Saturday, July 31, 2010

Minggu yang Menterujakan.. tapi...


yeah!! that right! minggu ni sungguh memenatkan.. tapi .. juga cukup mengembirakan... cam mana tu yerk?? penat tapi hapy??

First- kuiz law & maf da buat! so takder yang mau dirisaukan lagi.. assigment bel pun.. bahagian fara da contribute.. just waiting for my friend jer la .. ntuk ditaip n recheck ngan madam! yeay! suka ! tapi sesungguhnya actually bukan ini( diulangi.. bukan ini ) yang buat sayer amat terhapy gila.. hahaha.. (ini hanyalah iklan untuk seketika)

yang buat diri hapy sangat coz.. my cuti da confirm!

cantik la pulak binatang ni..pipi merah .. blushing kowt!



 =
 Yezza!! you all tahu tak cuti i for this sem starting bila?? 10/9.. ZzzZzzz... pagi raya tu.. huhuhu.. Uitm Teruk!! (err.. i takkan disaman sebab mengeluarkan kata kata begini kan) .. ahahaha.. ini kerana madam i cakap.. dia orang sebenarnya suda ganti kelas awal awal kat sana.. then even kata  holiday start from 10/9.. but actually they all cuti lagi awal dari itu.. so with da consent of college.. cuti we all akan dianjak dua hari ke hadapan.. which mean 8/9 i cuti..

tapi dalam kepala I dari hari tu sampai la last week cammana nak awalkan lagi cuti tu.. hahaha (agak nampak betapa diri ini tidak bersyukur) yer la.. 8/9 tu ari rabu.. da alang alang da rabu baik up terus.. isnin selasa pun cuti.. dapatla i balik kampung awal sikit.. lalala.. over xcited! but hari khamis lalu madam law we all kata cuti we all akan dikedepan kan lagi.. isnin n selasa pun takder kelas! yuhuu.. rasa cam nak melompat.. cause termakbul suda impian!!!.. yeay! tapi nampaknya ader kelas ganti la yerk! but its okey as long as cuti awal! coz i nak gak puasa kat kampung.. huhuhu... so inilah berita gembira yang pertama.. ( tapi setakat ini hanya madam law sahaja y cakp cuti starting 4/9.. lect lain tak der pun... apakah fara yang terover xcited lebih??? hahaha.. layan...)

berita lain.. hari tu.. hari tu.. I .. I.. I jumpa dia.. ahahaha.. siapakh?? apakah?? bagaimanakah?? hehehe.. hari tu (alamak tak ingat hari.. coz terover xcited.. ahaha) i jumpa seseorang di komasa (koperasi)... which is seseorang yang saya suka.. opss suka sebagai kawan saja yerk! coz dia baik.. erk??? rasanya la.. ahahaha.. we all kenal sem 3.. coz we all take course gamelan .. that time la i kenal dia.. saye n dia agak baik la.. sayer suka berlawan kata ngan dia.. hehehe .. so for this sem i tak pernah jumpa dia even sekali pun.. erh erh.. pernah2.. i pernah ternampak dia.. tapi tak pernah tegur la.. so that day i jumpa dia kat sana.. agak teruja la I .. ahaha.. i said to him.. ngan muka y agak teruja.. coz terkejut! =p " hei.. lamanya tak nampak" rindu lak rasanya untuk bermain kata kata ngan dia.. hehehe.. but as what i see.. dia baik baik sahaja.. dan his killer smiling !!


masih sama.. lalala.. inilah sebabnya sayer suka dia.. hehehe.. coz dia punya senyuman yang amat menarik.. ahaha.. apa apapun I harap dia akan sentiasa sukcess saja la dalam her life! So Ful stop.. tak leh bgtau nama coz ramai y kenal.. kang tak pasal pasal lak i famous.. ohoho... ( tertba teringat aksi rebut merebut between me n my friend..rebut apa?? biarlah rahsia.. ahahah.. nothing serius..).. ouh ya no hard feeling okeys.. dia suda berpunya.. so don`t make a conclusion disini...

berita lain yang juga membuat diri agak hapy which is my name adalah salah seorang yang tersenarai.. terpilih.. n semunya yang ter la.. untuk attend Dean List Award Ceremony kat Flamingo hotel Ballroom... kat manakh itu?? sesungguhnya sayer tak pernah pergi hotel.. ish tak baik pergi hotel u.. ahahaa.. actually i pun tak tau jugak.. but there was my friend yang bgtau nama i ader sekali.. hehehehe.. agak teruja untuk menerima anugerah itu biarpun result tidak seberapa.. n yang tak leh bla sekali bila my friend kata ada majlis tu.. dengan over excitednya Fara cakap "saya nak jahit baju baru! yeah!".. tapi yang ni time teruja la.. duduk lama tu baru terfikir.. majlis tu 5/8.. so sempatkah?? confirm la sempat.. coz my mum yang jahit sendirik baju tu.. but .. baru saja teringat.. bulan lepas i baru jer wat 3 pasang.. so apa kejadahnya nak buat baju baru.. cam terover excited lak.. ahahaha... so takder baju baru wokeys.. pakai saja yang mana ader! jangan membazir.. Tuhan mara.. lalala.. tapi.. actually i tak ambik pun lagi kad undangan nya. ( budget class la kowt coz tu ader invitation card).. n sesungguhnya lusa (isnin) ni baru ader taklimat sal tu.. Kul 5! uhuhuhu.. lambat bangat! lambat la balik nanti..=p .. disebakan tak berapa nak confirm lagi ( kowt2 ler ader aral melintang.. life bukannya muda untuk diexpect.. karang tak jadi ker.. nama di bar ker.. saper yang malu.. saya jugak.. ahahaha).. so cerita ini akan diupdate nanti..

ouh itu jer la.. tiga perkara yang menghapykan minggu ini..dikatakan minggu y agak penat becoz.. entahlah! minggu ni asal balik rumah jerk terus tidur! lemah satu badan.. mungkin coz actually every week.. just isnin jerk kelas habis kul lima.. selasa - rabu hari khamis kul 2.. jumaat kul 12.. but because of ader replacement kelas.. khamis n jumaat balik la lambat.. n hari ni( sabtu)  pun i ader class far.. amat lemah apabila terpaksa travel ke kl pada hari minggu tapi.. pergi sajala.. nasib baik kelas best!! so tadi bertapa la we all belajar Far 250 di collage yang kesunyian itu..

ingat for da first nak balik terus.. tapi.. SHOPPING TIME!!


entah macam mana leh terubah niat.. terus I n my besties (azie) pergi ker bandaraya.. nak p cari kain pasang ntuk buat baju raya.. bandaraya = baju raya.. sungguh secocok!kita orang g la jakel! kat sana ada jumpa satu kain yang santek!(for me la).. tapi..kain tu tak cukup meter(tinggal 3 m.. nak 4 m).. uhuhu.. mau nangis!.. so i tak beli! coz yang lain tak berkenan! cuma cik kak itu y borang kain ( wuyyoo.. borang seyh..banyak duit dia..ahahaha) after that we all masuk SOGO.. tapi cuma pusing jerk! dalam kul 2.30 we all travel ke TIMES SQUARE lak.. coz malas nak balik lagi!.. so sesampainya disana.. pergi la surau dulu.. solat zohor n then makan! yeah! inilah sebbnya mengapa sayer mahu ker Ts.. sebab mahu makan makanan ringan.. kat sogo takder.. tapi kan ringan la sangat.. padahal paling berat ... lalalal... we all pergi makan kat mc`d.. gila ramai orang.. hingga kami terpaksa menjadi model berdiri ditengah2 buat seketika.. coz meja penuh.. so  terpaksa tunggu other customer habis supaya dapat dirampas tempat duduknya.. =p

n you know what.. becoz of ramai y cakap sal apa tueh.. gbc (gigi besi)?? bgc (bagasi) ?? gcb?? ouh yer.. gcb.. so i pun rasa nak makan la.. so beli la.. tapi.. tapi rasanya biasa jerk! double mac value (selama ni makan y ni jerk).. lagi best la kowt.. ahahaha.. before that sempat la i beli novel kat sogo tadi..

hah inilah yang mahu dicerita ni.. i beli novel ni.. "Jauh kau pergi"


.. caption dia.. apabila dibaca berkali kali.. terasa sungguh amat menarik.. "Daerah paling sepi didunia adalah hati tanpa cinta!".. mula memikirkan sesuatu disni.. betulkah hati akan sepi tanpa those word (saya tak nak sebut.. coz tak cukup umur lagi..bahaye.. lalala..)

mungkin kan?? tapi kenapa sepanjang 19 tahun I life.. apa yang saya lihat.. hanya rupa manusia yang hancuZ kerana those things! tak pernah ada satu pun kenangan yang baik tentang semuanya... eii.. sungguh sayer teruk.. lalala.. so now i nak continue baca cerita ini.. erh erh.. before that .. nama watak dia comel la.. Rif.. err.. Rif apa erk! tak ingat lak! nak tahu u all baca sendiri keyh.. so chow.. =p



p/s:- hari tu ada kawan yang tegur fara .. he said that " takkan la orang yang suka novel jiwang tak pernah jatuh cinta" (ayat suda diubah.. coz tak ingat.. hehehe) so my answer " baca novel jiwangs.. it does`t mean that you will always fall in love!" dia balas " yes.. but you always wanna your love stories like novel right!" and me .. terkesima.. ahaha .. tapi betul la tu kan.. but reality n novel tak sama.. novel best! of course.. cinta manusia.. teruk.. ahahaha.. sungguh i kejam.. lalalala...

Wednesday, July 28, 2010

JoM KiTa StuDY - MemBaCa I2 amaLaN MuLiA-

(sila abaikan ketidak lawaan dan kebersepahan foto ini..=p)

sila fokus! JOM KITA STUDY! (inilah tagline I yang glamourous pada hari ini) setelah berlaku satu peristiwa yang cukup tidak mengasyikkan.. ahahaha..

ok.. lets start the story...( mula duduk ditepi meja sambil menongkat dagu.. kepala lihat keatas..gaya orang berfikir).. tadi.. I kena marah ngan lecturer.. best!! hahaha ( ketawa la sangat.. padahal dalam hati.. berombak rindu.. cam nak nangis dah) .. kena marah coz lewat datang kelas.. about 40 minutes.. kalau sal nape I datang  lewat ke kelas tu baik tak yah tanya .. coz muka i ngan tagline lewat ni da famous amous.. saper tak kenal muka yang selalu lewat datang ke kelas.. I la tu.. ini fakta yerk! diulangi FAKTA!! (tetiba jer terasa glamour).. btw hari ni.. entah lah.. tak tau nak salahkan siapa diatas kelewatan yang tidak disengajakan itu.. salah fara coz bangun kul 6.10 a.m (biasa bangun kul 5.40 a.m.. so kira lewat la but i berjaya kuar rumah about kul 6.40 .. so as usual la.. lewat 10 minit jerk dr biasa(6.30) ) atau salah bas NADIPUTRA (saja higlight berbesau biar orang putra alert akan kesulitan yang dialami dek kerana ketidak konsistenan masa yang dibuat perbadanan putrajaya) ke putrajaya sentral yang TAK ADA menyebabkan i terlepas tren (sesampai jer di sentral kul 7.05.. erl baru jer berlepas) or salahkan transit klia (yang kul 7.30 punya) yang stuck kat tengah jalan because masalah technical.. so apa pandangan anda penonton2 semua.. ouh ok! ( bru tersedr yang sekarang ni bukan ngah wat reality show at tv 13).. 

agak menyedihkn la.. but I prefer to.. let it gones! tapi sungguh jiwa dan fikiran tersentap!! bukan sentap n nak marah pada lect .. serius tak terlintas langsung.. coz Fara tahu salah fara.. but diakui tersentap ngan kata katanya juga .. 

"kalo lewat datang majlis ilmu, itu maksudnya anda tak menghormati majlis"
" kalo datang lewat lenkali tak payah datang terus"
" takder sorang pun yang mintak maaf ngan saya sebab datang lewat hari ni"

.. lalala.. ouh okeys.. fara memang tak says sory.. coz i don`t know how to say it.. takut.. hahaha.. kang da tak pasal2 kena sound.. actually ada lg la student yang lewat.. but i la yang paling lewat! huh I TAK SUKA LEWAT DATANG.. tapi i nak buat macam mana.. da terlewat.. that my routine.. huhuhu.. sila jangan salah faham... bukan kehendak hati.. tapi jarak perjalanan yang jauh bercampur dengan keabsentnan transit2 make membuatkan kejadian yang tidak diingini berlaku.. tapi takperlah.. da lepas pun.. just take it as a lesson.. tapi. waaa .. tak pasal pasal famous depan lebih kurang 50 student yang lain! ouh tidak! sabar fara sabar(dalam proses percubaan untuk tenangkan diri sendiri).. itu namanya dugaan.. that your choice.. that risiko y seharusnya diterima bila pilih untuk stay at putrajaya rather than kl.. last .. sabar itu separuh dari iman.. huhuhu.. ok! stop it.. but seriously.. SORY MISS.. PASNI TAK WAT LAGI!!! (merah n font yang besar menunjukkan betapa serius and semangatnya diri ini) err leh caya ker?? insyaALLAH..

so now.. balik pada gambar diatas.. itu adalah kerja2 (sesaje nak tunjuk.. konon2nya ngah study) yang dibuat dipepagi buta ini demi mengelakkan i dari tidur plus Jumaat ni pun ada kuiz law.. like i said lah.. I bukannya sengaja nak datang lewat ke kelas hari ni.. so demi memastikan esok i tak terlewat lagi.. then i think i should stay up (konsep ni memang diamalkan from sem 3 lg.. kadang2) supaya i tak lewat.. tapi tapi..sesungguhnya i just manage untuk study from kul 1-3 jer.. sempat la wat lima soalan past year.. after that now.. i berblog pulak! serious ngantuk  even da tidur sat after magrib til 9 lebey.. !! tapi skang da kul 4 da pun.. kalo i tido confirm esok tak leh bangun!! so skang tukar Tagline JOM KITA STUDY -Membaca itu amalan mulia- JOM KITA BERBLOG! -blog itu bagus untuk mengelakkan tidur-

ok ok.. mengarut! ouh ya.. tahu tak semalam ader apa?? tahu ?? tahu ?? tak tahu jom fara bagitau.. semalm kan.. semalam kan ( nada tak boleh blah).. besday .. besday.. DR SHEIKH MUSZAPHAR... 


so hap besday doc.. may GOD bless you always.. =p.. mesti you all rasa i ni fanatik sangat ngan doctor ni kan..coz siap wish kat blog lagi.. hahaha.. tahu tak aper.. i memang suka gila kat dia.. but as idol la.. tak lebey tak kurang.. eisshh.. mana leh lebih2.. karang timbul gossip lak ( berlagak cam artis) .. haru nanti.. hehehe.. ouh ya... tadi tengok dia nyer conference sal wedding dia.. i think he said about 100 thousand kowt yang akan pergi majlis tu.. ke 10 ribu erk?? tak ingat lak.. but ramai astronout from overseas yang akan dtang.. wah havoc gitu u.. apa apa pun all da best to both of them!!..

ermm.. skang baru kul 4.24.. i get ready ntuk ke kampus kul 5.30 .. so ada 1 hours lagi.. mau baca buku... da malas!(saye memang pemalas).. so what should i do now?? karoeke?? gila hape nak koroeke tengah2 malam a.k.a pagi pagi buta ni! so nak buat apa yerk!
ouh.. tertiba jer teringat sal asyraff muslim (agak sengal kan.. pepagi buta ni ingat kat pakwe orang.. hahaha).. you all tau tak .. dia JAHAT.. ZZZzzZZZzz... dalam cerita ILusi la.. dia ada mental problem rupanya.. dia musuh dalam selimut.. dia tak cintakan lyza, dia berkomplot ngan ayahnya .. dia.. dia.. dia dia memang nak musnahkan family lyza..huhuhu.. sunguh ko tak hensem bila jadi cam tu! tertiba jerk rasa menyampah!hahaha.. fanatik sungguh!!

bila cakap sal ni.. tertiba teringat aaoran (banyak sungguh laki y ko ingat yerk fara!).. fara ni kan minat gila kat dia.. hari tu masa kl drift (kalo tak silap) .. teruja gila nak p tengok.. dalam cerita tu kan dia berlakon as JOE.. n watak yang sungguh jahat.. but for the first fara tak kesa pun.. tapi bila last2 dia ganas gila kat syamsul n scha.. oh MYGOD.. berkerut n serius gila muka I masa tu.. geram! sampai at last my friend said "ish fara ni.. itukan berlakon jerk" ahaha.. tertiba terasa malu coz terlalu menghayati situasi.. =p..

urm,.. saya da bosan da ni! tak tau nak membebel apa lagi.. jadi cukuplah sampai disini.. ( tulis pnjang2 pun bukannya ada isi ntuk dibuat esei!).. so .. stop the crap!! =p

p/s:- bila la duit mara ntuk bulan ni nak kuar! I da bankrupt ni.. nak kuar gi jalan2 lagi..so.. MARA PLEASE BANK IN DUIT WE ALL CEPAT.. okeys!!!

Sunday, July 25, 2010

HaRi BaRu SeMaNgaT BarU

Hari ni hari ahad, esok isnin lusa selasa.. erh!! erh!! (macam la orang lain tak tahu kan??)
so because of hari ni hari ahad n esok hari isnin.. jadi secara directly habis suda cuti saye (cuti hari minggu ni la) starting esok kena p kampus balik! da tak leh tidur lewat n also bangun lewat..hari biasa kul 5.30+++ or 5.50---- da kena bangun! uhuk uhuk sedih la pulak!.. ouh ok abaikan!

so sempena hari baru yang akan bermula esok so i wanna to WiSH My SeLf..


foR EvErYdaY ThaT I wILL gO ThROughT!!  rasanya masih tak terlewat lagi la kowt untuk start up wif semangat baru yang jitu.. sama juga la macam bila setiap kali masuk tahun baru, setiap kali masuk sem baru, setiap kali besday.. n whatsoever lagi la! memandangkan beberapa minggu ni hidup masih agak kelam kabut akibat kejutan budaya n perubahan suasana so after three week i think i da dapat balik (kalo tak dapat pun.. paksa jugak supaya dapat balik) my strenghtness.. so i can go on with my dream n my life!! ouh i should passionate with my life right!! (apakah itu passionate??eerr.. sy pun tak tahu sebenarnya.. huhuhu.. kata2 ni adelah motivation word from Dr Sheikh Muszaphar pujaan saya sebenarnya)

so starting from tommorrow what i wanna to do is:-

- online facebook( my space n fs tak termasuk.. lalala)  hanya pd waktu petang!magrib? apakah?? haruskah?? ouh.. tidak! what i mean is waktu petang after asar till b4 magrib sahaja! waktu lain after habis study its should be fine!

- follow my study  tyme table! of couse i should do it!

- for one weaks at least i kena reseach 3 english esei! ouh I should done it coz i wanna to improve my english skill.. as a prepration ntuk amik muet nanti.. kalo tak ready cam mana i nak amik muet??(karang gagal saper nak jawab??) kalau tak amik muet cam mana i nak sambung degree?? kalau tak sambung degree bila i nak habis belajar?? n kalo.. kalo(suara sedikit bergetaran kerana agak takut)  i tak habis belajar bila i nak kahwin!! err.. kantoi.. mengarut ajer nih!hehehe..

lagi mahu buat apa yerk??

- yang important sekali I nak pastikan , belajar n trying my best untuk lancar baca quran.. ini kerana saya tak berapa lancar baca Quran!  (i wrote this to remind myself supaya tak lupa apa yang i nak buat)

oh ya mulai esok juga tak mau main main lagi! sayer mahu jadi seorang yang serius! erk?? boleh ker??? lalala.. yang ni abaikan.. apa yang penting.. for this sem i nak score 3. 6 keatas!! bolehkah?? ouh i`. just trying.. hopefully boleh! n harus boleh ! amin...

ouh ya.. u all tau tak kenapa i pilih esok??? ini adalah kerana (tetiba jer terskima sekejap).. esok bersamaan dengan 26 hb.. which is malam NIFSU SYAABAN( tak rancang pun untuk berubah pada tarikh ini-hanya kebetulan yang saya pun baru saja tahu)

 so let me tell sedikit sebanyak sal malam ni.. ouh b4 that.. kalau nak lebih faham u all leh baca kat blog ni http://aeinisugar.blogspot.com/ .. i just tulis secara ringkas sahaja.. sebagai ingatan untuk diri sendiri juga..

ok.. for da info malam nifsu ni banyak kelebihan.. pada malam ni dituliskan nama nama bayi yang akan dilahirkan dan nama nama orang yang akan meninggal sepanjang tahun.. ( don`t know whether my name also include in this note or not..). malam ni jugak diturunkan rezeki dan diangkat amalan amalan dan perbuatan hamba hambanya..

pada hari ni  disunatkan berpuasa.. this day jugak segala permintaan u all insyaALLAh akan diperkenankan.. murah rezeki n segalanya yang terbaik didalam life.. amin..

yang lain info ni lak fara google..  jumpa kat site http://gadis1810.blogspot.com

AMALAN SEMPENA NIFSU SYAABAN
 
1. selepas solat maghrib (15 syaaban, malam) solat sunat nisfu syaaban, 2 rakaat rakaat 1 : baca al-fatihah & surah al-qadar 1x rakaat 2 : baca al-fatihah & surah al-ikhlas 3x (tapi i tak buat coz ada yang mengatakan diragui solat ni.. better buat research dulu coz i pun tak sure)

2. membaca yasin 3x selepas solat maghribnya (15 syaaban, malam)

i) selepas yasin pertama : mohon dipanjangkan umur untuk beribadat kepada allah

ii) selepas yasin kedua : mohon rezeki yang halal untuk beribadat kepada allah

iii) selepas yasin ketiga : mohon ditetapkan iman dan islam & mati di dalam iman & pohonlah segala yang baik....
kemudian baca istighfar 11x & selawat 11x baca doa nisfu sya'aban (ada didalam yasin majmuk)

3. baca surah ikhlas 1000x

4. berpuasa pada siangnya....abul khair al talaqaani r.a...mengira nama2 malam nisfu syaaban sebanyak 22....antaranya yg termasyhur adalah:

1. malam dimustajabkan doa

2. malam pembahagian takdir

3. malam rahmat

4. malam berkat

5. malam pengampunan (taubat)

6. malam penebusan

7. malam syafaat

8. malam penulisan

9. malam keagungan dan kemuliaan

10. malam rezeki

11. malam hari raya para malaikat

12. malam penghidupan


antara kelebihan bulan syaaban:


1. sesiapa berpuasa sehari dalam bulan sya'aban maka allah haramkan tubuhnya dari api neraka dan dia akan menjadi teman kpd nabi allah yusof didalam syurga.

2. riwayat dari osman bin abi al-as, sabda nabi muhammad (saw) : pada malam nisfu sya'aban setelah berlalu 1/3 malamnya, allah turun ke langit dunia lalu berfirman : adakah orang-orang yang meminta maka aku perkenankan permintannya, adakah orang yang meminta ampun maka aku ampunkannya, adakah orang yang bertaubat maka aku terima taubatnya dan diampunkan semua orang mukmin lelaki & perempuan , melainkan orang yang berzina atau orang yang berdendam marah hatinya kepada saudaranya.

sebaik-baiknya minta ampun dengan ibubapa sebelum hari nisfu sya'aban kerana amalan kita akan terhalang dari diangkat ke langit sekiranya kita derhaka/berdosa dengan ibubapa kita.

n last is Tuhan takkan mengampunkan dosa orang yang saling benci membenci (ats tu pun da bgtau sebenarnya) .. so.. know.. fara nak mintak maaf sesangat pada mereka yang fara pernah benci.. n mintak maaf sangat ats segala salah dan silap.. saya cuma manusia biasa yang tak lari daripada punya rasa benci itu.. amin.. mudah mudahan rasa benci itu betul2 lupus.. lets start our new life..

so.. itu jer la yang fara nak conteng hari ni.. mudah mudahan esok dapat memulakan hari baru dengan semangat baru.. amin..

p/s:- mudah mudahan dimurahkan rezeki n hidup sentiasa berada di bawah rahmatnya... amin..

Saturday, July 24, 2010

PuKuL 05.07 min..

suda pkul 5 . 07 pagi.. diulangi ya suda kul lima .. lima!! . oh yeay.. and i still cannot sleep..ufh apakah???

sebenarnya mata ni memang suda mengantuk yang amat.. tapi tak tau la nape.. puas suda pusing kiri n kanan.. tapi still gak tak lelap.. ditambah pula dengan kepala yang semakin berpusing plus mata berair , perut sebu n tekak pun semacam!! apakah?? apakah tanda tandanya itu.. huhuhu..


(tetiba jer teramat berharap agar dapat diberi rawatan 
segera.. mana la tau DR yang rawat sayer tu DR hensem. 
harus terus sakit tu hilang..=p) 

Btw ikut logical mata berair n merah plus kepala pusing  itu lumrah lah kan coz tak cukup n tak ley tidur.. tapi bila tekak n perut turut berkerjasama dalam mengendalakan acara tidur harian  pastila ia mendatangkan kemarahan.. huhuhu.. but i think maybe bcoz i tak makan apa apa kot hari malam tadi.. satu haper pun tak makan! even siang tadi pun just makan kuih n keropok jer.. inilah bahananya bila penyakit malas datang!

ouh tetiba jer tertanya pelik sangat ker simptom yang dialami bila tak makan ni?? of cos ler.. ahaks.. actually i pun tak tao la sejak bila.. maybe sejak masuk kampus kowt.. setiap kali tak makan or just makan sembarangan jer.. mula la kepala pusing, badan pun rasa lemah semacam! tak campur dengan badan y akan sedikit mengeletar (erh.. i takder sakit parkinson tau).. so bcoz of that la I ni selalu makan... ahahaha.. diet ke tak ke ader I kesah.. opss.. kantoi!!

so dipepagi yang buta ni.. teringin sangat nak makan my mum nyer masakan..nak makan ayam pedas.. huhuhu.. kat sini bila makan mudah fedup.. mana taknya asyik beli n makan nasi ayam, nasi kerabu, nasi lemak n what soever la.. n the most important thing is TAK SEDAP.. lalala.. i tak kutuk apa apa pun erh.. just says makanan yang beli of coz tak sama ngan masakan keluarga sendiri. (ouh kata kata ini memberi maksud bahawa i boleh terima apa2 n takkan bosan ntuk makan apa saje makanan as long as my family home made! kalo y lain.. OUT!!).. takper lah.. inilah dugaannya bila stay jauh from my family right.(ayat yang sedikit redha la kononnya..)

oh ya disebabkan tak ley tidur so I ber blog walking la seketika.. n fanstatic.. i jumpa ni.. apakah???


ini?? ouh no.. bukan ini yang dimaksudkan.. but i jumpa kalendar puasa kat http://cikmin.com .. actually nak copy tapi takut tak leyh lak..katakan tidak pada playgiat ( err.. betulkah ejaannya?? hentam saja la..) cari tempat lain takder... so i link kan jer la ya.. advance sungguh internet ni kan.. padahal ader lagi two week!! tapi baguslah i pun da semakin excited ntuk sambut puasa.. itu pasal la ada banner selamat berpuasa!!s

tadi malam juga sempat msj (msj jerk nak call takut habis kredit.. huhuhu) tanya my mum still boleh tempah baju raya ker?? (my mum jahit baju actually) n she said tak boleh!! alamak! terkesima sat! (walaupun tahu dia hanya bergurau) but i know n always know yang semestinya tempahan yang diterima dr orang ramai banyak.. becoz dr start i cuti bulan 6 lagi sudah banyak yang datang rumah nak jahit baju! ouh sungguh i tak suka... lalala.. bukannya apa! orang kampung sayer ni Kaya sungguh barangkali.. asyik tempah baju jer kerjanya..(bapak banyak gila duit they all).. sampai kan rumah saya ni dikiri n kanan dipenuhi kain pasang! ouh.. tidaKKK!!

But i said to my mum.. tak kira nak jahit jugak.. minggu depan fara hantar kainnya (terpaksa pos kain coz nak tunggu balik lambat lagi).. coz i don`t want raya guna baju lama.. huhuhu.. pengalaman lepas2 .. becoz of terlalu banyak tempahan baju.. we all adik beradik kena pakai baju lama.. huhuhu.. agak kejam disitu an?? so this raya haruslah i tempah awal awal.. tiga helai! erk?? bapak banyak??(pada I la)  ouh buat masa ni hanya ada dua sahaja... tapi akan dibeli lagi sehelai.. itu pun kalo ader rezeki.. tak pun kowt2 la ader yang mau sponsor ke! kecik tapak tangan (tapak tangan I tak kecik pun.. sedang sedang jer.. still ok sebagai manusia normal.. ahaha)  nyiru kami tadahkan (err.. kena ker pantun ni??)

ermm.. da stop!! Fara pun da tak tau nak merapu menconteng apa lagi kat sini... karang cakap lebih2 sal raya orang cakap saya terlebih excited lak.. tak pasal3 kena banned! huhuhu.. btw azan subuh pun  dah berbunyi! wah pecah rekod i stay up sampai pagi.. apa apa pun ..


even tak cukup tidur pun harus bangun n menerima waktu pagi dengan wajah yang ceria.. harap harapnya la.. assigment da la tak buat lagi ni.. huhuhu.. mata pulak cam nak tidur jek! gediz.. ahaks! =p

p/s:- bila la agaknya nak dapat bunga yang betul yerk??? hehehe.. :-)

For The ResT Of My Life

WAH (3x sebut yerp) tadi yang tetiba rasa malas  dan tak bersemangat ntuk buat apa apa.. but now da banyak entry yang dipost.. hahaha.. tapi takperlah.. dah katanya tempat untuk menconteng.. so let me conteng conteng buat kesekian kalinya..

entry ni takder sal apa apa pun.. just i wanna to post this lirik. bak kata aznil SAYA KUNCI INI LIRIK!! errkk.. ye ker dia kata cam tu.. arhh.. takperlah.. yang penting SAYA KUNCI LIRIK INI (ini versi saya sendiri k)

actually fara memang tak berapa suka lagu english.. hehehe.. bukan apa.. fara rasa lagu english ni hanya wat sakit kepala jerk.. coz berbelit2 .. (pdahal diri sendiri yang tak paham english).. tapi bila dengar lagu ni best la pulak!!

actually fara terlebih dulu teruja mahu mendengar lagu MAHER ZAIN ( without know lagu apakah yang dia nyanyi )  ni coz dua tiga hari ni kat blog2 banyak bercakap sal Maher Zain ni..fara pun punyerla excited nak tahu lagu jiwang apakah yang dinyanyikan oleh beliau.. (tapi till semalam i tak sempat lagi nak google pasal ni) .. balik dari kampus semalam.. tetiba ternampak nama MAHER ZAIN kat telfon my friend Amie.. (bukan Amy search tau) so tanya la dia " eh.. best ker lagu maher ni.. dua tiga hari ni kat blog asyik cakap sal dia jerk n Amie said "best.. kalo hayati betul2.. memang best!" ( sungguh teruja mukannya apabila mengatakan begitu..opss.=p)

bila dengar cam tu..makin teruja la I.. tapi bila diberitahu yang maher ni penyanyi lagu english! BEDEBUSS! (bunyi cam jatuh kolam jerk) merudum semangat I.. ahahaha..  Fara pun tak tau la nape.. setiap kali something yang melibatkan english harus semangat mesti jatuh! ini mesti kerana setiap kali exam.. harus untuk bel (english) i tk berapa nak score n takut tak dapat score.. so kelihatan agak fobia disitu!!

so directly terus batal niat nak google lagu Maher ni..tapi tadi time jelajah blog.. tetiba terdengar lagu ini (lagu y anda sedang dengar ni!) yang bertajuk FOR THE REST OF MY LIFE.. n penyanyinya aderlah MAHER ZAIN.. phewitt.. opsss.. saye suka lagu ni.. tetiba jer FALL IN LOVE with Maher Zain FOR THE REST OF MY LIFE!!

so begitulah kisahnya.. bila da jatuh hati.. seharusnya i post dia nyer lirik.. coz I wanna to save it.. thanks to http://www.liriknasyid.com kerana provide lirik dia khas untuk saya.. I love it..

FoR ThE ReST OF My LiFE


I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
OOOOO
And theres a couple words I want to say
 
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you.loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I…I`ll be there for you

I know that deep in my heart

I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together eternally
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along
OOOO
And theres a couple word I want to say

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you.loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I…I`ll be there for you

I know that deep in my heart now that you`re here
Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you.loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I…I`ll be there for you
 
I know that deep in my heart..



p/s:- lagu ini juga ditujukan buat yang layak.. terima la FOR THE REST OF MY LIFE.. sekian terima kasih..=p


conteng conteng sesuka hati!!

tak tau nak tulis apa sebenarnya.. tapi terasa nak luahkan sesuatu.. hahaha.. saja mahu menconteng..

First Update

so first thing first .. rasa hapy giler coz dapat makan buah fresh (erk.. fresh ker?).. dari kampung.. coz my sista ada wat balik buah.. rumah i kat sana sememangnya dipenuhi ngan pokok buah buahan.. almaklumlah rumah kat hutan  kampung.. ahaha..( tapi bukan rumah tarzan tau!!).. ada buah rambutan, manggis, mangga, langsat, duku, durian, jambu, n macam macam lagi lah! tapi my parent kirim buah duku, manggis n rambutan sahaja.. tapi tak cukup.. waa,.. tak puas makan coz sikit jerk! rasa cam nak balik kampung jer terus coz bila nak makan I panjat jer pokok tu kan senang.. coz semua pokok ni seriously memang berada disekeliling rumah jerk! so harus i panjat! (erk.. da hampir bertahun tingalkan aktiviti memanjat pokok ni.. still boleh lagi ker erk!! kang patah pokok tu coz berat sangat.. jatuh lak.. hahaha)

so sekarang ni hanya mampu berdoa.. mudah mudahan buah tu tak masak semua.. bila i balik baru dia masak.. so bolehla i makan sepuas puas hatinya.. kat sini boleh ajer beli.. tapi tak berbaloi lak rasanya.. Mahal seyh! so redha sajala jawabnya..

  ( bila tengok buah n pokok ni korang tak rasa 
nak panjat pokok ni laju laju n terus makan kat atas tu jugak ker??? )


sceond update

kenapa setiap kali hari minggu hati mesti tak hapy! bila hari biasa rasa tak sabar nak tunggu hari minggu tapi bila da hari minggu.. i feel .. so bored! makan tidur makan tidur jer la jawabnya.. uit! memang jenis yang tak reti bersyukurkan? actually I suka hari minggu! teramat suka! coz i can manage myself pada setiap kali hari minggu! tapi bila rasa bosan da menerpa.. muncul la perasaan hipokrit n tak reti bersyukur tu..

boleh jugak nak keluar jenjalan.. stakat area putrajaya ni dalam tangan jer.. ahahha.. tapi malas sungguh nak meredah panas segala.. lagipun i don`t have any mood untuk merevealkan diri kepada dunia luar..  duk dalam rumah.. nak tengok tv.. cerita semua tak best.. ufh! nampaknya kena wat stesen tv sendiri ni.. confirm semua cerita pada hari minggu yang best2 sahaja..=p ouh ok! abaikan sebab saya hanya mengarut!

ouh ya.. hari ni kat Putrajaya , presint 2 ada konsert tau.. wah tahun ni makin kerap lak putrajaya ni wat konsert kan.. terasa cam nak  pergi tapi takder sesape nak bawak.. waa.. nak pergi sendiri?? malas I ! takder maknanya nak kuar malam segala.. ouh ya saya bukan jenis yang suka keluar malam! malam malam aderlah lebih baik melepak dirumah mengadap laptop.. lebih afdal..  tapi nak kata tak pernah  keluar pun tak jugak.. keluar la sekali sekala.. but just with my family la..hahaha.. btw  saper yang tak pergi lagi tapi nak pergi .. sempat lagi  rasanya.. just take a look at poster dibawah.. sila klik untuk lihat infonya.. sebab saye malas nak menerangkan ! .. ( saye kan memang pemalas!)


so kepada sesiapa yang sememangnya suda berada disana.. selamat berlibur ya.. btw! UPDATE YANG PALING SERIUS.. hari ni juga sedikit sedih dan gembira... oss.. selingan sebentar.. my friend yang ri tu dia deactivate a/c fb skang da active balik..so skang ni I pun da active my fb balik.. hahaha.. gediz jugak fara ni an??? mengada ngada tul.. tapi takperla.. perangai kegedikan ni pun just sekali sekala jugak..

so.. apakah update yang paling serius tu erK?? errr.. i think i wanna to do something! tapi dont know how to start it.. apakah??? entah lah.. hahaha.. entry ni ayatnya semua nya suda tunggang terbalik! so better i stop now.. sebelum entry ni melalut yang bukan bukan.. so SELAMAT ENJOYS DI HARI MINGGU k...



p/s:- kenapa tetiba rasa teramat kehilangan yerk?? silapkah percaturan yang dibuat selama ni??? ZZzzZzz.. kuatkan hati kuatkan semangat.. i always pray for our hapiness.. muda mudahan...

Thursday, July 22, 2010

aT laSt..

At last!!
I da buat keputusan! whether tepat atau tidak.. sama ada akan menyesal atau tidak lepas ni.. I dont know and i don`t want to know.. but I have to do it! selagi melihat bayang kamu di dalam my life itu akan betul betul buat semangat diri meluntur jatuh!

serius tak terniat di hati untuk tukarkan persahabatan tu jadi permusuhan.. tapi bila hubungan tu langsung takder maknanya untuk kita berdua... even just as a friend.. i have too..

cukup saya katakan it is da best thing to know you in my life. kita sekepala. kita boleh berbual apa sahaja , infact kita pernah berlakon drama (buatan sendiri) hanya kerana mahu bermain tarik tali dengan kawan2 yang tak suka kita bekawan... n i love that moment! serius!

tapi.. bila diimbas kembali.. betul juga kata kamu... disaat kamu mengadu pada my others best friend yang kita sudah tak sekepala.. disaat kamu berjumpa dan mengatakan " tak yah la kita berpura pura kawan lagi" disaat kamu abaikan saya didalam kelas , disaat kamu lebih memilih untuk bersama sama teman teman kamu "memulaukan" saya.. dan disaat kamu hanya memandang saya dengan pandangan kosong! like kita tak pernah berkawan.. that  just a fact that our friendship should be end!

it just nice to know that you always make me feel greaters,  make me feel that i`m a good girl, always says to me that i`m a good friend, I`m special, you like me coz I`m a good person( to you), i`m diffferent enought from other friend that make our friendship turn out to be a best moment in our life... also to know that at the first place whatever happen you n me.. we will be remain our friendship for forever.. we will stay at the same place even there are people that don`t like it, when you says " just ignore those people (person that you know first who don`t you to continue our friendship) because thet are jelous" yes! those word! JELOUS! for what??? what are the fact that make they feel that they will lose you just because we remain to be friend till the end!

sakit! hati terlalu sakit.. hanya kerana those non value friendship saya dituduh bermacam macam! one kelas now know me as penghianat! perampas ! n what so ever!just bcoz of you!  tapi saya tak pernah salahkan awak.. sebab kita berdua tahu.. saya dan awak tak pernah ada apa apa.. all conversation between you n me.. that just a kidding.. there nothing! dan yang paling menyakitkan bila persahabatan saya dengan yang lain hancur macam tu jer! atas sebab?? saya!! saya punca segala masalah! sunguh sadis sekali apabila hanya saya yang dipersalahkan! dan sungguh menghinakan sekali apabila awak hanya membiarkan! at last.. awak tak lagi 'sekepala' dengan saya...

but its okeys.. coz i know who i am.. ahh.. kita kenal pun bukannya lama.. that the fact!

berakhirnya spm.. berakir suda semuanya.. saya akui.. saya memang melarikan diri jauh dari semua! kerana hati terlalu kecewa.. sakitnya hanya Tuhan saja yang tahu.. tapi takdir TUHAN.. we meet again.. at last...
walau hati masih sakit tapi bila tahu yang awak seolah olah serius mahu kembali berhubung dengan saya.. even tak pasti sama ada bersedia atau tidak .. even saya tahu risikonya besar.. tapi saya tetap teruskan.. saya tetap berkawan dengan awak...

but that the mistake that i have ever done in my life! you make me fool again! kata kata awak tak seiring dengan apa yang awak buat.. sejuta patah kata awak hanya satu yang betul! like you said.. i`m differ enought from your other friend... so that the fact! saya dan awak tak kan mampu untuk terus berhubung walau hanya sebagai seorang kawan.. sebab.. awak..awak takkan mampu menjaga hati dan perasaan saya even hanya untuk sekali.. hipokrit! that you!

because of your 'hipocrit' behaviour.. i cant continue our friendship.. walau pun penah bertekad.. akan terus remain sebagai kawan till forever.. dan janji awak.. walau apa pun yang jadi.. walau 'those people' come back .. kita tetap akan sama...

tapi itulah hakikatnya.. saya tahu.. dan awak pun tahu..persahabatan itu actually sudah melampaui batas sebagai seorang kawan.. n the fact is.. i know that i care for you.. too much.. and i`m appreciate you..too much.. but.. i`m sory coz have to remove you from my life! satu satunya cara dengan block you from fb.. coz I can`t see your hapy status n profile.. because its killing me inside! luluh hati! jatuh semangat...

saya tahu... we cannot resist from each others coz even we are far enough but infact.. we still stay in same place, same country.. but that its! just go aways! no worries .. I tak pernah berdendam.. tidak juga berniat mahu memutuskan terus persahabatan itu.. tapi cukuplah.. banyak hati yang perlu dijaga.. n the most is.. my feeling also.. just stay on with your life.. satu hari.. akan tiba masanya kita semua akan berjumpa balik! that i`m really sure enought.. but for this time moment.. just let hapy with our life! with or without you@me. life still go on.. THAT THE FACT!

p/s: sesungguhnya saya betul betul menyesal sebab kenal dengan awak.. bertambah menyesal apabila akhirnya jadi begini..dan the fact that.. kita hanya berselindung disebalik perkataan "friendshiP".. 22/7/2010

Yeay !! Orang gajiku sudah mahu pulang... :-)


cepat cepat habiskan vakum permaidani.. 
habis ni basuh pinggan!
lap cermin! 
cuci toilet!
masak nasi!
lipat baju!
n then bla bla bla....

ouh yeay! kerana terlalu bergembira sampai lupa ntuk bagi salam.. so ASSALAMUALAIKUM!!

before move on to da story tetibe saje mahu buat pengumuman ibu ibu bapak bapak siapa yang bahawa sanya diri ini tetiba terlalu aktif di blog.. sedangkn blog ini sudahpun hidup hampir berbulan lamanya.. tapi disebabkan busy so blog ni just suam suam suku jer kuwujudannya dihargai..dirasai.. diketahui disayangi..opss.. tapi ADA i kesah?? eh memang ada.. hahaha.. tapi actually tak kesa pun.. this blog just use by me untuk menconteng conteng benda yang ENTAH HAPE HAPE ajer.. non business n important matter!!

so back to da topic esok my maid da pulang dari kampung.. muahaha.. ayat gile kejam! actually not my maid la.. that is my sista.. tak sangka pejam celik n tak pejam pejam rupa rupanya genap sudah seminggu dia disana.. jadi esok pagi akan pulang la dia.. huhuhu.. baguslah! ini kerana I pun suda tidak mampu untuk tinggal sendiri.. lalala.. sesunguhnya diri ini hanya berpura pura berani tinggal sengsorang dirumah! takut seyh!! rasa bangga pun ada kerana ternyata i tak menangis pun bila kena tinggal.. malu seyh kalo umur da 20 thun tapi nangis sebab takut tinggal sengsorang.. huhuhu.. anda percaya??? okeys saya tipu.. lalala.. actually saya tipu yang saya tipu!! ada faham?? ( tak faham sila kan p selak kamus ms 257!!)

oh ya memandangkan my maid suda mau pulang.. jadi harusla I mengemas sedikit bilik ( opss.. I maid ker dia??).. memandangkan barang barang di bilik study seperti buku, meja study, fail , note  n what so ever yang berkaitan telah saya punggah masuk ke bilik tidur hari itu.. supaya senang I nak study.. (padahal takut nak kuar dr bilik..).. jadi seharusnya semua itu harus disusun balik kedalam bilik study.. That is sesungguhnya I n study room memang tak leh dipisahkan.. banyak masa yang dihabiskan dibilik tu.. patah kaki dibuatnya bila study ditempat lain! tak biasa study tanpa meja.. itu pasal la pergi punggah semua hari tu.. jadi insyaALLAH selepas ini akan dilaksanakan ...

ALAMAK.. tetiba perasaan gila kejam kerana mengata kakak sendiri membuatkan rasa menyesal menerpa.. ahaha.. tapiactually I gurau jer.. masa i balik kampung dulu pun dia selalu mesej my mum "ma, bila nak pulangkan orang gaji tu".. jahat an?? ni kira dia la yang ajar ni!! so kira halalan jer la ya..

ouh ya hari ni buat kedua ketiga kalinya I masak.. ini kerana suda tersangat lapar memandangkan suda beberapa hari tak makan nasi! yer lah.. tak der yang mau masakkan!! saye ni pemalas tahap bintang kalo nak tahu! malas nak masak.. tetapi disebabkan gila lapar dek kerana lama tak makan nasi.. hari ni dua kali makan! qada barangkali.. itu pasal la pagi2 lagi I da ajak my friend breakfast kat cafe..makan nasi lemak!  ufh.. first time i makan kat cafe! for this sem! tapi.. balik petang tu pun masih juga terasa lapar.. so masak la nasi goreng lada hitam?? aderkah jenama nasi sebegitu?? entah.. main hentam sajer! yang pasti boleh dimakan begitu saja.. gardenia.. ouh sebenarnya I makan bersama dengan ayam crispy yang digoreng sendiri!

Jadi for da conclusion saye pun agak rajin gila jugak la yerp???lalalala.. abaikan sahaja bila diri mula berangan yang bukan bukan..

p/s:- sdang mengupdate blog sambil tengok citer ILUSI.. ouh.. tetiba rasa kasihan dengan Ryzal .. tak tau nak sebelah lyza yang terlalu emo mengenangkan Shahril atau Ryzal yang sehingga hari ini masih membuatku bertanda tanya sama ada dia ni berkomplot bersama papanya yang jahat itu atau tidak.. ouh mintak2 tidak ler.. kerana sesungguhnya hati ini memang sudah gila dengan gayanya yang agak gentleman itu.. huhuhu.. nak nak bila dia senyum.. wah melayang!!



(senang2 kalo lyza tak nak kat awak.. kita dua jer lah nak??? hahaha)

Wednesday, July 21, 2010

Fs Out! Ms Out! Fb Bored! Twitter coming soon..

The Baby says :- aku bosan aku bosan.. lalala..

opss.. memandai jer I cakap baby ni terasa bosan sedangkan diri sendiri yang terasa bosan.. hahaha... before move on to story i nak buat selingan sikit...

minggu lepas teramat la bored bila assigment terlalu berlambak! rasa cam tak sempat nak manage everthing.. semuanya gara gara kerja yang tertungak. mau tengak buku sungguhlah bosan tahap cipanzi maksima.

but this week!! bila takder assigment pun terasa boring semacam! nak baca buku tiada mood ke arah itu.. sudahnya termangu mangu la berdua sorang diri!

so now back to da topic!! Fc da out to dated!! betul kah??? entahlah.. but for the truth my fc da lebih dari setahun da tak log in.. entah boleh log in entah tidak sekarang!!.. mau cek malas!! kerana sesungguhnya takder apa apa pun kat situ.. kalo hidup lagi that mean umur my fs tu da dua tahun setengah la ya.. hahaha.. fs ni first buat... after spm!! orang kata fs ni sebagai tapak permulaan ntuk masuk ke dunia online!! untuk budak budak jer!! opss.. tapi pakcik makcik pun i tengok ada jer dulu.. dulu la... so now secara rasminya Fc OUTTTTT!!!

bila masuk kampus.. start buat ms lak!! bila da ada ms setiap hari duk menghadap benda alah tu! mula belajar cara nak tag n what so ever!! tapi that time still takder kawan sangat! so kalo bukak pun just tengok2 orang lain nya ms!! cuci cuci mata dengan gambar yang hensem menarik..

tapi tak sampai setahun tetiba lak terasa nak buat fb.. itu pun setelah digoda diwash oleh my sista n my adik  yang mengatakan ms n fs da out!! orang da tak main dah! ceys sungguh mereka buatku terhina,.. mana tak nya setiap hari duk mengejek " weyh orang da tak main la benda tu.. aper ar" (muka riak bangga masa cakap)..hahaha... tapi masa tu I tak layan pun.. coz  tak reti seyh nak buat2 fb ni! al maklum lah orang kuno tak bijak la katakan..

but one days my best friend said  " Fara yuk bukak fb"
muka terpempam! plus teruja! coz da ada geng.. jadi boleh la sesama belajar 1 2 3 wat fb! so buatla benda alah ni which is before masuk sem 4 time cuti sem..
bila da ada fb terus kami lupakan ms! langsung tak bukak! until today.. but ada la tiga empat bulan sekali bukak..

 jadi aktif la we all dalam fb.. even hari hari jumpa kat kolej but balik rumah still contact melalui fb ( nak wat cam mana.. kawan lain takder!! so berdua suda) .. muahaha.. . siang malam asyik bergurau senda jerk.. tak pun bosan bosan we all bergaduh kat fb tu... u ketuk kepala i , I ketuk kepala u.. opss.. tetiba lak!!

till now my friend pun da cecah 500 .. tak banyak pada u all tapi banyak la pada i.. orang yang tak glamor ni.. hehehe... but .. semalam... semalam my friend yang ask me to make an fb account da delete dia nyer akaun!! deactivate!! ini kerana dia terlalu keciwa sehingga nak out dari dunia soSIAL ini.. huhuhu...  so now bila dia da takder terasa tak tau nak uat apa lak !! yer lah.. nak bergaduh ngan saper!! bosan seyh!! yang banyak tu bukannya yang dikenali pun!! entah manusia dari langit mana pun ta tau.. lalala.. okeys saya tipu.. boleh dikatakan 50% adalah budak yang dikenali n budak kampus.. tetapi sesungguhnya hati saye pun  turut sama keciwa ngan dunia fb yang sudah membuatku tidak bebas... tapi nak delete sayang... so bukak ler sekali sekali jer lepasni...

ouh ya.. rentetan rasa kebosanan ya amat tadi i pun wat la twitter.. ini kerana tergoda ngan twit twit twit.. cam comel jer bunyi dia.. tapi siyes!!! nk nangis!! tengok la ni my twit ..macam mana nak manage twitter ni.. huhuhu.. sungguh terasa keciwa sampai terasa nak terjun bangunan makan!! saye kalo frust kena makan! petua nenek moyang.. lalala.. so sekarang ni yang tinggal hanyalah blog semata mata..

ouh please la doraemon blog.. make me hapy like crazy... opss... daa..=p



p/s- lambatnya nak  puasa.. excited!! nak raya :-)

Sunday, July 18, 2010

Penanda BukU Dr SyEiKh MusZaphar!!

okeys.. hari ni keinsafan datang melanda.. semuanya gara gara dapat berkenalan dengan Dr SyeIkh..mendengar motivasi yang diberi.. membaca kata kata indah yang ditulis n lastly melihat mukanya yang hensem tak boleh blah.. hahaha.. saya gurau ajer.. tetiber lak rasa berdosa coz bermain kata kata ngan dr ni.. hehehe...


 (sengaja mengambil pict Dr bersama tunangnya Dr Halina untuk mengelakkan kontroversi. kerana I sesunguhnya masih sedar dia adalah tunangan orang.. hehehe)

Okeys,... the truth is.. I teramat terkesan ngan setiap kata kata yang diungkap kan.. jujur fara cakap dari dulu lagi fara minat dia tapi minat sebab dia hensem n sebab dia angkasawan negara.. FUYOHH.. angkasawan tu.. saper yang tak suka.. hahaha..

tapi baru baru ni.. terjah dia punya fb!! Fara add Dr as a friend.. err.. bukan friend la.. tapi fan Club.... n dIAPPROVED!! diulang DIAPPROVEd!! bangga sekejap.. hahaha.. (padahal smua yang add DR aprroved .. ini la maksudnya jakun x leh Blah!!) kat situ tengok la betapa ramainya orang mintak pendapat ngan dia.. N me spechless coz Dr Syeikh memang sporting coz dia jawab semua soalan yang ditanya..n setiap patah kata kata nasihat yang dia bagi semuanya punya maksud yang mendalam.. yer lah orang macam DR kan Busy berbilion billion .. ( nak tunjuk betapa busy nya dia) .. tapi berdasarkan pemerhatian (opss.. terkantoi hari2 tengok dia nyer pages kat fb).. hampir setiap hari Dr Syeikh Online.. bukktinya semua soalan yang ditanya.. selalunya tak sampai 24 jam da dijawab.. Fara pun pernah tanya dia sal aktiviti kat Putrajaya.. tapi.. haru sekali bila Dr balas cakap dia tersalah bg info hari tu.. takder sesi motivation kat Putrajaya but shah alam.. huhuhu.. sedih sekejap coz baru jer beria nak dengar dia nyer motivation!!

back to the story.. like what i said.. motivation word from Dr memang power.. so menginsafkan fara yang still mencari arah tujuan hidp..
so bila fikir2 balik.. Fara rasa da tak nak main2 lagi dalam study.. I just ada dua sem jer kat sini!! jadi harus score result yang lebih baik.. jadi hari ni fara da wat long term planning.. which is jadual belajar ..
disebabkan kamera takder so fara copy n paste jer la my time table.. (saja nak menunjuk.. hahaha)

================================================


TiMe tAbLe fOr sEmEsTeR 5 (SeCtIoN 13) & sTUdY tImE tAbLe
iSnIn
8-10
Bel 313
10-12
FaR 300
12-2
MaF 320
3-5
MkT 243


8-10
siapkan Assigment
10-11.30
Study tax

sElaSa
9-10
Study Taxation
10-12
Tax 320
12-2
Bel 313
4-6
Siapkan Assigment

8-10
Study Far
10-11.30
Study Maf
RaBu
8-10
Far 300
10-12
Maf 320
12-2
Bel 313
4-6
Siapkan Assigment

8-10
Study law
10-11.30
Study mkt
KhaMiS
8-10
Law 346
10-12
Study law
at Lib
12-1
Study Mkt at Lib
1-3
Mkt 243


5-7
Siapkan Assigment
8-10
Study Tax
JuMaaT
8-10
Tax 320
10-12
Law 346
3-7
Siapkan Asigment

EnJoyS TImEEEe!!!!


SaBtU
9-12
Study Bel/ Speaking Learning
2-4
Study Mkt
5-7
Study Far
8-9.30
Study Maf

EnJoyS TImEEEe!!!!
AhaD

EnJoyS TiMe & WriTinG DaYsSsSSsSs!!!

-Ya ALLAH Ya TuHanKu BerIlaH aKu KeBerKataN DaLam seTiap ButiR HurUf Ku,
Dan KeaMpUnaN JiKa SeTiaP PeNaKu MeMpUNyaI PerKaRa YaNg TiDak KAU ReDhaI, AmIn...-
Dr SheIkH MuSZaPhaR ~The ImpiRatIon WorDs~

* power of visualization...dreams are never impossible!!

* passionate in what U do

* Life is just beautiful .... There should not be any hatred in each one of us ....

* Study wisely .... and group discussion is important !
* If you enjoy what you do ... you wont get tired !

* To be disciplined needs practice . Jot down your priorities in your diary and analyze them every nite whether you did what you have planned ...
* Education comes first ! Get your degree and only then .... you can try something else ...

==================================================

hah cantik tak planner jadual ni.. hehehe.. jadual ni fara print out n tampal kat dash board dalam bilik study!! (tapi tak tampal lagi la.. just print jer baru).. 

p/s= after post baru perasan dia tak keluar semua.. tapi tak perlah.. yang lain tu biar rahsia keys..ouh lagi satu kenapa ader berbunga hijau disetiap dua motivation word ni??? saya pun tak tau... tapi sesungguhnya yang saya print out tak secomel ini.. hahaha =p

as you see like what i said.. bawah tu.. ada impiration word froM dr SyEikh.. yang akan memberi semangat yang jitu kepadaku ntuk study more n more.. hehehe.. entah berkesan ke tidak ni..
actually memang setiap sem n setiap kali final exam fara wat time table..n bawah tt memang ada ayat2 power ntuk mengingatkan.. sama ada take from google .. n apa apa jer yang memberi inspirasi termasukla ayat2 dr my mum.. ataupun apa2 yang mengingatkan Fara pada family!!

tapi apa apa pun harus diingat study2 jugak.. enjoys harus!! hahaha.. coz of that hari ahad fara peruntukan untuk enjoys n writing days.. writing days ni harus ada coz ntuk manage my time.. saper yang follow blog fara yang lagi satu pasti tahu yang I memang minat gila tulis novel n cerpen.. coz I nak jadi novelist!! wah.. harap masin mulut I.. glamor la I pasni.. hahaha.. so hanya hari minggu jer la yang ada ntuk I continue with my hobies!! kalo dulu jadual i setiap hari minggu tengok wayang (sem 4)
while for sem 3 setiap minggu g tasik.. so from this you know that.. setiap sem I memang akan jadualkan apa yang patut dibuat untuk menenjoyskan diri disetiap hari minggu!! (tapi nak kata ikut betul2 tak jugak.. but i`m trying!!)

ouh.. entry ni pasal penanda buku tapi entah kemana saya melencong.. hahaha.. itu adalah iklan semasa..ini kerana kamera ntuk take gambar penanda buku tu takder.. so saya guna handpone sony eriscon w205... sudah la gambar blur sebab pixelnya yang rendah (budget masa beli tak mau guna pun cam!).. dan kini selepas habis bercerita .. baru saya tahu.. tak leh upload..taksupport ceys.. mengecewakan hati betul! nak copy n paste pun tak leh coz format tak sama.. ahh sakitnya hati.. tapi takperlah... lenkali saje saya abadikan penanda buku itu..

ouh nampaknya jam sudah menginjak ke pukul 11.30.. esok kelas pagi! so seharusnya saya tidur supaya lebih bersemangat untuk memulakan hari baru.. okeyss.. daa..

p/s:- hari tu adik pernah tanya "Kak cik ni asyik baca novel jer.. tapi apasal pandai?" terkejut beruk fara dengar.. sejak bila la akak dia yang sorang ni pandai???
so.. skang ni fara teruja ntuk membuktikan pada dia.. yang akak dia akan jadi pandai selepas memulakan hidup baru ini bertemankan motivation word from Dr SyEiKh MuSZaPhaR.. hahaha

P/s:- alamak baru perasan ejaan untuk inspiration words ditulis impiration.. tapi nak betulkan malas.. so halal saja la..