Friday, December 31, 2010

A Very happy New yeaR 2011

Hapy new year.. selamat tahun baru diucapkan kepada diri sendiri.. hee.. da tak der orang wish kite so wish la diri sendirik yerk..

so now 01-01-11..
chantek sungguh date dia..
ader sesiapa kahwin hari ni tak.. huhuhu.. soklan tak leh blah..
tapi mana la tau kan..
kowt2 ada orang spot date ni ntuk majlis bersejarah dia..supaya dapat diabadikan sebagai moment2 terindah.. (Aii nak 12-12-12 boleyh.. xD)
katanya.. artis la biasanya kan.. =p

so back to the story..
for this new year buang yang keruh ambil yang jernih barulah teguh peribadi..
hari ni pepagi buta lagi dah bangun.. tengok matahari terbit..
dengan semangatnya.. chewah..

semalam da bertungkus lumus kemas bilik study.. ubah situ sikit ubah sini sikit just to get new look and new enviroment for my room.. habis buku, baju n segala galanya yang dah lama Fara punggah letak dalam stor.. dah tak mau tengok .. katanya la.. konon! pasni tertiba rasa nak mula la mencari balik! tak de kerja!!

for this new year rasanya tak banyak pun azam baru Fara.. azam yang lama diperbaharui semula adala.. coz like aii said la.. hanya 1/10 dari azam aii tercapai.. which is spot higher result for 2 sem of the year.. and alhamdullillah untuk tahun 2010.. untuk double 2 sem.. my study goes very well..
azam yang lain semuanya kantoi ditengah jalan..kasihan..

apa apa pun.. for this year.. Aii hope everthing going smoothly..
Aii doakan.. rezeki kami sekeluarga semakin murah..
everybody in my family got whatever they want..
kesihatan kami semua sentiasa baik..
dan diperteguhkan iman serta diberi kekuatan yang jitu untuk mencapai apa yang kami mahukan..
Thanks to Godness for that..

ouh ya.. lupa.. tak sah kalau tak minta maaf pada semua yang berada disekelilingkan? mana la tahu kowt2 ada dosa dan silap di masa lalu.. hehehe.. so I wanna to say sory to everbody yang mana Fara pernah termelukakan hati diorang.. and for me sendiri.. apa yang terjadi di masa lalu.. semuanya Fara dah lupakan.. memori dalam kepala delete terus! so nil! 0-0..

ok lah itu saja..
cut!! anda bukan pelakon yang dicari!

p/s:- azam saya dah tak mau berblogging lama lama.. tulis panjang2.. Fb pun tak mau layan dah.. chewah!!

Wednesday, December 29, 2010

Review Of 2010

hooyeah..
tahun 2010 da habis.. (ini last day.. alang alang kira da abis la right??) 
hurm.. sekejap jerk rasa masa berlalu..
rasa macam baru semalam habis kelas form 5.. but now da last semester
baru semalam sambut belated day yang ke 20..
ini nak masuk 2011 kira umur pun da nak masuk 21..
wah.. tuanya.. hahaha..
tapi perangai still cam budak2..
errKkkkk.. budak2 ker??

apa apa pun..
whether kita bersedia atau tidak untuk melangkah ke tahun baru.. still you have to proceeds its..
buang yang keruh ambil yang jernih.. echewah..
kuliah pun dah mau mula balik..
aduh! sungguh malas.. tapi teruja juga memandangkan this is the last sem..
tak sabar nak habiskan diploma..
then kerja..
pastu buat degree.. (insyaallah.)
pastu habis..
pastu kerja pulak..
wah pejam celik pejam celik da masuk 2014..
erkk?? kenapa 2014??? entah! you shut up!!.. hahaha..

btw.. say about review..
alhamdulillah..
this year goes smoothly..
cita cita a.k.a azam tahun baru 1/10 tercapai..
ceys 1/10 jerk.. muahahha.. nampak sangat..

fail! fail! fail!
ok tipu..
tapi betul juga..
ok.. abaikan..

last word.. thanks to GODness coz give me a very blasting and happy ending for the year of 2010..
mudah mudahan hari hari yang semakin mendatang more and more blasting.. amin..

GoodByE 2010..
I will always & always miss the moment of the year..lalalala..

Sunday, November 7, 2010

saper tak der gigi...

sila angkat tangan.. hahahaha.. *sewel!!

dua tiga hari ni i buang tebiat..
yang pertama asyik terasa nak makan benda yang berkuah.. lembut .. lembik.. like bubur nasi.. mee masak lada hitam.. n juga char kue teow .. err ke kua toew basah.. hurm apa apa jerla yang penting benda yang jarang sekali dimakan la..
yang kedua.. asyik bukak laptop jerk.. dah tu log in blog lak.. huhuhuhu!! sungguh ku buang tebiat..

so alkisahnya disebabkan tak terdaya nak masak kue teow basah coz tak reti.. nak beli kat pasar malam!! pasar malam lambat lagi.. nak singgah kat fourt court.. hurm bukan i la jawabnya.. akak i pun takder nak suh dia masak.. huwaa.. i mengidam gila ni.. *ceyh.. gaya cakap macam la akak nak masakkan.. hahaha..

so rasa nak makan benda tu beralih arah ker rasa nak makan bubur nasi lak.. semalam da makan ngan azie (kawan I) kat mcd.. jj.. hari ni.. g kedai bawah..nak beli roti n aiskrim.. tapi tutup..sengal nyer kedai.. penat i pakai tudung n salin baju segalaya.. ko tutup lak ya.. huh!! touching i keyh!!

dat why.. puas berpikir.. perut dah semacam dah ni.. hahaha.. lapar seyh!! so tetiba teringat semalam waktu makan kat mcd .. kawan i tanya kenapa makan benda ni.. i cakap.. rasa nak makan.. nak masak tak reti..

n katanya cik kak tu.. senang ajer masak bubur ni..i sentap 3 saat.. psst!! kawan i tu tak reti masak auu.. so musykil sekejap.. hahahaha.. *mampus pasni kena lempang ngan dia.. 

so masa terpikir2 nak makan apa tu.. i pun teringat la kata kata dia tu.. yang masak bubur nasi senang jerk.. so i pun "azie tak pandai masak.. kalo dia cakap senang.. that mean senang la tu" hahaha.. dengan yakinnya cakap kat diri sendiri.. terus pg dapur.. basuh beras.. letak atas api.. tapi tapi.. 20 min kemudian.. kenapa nasi tu cam keras jerk.. hua hua hua.. senang apa.. kang dah.. masuk dalam tong sampah nasi tu.. har3... teruk la i nih..

tapi punya la teringin.. mengidam mengalahkan mengandung anak sulung.. hahaha.. so  i try lagi sekali.. masuk beras tak sampai setengah cup pun.. then air hampir setengah periuk.. bila kering jerk i masukkan lagi.. haila.. berulang kali la masukkan air.. ada rasa nak give up sekejap tengok nasi yang tak macam nasi air tu.. tapi.. tapi... at last .. i jam kemudian.. ia menjadi.. huhuhu.. i`m hapy.. lalalala.. bangga sekejap..

so dengan bangganya goreng ikan bilis n bawah merah.. untuk tambah perisa.. n siyes sedap sedap sedap.. hahahaha... perasan dowh... eii.. tapi siyes i teruja.. pertama.. tak sangka i berjaya masak bubur nasi tu.. kedua.. best jugak yer jadi perempuan ni.. laki mana reti masak.. haish.. tak yah tipu la korang.. masak maggi leh la.. hahaha..

so alkisahnya tertiba terberangan.. orang kalo sakit kan suka makan nasi air.. nasi bubur ni.. so i terpikir.. i now dah berjaya masak benda ni.. jadi takder hal la bagi i kan..

tapi cuba pikir if kita sakit teramat.. n teramat nak makan benda tu.. so how??

nak pergi cakap kat your mum .. maunya your mum kata .. ko ni buang tebiat apa.,. tua2 nak makan nasi lembik lagi.. hahaaha... kejam!!! tapi dulu i pernah tengok my mum masak ntuk akak i.. so i think kalo anak mintak kat parent they all tak derk hal la.. lain la kalo your mum tu super duper busy..

erh erh back to da topic... i cakap tadi guys tak reti masak kan?? mesti tak best kan.. nak makan kena tunggu mak masak.. tak pun.. kalo kahwin.. bini yang kena masak.. eii.. jahatla korang.. tak kesian  ke kat your wife tu.. dahla balik kerja penat.. pastu kena masak lak.. huhuhu.. nak amik orang gaji?? boleyh ker :P:P:P..

kalo kaya leh la amik orang gaji.. tapi still tak best kan..
i dulu masa kecik selalu berangan.. kan best kalo ada orang gaji.. tak yah buat apa apa .. paling tidak..

"BIK!!!! NAK MAKAN AYAM PEDAS!! MALAM NI MASAK OK!!

"MAKCIK!! ANGKAT KAIN.. hujan!!!.. 

ish ish ish.. kejam nyer.. n malasnya i.. lalalala..
bila da besar sikit.. dah ala ala dewasa ni..
ouh ya.. i ni jarang masuk dapur sebenarnya..
pada i.. kalau dah ada yang ngah masak kat dapur.. tak pun.. macam contoh akak i dah ada kat dapur tolong my mum masak.. so why should i masuk dapur gak??? (tanya sambil angkat kening)
so dat why la.. i jarang masuk dapur.. kadang2 kalo my mum sorang2 pun i tak g dapur jugak... hahahaha.. kalo nak tahu.. kerja i kat kampung .. tidur! main game! kacau adik! baca novel.. n melangok depan tv.. ish2... tak baik!
so alkisahnya.. my mum n my dad selalu cakap.. abah la yang selalu geleng kepala tiap kali tengok i masuk dapur..
sebabnya..
kalau masak daging/ayam/ikan goreng..
nanti i akan cakap/tanya kat my parent "ma/abah.. garam ni banyak mana nak taruk" (sambil bawak bekas garam ngan sudu.. ouh my mum teror dia tak yah tengok berapa banyak lauk .. agak2 jerk.. so dat why i bawak bekas garam jerk..)
kalau masak  nasi "air ni dah cukup ker" (sambil bawak periuk nasi yang dah ada nasi ngan air ker ruang tamu.. suh tengok..)

n jawapan yang akan diterima
"banyak ni!!"
I pun buang la airnya .. pergi balik tanya..
"sikit sangat!!"
ceys ceys ceys.. mula la muka berkerut seribu..hahahaha

kalau suh masak benda lain
err.. dengan segeranya i garu kepala.. mana reti!! hehehe..
so for the conclusionnya .. mereka mereka selalu la cakap.. "macam mana nak kahwin ni.. masak pun tak reti!!"
n i dengan banga banganya cakap.. "orang gaji kan ada" *bajet kahwin ngan orang kaya ar ni.. erh erh kahwin.. hahaha..

tapi tu la.. da besar ni.. i mula terpikir.. orang gaji?? orang gaji masak?? kahwin? orang gaji masak.. then husband kita makan.. dalam erti kata lain.. husband kita makan air tangan orang gaji!!not her wife atau bahasa lembut air tangan isteri..  what the hell!! hahahaha... nanti kang dia terpikat ngan orang gaji tu macam mana.. huwaa.. maka menangis tak berlagu la korang kan???

tapi still dalam kepala NAK JUGAK ORANG GAJI!! tak bagi orang gaji I TAK NAK KAHWIN.. tak mau la i jadi hamba u.. ouh please.. berlagak gila!! so mula pikir pikir.. nak orang gaji..
tapi tak nak bagi dia masak.. masak sendiri jerk..
kemas rumah .. aka kemas semua bilik dalam rumah.. erh erh.. apa kehal nak masuk dalam bilik i..
tak leh tak leh.. PRIVATE!!so kemas bilik pun buat sendiri..orang gaji tak yah buat.. setakat lipat cadar ... what the hal.. kacang jerk.. tak yah lipat pun takper.. sebab setiap hari guna kan.. hahahah (ini memmg alasan y i bg kat my mum kalo dia marah sebab i tak lipat selimut)
so .. ruang tamu jerk la dia kena kemas..
tapi da alang2 i kemas sendiri.. baik la i buat semua.. jadi skang ni..
orang gaji i tak yah masak..
tak yah kemas rumah..
so apa kerja yang i nak bagi kat dia ..
basuh baju la.. sebab i memang malas yang amat bab basuh baju ngan jemur2 baju ni..
tapi baju tu kita yang pakai.. takkan nak suh dia kowt.. ouh ouh.. tak baik.. tak sopan!!
so dengan segeranya.. i REJECT semua orang gaji!!
i akan buat semua tu sendiri okeyh..
settle *lega bakal husband i kan.. tak yah pikir duit nak hire orang gaji.. ahahahaha...*tapi kira duit tu bagi untuk i shopping la kan.. :P:P:P

so back to story.. apa i cakap tadi.. laki tak reti masak..
ouh ya.. cuba korang bayangkan.. kalo korang sakit.. ok ni in case dah kahwin la erh..
nak manja2 ngan parent..dah tua .. tak layak..
so kena la tunjuk situation like orang y da khwin.. muahahaha

pada i .. i tak mau la husband i reti masak.. haish.. tak yah susah2.. i boleh masak.. tak reti pun jangan risau.. setelah dibrainswash oleh my dady ngan mumy.. i da dacide.. i akan belajar masak nanti.. hahaha.. (kalo tak reti jugak.. tak per.. u kan banyak duit.. hari2 kita makan kedai.. i tak kisah.. boleh kuar hari2.. ala ala romantic gitu.. setiap hari kuar.. hahahaha.. *sengal )
tapi.. pada i eventhought tak reti masak pun..
at least guys2 ni  reti masak nasi bubur ni pun dah ok..*i pun you reti masak ni pun dah ok.. lagi pun yer la kan.. i bukan nak kahwin ngan tukang masak.. :p
sebab kalau wife sakit.. atau dalam erti kata lain.. i rujuk diri i sendiri la yerk..
kalo i sakit..
n dia masak untuk i..
ya ALLAH.. terharu sangat.. rasa HEAVEN lah!!

ini cuba bayangkan..  (ok y ni u all bayang kan diri sendiri.. bukan i okeyh.. hei.. i tak kahwin lagi la!!)
bila sakit.. tertiba terasa nak makan sesuatu..
ala perempuan.. mengidam tu bila2 masa jerk boleh.. time demam pun lagi la.. kalah anak kecik.. i pun sama.. mengaku.. kawan i.. kalo demam.. kerjanya nak makan buat sunkist jerk tau!! mengidam!! huhuhu.. *kalo i mengidam nak makan buat epal yang dipetik betul2 dari pokoknya .. boleyh??? heeheheheh.. kena terbang ker oversea la gamaknya
so alkisahnya.. kata la tak larat sangat nak makan.. mana mana pun konon2nya .. makan la nasi yang lembik ni.. nasi air ker.. kalo dia tak reti masak..
so how???
mesti rasa nak menangis.. time2 tu jugak nak mengamuk!! hahahaha.. paling kurang pun bila dia cakap ngan u
"dah ok ker.. awak nak makan apa apa ker.."
"tak perlah.. tak selera" (demam la katakan)
"takperlah.. nanti abang beli bubur untuk awak erh"

erh erh.. wait ABANG??  tiba2 rasa nak muntah.. hahahaha *ini i cakap betul.. rasa kelakar jerk.. hahahaha..
btw panggil awak jerk kat bini.. tak romantic nyer.. hahahaha.. 

ok kita tukar la.. cuba gambarkan suami isteri di zaman moden.. dah tak guna.. abang abang ni.. guna I and U jerk.. heeheheheh..
so dialogue dia akan berbunyi begini .. if dia risau kita tak selera nak makan..

"takperlah.. nanti i pergi beli bubur kat pasar malam.. nanti u makan tau" *kalo i di tempat wife ni.. i akan jeling laki tu.. beli kat pasar malam jerk??? masak la cik abang oiii.. :p

ok ini lak situasi bila husband tu yang tak alert akan wife dia

wife :- "i rasa macam nak makan something la.. bla bla bla.."
husband:- " makan apa.." *muka bercakap sambil lewa jerk!!

cuba si wife tu cakap.. chicken poridge.. n si husband dengan selambanya membalas "nanti la.. lusa ada pasar kan.. nanti i beli.. tu pun kalo i balik kerja awal.. traffic jam lagi time balik kerja.. malas i nak singgah..u pun satu... makan nasi sudah"

huwaaaa.... *nak menangis nyer kalau betul kan..

so begitu la situasinya ya puan puan tuan2.. jadi apa lagi.. guys .. pergi la belajar memasak.. ahhahaha.. dapat pahala u alll menyenangkan hati isteri.. hak3.. *cakap gaya macam orang dah kahwin jerk!!

btw.. abah i reti masak.. paling dia reti maggi.. hahahaa.. erh erh.. i ni nak perli ker puji.. hahahaha.. puji la.. my dady reti masak ok.. n siyes maggi my dady paling best dalam dunia.. i pun tak reti okey..

tiba tiba teringat.. hari tu.. dah pukul 12 malam tak silap.. ouh masa raya hari tu ni.. dua tiga hari sebelum raya..
my mum ngah menjahit baju kat ruang tamu num 2... i lak ngan mengadap komputer dalam bilik..
adik2 ngah tengok tv ngan abah kat ruang tamu..
tiba tiba mak cakap.. "lapar la malam malam ni.. makan maggi ni sedap jugak"
i pun cakap la dari bilik .. melaung " sedap sedap.. nak jugak"
adik.. sambil terkinja2."nak jugak"
tiba tiba abah menyampuk  " kakcik!! g masak maggi"
berkerut dahi i .. i ?? " laaa.. abah la yang masak..mana reti masak maggi!!"
mak menyampuk "abah selalunya masak maggi paling sedap" * ceyh.. puji tu.. hahahaha..
i pun " a`ah.. abah masak maggi paling sedap.. bla bla bla" *ayat bodek
n .. last last.. you know what.. abah i yang masak.. hahahaha.. erh lawak ker!! tak lawak tapi.. pada i situasi masa tu sungguh lucu.. meriah sangat.. so malam tu.. di tengah2 malam buta.. berpesta maggi la kita orang.. hurm.. i suka moment2 begini dalam keluarga i.. heee.. *ayat sedih lak..

btw tajuk entri tu??? saper takder gigi angkat tangan sebab i nak bagi rasa makan bubur nasi.. kan i masak bubur  .. itu jerk.. heee.. 

ouh ouh i harus out.. dah nak magrib!! malam ni study tax yer cik FARA.. ingat ingat ingat!! jangan asyik berangan jer kerja.. exam okeyh.. erh..minggu depan balik kampung... ouh i like!!

p/s:- hati saya bahagia bila dapat buat sesuatu yang tak pernah i buat.. n also bahagia kalau la anganan menjadi kenyataan.. tapi hakikat.. mana la ada husband/lelaki yang sebaik itu... hahahaha.. mimpi pun ok jugak.. :p

Saturday, November 6, 2010

I fall in love with this song!!


Saya sedang kegilaan lagu lagu ini.. ouh ouh.. lagu ni bila dengar berulang kali seolah olah bagi satu kekuatan pada i.. I like..it give a lot of meaning right..

MAAF

Bila aku salah
Tolong maafkanlah
Aku tak ingin membuat
Kau menangis

Aku tahu kau marah
Aku tahu kau luka
Tapi jangan paksa
Tuk berpisah

Aku ingin selalu bersamamu
Walau senang walau kita susah


Mungkin aku salah di matamu
Mungkin aku lemah di matamu

Tapi tak pernah terpikir
Kau pergi tinggalkan aku

Bila aku salah di matamu
Bila aku lemah di matamu
Ku hanya bisa memohon
Maaf atas salahku


BAWA KAU PERGI

Bila ada didekatmu
Detak dadaku mengencang
Pesona indah di dirimu
Buat ku mabuk kepayang

Jalan panjang yang kita lalui
Bukanlah sebatas mimpi
Baru kini ku merasakan
Jatuh cinta sesungguhnya


Kau membuat jantung berdebar
Tubuhku bergetar
Saat dengar bisikanmu kasih
Senyummu selalu dihati 

Sabarlah menanti
Ku kan bawa kau pergi


Cerita cinta para pujangga
Tak seindah kisah cinta kita
Dan takan ada yang bisa
Merangkainya dalam kata-kata


Kau membuat jantung berdebar
Tubuhku bergetar
Saat dengar bisikanmu kasih
Senyummu selalu dihati
Sabarlah menanti
Ku kan bawa kau
Ku kan bawa kau pergi


TAK SEINDAH MALAM KELMARIN

Hati ini tak menyangka
Bila akhirnya kau tinggalkanku

Tak tertahan luka ini
Ku menangis tak kuasa
‘tuk menahan pedihnya hatiku

Tanpa ada kata kau meninggalkanku
Menyisahkan luka dihatiku
Betapa sakitnya relung batinku
Merasakan hilangnya cintamu

Malam ini tak seperti
Malam kemarin saat kau peluk aku
Malam ini tak seperti
Malam kemarin saat kau bersamaku
Malam ini tak seindah
Malam kemarin

Jiwa ini tak menduga
Bila ku harus kehilanganmu

TERNYATA KAMU

memang ku akui
aku yang bersalah
tiada kata yang
mesti terucap

jangan lah takut
pada kenyataan
yang kau pikirkan
adalah salah

ternyata hanya kamu kasih
yang bisa membuatku hidup
yang bisa mengerti diriku saat ini

so you are my destiny in my life
everytime i miss you oh baby
please don’t go away from me baby
tonight i’m here without you
 
memang ku akui
aku yang bersalah
tiada kata yang
mesti terucap

janganlah takut
pada kenyataan
yang kau pikirkan
adalah salah

ouh for da conclusionnya i suka suka suka lagu ni.. huwaaa.. i suka.. hahahaha... best yang amat.. i give five stars..
actually i nak upload video nyer sekali.. tapi internet lembab macam siput.. huh! keciwa sekejap.. tapi tak perlah.. ouh ouh.. i nak out.. nak tidur.. esok nak study.. takdew masa nak melayang jiwang.. hahaha. nite!!

Cinta itu memberikan kita kekuatan bukan menghinakan diri..

mood:- jiwang
perasaan:- huru hara but quiet ok la.. hahahaha
soundtrack:- Ternyata kamu / Pelengkap hidupku (Eren feat Romi) / Tak seindah malam kelmarin


"CINTA BUKAN MENGAJAR KITA LEMAH TETAPI MEMBANGKITKAN KEKUATAN. CINTA BUKAN MENGAJAR KITA MENGHINAKAN DIRI, TETAPI MENGHEMBUSKAN SEMANGAT" ~~~ HAMKA

yes.. ni la original quote yang i nak bagtau actually. tajuk diatas tu cuma conclusionnya jer. ye ar.. kang i tulis tajuk panjang gilew kang terteleng2 pulak korang nak membaca tajuknya.. hahahaha.. *gelak jahat..

urm.. actually i just back.. from take final law.. alhamdulillah i dapat jawab.. semua .. n suprise.. i tak cukup masa.. n ada fact and case i tak sempat nak hurai.. huhuhu.. panjang sangat i menulis sampai masa three hours tak cukup.. ganas sungguh i.. hahaha.. apa apa pun thanks to GODness coz tenangkan hati n lapangkan pemikiran i supaya i dapat jawab semuanya.. so now semua da setlle.. all teori exam dah abis.. tinggal tax.. dua hari lagi n maf ahad nanti.. hurm..insyaallah malam ni i start struggle balik for both.. insyallah.. i mampu ketchup semua selagi diizinkan TUHAN..

now bact to da topic.. actually i malas nak cakap pasal cinta2 ni.. yerlah i bukannya percaya benda semua ni pun.. hohoho * pengakuan iklas.. tapi disebabkan ada something that cross on my mind now.. and i think i should luahkan semuanya supaya i lebih tenang so dengan rela hatinya i log in blog.. heee...

actually begini...
semalam.. i got mesej from my friend..
namanya tak usahlah diberitahu..
dipendekkan criter dia ada prob skang ni.. with her bf.. dia tak tau nak luah pada saper.. kita orang acttually kawan sekolah dulu.. now i di putrajaya.. n dia di kampung lah.. tm.. lama juga kita orang tak contact..so terkejut jugak la i kan...
tapi y i nak story ni now bukan pasal persahabatan kami..
tapi pasal story of love ni la...
dipendekkan citer lagi.. dia mintak advise i..
n i seperti biasa la.. kalau orang mintak advise i pasal pakwe2 ni..
conclusionnya satu jer ayat i TINGGAL!! aka putus! senang citer..
heee.. jahat kan i.. tapi yer la.. i paling benci lelaki yang sakitkan hati perempuan.. kawan ker adik beradik i ker.. atas alasan apa pun.. kalo conclusion citer dia tak menghargai diorang (mereka mereka ni) harus i suruh TINGGAL!! .. i benci i benci and benci guys yang tak reti menghargai perempuan.. korang sengal.. huh!! i emo!!

ok so tutup citer.. erh tak tutup lagi.. advise punya advise.. last mesej yang i sent pada kawan i adalah

" just remember one word.. cinta memberi kita kekuatan bukan menghinakan diri.. kalau rasa dia tak hargai kita.. just leave him.. mungkin ada yang lebih baik"

actually quote ni.. melekat dalam kepala i sejak kali pertama i baca.. ouh i baca dalam novel PERCAYA ADA CINTA..  *promote jap novel ni.. hero nya hensem.. sweet.. i like.. hahahaha
well..i pun sebenarnya terkejut dengan diri sendiri.. tak sangka i boleh cakap macam ni pada kawan i.. hei hei.. of course la i tak percaya i mampu bagi nasihat macm tu yer la.. sebab i sendiri pun takder pengalaman.. bercinta cintun segala ni.. bukan i la jawabnya.. tapi satu y amat menyentuh hati dan fikiran .. chewah..
bila dia mintak advise i semalam.. tiba tiba i teringat my other friend..
i ni kira kategori matang n penasihat n pendengar yang bagus jugak la kan.. sebab ramai kawan2 yang citer prob they all pada i.. heee.. tapi tu la.. kalo dah diorang citer pada i.. kalau bab bab bf tak memahami .... i boleh tolerate lagi la.. i akan cakap.. slow talk..
tapi kalo i dengar yang that bf tinggikan suara atau samapi ketahap naik tangan.. i akan cakap satu jerk pada they all.. TINGGAL!!

tapi semalam tiba tiba i terpikir.. i ni sebenarnya tak adil.. yerlah.. i as perempuan.. and sebagai kawan kepada perempuan juga.. pusing kiri kanan pun i takkan salahkan perempuan.. i akan letak 100% kesalahan pada lelaki.. FULSTOP! so kadang2 i rasa macam i ni jahat!! senang senang jer suruh pasangan tu BERPISAH!! hei ingat senang ker.. ini soal perasaan n hati okeys..

but yer la.. habis nak buat macam mana kan..
hurm.. so semalam i terpikir.. bila kita sayangkan seseorang.. mesti payah nak tinggal kan..
tapi bila dia tak hargai kita.. why should us terus bertahan!! nonsense..
yer i akui bukan mudah nak tinggalkan "seseorang tu"..
kadang kadang i cakap pada diri.. kawan2 i ni.. tak mampu berfikir secara waras.. dah diorang tak hargai kita.. kenapa la nak bertahan jugak.. bertahun tahun kita survey cuba membahagiakan diri sendiri.. n berharap kedatangan dia tu mampu membahagiakan kita.. but at last.. hancur!! hidup hancur hanya sebab diorang.. sungguh kejam..

based on quote..
i always said taht i takkan sesekali hinakan diri i sendiri dengan mengharap atau bertahan dengan "cinta" yang macam tu.. so if i kat tempat diorang.. i memang akan tinggal kan semua tu..
n yes i have do it..
sakit .. kecewa.. lumrah la kan..
kadang2 i rasa i ni hipokrit..
i cakap pada orang cinta bagi kekuatan bukan menghinakan diri..
tapi i.. sampai hari ni.. secara tidak langsung menghinakan diri sendiri sebab terperangkan ngan masa silam..
jujur.. i hate all guys you know.. i hate all..
tapi sesekali i fikir i tak adil menghukum semua orang hanya kerana dia..
cukup la kalau i hukum dia sorang..
cukupla kalau i sumpah dia.. yang dia takkan bahagia seumur hidup dia..
cukup la.. kalau i doakan dia.. dia akan menyesal dengan apa yang dia buat..
cukup la kalau i tengok dia.. menderita seumur hidup sebab ditinggalkan orang yang dia cintai..
biar dia tahu rasa..
sakitnya hati bila dihianati..
biar dia tahu rasa macam mana nak menghargai perempuan..
tapi..
sesekali i fikir...
berdendam dengan dia.. hanya akan membuatkan i mengingati dia setiap masa..
kalau i sentisa fikir macam mana caranya nak balas rasa tu.. itu hanya akan membuatkan i sentiasa ingatkan dia..
for the conclusionnya its mean that i sebenarnya menghambakan diri i pada dia kan..
i sebenarnya tewas dengan dia kan..
yer la.. dia kat sana bahagia..
sedang kita kat sini fikir bagai nak rak macam mana nak hancurkan hidup dia..
huhuhuhu... jahatnya i..
erh erh..stop stop i tak wat macam tu ok..
perasaan mahu "membalas" tu cuma akan muncul bila i tengok kawan2  i "hancur" bila bercinta...
tapi bila pikir2 balik.. bila akal i waras.. i akan cepat cepat beriftifar.. menyesal dengan kelancangan pemikiran.. yer la APA HAK I SEBAGAI MANUSIA UNTUK HUKUM ATAU MENDOAKAN YANG TIDAK BAIK PADA ORANG.. noo.. i tak der hak tu... ALLAH tak pernah bagi hamba dia HAK sebesar itu.. YA ALLAH berdosanya i.. korang jangan ikut apa yang i buat k...

hurm.. i benci dengan diri sendiri.. bila i tak mampu keluar dari masa silam..
i akui bukan mudah nak lupakan orang y kita sayang..
apatah lagi orang tu pernah bahagiakan kita..
walaupun hanya satu saat..
tapi apa apa pun.. just remmember one words.. 
kita sejak dari kecik hingga dah dewasa sekarang..
cuba sedaya upaya untuk berjaya.. bahagiakan diri sendiri..
so apa hak dia.. datang dalam hidup kita .. hancurkan kita..
no.. dia takder hak..
so for the conclusionnya.. just remember one word.. "CINTA MEMBERIKAN KITA KEKUATAN BUKAN MENGHINAKAN DIRI.. kalau betul dia tak mampu hargai kita.. so just leave him.. maybe ada yang terbaik" betul tak..

wah.. dengan bangga bangganya i cakap.. i lepaskan dia.. n i doakan dia bahagia.. jauh disudut hati i tahu takder siapa yang salah dalam hal kita.. bukan awak... mungkin hanya saya.. insyaallah takder dendam dalam hati... btw sayang tak bererti cinta.. ya i akui sayang tu masih ada.. tapi i tak cintakan dia.. tak akan..*so korang jangan wat conclusion yang i ni putus cinta okeyh.. :-)

ouh ya.. lupa.. that quote dah jadi prinsip i sekarang ni..
satu lagi prinsip yang i pegang..

"CINTA memang wujud.. tapi tak semua akan mampu merasai apa itu CINTA.. hanya mereka yang bertuah jer yang akan tahu apa erti "CINTA"..  mereka y kerap kali jatuh CINTA takkan mampu rasa apa itu "CINTA" yang sebenarnya coz yerla dah berpuluh2 kali merasai perasaan yang sama.. so ada beza ker?? macam mana kita nak tahu yang itu CINTA.. n mereka yang tak pernah bercinta pun tak mampu rasa apa itu "CINTA".. CINTA cuma akan muncul mungkin disaat pertama kali dalam hidup atau kedua atau ketiga kalinya.. not more that dat.. so eventhought ditakdirkan dalam my life i tak mampu untuk mencintai sesiapa atau dicintai sesiapa.. i tak kisah.. sebab i tahu ALLAH sentiasa ada untuk i.. and i also ada my family.. kasih sayang they all takkan pernah mati kan.. itu pun dah cukup.. terlalu cukup pada i..

done!!

p/s:- semenjak masuk umur 20 ni.. makin berbunga2 lak perasan i ni kan.. hurm.. tapi kalau cinta tu bukan untuk semua.. kenapa rasa toward "kamu" tu ada ya... kalau betul itu cuma khayalan kenapa rasa tu tak mampu i tinggalkan.. kalau betul ia wujud.. soalnya mana?? .. hurm...misteri nusantara.. biar masa yang menentukan.. .*sukar nak diterangkan pada semua.. tapi i tak gila n berangan ok.. jangan rsau.. hahaha..

p/s: ouh dia di masa silam dengan "dia" dekat p/s note tu and lagu lagu y i tujukan atau citer2 selama ni adalah orang y berbeza ok..  "dia" masa silam.. dah lama saya tinggalkan.. "dia" yang ini.. adalah .. adalah.. adalah.. entah!! fulstop!! :P

Thursday, November 4, 2010

keseorangan kembali!!

Huwaaa... saya nak nangis.. opss opsss..
tarik nafas.. n bertendang.. erh bertenang.. ahhahaha.. penyakit sewel da datang coz duk sorang..

hurm.. i actually lusa final law..
tapi mals nak baca buku..
huwaaa.. bosan seyh.. lambatnya nak abis final.. lambatnya nak abis sem ni..
lambatnya nak abis belajar.. lambatnya nak kahwin.. opsss..
abaikan!!

diwaktu ini dan disaat ini.. i duk sorang kat my apartment..
bosan..
tapi part bosan i tak kesah.. tak de hal la der..
alkisahnya i duk sorang..
huwaaa... takut!!
i fobia la duk sorang2 kat rumah ni..
nanti mula la pikir bukan2..
pastu asal malam menjelma mula la rasa nak menangis..
heee.. kantoi! macam budak kecik la i kan..
umur da 20 .. tapi takut duk sengsorang..
ish ish ish anak saper la..
heee...
tapi setakat ni i tak nangis lagi okeyh..
control cun.. :P:P:P:P.. plus air mata tak mau kuar la pulak.. ngeh3... actually i pun dah lama tak nangis agaknya..
so honestly i pun dah lupa cam mana cara nak menangis.. hahaha.. alasan cam nak kena lempang..

oh oh lupa nak gtau reason why i duk sorang..
actually my sis balik kampung.. dia mau bertunang.. i tak leh joint sebab i exam.. huhuhu.. dia pun satu hader ker patut bertunang time raya deepavali..
raya kel dowh.. hahaha.. melalut suda.. apa apapun.. CONGRAT to my sista ...  pasni tunggu giliran i lak yerk.. AMIN.. hak3.. berangan.. apa apa pun nak amin jugak.. heee..
btw actually kat rumah ni ada kak nabila teman i..(kawan akak) tapi dia pun da takder.. balik rumah sedara dia kat kl.. yer la esok cuti kan.. so conclusionnya now i`m alone.. erh erh.. abang i ada la..

urm.. my final abis 14 hb..
then i pun akan fly balik kampung..malam tu jugak!!
omg i miss my home so much..
rindu kat sibecok makim and sikecik tiyah n sikakak sengal..hahahhaa...
*i adalah contoh akak y jahat sebab mengutuk mereka..sila clap untuk i..

ok lah.. as usual la kan.. my blog still private.. i sebenarnya tak sabar nak open back my blog..
tapi tu la kan.. i ni kan kuat berpegang pada prinsip.. heee.. so i da janji ngan myself takkan open blog till i abis final.. so terpaksa la i tunggu final.. har2.. padahal i log in jugak.. heee.. tapi tak per.. sebab i dah bosan ni..

kepala dah binggung ngan kes kes ntuk final nanti.. haila.. apa apa pun.. hopefully i boleh jawab sebaik mungkin..
i nak score well.. teramat..
ok lah itu saja..
*cakap cam lagak ada orang baca jerk kan!! menyampah!! heee... daaa...


P/s:- sedang jatuh hati dengan lagu PELENGKAP HIDUPKU... (yang ngah dipasng ni).. omg i miss.. misss.. misss... miss apa??? entah!!! some one kowt.. so as usual.. just for some one.. 


Aku bagai laut tak bertepi dan tak berkarang
Aku bagai bintang yang tak ditemani malam
Melihat dirimu ada senyum canda dan tawa
Yang membuat aku tak ingin pergi darimu

Teringat janji lamamu kepadaku

Teringat aku teringat
Teringat saat kau masih ada di sini
Temaniku sepanjang hari

Bila kau pergi jauh ingatlah aku

Bila ku di sampingmu peluk tubuhku
Bila kau rindu aku panggil namaku
Ku datang menemuimu

Peluk erat jasadku jangan lepaskan

Tetaplah kau di sini arungi malam
Karena hanya dirimu belahan jiwa
Pelengkapku di dunia

Queation for "you"
sampai bila ya saya mampu bertahan agaknya???

Wednesday, October 13, 2010

Disaat Aku Menyintaimu

video


Mengapa kau pergi, Mengapa kau pergi
Di saat aku mulai mencintaimu,
berharap engkau jadi kekasih hatiku,
Malah kau pergi jauh dari hidupku,

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
 
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…….

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
 
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…….

Semoga engkau kan mengerti, tentang perasaan ini
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta
Maaf sungguhku tak bisa, untuk kembali padamu
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta

Omg i nak menangis disaat dan ketika ini (saat dengar lagu ni).. erh erh.. cop.. nak menangis?? nop!! bukan nak but just do it.. :(
hurm dua tiga minggu ni perasaan teramat sensitif!! tertekan!! kesal!! mana dengan rasa hapy sebab hidup terasa hampir sempurna.. tapi ada masa i think my life sangat sangat down.. 
ada rasa hapy sebab exam suda semakin hampir that mean i da nak cuti tapi ada ketikanya rasa serabut gila ngan final yang semakin mendekat.. 

Ya Allah .. kalau berterusan macam ni.. mungkin saya boleh jadi gile.. konpirm..eishhh.. mintak jauh.. 

ermm.. about this song..
lagu nya sungguh menyentuh hati..
Ya ALLAH secara tiba tiba..
i rasa teramat rindukan "dia"
hanya Dia..

tapi i sebenarnya memang langsung tak pernah diberi pilihan kan??
so i terima..
yes i terima..
selagi i mampu..

apa apa pun this song dedicated for him.. only him..

p/s:- kalau la awak ada dengan saya sekarang pasti awak akan tahu,, betapa huru haranya hidup saya tanpa awak.. saya penat berharap..tapi kenyakinan tu.. kenapa ya .. kenapa dia tak pernah hilang... awak tak adil pada saya.. tak adil....

Wednesday, October 6, 2010

Menyesal..


video

wah i sedang kegilaan mendengar lagu ini.. best seyh.. teramat mendalam mknanya.. ha3.. jiwang lak yerk.. btw fara ni beria jerk kan.. blog private tapi rajin lak mengupdate blog.. heee.. actually minggu ni baru dapat lega sikit.. dua minggu y lepas siyes kusut hidup.. banyak gila kerja.. but now i`m free.. hohoho.. dat why sedang sakan mengedik ngan blog lak..tapi still tak mau open too semua.. biarkan saja private till habis final..

so lagu ni.. eventhought kat video da ader lirik but still gak nak lekatkan kat sini.. supaya dapat baca .. hahaha.. i suka lagu ni.. siyes siyes..
MeNyEsaL

Tak pernah ku fahami ertimu padaku
Tak pernah ku mengerti hadirmu untukku
Rasa yang pernah kau bagi
Cinta yang telah kau beri
Setelah ku terjatuh baru ku sedari
Betapa kau kekasih hingga hujung hati
Rasa yang setia menanti
Cinta yang tak akan pergi
Menyesal ku akui tak terima cintamu
Dan kini engkau pergi meninggalkan hidupku
Terlambat ku akui berertinya dirimu
Kerna hanya dirimu sambut cinta
Penawar peritku
Hanya dirimu
Tulus cintaku
Menyesal ku akui tak terima cintamu
Dan kini engkau pergi meninggalkan hidupku
Menyesal ku akui tak terima cintamu
Dan kini engkau pergi meninggalkan hidupku
Terlambat ku akui berertinya dirimu
Kerna hanya dirimu
Sanggup cinta penawar peritku
Sanggup cinta pengusap tangisku

lagu ni juga ditujukan to my only one.. wah wah wah..sejak bila i pandai romantik romantik ni.. ceys banyak la hang. lempang sebijik.. ahhaha..btw tajuk dia menyesal?? i ni ngah menyesal ker??

hurm?? idak ler.. i just thingking.. thingking wat??
just thingking dat.. kadang kadang apa yang kita nak kita takkan dapat..
pikir kekadang manusia ni trlalu mencari kesempurnaan dalam hidup..
fikir yang manusia bila sesuatu tu hilang dari depan mata baru nak hargai..
masa tu tak guna dah right.. seribu kata maaf pun belum tentu dapat ubah keadaan..
takkan mungkin..
so i ni nak kata menyesal pun tak jugak..
for me apa yang lepas tu biar lepas..
but lagu ni bukanla ditujukan pada mereka2 yang pernah skandal ngan i.. opsss..
but to "seseorang"..siapa.. entah i pun tak tahu.. heee...
cuma apa yang i tahu..
berulang kali i cuba nafikan semangat dan kekuatan yang diberi..
berulang kali i cuba lari jauh dari rasa tu..
berulang kali i lupakan semuanya..
berulang kali i tinggalkan rasa tu dek kerana mencari sesuatu yang baru..
but at last i yang ditinggalkan..
i yang kecewa sendiri..
dan "rasa" tu tak pernah hilang dalam hati i..
semangat tu tetap ada..
jatuh bangun i "rasa" tu tetap ada..
n now.. i still berdiri disini.. tempat yang sama.. dengan "rasa" yang sama ..
n siyes i akan sentiasa berdiri disini..
sampai saat i benar benar pasti..
yang "rasa" tu sebenarnya .....

hurm.. cakap sal jiwang jiwang ni..
tetiba teringat my besties..
semalam waktu kita orang study2 kat lib dia cakap ngan i
"fara .. kalau i kenalkan u ngan dia (nama rahsia) nak tak"
n dengan segeranya hati i tersentap..
huwaaa.. i tak mahu.. huhuhu.. eventhought dia cuma cakap.. tapi gerun gak i mendengarnya..coz ini bukan kali pertama..
bukan apa..
bukan guys tu tak baik..
bukan juga tak sempurna..
tapi hati I... i tak nak... i tak nak.. i tak nak..
yes!! i da nekad.. selagi i belum habis diploma i takkan n tak nak relate ngan cinta cinta segala..
sebab i nak capai cita cita i..
i nak habiskan belajar dulu..
pastu i nak bantu parent i..
the most is..
i percaya pada "dia"
pada "kekuatan rasa"yang dia bagi pada i..
i yakin.. terlalu yakin.. hanya "dia"
so why should i forget those feeling just to make my life fun sedangkan semua tu suda cukup membahagiakan hati jiwa dan perasaan.. chewah.. i love that so much...
apa apa pun.. thanks to GODNESS.. for all the things that i got in this world..

Tuesday, October 5, 2010

Sambutan Raya Kptm kl..

4/10/2010 my campus buat sambutan hari raya!! wah teruja i nak pergi! that is because ini adalah kali terakhir kami semua akan sambut raya dikampus memandangkan kami dah final year. sem 6 nanti habis time pertengahan tahun.. tak sempat nak puasa kat kampus la mean dia .. apatah lagi raya.. hmm mesti i rindu nak p ke majlis sebegini nanti.. heee.. i suke.. because bila time2 majlis macam ni.. perasaan kekeluargaan tu pasti akan wujud.. rasa get well ngan semua orang..and secara directly juga i pasti dengan segeranya akan menjadi seorang yang tak tahu malu bila dengan selamba lambanya interframe kat kamera kamera orang.. huhuhu..

tapi malang sekali yerk.. yer sungguh malang.. ini kerana masa raya tu keadaan agak tidak terurus membuatkan mood I untuk mengambil gambar hilang dibawa angin lalu.. kesannya hanya 12 gambar jerk yang saya ambik didalam sepanjang2 waktu majlis raya tu.. haila.. kini mula menyesal.. ceys ceys!! ni gara gara tudung yang bad behaviour la ni.. hohoho.. i kalau sekali amik gambar then tengok pict tak berapa nak menjadi so mula la hilang mood nak mengambil gambar.. dat why la.. haila.. ntah hape hape..

apa apa pun.. my komen.. i love majlis ni so much.. even though dia nyer majlis tak segrant tahun lepas.. dia nyer lingkungan kawasan majlis agak kecil tahun ni ya.. nak jimat space barangkali.. makann pun.. kalau tahun lepas.. ada pelayan yang manage.. but this raya.. reserve diri sendiri jerk.. nak makann hambik la hengkau berapa banyak pun.. tak der yang nak marah.. banyak dowh makanan dia.. eventhough time i beratur nak p amik makanan punyala semua bekas makanan da habis.. huhuhu.. (dia tak sempat nak refil makanan) tak der idea sangt plus keterujaaan melihat roti jala.. so i pun decide ntuk makan roti jala jerk.. ambik empat ker lima tak ingat tapi nak habiskan tu.. fuh seksa.. hahaha.. budget tak makan banyak la pulak! (T_T)

selang beberapa minit kemudia i n azie beratur ntuk makan sate lak.. heee.. masa p sana ngah sakan beratur tu tiba tiba datang la kameraman2 bersama da`to?? entah i lupa lak namanya.. so kata dia  "mai dekat dekat nak amik gambar masuk paper.." so kami y memang dah dekat pergi la kan dekat dia. .. betul2 berhadapan ngan tempat bakar sate.. n you know what tak sampai 1 minit duk situ berkepul2 asap menimpa muka.. lemas seyh!! muka berkerut menahan asap..cameraman pun amik gambar juger.. ceys! ceys.. mesti buruk gambar i.. makcik sate tu dengki ar.. hohoho... tapi soalnya masuk paper kah?? hak2.. berjuta2 gambar yang dia amik .. so imposible.. posible in.. hahaha.. apa apa pun.. i kagum plus kelakar gak ar ngan da`to tu coz rajin lak dia pergi ziarah satu2 tempat then siap tolong bakar sate lagi.. propa jerk.. hahaha.. dia cuma kibas kibaskan jerk.. (t_t)

ouh ya masa makan sate tu i jumpa ngan sorang adik ni.. hehehe.. i lupa nama dia.. tapi i suka la kat this guy ni.. dia my junior.. dia sungguh ramah.. suka tegur i kalo jumpa..sekejap sekejap "kak..selamat hari raya" "kak itu" "kak ini" "kak duit raya".. macam macam..kira budak ni pandai hormat orang la.. muka pun leh tahan.. putih kalah i.. hahaha.. bangga i bila dia respect i.. ececece.. siap ambil gambar lagi.. but i tak la pulak amik gambar dia.. tak sempat.. huhuhu.. kalau tak leh letak kat sini.. hahaha.. nampak cam pandai..i think memang pandai la.. cause kawan2 dia pun budak2 pandai as long as what i see.. hee.. my assumption jer ni.. btw dia amik acca kowt.. not sure.. but setahu i course dia tu ada peluang ntuk dia conti belajar kat oversea.. if dia mahu..(cara dia cakap ngan i hari tu.. macam nak) n cukup syarat.. wah heaven!! nampak gaya pun cam da sesuai sangat dah tu..stylo.. hahaha.. apa apa pun i doakan yang terbaik la untuk my senior tu..

ouh ya pas makan2.. kita orang p dengar lagu lak.. duk bawah khemah tempat vvip.. tapi meraka semua suda pulang.. tinggal student jerk!! macam macam persembahan ada.. tapi satu yang melekat dalam kepala i.. lagu sofea jane.. huhuhu.. lagu ni.. abang library yang nyanyi.. hahaha.. abang library?? entah i tak tau nama dia.. tapi dia bukan student la.. i always terjumpa dia kat lib.. (pagi tadi pun baru bercakap ngan dia.. ) ada la sesekali bertegur sape ngan dia.. terkejut beruk sekejap bila tengok dia nyanyi.. boleh tahan suaranya.. hohoho.. tapi satu yang kelakar dan tak boleh bla.. eventhought hari raya.. tapi budak2 laki ni (ini time karoke..) menyanyi... lagu jiwang habis.. huwaa.. i nak menangis.. masakan tidak.. lagu touching dowh.. cinta cinta segala..(perasaan sedang dilanda garuda la katakan) huhuhu.. tapi i tak menangis ok.. tapi siyes .. i siyes.. lagu yang mereka nyanyikan sungguh menyentap hati.. =p so i nak save lagunya disini.. eeiii.. i suker!! :-) (ouh suke lagu nye yer bukan abang lib y menyanyi tu mahupun penyanyi asal lagi ini.. hee)

video

lagi satu.. lupa.. "dia" nyanyi jugak dowh.. tapi bukan lagu jiwang.. btw dia tu i tak nak bgitau nama.. hahaha.. dulu i pernah suka dia.. heee..kita orang baik la jugak.. satu geng masa time kelab dulu..  tapi baru jer nak suka(padahal da suka) kat dia tiba tiba dia da ada makwe.. ceys ceys ceys.. mencik makwe dia.. nasib baik cantik.... hahaha..  tapi takperla.. kami berdua pun memang jauh berbeza.. as long as dia bahagia i pun suka.. hak3... tapi siyes juge dia bagus.. hohoho.. perfect!! memang boleh buat calon menantu a.k.a bakal husband!! opsss!! gurau jerk!! tapi betul juga.. hahaha..

ouh like i said gambar pun tak ambik banyak kan.. so hanya satu tu la gambar(da letak tapi tak berfungsi.. gambar invisible!! ceys!!)... so tak der banyak2.. apa apa pun.. siyes i rasa macam sedih jerk nak tinggalkan kolej.. nak tingalkan kawan kawan.. tapi i juga teruja nak habis belajar and conti degree.. apa apa pun.. adat la kan.. setiap pertemuan pasti ada perpisahan.. chewah..apa apa pun!! i love this moment... so much.. kptm hebat.. hak3!!

done!!

p/s:- this song i dedicate to my only one.. :-)
p/s/s:- this story i tulis (5/10/10) time blog di setup kan sebagai private.. hahaha.. maksudnya beria jer tulis tapi orang tak leh baca memandangkan i private this blog .. lepas exam baru buker!! (14/11/10) wah entry basi..  :p

Wednesday, September 22, 2010

Kisah Magika & Dia


yeay!! Filem magika da kuar esok.. jom ramai2 serbu panggung .. wee~~
opss..terover excited lak kan..
arh tak kira.. hover ke tak..
yang penting I still nak serbu panggung..
if I tak dapat serbu panggung..jangan harap orang len boleh..(i bakar panggung tu supaya sama sama tak leh masuk ..).. ceys!! emo!!
nak tahu kenapa??
first sebab mereka2 yang berlakon dalam filem ni aderlah my hero Aaron Aziz.. ouh ouh.. maksud i pelakon pujaan + kesayangan.. erh erh kesayangan?? cam tak manis jerk ayat tu.. lalalala..

saya gurau jerk..
tapi siyes saye suka gilew aaron aziz coz  dia hensem ar.. gentleman dowh..
cair hati ni cair auu.. cam aiskrim..muahahaha... gurau juger..

ok lah now kiter serius.. tak mau gurau dah..
actually semenjak balik dari kampung ni..
hati sungguh tak keruan..
nak study pun tak leh concentrate sebab asyik teringatkan "dia"
nak makan pun laju2 jerk sebab nak cepat2 g kat "dia" (nasib baik tak tersedak masa makan)
nak mandi pun cepat2 jerk sebab nak g kat "dia"
nak tidur?? konpem lambat2 sebab tak mahu tinggalkan "dia"
haila.. sungguh "dia" wat hati saye tak keruan..
saye menyampah sebenarnya sebab hati ni da betul betul jatuh pda "dia"
tak pikir lain dah..
dia dia dia..
n kesannya yang amat ketara sekarang adalah saya da mula malas belajar..
dan membuatkan hati teramat kecewa..
sebab next week saye da start exam..
tapi dalam kepala otak still blurring..
haila..
nasib baik saya da dapat follow up sikit2 untuk subjek taxation and far..
cuma untuk teory jerk yang blur terus..
hmmm.. "dia" ni memang menyusahkan ar.. (timbuk kang)
menyesal i bermain2 dengan "dia"
kalaula masa leh diputarkan..
pasti takkan terima "dia" sebagai teman untuk menemani masa lapang..
haish.. menyampah2 menyampah menyampah..
btw skang ni gak ngah pikir sal forum presentation minggu depan..
tajuk yang dipilih..
"early marriage should not be allowed coz give a lot of negetive effect!"
betulkah?? teeettt!!! kita tunggu.....

p/s:- "dia" yang dimaksudkan disini adalah hencik blog yang suda banyak mempermainkan emosi!!
p/s/s:- seakan akan dapat rasa ada benda tak baik yang akan berlaku pasni.. ya Allah.. mintak jauh..
p/s/s:- saya nak tidur!! fulstop!!

Sunday, September 19, 2010

Saya nak meroyan (◕‿◕✿)


hey hey hey.. opss.. Assalamualaikum actually.. 13/9/2010 hari tukan my besday right (ceys tanya lagak ada y tahu jerk..) so starting from dat day im 20th .. wah! terujanya i.. hahahah.. i ni da gila agaknya.. gila teruja coz umur 20th. kalo tak cayer sila la tanya mereka yang berada disekitar i.. pasti mereka akan terangguk2 bersetuju mengatakan i ni kemaruk umur 20th. wah mengapakah??maybe

A) sebab i da dewasa..
B) sebab rasa macam konfident level tu high jerk.
C) orang tua2 kata umur 20 da dapat kunci kebebasan bg perempuan.. hahaha.. i tipu la.. actually umur 21 kalo tak silap .. erk apa kata u all tanya orang tua u all.. heee
D) da boleh kahwin.. lalala.. gurau jugak..  saja saja nak memeriahkan suasana.. btw i tak nak langkah bendul nanti barang hantaran kena share .. :p

so disebabkan i ada cakap yang i celebt besday disini so i malas dah nak story mory.. penat.. ngeh3.. jadi kita cuma akan teruskan aktiviti lain.. which is menjawab soalan2 yang always dikemukakan pada i n conteng conteng begitu sahaja sempena my20th besday.. wah kira macam special entry la..(ceys special la sangat.. padahal sendiri tanya sendiri jawab.. :p) coz boleh dikatakan everthing about me akan dimanipulate disini.. tipu ke tak kita tolak belakang .. hehehe.. *nampak sangat tak mau bercakap benar disini

1)wish sempena kelahiran y ke 20th?

err boleh buat wish ker?? tak dose .. lalala.. ok sempena my 20th belated day i nak bebas sebebas bebasnya.. i nak buat apa jer yang i mahu.. apa jer.. as long as tak menyakiti hati my parent, tak melanggar perintah Tuhan n tak melanggar my prinsip of life *tapi prinsip hidup leh ubahkan.. yeay! bila i nak langgar i akan ubah that prinsip .. wee~~

2)kenapa bercakap/tulis blog guna words i & u, pastu guna bahasa rojak lagi.. hamboi omputeh bebenar.. rasa hebat sangat kah??

actually, sesungguhnya.. i cakap i & u coz i kan minah celup.. lalala.. takderlah sebenarnya i pun tak suka guna word I/U nieh.. rasa nak muntah.. uweks!! (hah kan da muntah) tapi nak guna saya awak.. rasa macam alahai sopannya.. tak rock ar wei.. muahaha.. nak guna aku kau.. sory to say coz sungguh serius sumpah i akan rasa kaget.. macam seriau jerk.. tak suka ar..kasar sangat! further more ngan kengkawan kebanyakkannya i bahasakan nama takpun kite awak.. tapi nak guna nama kat sini rasa macam lembutnya..Fara.. Fara.. aduh! tak leyh tak leyh! so better guna I, u..

tang bahasa rojak tu.. sebenarnya ini adalah salah satu cara untuk improve my english languange.. eventhoungh dari dulu sampai sekarang hanya I & u jerk yang i tahu.. hahaha..

3)Nama penuh, nama samaran, siapa guna n kenapa?

nama penuh saya Nur Ain Fara.... Tettt!! nama penuh adalah rahsia.. wee~~ entah lah.. i menyampah bila orang tanya nama penuh i sebab last2 bukan diorang ingat pun.. yang mereka tahu.. Ain, Fara, Farania.. huh!! so biarlah rahsia..

so macam diatas la.. nama Fara kebanyakkan diguna oleh family belah My mum.. mereka panggi i farah sejak kecil lagi..

kawan2 panggil Ain.. from tadika hingga ke besar.. but bila masuk kampus i ngan mengediknya cakap panggil Fara jerk.. so starting dat day nama Fara kembali glamour.. nama Ain lupus..hanya kawan dikampung jerk panggil I ain..

nama Nia*terbalik dari nama Ain and Hani  i guna untuk penyamaran.. lalala.. (bila i malas nak bgtau nama betul tapi nama Hani tu pun nama betul jugak la.. ringkasan y kat belakang nama penuh i tu)

Nur Farania, Nur Fara Hani, Nur Fara Ain itu nama nama samaran y penuh.. kat fb pun i guna Nur Ain Farania.. (baru jerk tukar coz skang ramai budak2 sek dulu y add i .. n mereka tak kenal ngan nama Nur Farania y i letak dulu.. so kena la letak nama Ain juga..ceys!!)

btw kalo nak tahu.. ym i princessfarania.. hahaha.. sekarang ni ngah gile berpikir.. umur da 20 takkan nak guna nama princess2 ni.. malu la i .. hahah..nama ni i guna from umur 17 lagi.. masa tu budak2 lagi.. so suka berangan diri tu princess dat why guna princessfarania.. tapi nak tukar.. wat ym baru.. ish susah2.. leceh! so biarkan i terus berangan menjadi princess keyh.. :p

4)Anak bongsu ker??

yer yer.. saya anak tunggal lagi.. hahaha.. *tipu.. actually i anak ketiga dari tujuh.. saya ada akak saya ada abang, ada dua adik perempuan n dua adik lelaki!! complete!!

5)Prinsip hidup

sama macam nun diatas sana.. akan buat n selalu buat apa jerk yang nak as long tak lnggar semua tu..

6)Paling menyampah bila?

bila orang buat i tertunggu lama lama.. ceys ingat I tunggul?? lain la kalo kamu tu penting bagi sayer.. keluarga ker.. kawan baik ker.. suami ker.. opss.. ini tidak.. bla bla bla.. *membebel sendirik

bila orang sentuh i.. tersentuh pun tak leh. heee~~ pantang nenek moyang betul bila tersentuh ngan golongan yang bertentangan nih..*but syukurlah mereka faham.. heee.. korang ingat sennag ker nak hidup kat dunia metropolitan nih.. orang kat sini even kat sana pun.. maksud i 70% guys y i kenal.. suka pegang2 tangan.. (main berebut2 benda selalunya).. hee.. tak leyh tak leyh.. dose dose...

bila orang bercakap cakap sal perasaan ngan i.. eii.. hipokrit.. lalala.. lagi lagi yang suka suka nak menguji perasaan i.. ouh tak payah nak berjiwang madah ngan i.. lembut tulang dari lidah.. hahaha.. emo sikit jawab soalan cam gini.. hahaha *sengal sendiri tanya soalan y emo tu apasal?

7)Teramat suka?

makan.. veewit.. i ni tolak kayu ngan batu jerk.. muahaha

baca novel! heaven heaven.. i memang gila novel..serius.. alasan? nanti la citer erk..

suka shopping.. bab bab shopping serah pada kami adik beradik umumnya, khususnya pada i.. coz i juara dalam bab2 menghabiskan duit..

dengar lagu jiwang.. pastu feeling feeling.. than nangis.. hahaha perangai cam haper ntah.. but itu reality *hati lembut la katakan.. so lagu2 menusuk kalbu tu pasti buat hati tersentap..

main game pun suka..mengumpat? tak suka tak suka (sambil geleng kepala).. dose dose

8)kenapa suka Novel?

suka sebab bila baca novel rasa macam dunia ni kita yang punya. rasa macam nak sangat jadi watak utama.. novel ngan reality amat jauh berbeza.. dalam novel if ada kejadian y melukakan hati.. ending dia mcam mana pun harus orang y dilukai tu lupa akan segala kisah silam. pastu last last harus hapy ending.. tapi reality tak.. biar seribu kali mohon maaf, biar seribu kali masa berlalu..
luka dihati akan sembuhkah

pastu dalam novel heronya hensem hensem.. wah ..selalu jatuh hati ngan heronya.. nak nak yang ada 4b n 4k hahaha.. 4b= berilmu beramal, beragama, bergaya n 4k =, kacak,  kereta , kondominium , kredit card.

pastu selalu juga cair dengan heronya yang gentleman,wah cair hati ni.. cair .. cair cam air batu tak pun aiskrim.. hahaha.. mudah mudahan i also got one.. amin.. wee~~

btw becoz of selalu baca novel kekadang terimpikan jalan cerita diri sendiri.. wah heavennya kalo apa yang diimpikan jadi kenyataan..

tapi disebabkan i tahu novel n reality tak kan sama so i pun create la cerita yang i anggap i suka nak tengok.. like novel yang i tulis tu(minat tulis novel ni wujud because of kegilaan i pada novel) Andai itu takdir cinta.. wah siyes i fall in love with karakter tengku fakrul ilham and tengku zairil iskandar.. muahaha..

9)Habit dalam bershopping?

tak kesa shopping dimana mana pun.. as long as i manage ntuk membeli.. kadang kadang dapat jalan2 jer pun ok.. leh cuci mata ..wee~~ kalo agak agak banyak duit g la shopping complex.. kalo kurang.. g pasaraya..

kalo nak cari penyakit g jalan tar , masjid india n segala * takkan pergi selagi takder tujuan sebab tak suka suasananya y teramat sesak.. lemas n pengsan buat seketika.

n fyi i not a budget person.. not a branded person.. hee.. tak kira la mahal mana or murah mana pun sesuatu tu contoh baju.. still akan beli as long as rasa cantik..siap pakai wat jalan jalan lagi *rasanya jarang beli y mahal.. sebab rasa cam membazir n mostly duit pun tak cukup...hahaha

10)Pendapat tentang Handphone

takderk pun takper.. hee.. sebab pertama saya takde bf so takder yang nak mesej or call i pun.
kedua i tak suka diganggu mostly bila i ngah study.. rasa cam nak campak jer phone ke dinding *lainla kalo besties atau family yang contact atas hal family atau hal pelajaran kalau tak still rasa nak baling handpone dia.. apa sal lak nak baling handphone i.. hahaha!

btw because of alasan2 tertentu juga.. my phone number sekarang ni da jadi private for me.. hanya orang2 penting jerk y tahu my num.. n i akan hanya bagi pada mereka2 yang penting jerk.. yang lelaki .. out of list terus.. setakat i tukar num ni.. hanya mereka y punya hubungan kekeluargaan ngan i jerk y tahu my num n sorang lelaki jerk.. *skang kami dah tak berkawan.. tobat i menyesal ng dia my number.. but its ok!!

11)Impian yang ingin dicapai?

impian i nak jadi penulis.. tapi entahlah.. makin busy makin blur.. so cam da jauh dari cita cita yang diinginkan..

nak beli kete.. huwaa.. teringin la nak berkereta.. senang i nak kemana mana nanti.. dulu nak beli.. *konon kononnya tapi my parent tak bagi coz takut i tak manage nak bayar bulanannya .. hee kalo u all nak tahu i nak beli ni guna duit yang i dapat bulan2(mara loan) .. huhuhu.. gila berangan.. kecewa sekejap dulu bila tak leh.. tapi bila pikir2 betul jugak kata they all.. so its ok.. hee.. mesti anda terpikir kenapa bukan my parent jer yang beli n bayar.. i guna jerk.. omg i bukan la dari family yang kaya raya ok.. but alhamdulillah setakat ni hidup masih senang.. so nak mewah2 sila usaha sendiri.. hahaha..

btw apa apa pun i still akan tetap beli kereta nanti..*nak viva or myvi.. ada rezeki.. insyaallah time belajar lagi udah mampu membelinya.. takderk rezeki.. tunggu kerja..*beli yang lebih mewah lagi..

nak beli rumah.. yeay yeay! ini impian masa hadapan dah ni.. muahaha.. i nak rumah cam ni.. nak beli rumah besar besar kena la kerja hebat2.. nak kerja hebat2 kena la belajar rajin2.. so now i ngah mencuba.. sila doakan..

12)Gaya/style

jenis suka pakai skirt.. hee..tapi i ni bukan la lembut orangnya.. kasar pun tak jugak.. lalala.. tapi suka la pakai skirt sebab rasa macam berkeyakinan tinggi jerk.. pastu rasa girly girly gitu.. ayu jerk.. lalala.. tapi saya suka!! nak banding ngan jeans.. lagi suka skirt.. hehehe..*baju kurung harus pakai la kan.. kata gadis melayu.. wee~~

evethoungh look like lembut2 but honestly i sukakn cabaran.. suka wat sesuatu yang baru.. n yang paling pelik i tak suka kasar2 *selalu tegur kawan yang suka duduk n buat gaya cara lelaki.. but seriusly i tak reti nak berfesyen cara perempuan remaja.. i mean pakai higheel , pin tudung kiri kanan.. wah tahu tak setiap kali pin2 ni i rasa cam keperempuanan gila.. tak sesuai.. hak3.. perempuan la sangat..

13) Citer yang disukai

setakat 19/9 ni i ngah gila sakan menunggu citer "asmara". cerita cinta tu cam best gilew jerk.. penuh kontroversi cam novel.. so terpaksa la i korbankan waktu study *study la sangat pada hari selasa hingga pada pukul 10.30 hingga 11.00.


pastu citer Ahmad Durrah setiap hari jumaat. cam best jerk.. heii i suka..


lagi citer baru yang akan ganti epilog syurga cinta tutakpun yang kul 10.30 malam tiap tiap selasa hingga khamis.. pun cam best.. tajuk dia tak ingat lah..

citer citer lain pun minat gak.yang konpem harus pelakonnya sweet n smart plus cerita cam drift2( impak maksima, kl drift) and cinta.. hahaha.. da kata remaja..


citer korean pun suka..lee min ho.. hahaha..indonesia.. Alisa!tasbih cinta! and cerita2 y selalu ditayangkan kul 2.30 tu but ta pernah tengok pun.. jarang sangat coz ada class..


skang ni juga ngah menunggu detik ketibaan citer Ombak rindu and magica kat pawagam.. hei.. tak sabar lol tengok pelakon pujaan hati i berlakon.. aaron aziz.. hensem kan.. opsss!!

Berehat buat seketika...