Saturday, July 24, 2010

conteng conteng sesuka hati!!

tak tau nak tulis apa sebenarnya.. tapi terasa nak luahkan sesuatu.. hahaha.. saja mahu menconteng..

First Update

so first thing first .. rasa hapy giler coz dapat makan buah fresh (erk.. fresh ker?).. dari kampung.. coz my sista ada wat balik buah.. rumah i kat sana sememangnya dipenuhi ngan pokok buah buahan.. almaklumlah rumah kat hutan  kampung.. ahaha..( tapi bukan rumah tarzan tau!!).. ada buah rambutan, manggis, mangga, langsat, duku, durian, jambu, n macam macam lagi lah! tapi my parent kirim buah duku, manggis n rambutan sahaja.. tapi tak cukup.. waa,.. tak puas makan coz sikit jerk! rasa cam nak balik kampung jer terus coz bila nak makan I panjat jer pokok tu kan senang.. coz semua pokok ni seriously memang berada disekeliling rumah jerk! so harus i panjat! (erk.. da hampir bertahun tingalkan aktiviti memanjat pokok ni.. still boleh lagi ker erk!! kang patah pokok tu coz berat sangat.. jatuh lak.. hahaha)

so sekarang ni hanya mampu berdoa.. mudah mudahan buah tu tak masak semua.. bila i balik baru dia masak.. so bolehla i makan sepuas puas hatinya.. kat sini boleh ajer beli.. tapi tak berbaloi lak rasanya.. Mahal seyh! so redha sajala jawabnya..

  ( bila tengok buah n pokok ni korang tak rasa 
nak panjat pokok ni laju laju n terus makan kat atas tu jugak ker??? )


sceond update

kenapa setiap kali hari minggu hati mesti tak hapy! bila hari biasa rasa tak sabar nak tunggu hari minggu tapi bila da hari minggu.. i feel .. so bored! makan tidur makan tidur jer la jawabnya.. uit! memang jenis yang tak reti bersyukurkan? actually I suka hari minggu! teramat suka! coz i can manage myself pada setiap kali hari minggu! tapi bila rasa bosan da menerpa.. muncul la perasaan hipokrit n tak reti bersyukur tu..

boleh jugak nak keluar jenjalan.. stakat area putrajaya ni dalam tangan jer.. ahahha.. tapi malas sungguh nak meredah panas segala.. lagipun i don`t have any mood untuk merevealkan diri kepada dunia luar..  duk dalam rumah.. nak tengok tv.. cerita semua tak best.. ufh! nampaknya kena wat stesen tv sendiri ni.. confirm semua cerita pada hari minggu yang best2 sahaja..=p ouh ok! abaikan sebab saya hanya mengarut!

ouh ya.. hari ni kat Putrajaya , presint 2 ada konsert tau.. wah tahun ni makin kerap lak putrajaya ni wat konsert kan.. terasa cam nak  pergi tapi takder sesape nak bawak.. waa.. nak pergi sendiri?? malas I ! takder maknanya nak kuar malam segala.. ouh ya saya bukan jenis yang suka keluar malam! malam malam aderlah lebih baik melepak dirumah mengadap laptop.. lebih afdal..  tapi nak kata tak pernah  keluar pun tak jugak.. keluar la sekali sekala.. but just with my family la..hahaha.. btw  saper yang tak pergi lagi tapi nak pergi .. sempat lagi  rasanya.. just take a look at poster dibawah.. sila klik untuk lihat infonya.. sebab saye malas nak menerangkan ! .. ( saye kan memang pemalas!)


so kepada sesiapa yang sememangnya suda berada disana.. selamat berlibur ya.. btw! UPDATE YANG PALING SERIUS.. hari ni juga sedikit sedih dan gembira... oss.. selingan sebentar.. my friend yang ri tu dia deactivate a/c fb skang da active balik..so skang ni I pun da active my fb balik.. hahaha.. gediz jugak fara ni an??? mengada ngada tul.. tapi takperla.. perangai kegedikan ni pun just sekali sekala jugak..

so.. apakah update yang paling serius tu erK?? errr.. i think i wanna to do something! tapi dont know how to start it.. apakah??? entah lah.. hahaha.. entry ni ayatnya semua nya suda tunggang terbalik! so better i stop now.. sebelum entry ni melalut yang bukan bukan.. so SELAMAT ENJOYS DI HARI MINGGU k...



p/s:- kenapa tetiba rasa teramat kehilangan yerk?? silapkah percaturan yang dibuat selama ni??? ZZzzZzz.. kuatkan hati kuatkan semangat.. i always pray for our hapiness.. muda mudahan...