Sunday, March 21, 2010

Enjoys Di Fiesta hot air ballon~

enjoykah??? *wink wink* 
tidak la sangat.. coz tak sempat nak jelajah semua tempat.. 
tapi apa yang boleh diberitahu fiesta ni memang besar la yang teramat.. rasanya lebih dari 4 kawasan yang diambil untuk buat fiesta ni..

apa yang Fara dapat tengok.. kat fiesta ni ader gokart.. urm  bola air.. err bola besar yang kita masuk dalam tu n then ditolak masuk kedalam air.. yang ni untuk budak kecik jer.. budak budak besar pun boleh .. just kalo tak segan pergila buat.. huhuhu.. kalo rasa nak tergolek dalam tu la..
go kart lak tadi lucu giler.. coz ader budak tu dia nak main.. tapi tak berapa nak reti.. so bila bawak kete tu pun semput semput.. jerk.. hak hak hak.. kelakar lak menengoknya.. I think budak tu dalam 5 6 tahun kowt.. huhuhu.. sian.. selain dari tu.. ader layang layang.. macam macam bentuk ader... gitar.. burung helang.. n macam2 lagi.. nak amik gambar.. tak berapa nak boleh la pulak .. tinggi.. 
time pergi tu time tengahari.. kul 3.30.. tapi itulah... even tengahari.. still ramai orang..bermacam macam bangsa ada.. and I believe kalo ramai pengunjung yang sebenarnya stay luar dari putrajaya..  orang putih pun ader.. of course la kan.. Putrajaya memang selalu ramai tourism..
so nak dijadikan criter we all just menjelajah n tengok2 gitu gitu jer la kat fiesta tu..
akhirnya sampai gak hajat fara nak p fiesta tu.. happy.. of course..

tapi tak der la naik ballon pun.. coz time nek ballon cuma akan start dari kul 6 sampai kul 9 malam..
we all balik dlm kul 5.. da tak tau nak g mana kan.. hajat dihati Fara memang mau menjelajah lagi.. tapi cuaca panas plus pergi dengan orang kan.. so takkan mau ikut kepala sendiri kowt.. huhuhu.. agak agak la kan.. 

tadi time tengah jalan jalan tiba tiba ader orang panggil "ain".. nyaring gitu.. hehehe.. n suprise.. I meet my friend dari masa sek smktm dulu.. wah.. tak sangka boleh jumpa kat situ.. nak kata kawan rapat tak jugak.. tapi we all kenal dari sekolah rendah lagi.. so kenal la kiranya.. apa y buat fara terkejut dia da stay kat sini hampir 2 years.. fara lak.. almost 2 ke 3 years gak la.. tinggal kat p9 ni.. dia pun sama.. tapi kita orang tak pernah lak jumpa.. hahaha..  padahal p9 ni bukannya besar mana pun.. huhuhu.. n dia kata ader lagi sorang kawan we all yang ader gak kat situ.. A B C D E.. E nama dia.. samseng kampung masa kat sekolah dulu.. hakhakhak... I not sure la dia kerja aper.. tp mereka berdua ni da kerja.. wah dah kerja??? huhuhu.. takper.. ak pun akan kerja gak.. skang ak nak belajar lagi.. hehehe..=p

ha.. b4 i forget.. tadi masa we all baru je sampai kat fiesta.. we all g kat tempat sinar fm.. diaorang kononkononnya nak bagi hadiah free.. tp kena jawab soklan dulu la.. punya la sikitnye lama landing kat situ tapi tak dapat pun.. huhuhu.. kecik ati.. penat jer tunggu.. abang2 n kakak2 kat situ ngek.. hehehe.. orang tepi tepi yng angkat tangan nak jawab soalan dia tak nampak pun.. huhuhu.. tapi tak per.. enjoys tengok masing2 berlumba nak jawab.. walaupun soklanya hampeh..
kelakar sat bila tengok geng2 celcom yang nak hadia gak.. beria jer akak tu pelwa nak bg.. rupa rupanya kena bayar.. kesian abang tu .. hahaha.. best best..hehehe..

ermm.. just that for fiesta.. after pusing balik mandi.. coz panas.. wah baru ku tahu sinar uv dimalaysia da semakin ketahap serius.. even berjemur ngah panas tak sampai dua jam.. tapi still buat my tangan sakat.. i mean sun burn.. err.. ye ker ayat dia cam ni.. huhuhu.. tak tau la.. tpi yang penting tangan ak da berlaianan warna dah .. huhuhu... nampak jelas lak tu perbezaan dia.. nasib baik pakai baju lengan panjang.. tapi still nampak gak.. ader kesan terbakar.. huhuhu.. sian...

hah.. btw after we all balik.. hujan pun turun .. setahu ak kalo hujan turun tak leh nak naik ballon.. sian saper yang tunggu tu.. kempunan nantii.. tadi we all sebenarnya ader bercadang nak naik helicopt.. tapi harga dia mahal kowt.. Rm120 ntuk seorang.. dari naik benda nih baik wat shopping.. tak pun beli tiket flight pergi balik kampung.. lagi bagus.. huhuhu..

so sengan ini tercapai jugak la impian Fara nak p Fiesta hot air ballon.. even tak nampak pun bellon dia..kalo nampak mesti lg comel... sebab tahun lepas comel sangat2.. 
so after this.. harus Fara nak pergi 

- Fiesta buku kat pwtc
- tengok citer evolusi kl drift 2
- tengok citer semerah cinmta stilletto..

just waiting for that day..
apa apa hal pun enjoys ....~~~~~


 ( gambar ni hanyalah rekaan semata mata yer.. tahun lepas ader la nampak .. tapi time pergi kali ni tak nampak la pulak.. coz time pg bukan time belon ngah dilepaskan.. apa apa bellon ni still comel!!!=p)


( ni case malas nak upload pict dari camera lol..ta sempat..)