Saturday, July 31, 2010

Minggu yang Menterujakan.. tapi...


yeah!! that right! minggu ni sungguh memenatkan.. tapi .. juga cukup mengembirakan... cam mana tu yerk?? penat tapi hapy??

First- kuiz law & maf da buat! so takder yang mau dirisaukan lagi.. assigment bel pun.. bahagian fara da contribute.. just waiting for my friend jer la .. ntuk ditaip n recheck ngan madam! yeay! suka ! tapi sesungguhnya actually bukan ini( diulangi.. bukan ini ) yang buat sayer amat terhapy gila.. hahaha.. (ini hanyalah iklan untuk seketika)

yang buat diri hapy sangat coz.. my cuti da confirm!

cantik la pulak binatang ni..pipi merah .. blushing kowt!



 =
 Yezza!! you all tahu tak cuti i for this sem starting bila?? 10/9.. ZzzZzzz... pagi raya tu.. huhuhu.. Uitm Teruk!! (err.. i takkan disaman sebab mengeluarkan kata kata begini kan) .. ahahaha.. ini kerana madam i cakap.. dia orang sebenarnya suda ganti kelas awal awal kat sana.. then even kata  holiday start from 10/9.. but actually they all cuti lagi awal dari itu.. so with da consent of college.. cuti we all akan dianjak dua hari ke hadapan.. which mean 8/9 i cuti..

tapi dalam kepala I dari hari tu sampai la last week cammana nak awalkan lagi cuti tu.. hahaha (agak nampak betapa diri ini tidak bersyukur) yer la.. 8/9 tu ari rabu.. da alang alang da rabu baik up terus.. isnin selasa pun cuti.. dapatla i balik kampung awal sikit.. lalala.. over xcited! but hari khamis lalu madam law we all kata cuti we all akan dikedepan kan lagi.. isnin n selasa pun takder kelas! yuhuu.. rasa cam nak melompat.. cause termakbul suda impian!!!.. yeay! tapi nampaknya ader kelas ganti la yerk! but its okey as long as cuti awal! coz i nak gak puasa kat kampung.. huhuhu... so inilah berita gembira yang pertama.. ( tapi setakat ini hanya madam law sahaja y cakp cuti starting 4/9.. lect lain tak der pun... apakah fara yang terover xcited lebih??? hahaha.. layan...)

berita lain.. hari tu.. hari tu.. I .. I.. I jumpa dia.. ahahaha.. siapakh?? apakah?? bagaimanakah?? hehehe.. hari tu (alamak tak ingat hari.. coz terover xcited.. ahaha) i jumpa seseorang di komasa (koperasi)... which is seseorang yang saya suka.. opss suka sebagai kawan saja yerk! coz dia baik.. erk??? rasanya la.. ahahaha.. we all kenal sem 3.. coz we all take course gamelan .. that time la i kenal dia.. saye n dia agak baik la.. sayer suka berlawan kata ngan dia.. hehehe .. so for this sem i tak pernah jumpa dia even sekali pun.. erh erh.. pernah2.. i pernah ternampak dia.. tapi tak pernah tegur la.. so that day i jumpa dia kat sana.. agak teruja la I .. ahaha.. i said to him.. ngan muka y agak teruja.. coz terkejut! =p " hei.. lamanya tak nampak" rindu lak rasanya untuk bermain kata kata ngan dia.. hehehe.. but as what i see.. dia baik baik sahaja.. dan his killer smiling !!


masih sama.. lalala.. inilah sebabnya sayer suka dia.. hehehe.. coz dia punya senyuman yang amat menarik.. ahaha.. apa apapun I harap dia akan sentiasa sukcess saja la dalam her life! So Ful stop.. tak leh bgtau nama coz ramai y kenal.. kang tak pasal pasal lak i famous.. ohoho... ( tertba teringat aksi rebut merebut between me n my friend..rebut apa?? biarlah rahsia.. ahahah.. nothing serius..).. ouh ya no hard feeling okeys.. dia suda berpunya.. so don`t make a conclusion disini...

berita lain yang juga membuat diri agak hapy which is my name adalah salah seorang yang tersenarai.. terpilih.. n semunya yang ter la.. untuk attend Dean List Award Ceremony kat Flamingo hotel Ballroom... kat manakh itu?? sesungguhnya sayer tak pernah pergi hotel.. ish tak baik pergi hotel u.. ahahaa.. actually i pun tak tau jugak.. but there was my friend yang bgtau nama i ader sekali.. hehehehe.. agak teruja untuk menerima anugerah itu biarpun result tidak seberapa.. n yang tak leh bla sekali bila my friend kata ada majlis tu.. dengan over excitednya Fara cakap "saya nak jahit baju baru! yeah!".. tapi yang ni time teruja la.. duduk lama tu baru terfikir.. majlis tu 5/8.. so sempatkah?? confirm la sempat.. coz my mum yang jahit sendirik baju tu.. but .. baru saja teringat.. bulan lepas i baru jer wat 3 pasang.. so apa kejadahnya nak buat baju baru.. cam terover excited lak.. ahahaha... so takder baju baru wokeys.. pakai saja yang mana ader! jangan membazir.. Tuhan mara.. lalala.. tapi.. actually i tak ambik pun lagi kad undangan nya. ( budget class la kowt coz tu ader invitation card).. n sesungguhnya lusa (isnin) ni baru ader taklimat sal tu.. Kul 5! uhuhuhu.. lambat bangat! lambat la balik nanti..=p .. disebakan tak berapa nak confirm lagi ( kowt2 ler ader aral melintang.. life bukannya muda untuk diexpect.. karang tak jadi ker.. nama di bar ker.. saper yang malu.. saya jugak.. ahahaha).. so cerita ini akan diupdate nanti..

ouh itu jer la.. tiga perkara yang menghapykan minggu ini..dikatakan minggu y agak penat becoz.. entahlah! minggu ni asal balik rumah jerk terus tidur! lemah satu badan.. mungkin coz actually every week.. just isnin jerk kelas habis kul lima.. selasa - rabu hari khamis kul 2.. jumaat kul 12.. but because of ader replacement kelas.. khamis n jumaat balik la lambat.. n hari ni( sabtu)  pun i ader class far.. amat lemah apabila terpaksa travel ke kl pada hari minggu tapi.. pergi sajala.. nasib baik kelas best!! so tadi bertapa la we all belajar Far 250 di collage yang kesunyian itu..

ingat for da first nak balik terus.. tapi.. SHOPPING TIME!!


entah macam mana leh terubah niat.. terus I n my besties (azie) pergi ker bandaraya.. nak p cari kain pasang ntuk buat baju raya.. bandaraya = baju raya.. sungguh secocok!kita orang g la jakel! kat sana ada jumpa satu kain yang santek!(for me la).. tapi..kain tu tak cukup meter(tinggal 3 m.. nak 4 m).. uhuhu.. mau nangis!.. so i tak beli! coz yang lain tak berkenan! cuma cik kak itu y borang kain ( wuyyoo.. borang seyh..banyak duit dia..ahahaha) after that we all masuk SOGO.. tapi cuma pusing jerk! dalam kul 2.30 we all travel ke TIMES SQUARE lak.. coz malas nak balik lagi!.. so sesampainya disana.. pergi la surau dulu.. solat zohor n then makan! yeah! inilah sebbnya mengapa sayer mahu ker Ts.. sebab mahu makan makanan ringan.. kat sogo takder.. tapi kan ringan la sangat.. padahal paling berat ... lalalal... we all pergi makan kat mc`d.. gila ramai orang.. hingga kami terpaksa menjadi model berdiri ditengah2 buat seketika.. coz meja penuh.. so  terpaksa tunggu other customer habis supaya dapat dirampas tempat duduknya.. =p

n you know what.. becoz of ramai y cakap sal apa tueh.. gbc (gigi besi)?? bgc (bagasi) ?? gcb?? ouh yer.. gcb.. so i pun rasa nak makan la.. so beli la.. tapi.. tapi rasanya biasa jerk! double mac value (selama ni makan y ni jerk).. lagi best la kowt.. ahahaha.. before that sempat la i beli novel kat sogo tadi..

hah inilah yang mahu dicerita ni.. i beli novel ni.. "Jauh kau pergi"


.. caption dia.. apabila dibaca berkali kali.. terasa sungguh amat menarik.. "Daerah paling sepi didunia adalah hati tanpa cinta!".. mula memikirkan sesuatu disni.. betulkah hati akan sepi tanpa those word (saya tak nak sebut.. coz tak cukup umur lagi..bahaye.. lalala..)

mungkin kan?? tapi kenapa sepanjang 19 tahun I life.. apa yang saya lihat.. hanya rupa manusia yang hancuZ kerana those things! tak pernah ada satu pun kenangan yang baik tentang semuanya... eii.. sungguh sayer teruk.. lalala.. so now i nak continue baca cerita ini.. erh erh.. before that .. nama watak dia comel la.. Rif.. err.. Rif apa erk! tak ingat lak! nak tahu u all baca sendiri keyh.. so chow.. =p



p/s:- hari tu ada kawan yang tegur fara .. he said that " takkan la orang yang suka novel jiwang tak pernah jatuh cinta" (ayat suda diubah.. coz tak ingat.. hehehe) so my answer " baca novel jiwangs.. it does`t mean that you will always fall in love!" dia balas " yes.. but you always wanna your love stories like novel right!" and me .. terkesima.. ahaha .. tapi betul la tu kan.. but reality n novel tak sama.. novel best! of course.. cinta manusia.. teruk.. ahahaha.. sungguh i kejam.. lalalala...