas habis bercerita .. baru saya tahu.. tak leh upload..taksupport ceys.. mengecewakan hati betul! nak copy n paste pun tak leh coz format tak sama.. ahh sakitnya hati.. tapi takperlah... lenkali saje saya abadikan penanda buku itu..

ouh nampaknya jam sudah menginjak ke pukul 11.30.. esok kelas pagi! so seharusnya saya tidur supaya lebih bersemangat untuk memulakan hari baru.. okeyss.. daa..

p/s:- hari tu adik pernah tanya "Kak cik ni asyik baca novel jer.. tapi apasal pandai?" terkejut beruk fara dengar.. sejak bila la akak dia yang sorang ni pandai???
so.. skang ni fara teruja ntuk membuktikan pada dia.. yang akak dia akan jadi pandai selepas memulakan hidup baru ini bertemankan motivation word from Dr SyEiKh MuSZaPhaR.. hahaha

P/s:- alamak baru perasan ejaan untuk inspiration words ditulis impiration.. tapi nak betulkan malas.. so halal saja la..

Popular Posts