Wednesday, July 21, 2010

Fs Out! Ms Out! Fb Bored! Twitter coming soon..

The Baby says :- aku bosan aku bosan.. lalala..

opss.. memandai jer I cakap baby ni terasa bosan sedangkan diri sendiri yang terasa bosan.. hahaha... before move on to story i nak buat selingan sikit...

minggu lepas teramat la bored bila assigment terlalu berlambak! rasa cam tak sempat nak manage everthing.. semuanya gara gara kerja yang tertungak. mau tengak buku sungguhlah bosan tahap cipanzi maksima.

but this week!! bila takder assigment pun terasa boring semacam! nak baca buku tiada mood ke arah itu.. sudahnya termangu mangu la berdua sorang diri!

so now back to da topic!! Fc da out to dated!! betul kah??? entahlah.. but for the truth my fc da lebih dari setahun da tak log in.. entah boleh log in entah tidak sekarang!!.. mau cek malas!! kerana sesungguhnya takder apa apa pun kat situ.. kalo hidup lagi that mean umur my fs tu da dua tahun setengah la ya.. hahaha.. fs ni first buat... after spm!! orang kata fs ni sebagai tapak permulaan ntuk masuk ke dunia online!! untuk budak budak jer!! opss.. tapi pakcik makcik pun i tengok ada jer dulu.. dulu la... so now secara rasminya Fc OUTTTTT!!!

bila masuk kampus.. start buat ms lak!! bila da ada ms setiap hari duk menghadap benda alah tu! mula belajar cara nak tag n what so ever!! tapi that time still takder kawan sangat! so kalo bukak pun just tengok2 orang lain nya ms!! cuci cuci mata dengan gambar yang hensem menarik..

tapi tak sampai setahun tetiba lak terasa nak buat fb.. itu pun setelah digoda diwash oleh my sista n my adik  yang mengatakan ms n fs da out!! orang da tak main dah! ceys sungguh mereka buatku terhina,.. mana tak nya setiap hari duk mengejek " weyh orang da tak main la benda tu.. aper ar" (muka riak bangga masa cakap)..hahaha... tapi masa tu I tak layan pun.. coz  tak reti seyh nak buat2 fb ni! al maklum lah orang kuno tak bijak la katakan..

but one days my best friend said  " Fara yuk bukak fb"
muka terpempam! plus teruja! coz da ada geng.. jadi boleh la sesama belajar 1 2 3 wat fb! so buatla benda alah ni which is before masuk sem 4 time cuti sem..
bila da ada fb terus kami lupakan ms! langsung tak bukak! until today.. but ada la tiga empat bulan sekali bukak..

 jadi aktif la we all dalam fb.. even hari hari jumpa kat kolej but balik rumah still contact melalui fb ( nak wat cam mana.. kawan lain takder!! so berdua suda) .. muahaha.. . siang malam asyik bergurau senda jerk.. tak pun bosan bosan we all bergaduh kat fb tu... u ketuk kepala i , I ketuk kepala u.. opss.. tetiba lak!!

till now my friend pun da cecah 500 .. tak banyak pada u all tapi banyak la pada i.. orang yang tak glamor ni.. hehehe... but .. semalam... semalam my friend yang ask me to make an fb account da delete dia nyer akaun!! deactivate!! ini kerana dia terlalu keciwa sehingga nak out dari dunia soSIAL ini.. huhuhu...  so now bila dia da takder terasa tak tau nak uat apa lak !! yer lah.. nak bergaduh ngan saper!! bosan seyh!! yang banyak tu bukannya yang dikenali pun!! entah manusia dari langit mana pun ta tau.. lalala.. okeys saya tipu.. boleh dikatakan 50% adalah budak yang dikenali n budak kampus.. tetapi sesungguhnya hati saye pun  turut sama keciwa ngan dunia fb yang sudah membuatku tidak bebas... tapi nak delete sayang... so bukak ler sekali sekali jer lepasni...

ouh ya.. rentetan rasa kebosanan ya amat tadi i pun wat la twitter.. ini kerana tergoda ngan twit twit twit.. cam comel jer bunyi dia.. tapi siyes!!! nk nangis!! tengok la ni my twit ..macam mana nak manage twitter ni.. huhuhu.. sungguh terasa keciwa sampai terasa nak terjun bangunan makan!! saye kalo frust kena makan! petua nenek moyang.. lalala.. so sekarang ni yang tinggal hanyalah blog semata mata..

ouh please la doraemon blog.. make me hapy like crazy... opss... daa..=p



p/s- lambatnya nak  puasa.. excited!! nak raya :-)