Wednesday, July 28, 2010

JoM KiTa StuDY - MemBaCa I2 amaLaN MuLiA-

(sila abaikan ketidak lawaan dan kebersepahan foto ini..=p)

sila fokus! JOM KITA STUDY! (inilah tagline I yang glamourous pada hari ini) setelah berlaku satu peristiwa yang cukup tidak mengasyikkan.. ahahaha..

ok.. lets start the story...( mula duduk ditepi meja sambil menongkat dagu.. kepala lihat keatas..gaya orang berfikir).. tadi.. I kena marah ngan lecturer.. best!! hahaha ( ketawa la sangat.. padahal dalam hati.. berombak rindu.. cam nak nangis dah) .. kena marah coz lewat datang kelas.. about 40 minutes.. kalau sal nape I datang  lewat ke kelas tu baik tak yah tanya .. coz muka i ngan tagline lewat ni da famous amous.. saper tak kenal muka yang selalu lewat datang ke kelas.. I la tu.. ini fakta yerk! diulangi FAKTA!! (tetiba jer terasa glamour).. btw hari ni.. entah lah.. tak tau nak salahkan siapa diatas kelewatan yang tidak disengajakan itu.. salah fara coz bangun kul 6.10 a.m (biasa bangun kul 5.40 a.m.. so kira lewat la but i berjaya kuar rumah about kul 6.40 .. so as usual la.. lewat 10 minit jerk dr biasa(6.30) ) atau salah bas NADIPUTRA (saja higlight berbesau biar orang putra alert akan kesulitan yang dialami dek kerana ketidak konsistenan masa yang dibuat perbadanan putrajaya) ke putrajaya sentral yang TAK ADA menyebabkan i terlepas tren (sesampai jer di sentral kul 7.05.. erl baru jer berlepas) or salahkan transit klia (yang kul 7.30 punya) yang stuck kat tengah jalan because masalah technical.. so apa pandangan anda penonton2 semua.. ouh ok! ( bru tersedr yang sekarang ni bukan ngah wat reality show at tv 13).. 

agak menyedihkn la.. but I prefer to.. let it gones! tapi sungguh jiwa dan fikiran tersentap!! bukan sentap n nak marah pada lect .. serius tak terlintas langsung.. coz Fara tahu salah fara.. but diakui tersentap ngan kata katanya juga .. 

"kalo lewat datang majlis ilmu, itu maksudnya anda tak menghormati majlis"
" kalo datang lewat lenkali tak payah datang terus"
" takder sorang pun yang mintak maaf ngan saya sebab datang lewat hari ni"

.. lalala.. ouh okeys.. fara memang tak says sory.. coz i don`t know how to say it.. takut.. hahaha.. kang da tak pasal2 kena sound.. actually ada lg la student yang lewat.. but i la yang paling lewat! huh I TAK SUKA LEWAT DATANG.. tapi i nak buat macam mana.. da terlewat.. that my routine.. huhuhu.. sila jangan salah faham... bukan kehendak hati.. tapi jarak perjalanan yang jauh bercampur dengan keabsentnan transit2 make membuatkan kejadian yang tidak diingini berlaku.. tapi takperlah.. da lepas pun.. just take it as a lesson.. tapi. waaa .. tak pasal pasal famous depan lebih kurang 50 student yang lain! ouh tidak! sabar fara sabar(dalam proses percubaan untuk tenangkan diri sendiri).. itu namanya dugaan.. that your choice.. that risiko y seharusnya diterima bila pilih untuk stay at putrajaya rather than kl.. last .. sabar itu separuh dari iman.. huhuhu.. ok! stop it.. but seriously.. SORY MISS.. PASNI TAK WAT LAGI!!! (merah n font yang besar menunjukkan betapa serius and semangatnya diri ini) err leh caya ker?? insyaALLAH..

so now.. balik pada gambar diatas.. itu adalah kerja2 (sesaje nak tunjuk.. konon2nya ngah study) yang dibuat dipepagi buta ini demi mengelakkan i dari tidur plus Jumaat ni pun ada kuiz law.. like i said lah.. I bukannya sengaja nak datang lewat ke kelas hari ni.. so demi memastikan esok i tak terlewat lagi.. then i think i should stay up (konsep ni memang diamalkan from sem 3 lg.. kadang2) supaya i tak lewat.. tapi tapi..sesungguhnya i just manage untuk study from kul 1-3 jer.. sempat la wat lima soalan past year.. after that now.. i berblog pulak! serious ngantuk  even da tidur sat after magrib til 9 lebey.. !! tapi skang da kul 4 da pun.. kalo i tido confirm esok tak leh bangun!! so skang tukar Tagline JOM KITA STUDY -Membaca itu amalan mulia- JOM KITA BERBLOG! -blog itu bagus untuk mengelakkan tidur-

ok ok.. mengarut! ouh ya.. tahu tak semalam ader apa?? tahu ?? tahu ?? tak tahu jom fara bagitau.. semalm kan.. semalam kan ( nada tak boleh blah).. besday .. besday.. DR SHEIKH MUSZAPHAR... 


so hap besday doc.. may GOD bless you always.. =p.. mesti you all rasa i ni fanatik sangat ngan doctor ni kan..coz siap wish kat blog lagi.. hahaha.. tahu tak aper.. i memang suka gila kat dia.. but as idol la.. tak lebey tak kurang.. eisshh.. mana leh lebih2.. karang timbul gossip lak ( berlagak cam artis) .. haru nanti.. hehehe.. ouh ya... tadi tengok dia nyer conference sal wedding dia.. i think he said about 100 thousand kowt yang akan pergi majlis tu.. ke 10 ribu erk?? tak ingat lak.. but ramai astronout from overseas yang akan dtang.. wah havoc gitu u.. apa apa pun all da best to both of them!!..

ermm.. skang baru kul 4.24.. i get ready ntuk ke kampus kul 5.30 .. so ada 1 hours lagi.. mau baca buku... da malas!(saye memang pemalas).. so what should i do now?? karoeke?? gila hape nak koroeke tengah2 malam a.k.a pagi pagi buta ni! so nak buat apa yerk!
ouh.. tertiba jer teringat sal asyraff muslim (agak sengal kan.. pepagi buta ni ingat kat pakwe orang.. hahaha).. you all tau tak .. dia JAHAT.. ZZZzzZZZzz... dalam cerita ILusi la.. dia ada mental problem rupanya.. dia musuh dalam selimut.. dia tak cintakan lyza, dia berkomplot ngan ayahnya .. dia.. dia.. dia dia memang nak musnahkan family lyza..huhuhu.. sunguh ko tak hensem bila jadi cam tu! tertiba jerk rasa menyampah!hahaha.. fanatik sungguh!!

bila cakap sal ni.. tertiba teringat aaoran (banyak sungguh laki y ko ingat yerk fara!).. fara ni kan minat gila kat dia.. hari tu masa kl drift (kalo tak silap) .. teruja gila nak p tengok.. dalam cerita tu kan dia berlakon as JOE.. n watak yang sungguh jahat.. but for the first fara tak kesa pun.. tapi bila last2 dia ganas gila kat syamsul n scha.. oh MYGOD.. berkerut n serius gila muka I masa tu.. geram! sampai at last my friend said "ish fara ni.. itukan berlakon jerk" ahaha.. tertiba terasa malu coz terlalu menghayati situasi.. =p..

urm,.. saya da bosan da ni! tak tau nak membebel apa lagi.. jadi cukuplah sampai disini.. ( tulis pnjang2 pun bukannya ada isi ntuk dibuat esei!).. so .. stop the crap!! =p

p/s:- bila la duit mara ntuk bulan ni nak kuar! I da bankrupt ni.. nak kuar gi jalan2 lagi..so.. MARA PLEASE BANK IN DUIT WE ALL CEPAT.. okeys!!!