Wednesday, March 24, 2010

this week schedule..

1
...............
2
..............
3


Tada!!

 


Akhirnya surat jemputan sampai da pun.. baru jer we all duk kecoh2 pasal stress management ni.. semalam before balik dapat surat ni.. wah siap bersurat surat lagi tak tahan.. so dengan adernya surat ini tu bermakna kalo benda ni serius.. harus datang ( kata our president lah.. err.. president ker erk..hahaha.. Fara pun da tak ingat apa jawatan orang y bagi surat ni tadi.. hehehe) tak per abaikan.. apa yang penting Fara kena pergi jugak.. dulu memang la berat hati nak pergi tapi memandangkan my friend pun ader gak.. so tak derhal la.. at least ader geng.. huhuhu..

 as mention before.. terbukti suda kalo benda ni dia buat hari ahad.. sudahlah hari ahad dari kul8.00 pagi ker 5.00 petang lak tu.. lama giler..

apa apa pun mau atau tidak.. terpaksa.. opss.. not terpaksa  la.. dah rela hati .. 70% rela ntuk pergi stress management ni.. atau pun nama dia "BE IN CONTROL" ..
err.. mau control apa kah.. hehehe..

and dah nama nyer lagi buat hari ahad so of course la ramai y berat hati nak pergi.. tapi tak kurang gak yang hapy.. ialah.. stress management ni baru jer pertama kali dibuat.. n the most important is.. dalam beribu ribu orang kat our campus tu.. hanya 149 orang yang terpilih.. chewahh.. bangga sat.. hahaha.. yang lebih membanggakan bila.. lebih kurang 99 orang rasanya kalo tak silap under uitm.. iaitu kami2 ni semua.. n.. dari jumlah tu.. budak2( budak ker??) we all which is sem 4.. ada dalam 60 orang I think.. so that mean we all la yang conquer kem motivation nih.. tapi yang datang nanti.. kita tengok lah.. berapa ramai..
yang tu kena tunggu hari ahad .. baru leh comment..
tapi kan kalo ader y tak datang.. that mean orang tu memang berani la.. coz setahu Fara makcik compaun yang akan jaga we all.. I mean control we all.. hahaha... siapakah makcik compound?? Fara pun tak kenal.. tapi makcik ni teramat la famous kat kampus coz dia la orang y bertanggungjawab mengcompound kami kami semua.. 

err.. tapi fara tak pernah kena la yer.. selalunya yang kena budak2 yang tak ikut rules.. hehehe.. takder la sampai langgar rules campus.. just pakai seluar jeans jer.. sejak menjak dia masuk campus ni.. da beratus2 maybe y kena compound.. sian la pada sape y pernah kena tu.. huhuhu.. btw betul ker dia makcik?? hahah.. fara pun tak tau.. ader orang kata muda lagi sebenarnya.. tapi itulah.. sajer they all panggil macam tu coz geram sangat bila asyik kena compund.. hahaha.. ampun puan...
ini pun da dengar khabar.. kalo we all tak datang dia akan compound we all ... hahaha.. ape aper la Puan ni...

err.. btw surat tu diedit sebenarnya.. kena sorok la myname,.. ha ha ha.. privasi privasi.. nanti kang tak sal2 famous lak..ahaks..
btw itu cerita ntuk hari ahad.. 
Hari sabtu??????


hah.. ini lak aktiviti ntuk hari sabtu nih.. CLIMBING!!!..
wow.. agak agak we all reti tak??? aktiviti ni tak wajib pun.. saper yang nak g boleh pergi.. so this time we all terasa nak pergi pulak.. selama ni kampus da banyak wat tournament.. bowling.. masquereda n whatsoever lagi la.. tapi tak pernah pun join.. tapi kali ni gedik2 nak join benda ni.. 

even tak pernah main.. hahaha.. for me.. I sajer jer masuk benda ni.. coz dia wat kat Putrajaya!!ngee~.. dekat jer ngan my home.. boleh g sendiri.. so setakat ni.. Fara, Zura,  & Azie nak join benda nih.. tapi tak tao la nama we all da termasuk ke belum.. coz.. kena booking awal awal kowt.. mana la tahu kan.. da penuh.. kempunan zura nanti.. ahaks. ( tak pasal2 orang len yang kena..) so dengan ini .. insyaallah kalo takder aral.. ini la aktiviti we all untuk hari sabtu ni.. 

btw... actually pagi nanti.. ( this time 3 am) ader kuiz Maf sebenarnya.. .. tapi skang ngah mengadap benda ni lak.. huhuhu.. da mals nak review lagi.. da abis da buat past year.. so hopefully leh la jawab.. even tak banyak.. sikir pun jadila.. hehehe.. ter redha sekejap..

ouh.. yes hampir terlupa lak.. hari Jumaat ni lak.. ader presentation bel.. waa.. otak da blur tapi fakta ntuk dpresent baru ingat sikit jer.. huhuhu (main jer lebih)
after present.. stakat yang dirangcang ni.. Fara nak pergi pesta buku.. hehehe.. dari
hari tu lagi ckap nak pergi.. tapi tak pergi2 jugak..
tapi this time.. insyaALLAH.. memandangkan kelas pun habis kul 12.. so ader masa banyak .. jadi boleh la pergi..

now move on.. to assigment we all lak.. banyak.. huhuhu.. mau mengeluh kah?? tak moa lah.. nak relax jer.. take it easy .. hehehe.. so this is da latest work yang we all kena buat...

--past year eco 5 question--
--past year far 5 question--

yang tadi latest nyer..

yang ni lak balance cd.. hehehe mentang mentang la belajar akaun.. 
-- buku pink eco assestment chap 3 till chap 7--
--module eco semua past year based on chap 1 till 8--
--past year far publish a/c 2 question--

lagi lagi????

--excell... ntuk ais.. usah dikata la.. memang tertangguh banyak...--
taht all.. wah banyak ke sikit???

of course ler banyak.. tapi Fara tak mau merungut dah pun.. hehehe.. 
tulis ni just wanna to make me teringatkan sal semua ni jer..
so end with assestment..

next week sabtu n ahad pun kena g campus jugak.. coz
--Sabtu--Test Maf--
--ahad--Test Far--
ish2.. student life macam tu erk?? baru ku sedari.. chewah..
tak perlah.. slow slow... relax ... hehehe.. (my friend tag line..)
and the last thing that i want to remind myself.. ader lagi 28 hari lagi.. ntuk???? rahsia....
ader lagi 4 week before final exam..
so should I get ready now???
urm.....
......................................
errr.. tetibe banyak la pulak yang nak diconteng hari ni.. konon2 stay up nak study.. ngek tul la Fara ni kan.. hehehe..apa apa pun enjoys...=p


Sunday, March 21, 2010

Enjoys Di Fiesta hot air ballon~

enjoykah??? *wink wink* 
tidak la sangat.. coz tak sempat nak jelajah semua tempat.. 
tapi apa yang boleh diberitahu fiesta ni memang besar la yang teramat.. rasanya lebih dari 4 kawasan yang diambil untuk buat fiesta ni..

apa yang Fara dapat tengok.. kat fiesta ni ader gokart.. urm  bola air.. err bola besar yang kita masuk dalam tu n then ditolak masuk kedalam air.. yang ni untuk budak kecik jer.. budak budak besar pun boleh .. just kalo tak segan pergila buat.. huhuhu.. kalo rasa nak tergolek dalam tu la..
go kart lak tadi lucu giler.. coz ader budak tu dia nak main.. tapi tak berapa nak reti.. so bila bawak kete tu pun semput semput.. jerk.. hak hak hak.. kelakar lak menengoknya.. I think budak tu dalam 5 6 tahun kowt.. huhuhu.. sian.. selain dari tu.. ader layang layang.. macam macam bentuk ader... gitar.. burung helang.. n macam2 lagi.. nak amik gambar.. tak berapa nak boleh la pulak .. tinggi.. 
time pergi tu time tengahari.. kul 3.30.. tapi itulah... even tengahari.. still ramai orang..bermacam macam bangsa ada.. and I believe kalo ramai pengunjung yang sebenarnya stay luar dari putrajaya..  orang putih pun ader.. of course la kan.. Putrajaya memang selalu ramai tourism..
so nak dijadikan criter we all just menjelajah n tengok2 gitu gitu jer la kat fiesta tu..
akhirnya sampai gak hajat fara nak p fiesta tu.. happy.. of course..

tapi tak der la naik ballon pun.. coz time nek ballon cuma akan start dari kul 6 sampai kul 9 malam..
we all balik dlm kul 5.. da tak tau nak g mana kan.. hajat dihati Fara memang mau menjelajah lagi.. tapi cuaca panas plus pergi dengan orang kan.. so takkan mau ikut kepala sendiri kowt.. huhuhu.. agak agak la kan.. 

tadi time tengah jalan jalan tiba tiba ader orang panggil "ain".. nyaring gitu.. hehehe.. n suprise.. I meet my friend dari masa sek smktm dulu.. wah.. tak sangka boleh jumpa kat situ.. nak kata kawan rapat tak jugak.. tapi we all kenal dari sekolah rendah lagi.. so kenal la kiranya.. apa y buat fara terkejut dia da stay kat sini hampir 2 years.. fara lak.. almost 2 ke 3 years gak la.. tinggal kat p9 ni.. dia pun sama.. tapi kita orang tak pernah lak jumpa.. hahaha..  padahal p9 ni bukannya besar mana pun.. huhuhu.. n dia kata ader lagi sorang kawan we all yang ader gak kat situ.. A B C D E.. E nama dia.. samseng kampung masa kat sekolah dulu.. hakhakhak... I not sure la dia kerja aper.. tp mereka berdua ni da kerja.. wah dah kerja??? huhuhu.. takper.. ak pun akan kerja gak.. skang ak nak belajar lagi.. hehehe..=p

ha.. b4 i forget.. tadi masa we all baru je sampai kat fiesta.. we all g kat tempat sinar fm.. diaorang kononkononnya nak bagi hadiah free.. tp kena jawab soklan dulu la.. punya la sikitnye lama landing kat situ tapi tak dapat pun.. huhuhu.. kecik ati.. penat jer tunggu.. abang2 n kakak2 kat situ ngek.. hehehe.. orang tepi tepi yng angkat tangan nak jawab soalan dia tak nampak pun.. huhuhu.. tapi tak per.. enjoys tengok masing2 berlumba nak jawab.. walaupun soklanya hampeh..
kelakar sat bila tengok geng2 celcom yang nak hadia gak.. beria jer akak tu pelwa nak bg.. rupa rupanya kena bayar.. kesian abang tu .. hahaha.. best best..hehehe..

ermm.. just that for fiesta.. after pusing balik mandi.. coz panas.. wah baru ku tahu sinar uv dimalaysia da semakin ketahap serius.. even berjemur ngah panas tak sampai dua jam.. tapi still buat my tangan sakat.. i mean sun burn.. err.. ye ker ayat dia cam ni.. huhuhu.. tak tau la.. tpi yang penting tangan ak da berlaianan warna dah .. huhuhu... nampak jelas lak tu perbezaan dia.. nasib baik pakai baju lengan panjang.. tapi still nampak gak.. ader kesan terbakar.. huhuhu.. sian...

hah.. btw after we all balik.. hujan pun turun .. setahu ak kalo hujan turun tak leh nak naik ballon.. sian saper yang tunggu tu.. kempunan nantii.. tadi we all sebenarnya ader bercadang nak naik helicopt.. tapi harga dia mahal kowt.. Rm120 ntuk seorang.. dari naik benda nih baik wat shopping.. tak pun beli tiket flight pergi balik kampung.. lagi bagus.. huhuhu..

so sengan ini tercapai jugak la impian Fara nak p Fiesta hot air ballon.. even tak nampak pun bellon dia..kalo nampak mesti lg comel... sebab tahun lepas comel sangat2.. 
so after this.. harus Fara nak pergi 

- Fiesta buku kat pwtc
- tengok citer evolusi kl drift 2
- tengok citer semerah cinmta stilletto..

just waiting for that day..
apa apa hal pun enjoys ....~~~~~


 ( gambar ni hanyalah rekaan semata mata yer.. tahun lepas ader la nampak .. tapi time pergi kali ni tak nampak la pulak.. coz time pg bukan time belon ngah dilepaskan.. apa apa bellon ni still comel!!!=p)


( ni case malas nak upload pict dari camera lol..ta sempat..)

Friday, March 19, 2010

Nak Pergi @ tak??

nak pergi ke tak??
pergi??
tak??
pergi??
tak??
pergi??
tak??

ermmm.. confius sama ader nak g ker tak pesta buku Antarabangsa tu..  mula mula memang la nak pergi.. tapi then rasa cam tak nak pergi lak coz budjet tak cukup.. Yer lah.. Fara tak leh nengok novel.. geram nak beli.. itu yang kadang kadang sekali beli dua tiga.. memang la tak pelik.. orang lain pun gila novel gak.. tapi dalam keadaan ekonomi tengah merosot ni.. terpaksa la kurangkan perbelanjaan .. huhuhu... plus plus my friend pun tak leh g..nak balik kampung.. tapi itu tak der hal..  kalo da fara nak g .. ader teman ker takder ker.. fara still buat.. da biasa da.. masalahnya skang apakah keputusan yang harus dibuat???? da terkeliru lagi lagi bila tengok schedule pesta buku ni...






( schedule ni dicurik dari my sisternyer blog.. tak terlarat la pulak nak type banyak2 cam ni.. ape aper pun tima kasih la yer.. curi pun curi lah.. =p)


19.03.2010 (Jumaat)
Main Stage
2.00 PM - 5.00 PM
Majlis Pelancaran Produk Terbaru Oleh Duta Produk
- Dr. Fazley
5.00 PM - 6.00 PM
Kuiz Siapa Cepat Dia Dapat (Kuiz Berkumpulan)

20.03.2010 (Sabtu)
Main Stage
12.00 PM - 2.00 PM
CELCOM
Official KLIBF 2010 Partner
2.00 PM - 3.00 PM
Pelancaran Buku Al-Ameen
3.00 PM - 4.00 PM
Pelancaran Novel Terbaru Habibur Rahman 'Ketika Cinta Berbuah Syurga'.
4.00 PM - 5.00 PM
Title: Pelancaran Buku 'ALLAH- Milik Siapa'
5.00 PM - 6.00 PM
Sesi Autograf Bersama Kartunis Gempak Starz
6.00 PM - 7.00 PM
Pelancaran Buku Kanak-kanak Antarabangsa Al-Ameen

Seminar Room Johor/Kedah
2.00 PM - 3.00 PM
Bersama Penulis - Laura Caldwel
3.00 PM - 4.00 PM
Dengar Ini Cerita bersama Mama Tok (Penglipur Lara)
4.00 PM - 5.00 PM
Moving Malays Forward for the 21st Century by YB Nik Nazmi Nik Ahmad & Masakan Citarasa 

21.03.2010 (Ahad)
Main Stage
10.00 AM - 11.00 AM
Yakjuj & Makjuj: Bencana di Sebalik Gunung
11.00 AM - 12.00 PM
PERSEMBAHAN KEBUDAYAAN DARIPADA UPSI
12.00 PM - 1.00 PM
Pelancaran Buku-buku Motivasi & Novel-novel
1.00 PM - 2.00 PM
CELCOM
Official KLIBF 2010 Partner
2.00 PM - 4.00 PM
Pelancaran Buku-buku terbaru Terbitan Berita Publishing
4.00 PM - 5.00 PM
Majlis Pelancaran Buku Kanak-kanak "ALLAH MAKES' Special Edition
5.00 PM - 6.00 PM
Sesi Bersama Penulis - Berubah Bagaimana Kami Lakukannya
6.00 PM - 7.00 PM
Demo Khat & Promosi Produk Al-Quran Mushaf Malaysia

Seminar Room Johor/Kedah
9.00 AM - 2.00 PM
Forum umum “Academic Publishing for General Readers” (Penerbitan Akademik Untuk Pembaca Umum)
2.00 PM - 4.00 PM
Forum: Budaya Dan Bahasa Cham & Pelancaran Kamus Cham - Melayu
4.00 PM - 5.00 PM
Perasmian Produk Yamani Angle

Seminar Room Kuala Lumpur
9.00 AM - 7.00 PM
Pertandingan Melukis Majlis Buku Kanak-kanak & Remaja Malaysia

22.03.2010 (Isnin)
Main Stage
2.00 PM - 4.00 PM
Mengenang P.Ramlee 81 Tahun

23.03.2010 (Selasa)
Main Stage
11.00 AM - 12.00 PM
Demo & Taklimat Penggunaan Perisian Pembinaan Minda Brain X Trainer
2.00 PM - 3.00 PM
Bacalah Sayang
3.00 PM - 4.00 PM
Bacaan Kegemaran Saya (BKS)
4.00 PM - 5.00 PM
Bercerita Bersama Selebriti

24.03.2010 (Rabu)
Main Stage
10.00 AM - 11.00 AM
Pelancaran Buku "Bila Zina Menjadi Budaya" oleh Tan Sri Dato' Sri Harussani Hj Zakaria (Mufti Perak) 
11.00 AM - 12.00 PM
Jom Kenali Sasterawan Negara Dato' Anwar Ridhuan

1.00 PM - 2.00 PM
Demo & Taklimat Penggunaan Perisian Pembinaan Minda Brain X Trainer

2.00 PM - 3.00 PM
Sesi Bercerita : 1 Malaysia 1 Negara Mari Membaca 
3.00 PM - 4.00 PM
Majlis Pelancaran dan Bicara Buku Terbaru Terbitan D'REKA Publication Sdn. Bhd - Bumi Yang Dipijak, Langit Yang Dijunjung (Penulis: Ku Hasnan Ku Halim) & Gaharu Menjana Masa Depan (Penulis: Zulkefly Mohammad) Omar

5.00 PM - 6.00 PM
Kuiz Siapa Cepat Dia Dapat (Kuiz Berkumpulan)

Seminar Room Johor/Kedah
10.00 AM - 12.00 PM
Google Books for Publishers

12.00 PM - 2.00 PM
Pertandingan Bercerita "Ini Buku Yang Ku Baca"
Tahap 1 dan Tahap 2 Sekolah Rendah - Saringan


2.00 PM - 4.00 PM
Dewan Eja and Translation Software for Publishing Industry

4.00 PM - 5.00 AM
Pelancaran Buku

Seminar Room Kuala Lumpur
9.00 AM - 7.00 PM
Bengkel Intensif Mencipta Lagu


25.03.2010 (Khamis)
Main Stage
2.00 PM - 3.00 PM
Pelancaran Buletin dan Kad Keahlian Kelab Sinar Pintar
3.00 PM - 4.00 PM
Promosi Album "Nur Muhammad" oleh Inteam & Unique.
4.00 PM - 5.00 PM
Pelancaran VCD Nasyid Ana Muslim dan Pelancaran Buku Terbaru "Keluarga Syurga"
5.00 PM - 6.00 PM
Demo & Taklimat Penggunaan Perisian Pembinaan Minda Brain X Trainer

Seminar Room Johor/Kedah
9.00 AM - 1.00 PM
Seminar Hak Cipta
2.00 PM - 4.00 PM
Google Books for Publishers
4.00 PM - 6.00 PM
Pertandingan Bercerita "Ini Buku Yang Ku Baca"
Tahap 1 dan Tahap 2 Sekolah Rendah - Saringan

26.03.2010 (Jumaat)
Main Stage
1.00 PM - 2.00 PM
Sesi Autograf Bersama Kartunis Gempak Starz
3.00 PM - 4.00 PM
Pelancaran Buku
4.00 PM - 5.00 PM
Pelancaran Laman Web MBKM
5.00 PM - 6.00 PM
Pelancaran Buku

Seminar Room Johor/Kedah
10.00 AM - 12.00 PM
Pertandingan Bercerita "Ini Buku Yang Ku Baca"
Tahap 1 dan Tahap 2 Sekolah Rendah - Saringan
2.00 PM - 3.00 PM
Terbitkan Buku Digital Anda Hari Ini
3.00 PM - 4.00 PM
Dengar Ini Cerita bersama Mama Tok (Penglipur Lara)
4.00 PM - 5.00 PM
Masa Depan Buku Pendidikan Dari Kaca Mata Orang Muda
5.00 PM - 7.00 PM
Dialog Orang Muda

27.03.2010 (Sabtu)
Main Stage
10.00 AM - 11.00 AM
Pertandingan Membaca

11.00 PM - 12.00 PM
Sesi Bercerita

12.00 PM - 1.00 PM
Jadi Smart Kaya bersama Shamsuddin Kadir

1.00 PM - 2.00 PM
CELCOM
Official KLIBF 2010 Partner
2.00 PM - 3.00 PM
Sesi berdialog dengan Sasterawan Malaysia 2009 Dato' Dr Anwar Ridwan - Mengetahui penggunaan kamus-kamus dalam hidup harian dan penulisan

3.00 PM - 4.00 PM
Pelancaran Buku Kanak-kanak Antarabangsa Al-Ameen

4.00 PM - 5.00 PM
Silang Kata Jawi

5.00 PM - 6.00 PM
Majlis Pelancaran jenama majalah kumpulan Impiana (Impiana, Laman, Dapur dan Apartmen), Pelancaran majalah Apartmen dan sesi memperkenalkan Buku Khas koleksi 20 Taman Air oleh majalah Laman

Seminar Room Johor/Kedah
10.00 AM - 11.00 AM
Seminar - Learning For Preschoolers

11.00 AM - 12.00 PM
Seminar Law of Attraction: How To Get More Of What You Want & Less Of What You Don't

12.00 PM - 1.00 PM
Seminar Menjawab Soalan Matematik Tambahan SPM

2.00 PM - 3.00 PM
Majlis Pelancaran Novel Remaja Gemilang Publishing Sdn. Bhd.

3.00 PM - 5.00 PM
Pertandingan Bercerita "Ini Buku Yang Ku Baca"
Tahap 1 dan Tahap 2 Sekolah Rendah - Akhir


5.00 PM - 6.00 PM
Pelancaran Buku Wasiat Perjuang Zulkifli Muhammad

Seminar Room Kuala Lumpur
9.00 AM - 7.00 PM
Bengkel Intensif Asas Melukis Kartun
28.03.2010 (Ahad)
Main Stage
10.00 AM - 11.00 AM
Persembahan "Gembira Sekali" (Sketsa Lagu dan Gerak Kanak-Kanak Oleh Kanak-kanak Bingkas Kebayan)
11.00 PM - 12.00 PM
"Forum 1Malaysia Membaca Buku : Peranan Ibu Bapa dan Guru"
12.00 PM - 1.00 PM
CELCOM
Official KLIBF 2010 Partner
1.00 PM - 2.00 PM
Pelancaran Buku
2.00 PM - 3.00 PM
PERSEMBAHAN KEBUDAYAAN DARIPADA UNITEN
3.00 PM - 4.00 PM
Pelancaran Kempen Mencipta Lagu Untuk 1Malaysia. Anjuran : KKUM dan KOPIM.
4.00 PM - 5.00 PM
Kuiz Mengenai Dunia Perfileman Tanah Air
5.00 PM - 6.00 PM
Sesi Autograf Bersama Kartunis Gempak Starz
6.00 PM - 7.00 PM
Majlis Penyampaian Hadiah Pengunjung Bertuah
PBAKL 2010


Seminar Room Johor/Kedah
9.00 AM - 6.00 PM
Konvensyen PEKOMIK dan Anugerah PEKOMIK Ke-2 2010

Seminar Room Kuala Lumpur
9.00 AM - 7.00 PM
Bengkel Intensif Asas Melukis Kartun

mau mau.. teringin sangat nak menjelajah pesta buku ni... aktiviti dia cam menarik jer.. lagipun .. setiap tahun mesti tertunggu tunggu bila nak ader pesta buku.. tapi bila tiba jer waktunya mesti tak dapat pergi.. last year pun sama.. tak g..so... now???

esok lak ader class far.. dari kul 11 sampai kul.... entah lor.. tak kisah pun.. yang penting kelas tu start kul 11... maybe abis kul 2 or tiga kot.. so cantik sangat la tu after abis class g lepak kat pesta buku .. tapi laratkah??? hehehe.. kot2 after abis class terasa penat lak!! ape apehal pun tengok la esok cam mana.. lagipun pesta buku tu sampai 27 hb.. ader seminggu lagi masanya.. so bila bila boleh pergi...

opss.. terlupa lak.. selain dari tu kat sini.. Putrajaya.. pesta hot air ballon pun da start.. tadi time pg alamanda.. lalu depan tu ( presint 2).. wah.. time(1.30) panas2 cam ni pun ramai orang.. teringin lak nak berhenti kat situ.. tapi disebabkan fara nak kena g alamanda so.. tengok suda.. hot air ballon ni lak ader just for this three day... yang ni pun nak pergi lah.. tapi bila.. huhuhu.. masa ni memang jelous ngan Fara sungguh lah.. langsung tak bagi can nak enjoys2 di hari minggu...(biarpun setiap minggu hanya dihabiskan dengan enjoys.. tapi still tak puas hati) ape apehal pun fara fallow.. tengok pada keadaan.. kalo ader rezeki pergilah.. kalo tak der tengok melalui apartment sudah.. coz konfem konfem nyer akan nampak belon panas tu lalu...

actually kat pesta ni ader belon panas dari macam macam negara.. itu yang teringin sangat nak tengok.. kalo skat dalam malaysia jer tak kesa sangat.. tapi ni overseas.. mesti menarik!! coz tahun lepas da tengok ( melalui apartment) macam macam bentuk belon ader.. kartun! robot! kapal terbang! n macam macam lagi la.. comel comel.. seingat fara tahun lepas rasanya fara pergi.. tapi pergi time tengahari.. dah tu sekejap jer.. g ngan my mum n adik.. time tu belon dia tak lepas ke udara pun lagi.. still in progress lor.. selain dari tu jugak.. malam nanti.. tak sure malam yang mana satu.. ader pertunjukkan or pertandingan bunga api.. cam tu la.. muahahaha.. nak tengok nak tengok.. mesti cumil.. ahaks..=p