Friday, March 19, 2010

Nak Pergi @ tak??

nak pergi ke tak??
pergi??
tak??
pergi??
tak??
pergi??
tak??

ermmm.. confius sama ader nak g ker tak pesta buku Antarabangsa tu..  mula mula memang la nak pergi.. tapi then rasa cam tak nak pergi lak coz budjet tak cukup.. Yer lah.. Fara tak leh nengok novel.. geram nak beli.. itu yang kadang kadang sekali beli dua tiga.. memang la tak pelik.. orang lain pun gila novel gak.. tapi dalam keadaan ekonomi tengah merosot ni.. terpaksa la kurangkan perbelanjaan .. huhuhu... plus plus my friend pun tak leh g..nak balik kampung.. tapi itu tak der hal..  kalo da fara nak g .. ader teman ker takder ker.. fara still buat.. da biasa da.. masalahnya skang apakah keputusan yang harus dibuat???? da terkeliru lagi lagi bila tengok schedule pesta buku ni...






( schedule ni dicurik dari my sisternyer blog.. tak terlarat la pulak nak type banyak2 cam ni.. ape aper pun tima kasih la yer.. curi pun curi lah.. =p)


19.03.2010 (Jumaat)
Main Stage
2.00 PM - 5.00 PM
Majlis Pelancaran Produk Terbaru Oleh Duta Produk
- Dr. Fazley
5.00 PM - 6.00 PM
Kuiz Siapa Cepat Dia Dapat (Kuiz Berkumpulan)

20.03.2010 (Sabtu)
Main Stage
12.00 PM - 2.00 PM
CELCOM
Official KLIBF 2010 Partner
2.00 PM - 3.00 PM
Pelancaran Buku Al-Ameen
3.00 PM - 4.00 PM
Pelancaran Novel Terbaru Habibur Rahman 'Ketika Cinta Berbuah Syurga'.
4.00 PM - 5.00 PM
Title: Pelancaran Buku 'ALLAH- Milik Siapa'
5.00 PM - 6.00 PM
Sesi Autograf Bersama Kartunis Gempak Starz
6.00 PM - 7.00 PM
Pelancaran Buku Kanak-kanak Antarabangsa Al-Ameen

Seminar Room Johor/Kedah
2.00 PM - 3.00 PM
Bersama Penulis - Laura Caldwel
3.00 PM - 4.00 PM
Dengar Ini Cerita bersama Mama Tok (Penglipur Lara)
4.00 PM - 5.00 PM
Moving Malays Forward for the 21st Century by YB Nik Nazmi Nik Ahmad & Masakan Citarasa 

21.03.2010 (Ahad)
Main Stage
10.00 AM - 11.00 AM
Yakjuj & Makjuj: Bencana di Sebalik Gunung
11.00 AM - 12.00 PM
PERSEMBAHAN KEBUDAYAAN DARIPADA UPSI
12.00 PM - 1.00 PM
Pelancaran Buku-buku Motivasi & Novel-novel
1.00 PM - 2.00 PM
CELCOM
Official KLIBF 2010 Partner
2.00 PM - 4.00 PM
Pelancaran Buku-buku terbaru Terbitan Berita Publishing
4.00 PM - 5.00 PM
Majlis Pelancaran Buku Kanak-kanak "ALLAH MAKES' Special Edition
5.00 PM - 6.00 PM
Sesi Bersama Penulis - Berubah Bagaimana Kami Lakukannya
6.00 PM - 7.00 PM
Demo Khat & Promosi Produk Al-Quran Mushaf Malaysia

Seminar Room Johor/Kedah
9.00 AM - 2.00 PM
Forum umum “Academic Publishing for General Readers” (Penerbitan Akademik Untuk Pembaca Umum)
2.00 PM - 4.00 PM
Forum: Budaya Dan Bahasa Cham & Pelancaran Kamus Cham - Melayu
4.00 PM - 5.00 PM
Perasmian Produk Yamani Angle

Seminar Room Kuala Lumpur
9.00 AM - 7.00 PM
Pertandingan Melukis Majlis Buku Kanak-kanak & Remaja Malaysia

22.03.2010 (Isnin)
Main Stage
2.00 PM - 4.00 PM
Mengenang P.Ramlee 81 Tahun

23.03.2010 (Selasa)
Main Stage
11.00 AM - 12.00 PM
Demo & Taklimat Penggunaan Perisian Pembinaan Minda Brain X Trainer
2.00 PM - 3.00 PM
Bacalah Sayang
3.00 PM - 4.00 PM
Bacaan Kegemaran Saya (BKS)
4.00 PM - 5.00 PM
Bercerita Bersama Selebriti

24.03.2010 (Rabu)
Main Stage
10.00 AM - 11.00 AM
Pelancaran Buku "Bila Zina Menjadi Budaya" oleh Tan Sri Dato' Sri Harussani Hj Zakaria (Mufti Perak) 
11.00 AM - 12.00 PM
Jom Kenali Sasterawan Negara Dato' Anwar Ridhuan

1.00 PM - 2.00 PM
Demo & Taklimat Penggunaan Perisian Pembinaan Minda Brain X Trainer

2.00 PM - 3.00 PM
Sesi Bercerita : 1 Malaysia 1 Negara Mari Membaca 
3.00 PM - 4.00 PM
Majlis Pelancaran dan Bicara Buku Terbaru Terbitan D'REKA Publication Sdn. Bhd - Bumi Yang Dipijak, Langit Yang Dijunjung (Penulis: Ku Hasnan Ku Halim) & Gaharu Menjana Masa Depan (Penulis: Zulkefly Mohammad) Omar

5.00 PM - 6.00 PM
Kuiz Siapa Cepat Dia Dapat (Kuiz Berkumpulan)

Seminar Room Johor/Kedah
10.00 AM - 12.00 PM
Google Books for Publishers

12.00 PM - 2.00 PM
Pertandingan Bercerita "Ini Buku Yang Ku Baca"
Tahap 1 dan Tahap 2 Sekolah Rendah - Saringan


2.00 PM - 4.00 PM
Dewan Eja and Translation Software for Publishing Industry

4.00 PM - 5.00 AM
Pelancaran Buku

Seminar Room Kuala Lumpur
9.00 AM - 7.00 PM
Bengkel Intensif Mencipta Lagu


25.03.2010 (Khamis)
Main Stage
2.00 PM - 3.00 PM
Pelancaran Buletin dan Kad Keahlian Kelab Sinar Pintar
3.00 PM - 4.00 PM
Promosi Album "Nur Muhammad" oleh Inteam & Unique.
4.00 PM - 5.00 PM
Pelancaran VCD Nasyid Ana Muslim dan Pelancaran Buku Terbaru "Keluarga Syurga"
5.00 PM - 6.00 PM
Demo & Taklimat Penggunaan Perisian Pembinaan Minda Brain X Trainer

Seminar Room Johor/Kedah
9.00 AM - 1.00 PM
Seminar Hak Cipta
2.00 PM - 4.00 PM
Google Books for Publishers
4.00 PM - 6.00 PM
Pertandingan Bercerita "Ini Buku Yang Ku Baca"
Tahap 1 dan Tahap 2 Sekolah Rendah - Saringan

26.03.2010 (Jumaat)
Main Stage
1.00 PM - 2.00 PM
Sesi Autograf Bersama Kartunis Gempak Starz
3.00 PM - 4.00 PM
Pelancaran Buku
4.00 PM - 5.00 PM
Pelancaran Laman Web MBKM
5.00 PM - 6.00 PM
Pelancaran Buku

Seminar Room Johor/Kedah
10.00 AM - 12.00 PM
Pertandingan Bercerita "Ini Buku Yang Ku Baca"
Tahap 1 dan Tahap 2 Sekolah Rendah - Saringan
2.00 PM - 3.00 PM
Terbitkan Buku Digital Anda Hari Ini
3.00 PM - 4.00 PM
Dengar Ini Cerita bersama Mama Tok (Penglipur Lara)
4.00 PM - 5.00 PM
Masa Depan Buku Pendidikan Dari Kaca Mata Orang Muda
5.00 PM - 7.00 PM
Dialog Orang Muda

27.03.2010 (Sabtu)
Main Stage
10.00 AM - 11.00 AM
Pertandingan Membaca

11.00 PM - 12.00 PM
Sesi Bercerita

12.00 PM - 1.00 PM
Jadi Smart Kaya bersama Shamsuddin Kadir

1.00 PM - 2.00 PM
CELCOM
Official KLIBF 2010 Partner
2.00 PM - 3.00 PM
Sesi berdialog dengan Sasterawan Malaysia 2009 Dato' Dr Anwar Ridwan - Mengetahui penggunaan kamus-kamus dalam hidup harian dan penulisan

3.00 PM - 4.00 PM
Pelancaran Buku Kanak-kanak Antarabangsa Al-Ameen

4.00 PM - 5.00 PM
Silang Kata Jawi

5.00 PM - 6.00 PM
Majlis Pelancaran jenama majalah kumpulan Impiana (Impiana, Laman, Dapur dan Apartmen), Pelancaran majalah Apartmen dan sesi memperkenalkan Buku Khas koleksi 20 Taman Air oleh majalah Laman

Seminar Room Johor/Kedah
10.00 AM - 11.00 AM
Seminar - Learning For Preschoolers

11.00 AM - 12.00 PM
Seminar Law of Attraction: How To Get More Of What You Want & Less Of What You Don't

12.00 PM - 1.00 PM
Seminar Menjawab Soalan Matematik Tambahan SPM

2.00 PM - 3.00 PM
Majlis Pelancaran Novel Remaja Gemilang Publishing Sdn. Bhd.

3.00 PM - 5.00 PM
Pertandingan Bercerita "Ini Buku Yang Ku Baca"
Tahap 1 dan Tahap 2 Sekolah Rendah - Akhir


5.00 PM - 6.00 PM
Pelancaran Buku Wasiat Perjuang Zulkifli Muhammad

Seminar Room Kuala Lumpur
9.00 AM - 7.00 PM
Bengkel Intensif Asas Melukis Kartun
28.03.2010 (Ahad)
Main Stage
10.00 AM - 11.00 AM
Persembahan "Gembira Sekali" (Sketsa Lagu dan Gerak Kanak-Kanak Oleh Kanak-kanak Bingkas Kebayan)
11.00 PM - 12.00 PM
"Forum 1Malaysia Membaca Buku : Peranan Ibu Bapa dan Guru"
12.00 PM - 1.00 PM
CELCOM
Official KLIBF 2010 Partner
1.00 PM - 2.00 PM
Pelancaran Buku
2.00 PM - 3.00 PM
PERSEMBAHAN KEBUDAYAAN DARIPADA UNITEN
3.00 PM - 4.00 PM
Pelancaran Kempen Mencipta Lagu Untuk 1Malaysia. Anjuran : KKUM dan KOPIM.
4.00 PM - 5.00 PM
Kuiz Mengenai Dunia Perfileman Tanah Air
5.00 PM - 6.00 PM
Sesi Autograf Bersama Kartunis Gempak Starz
6.00 PM - 7.00 PM
Majlis Penyampaian Hadiah Pengunjung Bertuah
PBAKL 2010


Seminar Room Johor/Kedah
9.00 AM - 6.00 PM
Konvensyen PEKOMIK dan Anugerah PEKOMIK Ke-2 2010

Seminar Room Kuala Lumpur
9.00 AM - 7.00 PM
Bengkel Intensif Asas Melukis Kartun

mau mau.. teringin sangat nak menjelajah pesta buku ni... aktiviti dia cam menarik jer.. lagipun .. setiap tahun mesti tertunggu tunggu bila nak ader pesta buku.. tapi bila tiba jer waktunya mesti tak dapat pergi.. last year pun sama.. tak g..so... now???

esok lak ader class far.. dari kul 11 sampai kul.... entah lor.. tak kisah pun.. yang penting kelas tu start kul 11... maybe abis kul 2 or tiga kot.. so cantik sangat la tu after abis class g lepak kat pesta buku .. tapi laratkah??? hehehe.. kot2 after abis class terasa penat lak!! ape apehal pun tengok la esok cam mana.. lagipun pesta buku tu sampai 27 hb.. ader seminggu lagi masanya.. so bila bila boleh pergi...

opss.. terlupa lak.. selain dari tu kat sini.. Putrajaya.. pesta hot air ballon pun da start.. tadi time pg alamanda.. lalu depan tu ( presint 2).. wah.. time(1.30) panas2 cam ni pun ramai orang.. teringin lak nak berhenti kat situ.. tapi disebabkan fara nak kena g alamanda so.. tengok suda.. hot air ballon ni lak ader just for this three day... yang ni pun nak pergi lah.. tapi bila.. huhuhu.. masa ni memang jelous ngan Fara sungguh lah.. langsung tak bagi can nak enjoys2 di hari minggu...(biarpun setiap minggu hanya dihabiskan dengan enjoys.. tapi still tak puas hati) ape apehal pun fara fallow.. tengok pada keadaan.. kalo ader rezeki pergilah.. kalo tak der tengok melalui apartment sudah.. coz konfem konfem nyer akan nampak belon panas tu lalu...

actually kat pesta ni ader belon panas dari macam macam negara.. itu yang teringin sangat nak tengok.. kalo skat dalam malaysia jer tak kesa sangat.. tapi ni overseas.. mesti menarik!! coz tahun lepas da tengok ( melalui apartment) macam macam bentuk belon ader.. kartun! robot! kapal terbang! n macam macam lagi la.. comel comel.. seingat fara tahun lepas rasanya fara pergi.. tapi pergi time tengahari.. dah tu sekejap jer.. g ngan my mum n adik.. time tu belon dia tak lepas ke udara pun lagi.. still in progress lor.. selain dari tu jugak.. malam nanti.. tak sure malam yang mana satu.. ader pertunjukkan or pertandingan bunga api.. cam tu la.. muahahaha.. nak tengok nak tengok.. mesti cumil.. ahaks..=p