Friday, February 26, 2010

JaLaN JaLaN WiF My FaMiLy 

urmm.. penatnya la rasa hari ni..
maybe because of that la rasa cam mals la yang teramat..
dan disebabkan itu jugalah,
dimasa ini diketika ini.. Fara ngah mengadap laptop..(chewah macm la selama ni masa masa ni tak online.. huhuhu)..
sepatutnya waktu2 begini.. ngah wat kerja..
almaklumlah kerja Fara memang berlambak..
tapi tu la.. bila rasa malas da menguasai diri.. huhuhu...
tidakkkk...maybe because of kaki ni sakit kot.. itu y malas tu..
huhuhu... moa cover sat.. biarpun ia langsung tak berkaitan..
tapi penat tu memang still ada gak ar..
mana taknya.. tadi petang gi jejalan kat botanical garden ngan my family..
tak de la g jalan jalan sangat tapi naik basikal.. hehehe..
macam hari tu jugak la..
cuma this time with my family..
ini pun gara gara simakim ni hah.. gedik2 nak main basikal..
itu yang bawak dia g botanical garden tu..
tapi last last tak sampai suku minit naik basikal.. dia da surender..
jatuh nyer pasal..
nak disedapkan citer lagi.. tyah nyer basikal tak berapa elok pulak..
roda dia asyik tercabut jer..
so terpaksa la fara g tukar balik..
huhuhu.. just imagine da hampir setengah jalan ( hmpir 2km maybe)  kita owang bergerak menjelajah taman tu..
baru dia kata basikal tu rosak..
maunya lenguh kaki fara nak mengusung basikal kecik tu g ke center dia..
because of for the first fara just jalan jer ngan my mum.. mengiringi si kecik makim..
yang lain lak naik basikal..
so bila da basikal tyah rosak.. makim lak da give up.. so basikal sikecik tu bg pada ieyah..
fara lak g tukar ngan basikal orang dewasa lor..
huhuhu.. tak moa naik basikal.. tidak!!!
tapi terpaksa sebab da bayar.. ( we all sewa 5 bsikal) so mau atau tdak terpaksa la Fara nek basikal gak..
masa nak g tukar tu.. fara g ngan my dad n my sist.. iesya..
bila da tukar tu we all pun jelajah la tempat2 tu balik..
lalu tempat yang berbeza dr tadi..
konon kononnya nanti bertembung la kat depan tu..
tpi.. tpi.. rupa rupanya jalan yang kami lalu tu jalan mati.. hehehe..
so terpaksa la u turn balik..
pergi tempat my sister..then naik bukit.. after that we all berhenti minum air sat..
hehehe.. ( bli air tin kat mesin tu jer)
sempat lagi tu..
puas suda berjalan jalan we all g mydin lak.. cari hadiah ntuk attend wedding nanti..
bila sampai sana..  my adik2 ni mula la tunjuk muka kesian.. nak itu nak ini.
iesya lak asyik kata.. "rugi tak bawak duit.." 
"kenapa la tak ingat nak bawak duit" ( cara dia ckp tu mcm la duit dia bnyak sangat.. huhuhu)
macam macam.. kesian lak mendengarnya.. so fara bagi la dia beli buku citer satu..
Tyah pun sama.. tetiba jer buat muka baik..
huhuhu.. dan akhirnya gue terpedaya.. bagi la dia beli pensil box.. coz pensil box dia pun da tak chumel cam dia.. hehehe..
makim lagi la teruk.. nk mainan y mahal2..
maybe disebabkan selama ni fara ikut jer apa yang dia nak.. My mum pun sama..
so dengan banga banganya nak itu nak ini..
orang bagi kete mainan besar tak nak!! so tak yah!! huhuhu..
kali pertama Fara malas nak layan karenah dia.. penat kowt.. huhuhu..
btw for the first memang la Fara yang nak bayar barang2 yang dibeli untuk adik2 ni..
tp bila sampai kaunter tu kita orang bayar sekalikan jer ngan my mum nyer barang..
so dengan rasminya duit fara selamat.. muahahaha,..
ye yer jer.. hehehe..
after that we all gi lak pasar malam ..
so kat sini beli la mainan ntuk adik.. da dia gedik2 nak..
fara pun beli gak sandle,..huhuhu.. orang sponsor la katakan.. ahahaha..
pas tu da habis beli.. we all pun balik la..
sampai je rumah terus mandi .. sembahyang n online.. hehehe..
kerja yang nak dibuat terbengkalai suda..
dah la esok nak g johor.. tp kerja tak uat...
arhhh... tidak.. cuti tetap cuti..
moa enjoys gak..
hehehe.. so esok fara mau ke bp.. huhuhu,..excited.. mana taknya ni adalah kali pertama Fara g bp after pindah dulu... agak agak my friend dulu.. or ader orang still kenal lagi ark.. hehehe..
apa apa jer la.. yang penting enjoys...

hah ni la simakim poyo.. konon berlagak jer tu.. seingat Fara dari dulu lagi dia mintak belikan basikal..
tapi kini baru kutahu yang dia tak reti bawak basikal.. 
nasib baik tak belikan.. huhuhu ( ckp cam bnyak duit je nak tlong belikan..=p)



ni lak ieyah ayuni..  pun sama poyo .. hehehe.. maunya tidak tadi die sebenarnya nak naik basikal biasa.. tp still yang kecik la.. tp tetibe jer Fara terpikir.. reti ke budak kecik ni bawak basikal?? pelik sat.. sebab tak pernah nampak dia bwak beskal..
hah terbukti suda yang ni pun tak reti..
nengok last2 dia bwak basikal 3 roda jer.. huhuhu..
tp si kecik ni hati cekal.. bila naik bukit my dad nak tolong bawkkan .. tkut dia tak larat.. tapi beria ria dia tak nak!! konon konon nye ganas ar tu.. huhuhu..


inilah mereka mereka semua( along, adik n abah) time bawak basikal.. hehehe.. sebenarnya sebelah along ader fara ngan Isha tapi  sudah dicropkan coz gambar tu ta jadi.. hehehe..



and this is the last picture kat botanical garden .. our family pict..
but still Isha takder.. huhuhu.. dia yang tolong amik gambar..
hehehe.. sian kat dia.. =p =p
tak per kakak(isha) .. jasamu dikenang..hehehehe.. :-)